אינטרנט לדירת שותפים - מאיפה מתחילים?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
yup8 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 165
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי החברה, הבנתי שזה המקום להתייעץ.
נכנסתי לדירת שותפים באיזור המרכז,

הגיע הזמן שיהיה בדירה ויפי.
איך בוחרים ספק ותשתית? איזה חבילה כדאי?

השימושים הם בעיקר צפייה בקודי האם 40 מגה יספיק?

אני יודע שזה משתנה מאיזור לאיזור, אבל אני באמת הולך לאיבוד.
דרוש רק אינטרנט ללא טלוויזיה או טלפון

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #2 

@yup8
·

אם יש אצלכם unlimited או פרטנר פייבר שווה לשקול את ההצעה שלהם (אינטרנט הרבה יותר מהיר ויציב פחות או יותר באותו מחיר). אחרת יש לך רק שתי אופציות לתשתית אינטרנט הוט או בזק. בחלק מהאיזורים בזק עובד יותר טוב ובחלק הוט וכמובן יכול להיות גם ששניהם יעבדו לך בסדר. קשה לדעת בלי לנסות.

מול בזק שווה להתחבר דבר ראשון ישירות לבזק - אתה אמור לקבל חודש ראשון חינם והמחיר אחרי זה לא חשוב כי לא תישאר לקוח ישירות שלהם. מה שחשוב זה לנצל את החודש חינם לוודא שהקו שלהם יציב (ואם צריך שיבואו טכנאים לסדר את הקו). אחרי זה אתה עובר לשוק סיטונאי (נגיד באקספון זה 69 ש"ח לחודש לשנה בלי מסחרות ובלי טובות ובחברות אחרות יש מבצעים דומים במיוחד עם אתה טוב במסחרה). לדעתי אין הבדל במחיר בין 40 מגה ל-100 מגה היום אז אין סיבה לא לקחת 100 מגה. לגבי ציוד לתשתית בזק ראה כאן.

מול הוט יש עכשיו מבצע טוב על 200 מגה שזה שווה לדעתי בשביל ה-5 מגה העלאה (בהוט 100 מגה יש רק 2 מגה העלאה ובבזק ההעלאה זה 3 מגה). ספק אתה לוקח לדוגמא הוטנט ואז ביחד זה יוצא לך 85 ש"ח לחודש. אם וכאשר ההוטבוקס לא מספק את צרכי ה-wifi שלכם אז מעבירים אותו ל-bridge ומוסיפים ראוטר פרטי לפי הצרכים והתקציב.

באופן כללי שווה גם לקרוא כמה עמודים אחרונים + לעקוב אחרי שירשור המחירים.

yup8 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

eran405 כתב: @yup8
·

אם יש אצלכם unlimited או פרטנר פייבר שווה לשקול את ההצעה שלהם (אינטרנט הרבה יותר מהיר ויציב פחות או יותר באותו מחיר). אחרת יש לך רק שתי אופציות לתשתית אינטרנט הוט או בזק. בחלק מהאיזורים בזק עובד יותר טוב ובחלק הוט וכמובן יכול להיות גם ששניהם יעבדו לך בסדר. קשה לדעת בלי לנסות.

מול בזק שווה להתחבר דבר ראשון ישירות לבזק - אתה אמור לקבל חודש ראשון חינם והמחיר אחרי זה לא חשוב כי לא תישאר לקוח ישירות שלהם. מה שחשוב זה לנצל את החודש חינם לוודא שהקו שלהם יציב (ואם צריך שיבואו טכנאים לסדר את הקו). אחרי זה אתה עובר לשוק סיטונאי (נגיד באקספון זה 69 ש"ח לחודש לשנה בלי מסחרות ובלי טובות ובחברות אחרות יש מבצעים דומים במיוחד עם אתה טוב במסחרה). לדעתי אין הבדל במחיר בין 40 מגה ל-100 מגה היום אז אין סיבה לא לקחת 100 מגה. לגבי ציוד לתשתית בזק ראה כאן .

מול הוט יש עכשיו מבצע טוב על 200 מגה שזה שווה לדעתי בשביל ה-5 מגה העלאה (בהוט 100 מגה יש רק 2 מגה העלאה ובבזק ההעלאה זה 3 מגה). ספק אתה לוקח לדוגמא הוטנט ואז ביחד זה יוצא לך 85 ש"ח לחודש. אם וכאשר ההוטבוקס לא מספק את צרכי ה-wifi שלכם אז מעבירים אותו ל-bridge ומוסיפים ראוטר פרטי לפי הצרכים והתקציב.

באופן כללי שווה גם לקרוא כמה עמודים אחרונים + לעקוב אחרי שירשור המחירים .
...
·@eran405
ואו ערן, עזרת לי מאוד!
כמה שאלות -

1. התחברות ראשונית לבזק לחודש חינם - מדובר בספק + תשתית של בזק? למי אני מתקשר? מץ

2. מה המשמעות של מעבר לשוק הסיטונאי אחרי חודש? מה משתנה? איך עושים זאת ומה מקבלים?

3. חברות כמו אקספון הן תשתית או ספק?

סלח לי על הבורות זאת דירה ראשונה שאני שוכר.

שוב תודה

עדכון 11:46

העסקה שהוצעה לנו היא ככה:

תשתית(בזק) + ספק(אקספון) + ראוטר = 121

חודש ראשון התשתית היא חינם, ולכן יעלה 20 שקל + התקנה חינם.
אז בנתיים לקחתי את זה. חודש ראשון במחיר מצחיק ובלי התחייבות .

121 זה מן הסתם מחיר מופקע, והבנתי שאפשרי להוריד את המחיר. איך ?

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #4 

@yup8
·

לפי המחיר אני משער שלקחת את החבילה ישירות מבזק שזה טוב להתחלה כי אז במקרה הצורך אתה מקבל שירות על התשתית ישירות מבזק (166).

כדי להוזיל את העלות אחרי החודש הראשון, אתה צריך מה שנקרא חבילות "שוק סיטונאי", שזה אומר לקחת חבילה מהספק שכוללת גם תשתית (בזק) וגם ספק. אתה לא לקוח של בזק יותר אלא רק של הספק ואתה פונה אליו בכל בעיה כולל בתשתית (שהוא חוכר מבזק). כמובן אין התחייבות אז תמיד תוכל לחזור להיות לקוח של בזק ישירות (ולקבל עוד חודש חינם) או לעבור ספק או לתשתית הוט וכו'.

לדוגמא באקספון (שהוא ספק), יש חבילה כזו ב-69 ש"ח בלי טובות ובלי מסחרות:
http://018.co.il/simplenetmain
אפשר להתחבר אליהם דרך האתר שלהם או בטלפון (אני תמיד מתחבר דרך הטלפון בשביל לוודא שהמחיר לשנה שלמה ולא לחצי שנה כמו שכתוב נגיד בדף שקישרתי לעיל).

אצל ספקים אחרים אפשר להשיג חבילות דומות אבל יתכן שתצטרך קצת מסחרה בשביל להשיג מחיר דומה (חוץ מהוטנט שלדעתי נותנת חבילות משולבות רק מעל תשתית הוט).

בכל מקרה שם לב שאם לקחת ציוד בהשאלה מבזק אתה חייב להחזיר אותו ולקחת ציוד בהשאלה מהספק או לקנות ציוד פרטי. ראה עוד פרטים כאן.

דבר אחרון, אם אתה באמת מתחבר לאקספון שם לב שהם שמים אותך ברירת מחדל מאחורי ה-NAT שלהם. אם בין כה וכה אין לך צורך לפתוח פורטים וכאלה זה לא אמור לשנות לך. אם אתה כן צריך לפתוח פורטים בשביל צורך כלשהו (התחברות מרחוק למחשב, טורנטים וכו') אפשר לדבר עם המוקד הטכני שלהם ואם מבקשים יפה הם מוצאים אותך מה-NAT באופן "זמני" ללא עלות נוספת ("זמני" מניסיוני זה כשנה - שיחה של 2 דקות כל שנה זה לא כזה נורא; אם הם מבקשים כסף הם כנראה חושבים שאתה רוצה כתובת קבועה שזה משהו שכרוך בעלות נוספת וצריך לחדד שאתה יודע שהם יכולים להוציא מה-NAT ללא עלות נוספת).

yup8 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

eran405 כתב:@yup8
·

לפי המחיר אני משער שלקחת את החבילה ישירות מבזק שזה טוב להתחלה כי אז במקרה הצורך אתה מקבל שירות על התשתית ישירות מבזק (166).

כדי להוזיל את העלות אחרי החודש הראשון, אתה צריך מה שנקרא חבילות "שוק סיטונאי", שזה אומר לקחת חבילה מהספק שכוללת גם תשתית (בזק) וגם ספק. אתה לא לקוח של בזק יותר אלא רק של הספק ואתה פונה אליו בכל בעיה כולל בתשתית (שהוא חוכר מבזק). כמובן אין התחייבות אז תמיד תוכל לחזור להיות לקוח של בזק ישירות (ולקבל עוד חודש חינם) או לעבור ספק או לתשתית הוט וכו'.

לדוגמא באקספון (שהוא ספק), יש חבילה כזו ב-69 ש"ח בלי טובות ובלי מסחרות:
http://018.co.il/simplenetmain
אפשר להתחבר אליהם דרך האתר שלהם או בטלפון (אני תמיד מתחבר דרך הטלפון בשביל לוודא שהמחיר לשנה שלמה ולא לחצי שנה כמו שכתוב נגיד בדף שקישרתי לעיל).

אצל ספקים אחרים אפשר להשיג חבילות דומות אבל יתכן שתצטרך קצת מסחרה בשביל להשיג מחיר דומה (חוץ מהוטנט שלדעתי נותנת חבילות משולבות רק מעל תשתית הוט).

בכל מקרה שם לב שאם לקחת ציוד בהשאלה מבזק אתה חייב להחזיר אותו ולקחת ציוד בהשאלה מהספק או לקנות ציוד פרטי. ראה עוד פרטים כאן .

דבר אחרון, אם אתה באמת מתחבר לאקספון שם לב שהם שמים אותך ברירת מחדל מאחורי ה-NAT שלהם. אם בין כה וכה אין לך צורך לפתוח פורטים וכאלה זה לא אמור לשנות לך. אם אתה כן צריך לפתוח פורטים בשביל צורך כלשהו (התחברות מרחוק למחשב, טורנטים וכו') אפשר לדבר עם המוקד הטכני שלהם ואם מבקשים יפה הם מוצאים אותך מה-NAT באופן "זמני" ללא עלות נוספת ("זמני" מניסיוני זה כשנה - שיחה של 2 דקות כל שנה זה לא כזה נורא; אם הם מבקשים כסף הם כנראה חושבים שאתה רוצה כתובת קבועה שזה משהו שכרוך בעלות נוספת וצריך לחדד שאתה יודע שהם יכולים להוציא מה-NAT ללא עלות נוספת).
...
·
שמע, מדהים!
@eran405
ממש תודה על כל העזרה וההסברים המפורטים, אתה עושה מעשה צדקה ממש בכך שאתה לא נותן לתאגידים לעשות עלינו קופה

לגבי רכישת מודם בצורה פרטית / מהספק, מה עדיף? במידה ואני רוכש פרטית - מי מבצע את ההתקנה?
המחיר שרשמת באקספון נשמע טוב ואני אנסה לעבור לזה בעוד חודש

לגבי הNAT, נקודה ממש טובה. אני זוכר שפעם הייתי פותח פורטים בראוטר לטובת הטורנט, אבל בשנים האחרונות הכל עבד חלק בלי שעשיתי כלום.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #6 

@yup8
·

לגבי מודם/ראוטר פרטי התקנה זה אמור להיות ממש פשוט ודי בטוח שתסדר לבד. אם אתה באמת קונה פרטי אולי תקנה עוד עכשיו לפני שהחודש חינם נגמר בבזק כך שתוכל להעזר בתמיכה שלהם אם צריך + יהיה לך גם את הציוד שלהם בשביל להשוות הגדרות או לבודד תקלות אם צריך.

השאלה העיקרית האם באמת כדאי היום לקנות מודם פרטי במקום לשלם עוד 10 ש"ח לספק בשביל לקבל ממנו ציוד. לדעתי הסיבה העיקרית היום לקנות מודם פרטי לתשתית בזק זה רק בשביל יותר גמישות לעבור בין הספקים השונים מתי שאתה רוצה ובלי יותר מידי טירטור של החלפת ציוד. השאלה האם זה שווה בשבילך את העלות הנוספת.

לבסוף לגבי ה-NAT, אם אתה משתמש בטונרנטים ואתה רוצה שיהיה לך חיבור "ירוק" אתה חייב להיות מחוץ ל-NAT ולפתוח פורטים. ברב הראוטרים וברב הקליינטים יש תמיכה ב-upnp שפותח את הפורט אוטומטית בראוטר (כלומר אתה לא צריך להכנס לממשק של הראוטר ולפתוח את הפורט ידנית אבל זה עדיין פתיחת פורט לכל דבר וזה לא יעבוד אם אתה מאחורי NAT).

Chris_Barnes
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 224
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #7 

לבזק אין באמת מענה למבצע של ה-200 מגה של הוט.
גם אני גר בתל אביב ובהנחה שהתשתית בעיר היא יחסית באותה הרמה, אתה אמור להתקרב לקצבים של 200 מגה (אני התחברתי אליהם לפני כשבוא ומקבל מהירות של 160-190). אני עדיין משתמש בראוטר הישן שלי בתור ראוטר, כי ההוטבוקס נתן לי קצבים עלובים בוויפי, אז פשוט הפכתי אותו למודם בלבד.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”