האם פס קול בעל ביטרייט גבוה, אינו אמור להישמע גם חזק וברור יותר?
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9321
- נתן תודות: 1555 פעמים
- קיבל תודות: 357 פעמים
שלום רב,
אנחנו צופים בסדרה "מסע בין כוכבים- הדור הבא".
מומלץ מאוד למי שעדיין לא ראה,פשוט יצירת מופת.
לדעתי, עולה בכמה רמות על הסדרה החדשה- מ"ב דיסקברי.
בכל אופן, מדובר בפורמט איכותי ביותר BDRemux 1080p
כל פרק בנפח "בריא" מעל 7GB
שמתי לב שמשום מה הפס הקול המקורי, נשמע הרבה יותר חלש, מאשר פס הקול המשני המדובב לרוסית.
זה נראה בעיניי מוזר, היות ופס הקול המקורי הרבה יותר איכותי, ועם ביטרייט הרבה יותר גבוה.
האם יתכן שזה רק בגלל הסיבה, שפס הקול המדובב הינו סטריאו, שני ערוצים בלבד?
להלן הנתונים במלואם:
Качество: BDRemux 1080p
Формат: MKV
Видео кодек: H.264
Аудио кодек: AC3, DTS-HD
Видео: H.264, 1920x1080, 23.976 fps, 17.6 mbps
Аудио: Russian; AC3; 48.0 KHz; 2 ch; 192 Kbps AXN Sci-fi
Аудио 2: English DTS-HD, 48.0 KHz, 8 ch, 5270 kbps (Core: 48 kHz 6 ch, 1509 kbps)
Субтитры: Английские
המידע שמראה MediaInfo:
[imgbig]http://i63.tinypic.com/oisspz.jpg[/imgbig]
תודה רבה
אנחנו צופים בסדרה "מסע בין כוכבים- הדור הבא".
מומלץ מאוד למי שעדיין לא ראה,פשוט יצירת מופת.
לדעתי, עולה בכמה רמות על הסדרה החדשה- מ"ב דיסקברי.
בכל אופן, מדובר בפורמט איכותי ביותר BDRemux 1080p
כל פרק בנפח "בריא" מעל 7GB
שמתי לב שמשום מה הפס הקול המקורי, נשמע הרבה יותר חלש, מאשר פס הקול המשני המדובב לרוסית.
זה נראה בעיניי מוזר, היות ופס הקול המקורי הרבה יותר איכותי, ועם ביטרייט הרבה יותר גבוה.
האם יתכן שזה רק בגלל הסיבה, שפס הקול המדובב הינו סטריאו, שני ערוצים בלבד?
להלן הנתונים במלואם:
Качество: BDRemux 1080p
Формат: MKV
Видео кодек: H.264
Аудио кодек: AC3, DTS-HD
Видео: H.264, 1920x1080, 23.976 fps, 17.6 mbps
Аудио: Russian; AC3; 48.0 KHz; 2 ch; 192 Kbps AXN Sci-fi
Аудио 2: English DTS-HD, 48.0 KHz, 8 ch, 5270 kbps (Core: 48 kHz 6 ch, 1509 kbps)
Субтитры: Английские
המידע שמראה MediaInfo:
[imgbig]http://i63.tinypic.com/oisspz.jpg[/imgbig]
תודה רבה
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7651
- נתן תודות: 486 פעמים
- קיבל תודות: 885 פעמים
@bariko
ביטרייט HD זה לא להיות חזק או ברור יותר, אלא להיות נאמן לפסקול המאסטר ללא דחיסה. זה יכול להתבטא בפסקול שנשמע קצת יותר עשיר ועם יותר מיקרו אפקטים.
אתרים רוסיים זה הימור, לפעמים הם טובים ולפעמים הם גם דופקים את הפסקול המקורי, אני מנסה להמנע מהם אם אני יכול.
בלי קשר אם תעביר את הרסיבר בכל פסקול שהוא ממצב סראונד לסטריאו תראה ש 2.0 יישמע לך חזק יותר, זה לא אומר טוב יותר.
ביטרייט HD זה לא להיות חזק או ברור יותר, אלא להיות נאמן לפסקול המאסטר ללא דחיסה. זה יכול להתבטא בפסקול שנשמע קצת יותר עשיר ועם יותר מיקרו אפקטים.
אתרים רוסיים זה הימור, לפעמים הם טובים ולפעמים הם גם דופקים את הפסקול המקורי, אני מנסה להמנע מהם אם אני יכול.
בלי קשר אם תעביר את הרסיבר בכל פסקול שהוא ממצב סראונד לסטריאו תראה ש 2.0 יישמע לך חזק יותר, זה לא אומר טוב יותר.
- freedom_il
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2159
- נתן תודות: 80 פעמים
- קיבל תודות: 196 פעמים
שים לב לפורמט הפסקול.
אחד DTS-HD: פורמט בעל דחיסה שכמעט אינה מאבדת מידע מהמקור ואינו מעובד במחשב/נגן אלא ברסיבר למידע אנלוגי + ווליום.
השני, AC3: פורמט שבו לרסיבר אין עבודה כמעט פרט להגביר את המידע שמתקבל מהמקור.
בקיצור, ככל הנראה מי שמיקסס את ה AC3 הזה עשה את זה בווליום גבוה.
כשאתה משתמש ב DTS-HD תגביר קצת ברסיבר. זה לא בעייתי לדעתי ונורמלי לגמרי. קורה לי אותו דבר בדיבובים של סרטי ילדים לעברית.
תוספת: אם אתה רוצה להשוות כמה "ברור" פס קול אחד לעומת אחר - צריך להשוות SPL בתוצאה לפני - כלומר שהווליום שמגיע אליך באמת יהיה זהה בשני המקרים ואז אפשר להשוות.
אחד DTS-HD: פורמט בעל דחיסה שכמעט אינה מאבדת מידע מהמקור ואינו מעובד במחשב/נגן אלא ברסיבר למידע אנלוגי + ווליום.
השני, AC3: פורמט שבו לרסיבר אין עבודה כמעט פרט להגביר את המידע שמתקבל מהמקור.
בקיצור, ככל הנראה מי שמיקסס את ה AC3 הזה עשה את זה בווליום גבוה.
כשאתה משתמש ב DTS-HD תגביר קצת ברסיבר. זה לא בעייתי לדעתי ונורמלי לגמרי. קורה לי אותו דבר בדיבובים של סרטי ילדים לעברית.
תוספת: אם אתה רוצה להשוות כמה "ברור" פס קול אחד לעומת אחר - צריך להשוות SPL בתוצאה לפני - כלומר שהווליום שמגיע אליך באמת יהיה זהה בשני המקרים ואז אפשר להשוות.
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

תודה על ההסברים.
כעת הנושא יותר מובן.
משום מה נראה היה לי הגיוני, שפס קול בעל ביטרייט גבוה, אמור להישמע גם חזק יותר.
לצורך הבהרה, אני משתמש בפאוור 300 וואט, יעודי עבור הגברת רמקול הסנטר.
בצפייה בסדרה הזו, הווליום צריך להיות מתחת ל 10- בכדי לשמוע את הדיאלוגים בצורה ברורה, כפי שאני אוהב.
לגבי האתרים הרוסיים, מה לעשות.
אין לי מקור אחר ,ממנו ניתן להשיג תכנים הכוללים דיבוב רוסי
כעת הנושא יותר מובן.
משום מה נראה היה לי הגיוני, שפס קול בעל ביטרייט גבוה, אמור להישמע גם חזק יותר.
לצורך הבהרה, אני משתמש בפאוור 300 וואט, יעודי עבור הגברת רמקול הסנטר.
בצפייה בסדרה הזו, הווליום צריך להיות מתחת ל 10- בכדי לשמוע את הדיאלוגים בצורה ברורה, כפי שאני אוהב.
לגבי האתרים הרוסיים, מה לעשות.
אין לי מקור אחר ,ממנו ניתן להשיג תכנים הכוללים דיבוב רוסי
@bariko
אני אשמח להסביר לך כי תהיתי לגבי הנושא הזה בעצמי בעבר.
ההנחה שככל שפס הקול איכותי יותר ובעל ביטרייט גבוה יותר יהיה עוצמתי יותר - שגויה. להיפך, ככל שפס הקול יהיה דחוס יותר ובביטרייט נמוך יותר, כך העוצמה שלו תהיה חזקה יותר.
ההסבר הוא פשוט: בפורמט כמו AC3 נדחס כל טווח התדרים לתוך רוחס פס של 600kbps בעוד שב-DTS הוא נדחס לרוחב של 1500kbps ובפורמטי HD לא דחוסים (בקובץ שלך רשום DTS-HD שים לב) מגיע כבר לכמה MB לשניה, בין 3-5 MB.
ביטרייט גבוה יותר משמעו בעצם לתת לך את האפשרות לעלות בעוצמה מבלי לחוות דיסטורשן וצרימות בסאונד. לצורך העניין אם תנגן פסקול DD על ווליום של 10db- מול פסקול DTS-HD בווליום של 10db-, השני ישמע הרבה יותר נקי מכל הבחינות, ולא יחריש אוזניים, בעוד שה-DD יהיה מאוד חזק ולא נעים לשמיעה.
בעצם כאשר יש ביטרייט גבוה יותר, יש לטווח התדרים ספקטרום רחב יותר להתפרס עליו והוא מאפשר לך לשמוע את טווח התדרים המלא בצורה נקייה בכל עוצמה, בעוד שבפורמטים דחוסים יותר, עלייה מעבר לסף עוצמה מסויים, תהיה צורמת ומעוותת.
הסבר נוסף על העניין:
https://forums.highdefdigest.com/blu-ra ... pared.html
תקרא את פוסט מספר 9 שמסביר את העניין בדיוק.
אני אשמח להסביר לך כי תהיתי לגבי הנושא הזה בעצמי בעבר.
ההנחה שככל שפס הקול איכותי יותר ובעל ביטרייט גבוה יותר יהיה עוצמתי יותר - שגויה. להיפך, ככל שפס הקול יהיה דחוס יותר ובביטרייט נמוך יותר, כך העוצמה שלו תהיה חזקה יותר.
ההסבר הוא פשוט: בפורמט כמו AC3 נדחס כל טווח התדרים לתוך רוחס פס של 600kbps בעוד שב-DTS הוא נדחס לרוחב של 1500kbps ובפורמטי HD לא דחוסים (בקובץ שלך רשום DTS-HD שים לב) מגיע כבר לכמה MB לשניה, בין 3-5 MB.
ביטרייט גבוה יותר משמעו בעצם לתת לך את האפשרות לעלות בעוצמה מבלי לחוות דיסטורשן וצרימות בסאונד. לצורך העניין אם תנגן פסקול DD על ווליום של 10db- מול פסקול DTS-HD בווליום של 10db-, השני ישמע הרבה יותר נקי מכל הבחינות, ולא יחריש אוזניים, בעוד שה-DD יהיה מאוד חזק ולא נעים לשמיעה.
בעצם כאשר יש ביטרייט גבוה יותר, יש לטווח התדרים ספקטרום רחב יותר להתפרס עליו והוא מאפשר לך לשמוע את טווח התדרים המלא בצורה נקייה בכל עוצמה, בעוד שבפורמטים דחוסים יותר, עלייה מעבר לסף עוצמה מסויים, תהיה צורמת ומעוותת.
הסבר נוסף על העניין:
https://forums.highdefdigest.com/blu-ra ... pared.html
תקרא את פוסט מספר 9 שמסביר את העניין בדיוק.
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

תודה Zachn
ההסבר שלך מעניין , ובעצם מתאים לדברים שנאמרו פה ע"י שאר המשתתפים בדיון.
(אגב הלינק שלך לא נפתח אצלי, אך אם מדובר במאמר באנגלית, ממילא לא אבין ממנו הרבה
)
ובכל זאת אני חייב לציין שישנם מקרים בהם פס הקול האיכותי יותר, בעל ביטרייט הגבוה יותר- נשמע חזק יותר מאשר פס הקול הנחות.
ניתן היה להבחין בכך בקלות, במעבר מפס קול אחד למשנהו.
לכן גם הופתעתי לגלות שבסדרה הספציפית שציינתי, אין הדבר כך.
ההסבר שלך מעניין , ובעצם מתאים לדברים שנאמרו פה ע"י שאר המשתתפים בדיון.
(אגב הלינק שלך לא נפתח אצלי, אך אם מדובר במאמר באנגלית, ממילא לא אבין ממנו הרבה
ובכל זאת אני חייב לציין שישנם מקרים בהם פס הקול האיכותי יותר, בעל ביטרייט הגבוה יותר- נשמע חזק יותר מאשר פס הקול הנחות.
ניתן היה להבחין בכך בקלות, במעבר מפס קול אחד למשנהו.
לכן גם הופתעתי לגלות שבסדרה הספציפית שציינתי, אין הדבר כך.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
יש כאן בבל"ת בכמויות.
הכל מתחיל בווליום ההקלטה ובאיכות שלה. בדיוק שכמו שאתה מתקרב למיקרופון של הטלפון אתה נשמע יותר חזק לצד השני.
מן הסתם המיקס שעשו באנגלית איכותי ושומר על תקן כלשהו, בעוד הדיבוב הרוסי - הרבה פחות ולא עבר מיקס תקין והתאמה.
ביטרייט זה כמה מידע קיים בכל שנייה.
כמובן שבמקור (מתייחס להקלטה של הסרט) היא באיכות מלאה ברוחב פס גבוה מאוד.
בפורמטים הLOSSLESS אין איבוד, ובפורמטים האחרים - שזה כמעט תמיד נכון יש דחיסה ואיבוד מידע.
במעבר לMP3 - למשל הורידו טווחים שהאוזן שלנו לא שומעת.
כאשר יורדים עוד ועוד בביטרייט - למעשה מתחילים לישר פינות, וקול מתחיל להשמע "דיגיטלי".
כמובן שאם יש דחיסה גבוהה מידיי אז כשתגביר - כמובן תשמע יותר את הג'יפה שנוצרה, אבל היא תשמע באותה הרמה גם אם תקשיב בווליום נמוך.
אם נחזור להתחלה - אם המקור הוקלט ומוקסס באיכות גבוהה - אז כמובן ניתן יהיה להגבר ולשמוע היטב גם בווליום גבוה.
מה שכן יכול להשפיע על הווליום, זה תדר ההקלטה, וזה כבר לא במומחיות שלי, אני פשוט מכיר את זה מהעבודה, ששינינו את הSAMPLING והווליום עלה, מבלי שנגענו ברוחב הפס או משהו דומה.
הכל מתחיל בווליום ההקלטה ובאיכות שלה. בדיוק שכמו שאתה מתקרב למיקרופון של הטלפון אתה נשמע יותר חזק לצד השני.
מן הסתם המיקס שעשו באנגלית איכותי ושומר על תקן כלשהו, בעוד הדיבוב הרוסי - הרבה פחות ולא עבר מיקס תקין והתאמה.
ביטרייט זה כמה מידע קיים בכל שנייה.
כמובן שבמקור (מתייחס להקלטה של הסרט) היא באיכות מלאה ברוחב פס גבוה מאוד.
בפורמטים הLOSSLESS אין איבוד, ובפורמטים האחרים - שזה כמעט תמיד נכון יש דחיסה ואיבוד מידע.
במעבר לMP3 - למשל הורידו טווחים שהאוזן שלנו לא שומעת.
כאשר יורדים עוד ועוד בביטרייט - למעשה מתחילים לישר פינות, וקול מתחיל להשמע "דיגיטלי".
כמובן שאם יש דחיסה גבוהה מידיי אז כשתגביר - כמובן תשמע יותר את הג'יפה שנוצרה, אבל היא תשמע באותה הרמה גם אם תקשיב בווליום נמוך.
אם נחזור להתחלה - אם המקור הוקלט ומוקסס באיכות גבוהה - אז כמובן ניתן יהיה להגבר ולשמוע היטב גם בווליום גבוה.
מה שכן יכול להשפיע על הווליום, זה תדר ההקלטה, וזה כבר לא במומחיות שלי, אני פשוט מכיר את זה מהעבודה, ששינינו את הSAMPLING והווליום עלה, מבלי שנגענו ברוחב הפס או משהו דומה.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
זה שאפשר במסגרת הביטרייט להשפיע על הווליום, כי אתה מחליט לצמצם טווח דינמי זה טוב.
אבל זה נמצע בסוף השרשרת. וזה נכון כשמשווים את אותו הפס בדיוק בשני רוחבי פס שטיפלו בהם כאמור.
כאשר משווים שני פס קול שונים, שמוקססו שונה, כל זה לא רלבנטי.
אבל זה נמצע בסוף השרשרת. וזה נכון כשמשווים את אותו הפס בדיוק בשני רוחבי פס שטיפלו בהם כאמור.
כאשר משווים שני פס קול שונים, שמוקססו שונה, כל זה לא רלבנטי.