סידור הרשת שלי בבית
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78806
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5382 פעמים
אחרי כמה בעיות במהירות החיבור בין הקומות החלטתי לעשות סדר במערכת בבית. תחילה מעבר לתשתית של Cat7 שהושחל במקום הכבלים הקיימים. אחרי זה מעבר של כל ציוד התקשורת לארון תקשורת. המערכת משתמשת בראוטר עם חיבור dual bonded בינו ל nas. חיבור רשת 200 מגה הוט, וחיבור נוסף 100 מגה של בזק (שתי ספקיות עם fault tolerance).
בקומה התחתונה שודרג הסוויץ וניהול החשמל, כך שקל יותר להוסיף ולהזיז רכיבים.
בקומה התחתונה שודרג הסוויץ וניהול החשמל, כך שקל יותר להוסיף ולהזיז רכיבים.
-
oferlaor
- מנהל

-
oferlaor
- מנהל

לא. לא מצאתי צורך בשירות vpn. יש לי יותר תוכן משבן אדם סביר אי פעם יזדקק לו. אגב, כל השרתים מגבים הכל ל Amazon - יש לי סביב 1.5 טרה בענן.
יש לי את כל שירותי התוכן בישראל ולכן לא חסר מה לראות. על המערכת בקומה התחתונה בהזדמנות אחרת.
לגבי פיירוול. הראוטר כולל זיהוי וחסימה dpi. נראה לי מספק לחיבור ביתי.
יש לי את כל שירותי התוכן בישראל ולכן לא חסר מה לראות. על המערכת בקומה התחתונה בהזדמנות אחרת.
לגבי פיירוול. הראוטר כולל זיהוי וחסימה dpi. נראה לי מספק לחיבור ביתי.
- sigamore
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4936
- נתן תודות: 516 פעמים
- קיבל תודות: 689 פעמים
@oferlaor
מסכים עם ההערה לגבי כמויות התוכן …בדיוק דברתי היום עם קולגה לעבודה מחו״ל והסכמנו ש״מרוב עצים לא רואים את היער ״ …:D
על כל פנים — אצלי ה VPN משמש לצפייה ברשתות אמריקאיות כמו Showtime ,STARZ , HBO, CBS וכד׳ דרך מנוי לספק תקשורת אמריקאי (Optimum ). כל זה על גבי Apple TV שיושב על IP אמריקאי (על הדרך כמובן שאפשר גם לצפות ב Amazon ו Netflix מארהב).
במקביל יש חיבורי VPN נוספים לארופה וישראל ...
ה pfSense כפלטפורמה מנהל את המערך הזה עם יד אחת קשורה מאחור …
את המחשב שמריץ את ה pfSense הרכבתי לבד בעלות של כ $200 — ממליץ בחום לכל מי שיושב על הגדר בנוגע להשקעה בנתב חדש.
שאלה — איזו דרישה עכשוית / עתידית הביאה אותך ללכת על cat7 ?
שאלה 2 — מה לגבי כיסוי ה WiFi בבית ?
מסכים עם ההערה לגבי כמויות התוכן …בדיוק דברתי היום עם קולגה לעבודה מחו״ל והסכמנו ש״מרוב עצים לא רואים את היער ״ …:D
על כל פנים — אצלי ה VPN משמש לצפייה ברשתות אמריקאיות כמו Showtime ,STARZ , HBO, CBS וכד׳ דרך מנוי לספק תקשורת אמריקאי (Optimum ). כל זה על גבי Apple TV שיושב על IP אמריקאי (על הדרך כמובן שאפשר גם לצפות ב Amazon ו Netflix מארהב).
במקביל יש חיבורי VPN נוספים לארופה וישראל ...
ה pfSense כפלטפורמה מנהל את המערך הזה עם יד אחת קשורה מאחור …
את המחשב שמריץ את ה pfSense הרכבתי לבד בעלות של כ $200 — ממליץ בחום לכל מי שיושב על הגדר בנוגע להשקעה בנתב חדש.
שאלה — איזו דרישה עכשוית / עתידית הביאה אותך ללכת על cat7 ?
שאלה 2 — מה לגבי כיסוי ה WiFi בבית ?
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !
@oferlaor
·
נראה יפה.
מה מידות ארון התיקשורת?
אני רכשתי ארון בעיצוב דומה והכנסתי אותו בקיר לצרכי האסתטיקה ופינוי מקום על הרצפה.
במידה ואפשרי גם אצלך, הייתי ממליץ לך לנסות.
בנוסף, על מנת למנוע פגיעה בביצועי הראוטר בארון, יצרתי פתחים לרוחב המעטפת על מנת למנוע לכידת אותו ה- WIFI.
ולבסוף, את שרשרת השקעים הצמדתי לגב הארון על הצד.
·
נראה יפה.
מה מידות ארון התיקשורת?
אני רכשתי ארון בעיצוב דומה והכנסתי אותו בקיר לצרכי האסתטיקה ופינוי מקום על הרצפה.
במידה ואפשרי גם אצלך, הייתי ממליץ לך לנסות.
בנוסף, על מנת למנוע פגיעה בביצועי הראוטר בארון, יצרתי פתחים לרוחב המעטפת על מנת למנוע לכידת אותו ה- WIFI.
ולבסוף, את שרשרת השקעים הצמדתי לגב הארון על הצד.
-
oferlaor
- מנהל

ראוטר ASUS rt88
כאמור, לא מרגיש חוסר של תכנים שמצדיקים מנוי אמריקאי. אולי לפני כמה שנים הייתי שוקל את זה. כרגע נטפליקס ישראל למשל זה מותר תוכן משאני מסוגל לצפות בו...
אין אף סדרה או סרט שאני רוצה לראות שלא זמינים לי. יש לי סלקום, פרטנר, סטינג, יס, הוט, נגן uhd, סטרימר, כרוםקאסט אולטרה. בעצם חסר רק אפלTV אבל כבר אין מספיק כניסות HDMI אז אולי זה יחליף את כרומקאסט אם אחליט ללכת על זה.
לגבי רשת. יש לי כרגע שתי רשתות כפולות 2.4/5 אחת של אסוס והשניה mesh של tp-link מבוססת m5 deco. חושב להוסיף עוד יחידה לשיפור הכיסוי.
לגבי הארון. הארון ממש לא מפריע ואני רוצה גישה נוחה אליו. הוא 53 ס״מ רוחב וחצי מטר גובה ועומק (למיטב זכרוני). יש שני סטים של חשמל בפנים אחד מוגן ברקים ושני על ups כדי שרשת אחת תשרוד גם אם חשמל נופל.
כאמור, לא מרגיש חוסר של תכנים שמצדיקים מנוי אמריקאי. אולי לפני כמה שנים הייתי שוקל את זה. כרגע נטפליקס ישראל למשל זה מותר תוכן משאני מסוגל לצפות בו...
אין אף סדרה או סרט שאני רוצה לראות שלא זמינים לי. יש לי סלקום, פרטנר, סטינג, יס, הוט, נגן uhd, סטרימר, כרוםקאסט אולטרה. בעצם חסר רק אפלTV אבל כבר אין מספיק כניסות HDMI אז אולי זה יחליף את כרומקאסט אם אחליט ללכת על זה.
לגבי רשת. יש לי כרגע שתי רשתות כפולות 2.4/5 אחת של אסוס והשניה mesh של tp-link מבוססת m5 deco. חושב להוסיף עוד יחידה לשיפור הכיסוי.
לגבי הארון. הארון ממש לא מפריע ואני רוצה גישה נוחה אליו. הוא 53 ס״מ רוחב וחצי מטר גובה ועומק (למיטב זכרוני). יש שני סטים של חשמל בפנים אחד מוגן ברקים ושני על ups כדי שרשת אחת תשרוד גם אם חשמל נופל.
-
oferlaor
- מנהל

·+1oferlaor כתב:תודה! יש כאן משתמשים נוספים בראוטרים של אסוס שמשתמשים ב Merlin ?...
משתמש במרלין כבר 3 שנים בערך עם rt87 וac68, עובד מצוין רוב הזמן, לפעמים יש בעיות מוזרות כמו אי יכולת לגלוש באחד מהתדרים (2.4 או 5), לפעמים זה מסתדר לבד אחרי דקה או שתיים, ולפעמים מצריך ריסטרט, מה שבטוח זה עדיף מהfirmware המקורי
-
oferlaor
- מנהל

אני עדיין מעט חושש מהמעבר ל-MERLIN. אני כל כך אוהב את הראוטר ונפילה שלו ממש גורמת לי חששות.
באיזה פיצ'רים אתה משתמש במרלין?
באיזה פיצ'רים אתה משתמש במרלין?
·oferlaor כתב:אני עדיין מעט חושש מהמעבר ל-MERLIN. אני כל כך אוהב את הראוטר ונפילה שלו ממש גורמת לי חששות.
באיזה פיצ'רים אתה משתמש במרלין?...
בעיקר שימוש בopenvpn, לשימוש בכמה מכשירים מבלי להגדיר בכל קליינט(לצורכי עבודה וסטרימינג מדי פעם).
Friendly name לכל מכשיר(לא זוכר אם זה קיים בfirmware המקורי).
סינון DNS שבעיקרון אמור לשמש עבור בקרת הורים אבל אני משתמש בו על מנת למנוע משאר בני הבית להיכנס לאתרים שמדביקים את המחשב בכל מיני דברים לא רצויים ומשם הגישה לשאר המחשבים ברשת היא קלה ביותר.
ובעיקר תחושה שהכל עובד יותר מהר וטוב, הפעמים שהראוטר נתקע זה סביר להניח מכמות המכשירים המחוברים אליו, משהו כמה 20 בEthernet ועוד 30-35 בWiFi והוא נמצא ליד ממיר ורסיבר שמוצאים חום, כך שהוא צריך להתמודד עם הרבה, הראוטר השני נמצא בבית של החברה ושם הוא נתקע אולי פעמיים-שלוש גג בשנתיים וחצי.
-
oferlaor
- מנהל

-
oferlaor
- מנהל

טוב, שדרגתי את הראוטר. נראה איך מרלין רץ עליו.
לגבי אוורור, לא. אני עוקב אחרי הטמפ של הרכיבים ונראה מה יהיה בקיץ. הקירות של הארון פריקות, ויש פתח מאחור ומלמעלה. אם נראה שיש שם בעיית חום (רק ה-NAS עלול להיות בבעיה) אז אפעל בהתאם.
לגבי אוורור, לא. אני עוקב אחרי הטמפ של הרכיבים ונראה מה יהיה בקיץ. הקירות של הארון פריקות, ויש פתח מאחור ומלמעלה. אם נראה שיש שם בעיית חום (רק ה-NAS עלול להיות בבעיה) אז אפעל בהתאם.
- barbour_lavavn
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 22
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 4 פעמים
במשך שנים עבדתי בבית עם סיסקו וpfsense משולב .( סיסקו היה לטובת הssl vpn שלהם וחיבור לרשת גיבוי )
אם אתה רוצים ראוטר ממש בזול אני עובד במשך שנים עם החומרה של pcengeins לטובת מערכים מבוססי pfsense ו openbsd על כך אולי בפוסט נפרד , האפשרויות באמת לא מוגבלות . מדובר על חומרת גיגה אינטל - https://www.pcengines.ch/newshop.php?c=4
בחודש האחרון אני מתרשם מאוד לטובה מיחידות הבסיס של מיקרוטיק . פינה לי מקומות של שני ראוטרים גדולים , עובד עם חיבור יתיר לסלולר , מאפשר captive portal לאורחים ומכיל 5 פורטים פעילים של גיג . פינוק אמיתי .
והמחיר ליחידה הזו ? לא ממש יאומן : 60 דולר באמזון . יש גם בארץ במחיר לא ממש מופקע .
https://www.amazon.com/Mikrotik-RB750Gr ... s=microtik
אחרי השינוי האחרון הורדתי שני ראוטרים מהארון ויש לי רשת מנותבת של גיג , תענוג .
דרך אגב מאז התקנת המיקרוטיק הוא מצליח לשמור את החיבור של הadsl ללא נפילות בppoe מטלה שגם הסיסקו 1900 היה פחות מוצלח בה .
בקיצור , אני כרגע עובר לשלב הדיאטה .
אם אתה רוצים ראוטר ממש בזול אני עובד במשך שנים עם החומרה של pcengeins לטובת מערכים מבוססי pfsense ו openbsd על כך אולי בפוסט נפרד , האפשרויות באמת לא מוגבלות . מדובר על חומרת גיגה אינטל - https://www.pcengines.ch/newshop.php?c=4
בחודש האחרון אני מתרשם מאוד לטובה מיחידות הבסיס של מיקרוטיק . פינה לי מקומות של שני ראוטרים גדולים , עובד עם חיבור יתיר לסלולר , מאפשר captive portal לאורחים ומכיל 5 פורטים פעילים של גיג . פינוק אמיתי .
והמחיר ליחידה הזו ? לא ממש יאומן : 60 דולר באמזון . יש גם בארץ במחיר לא ממש מופקע .
https://www.amazon.com/Mikrotik-RB750Gr ... s=microtik
אחרי השינוי האחרון הורדתי שני ראוטרים מהארון ויש לי רשת מנותבת של גיג , תענוג .
דרך אגב מאז התקנת המיקרוטיק הוא מצליח לשמור את החיבור של הadsl ללא נפילות בppoe מטלה שגם הסיסקו 1900 היה פחות מוצלח בה .
בקיצור , אני כרגע עובר לשלב הדיאטה .