מקרן או טלוויזיה?

מקרנים קידמיים - Front Projector.
שלח תגובה
פרשקו פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום, אני רוצה להתייעץ על קנית מקרן לחדר קולנוע ביתי, אני לקראת סגירה של מקרן
סוני vpl65 ורציתי לדעת אם כדאי לי ללכת על מקרן או טלוויזיה 82 אינץ, אגיד לך כי יש לי מקרן 15 שנה בחדר, האיכות שלו על הפנים וזאת הסיבה היחידה שאמא שלי רוצה שנקנה טלוויזיה... אשמח שתעזורו לי בנושא...
אני לא מבין בנושא כל כך וחשוב לי מאוד איכות התמונה, לצפייה במשחקים וסרטים...

תודה מראש!!!!!

OmriS
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 543
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #2 

קודם כל, לא ברור ממה שכתבת אבל אם יש לך את אותו מקרן בחדר כבר 15 שנה אז מדובר בדגם ישן, והייתה התקדמות גדולה בכל הפרמטרים של מקרנים מאז. ואם זו גם אותה מנורה אז זה בכלל נס שהיא עובדת והגיוני לגמרי שהיא תציג תמונה דהויה וחלשה.

דברים לשקול בבחירה בין מקרן לטלויזיה:
1. האם החדר יכול להיות חשוך לגמרי או לפחות במידה רבה? תנאי בסיסי להנאה ממרבית המקרנים.
2. כמה שעות הוא צפוי להיות בשימוש יומי? זה תלוי כמובן בדגם אבל נראה לי שמעל ל4-5 שעות יומיות זה שימוש שיסיים את חיי הנורה מהר.
3. איזה גודל תמונה חשבת לפתוח עם מקרן? אם יש מגבלת מקום או שרצית גודל בסביבות ה90-95" אינצ', כנראה שלא תרגיש הבדל גדול.

אם התקציב שלך מתאים לסוני 65 חדש אז הוא מאפשר בחירה מגוונת יותר של מקרנים, שחלקם יכולים להתגבר על המגבלות הנ'ל (למשל, קניית מקרן לייזר שחיי הנורה שלו קרובים לאלו של טלויזיה).

liorreem
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2386
שם מלא: ליאור ראם
נתן תודות: 525 פעמים
קיבל תודות: 132 פעמים

שליחה #3 

בעיקרון טלוויזיה עדיפה כמעט בכל פרמטר, חוץ ממחיר כשמדברים על גדלים של מעל -70-80 אינץ.

פרשקו פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

יש לי מקרן של חברת SHARP , החדר הוא חדר קולנוע ביתי, חשוך לגמרי. המסך בגודל 98 אינץ'.
החלפתי מנורה במהלך השנים, ההתלבטות שלי היא איכות הצפייה והיכולות של SMART TV האם זה קיים במקרנים... אני יודע שמקרנים עם איכות 4K יעלו המון המון כסף... לכן השיקול להקטין את האינץ למסך טלוויזיה בגודל 80-85...
אין לי תקציב ספציפי. הרצון שלי לקנות מקרן או טלוויזיה שיאפשרו לי להנות מאיכות צפייה לטווח הרחוק. זו קנייה של פעם בכמה שנים.

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3005
נתן תודות: 293 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #5 

אין שום הגיון לרכוש את הסוני 65 ברמת מחיר שבו להבנתי מוצע (מעל 10,000 ש"ח), בטח כאשר מעוניינים ברכישה להרבה שנים.
הסיבה היא שלא ניתן לצפות בתכני 4K.

במידה ויש אפשרות להחשיך את חלל הצפייה ולא מדובר ביותר מ-3 שעות בממוצע ביום, אין ספק שיש יתרון למקרן על כל מסך וזה לא רק הגודל.

האידיאל מבחינתי:
מקרן עם זכרון עדשה תומך 4K + מסך סינמסקופ ברוחב דומה למרחק הצפייה.
תצורה כזאת מתחילה בסביב 15,000 ש"ח.

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3005
נתן תודות: 293 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #6 

את עניין הSMART TV פותרים בקלות בתקציב של עד 700 ש"ח כך שזה לא שיקול

OmriS
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 543
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #7 

איכות צפייה זה משהו שקשה לכמת בין מקרנים לטלויזיות (לדעתי), זו חוויה אחרת, ואת זה אתה מכיר מהמקרן שיש לך.

בתקציב שלך יכנסו כל מיני דגמי 4K וכמו שאמרו את כל הפיצ׳רים של ה״סמארט״ תוכל לקבל עם סטרימר או משהו דומה, זה שולי. בגלל שהגודל הקיים שלך לא גדול בהרבה מהטלויזיה שאתה שוקל לקנות השאלה שרתה צריך לשאול זה במה אתה נהנה יותר לצפות. ואם יש לך מחשבות על מסך גדול יותר מ100 אינצ׳ אז מן הסתם זה רק מקרן.

פרשקו פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

תודה לכולם על העזרה!!!!!!! באמת סידרתם לי את המחשבות בנושא.
מישהו יכול להמליץ לי על מקרן ספציפי? שיתן מענה לדרישות שלי...
אני מחפש מקרן במחיר עד 10,000 כי ככל הנראה נקנה טלוויזיה ונשאיר את האופציה של המקרן...

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”