רשת ביתית של הוט עם moca
התקנתי שירות טריפל של הוט.
הרשת כוללת:
hoxbox (מודם וראוטר)
moce adater
שני ממירי mini fiberbox אחד בכל קומה.
הציפיה שלי הייתה שהאינטרנט מגיע לממירים דרך הקיר בפרוטוקול moca, ואז משמש כראוטר. כך אין בעיות קליטה בקומה השניה.
בתמיכה הטכנית טוענים שהממירים הם רק מגדילי טווח, כלומר מקבלים אינטרנט בחיבור אלחוטי ל hotbox.
אבל להבנתי זה פשוט לא moca.
מה אני מפספס?
בנוסף,אם מה שהם אומרים זה נכון, זה מסביר את העובדה שבקומה השניה הקליטה הרבה פחות טובה. הממיר בקומה העליונה פשוט לא קולט טוב את הראוטר בקומה הראשונה.
לא ככה?
תודה
הרשת כוללת:
hoxbox (מודם וראוטר)
moce adater
שני ממירי mini fiberbox אחד בכל קומה.
הציפיה שלי הייתה שהאינטרנט מגיע לממירים דרך הקיר בפרוטוקול moca, ואז משמש כראוטר. כך אין בעיות קליטה בקומה השניה.
בתמיכה הטכנית טוענים שהממירים הם רק מגדילי טווח, כלומר מקבלים אינטרנט בחיבור אלחוטי ל hotbox.
אבל להבנתי זה פשוט לא moca.
מה אני מפספס?
בנוסף,אם מה שהם אומרים זה נכון, זה מסביר את העובדה שבקומה השניה הקליטה הרבה פחות טובה. הממיר בקומה העליונה פשוט לא קולט טוב את הראוטר בקומה הראשונה.
לא ככה?
תודה
מתברר שהוט כבר לא טוענים שהתקשורת בין הראוטר (hotbox) לשני הממירים (mini fiberbox) היא אלחוטית, אלא קווית דרך מתאם ה moca. אין להם מושג נראה לי.
ה hotbox נמצא בתור ארון החשמל-תקשורת בבית. גיליתי שכשהארון פתוח קליטת ה wifi תקינה וסדירה. כאשר הוא סגור יש בעיות. זה נכון גם בקומה הראשונה (שם נמצא ארון החשמל) וגם בשניה.
נראה שכאילו המכשירים אינם מקבלים wifi מהממירים (אחד בכל קומה), אלא רק מהראוטר.
חוות דעת בבקשה?
תודה
ה hotbox נמצא בתור ארון החשמל-תקשורת בבית. גיליתי שכשהארון פתוח קליטת ה wifi תקינה וסדירה. כאשר הוא סגור יש בעיות. זה נכון גם בקומה הראשונה (שם נמצא ארון החשמל) וגם בשניה.
נראה שכאילו המכשירים אינם מקבלים wifi מהממירים (אחד בכל קומה), אלא רק מהראוטר.
חוות דעת בבקשה?
תודה
זה מה שאני מצפה כמובן.Hava972 כתב:המיניפייבר מקבלים רשת קווית (קואקס) ומפיצים אותה אלחוטית.
אם תכבה פיזית את האלחוט בהוטבוקס עדין יהיה לך אלחוט פעיל במיניפייבר
אם תכבה פיזית את האלחוט במיניפייבר עדיין יהיה לך בו חיבור רשת קווי פעיל...
אבל מה שגיליתי, לגבי דלת ארון החשמל לא מסתדר.
גם אם ההוטבוקס ישב בקצה הרחוב מחוץ לבית, אני אני מצפה לקבל גלישה חלקה. המיניפייבר יקבל אות תקין ויפיץ אותו לבית. אבל אני רואה שזה לא כך. כאילו מתחברים רק להוטבוקס.
לא ככה?
·
זאת ההנחה שלי, השאלה האם ואיך ניתן לבדוק את זה?Hava972 כתב:יכול להיות שיש בעיה בחיבור האלחוטי אל המיניפייבר...
רק בשביל להיות בטוח, האם אתה מסכים עם האמירה, שמצב דלת ארון החשמל לא צריכה להשפיע.
הנציג האחרון של הוט, אומר שצריך להוציא את ההוטבוקס מארון החשמל. הוא לא ממש מתמודד-מתייחס לעניין. מבחינתו ברגע שסיפרתי לו את מה שגיליתי, נמצא הפתרון ואין בעיה. נראה שזה אולי אכן ישפר את הקליטה, אבל זה רק עוקף את הבעיה. כאילו ה moca לא ממש מתפקד.
לי זה ברור שאם אכן רק ההוטבוקס בפעולה, מחר או בעוד שבוע יהיו בעיות שוב.
זה נכון בעיקר בקומה השניה שכלל לא ברור לי גם עכשיו, איך היא מקבלת אינטרנט אלחוטי מההוטבוקס, גם כאשר ארון החשמל פתוח. שוב, אם ההנחה שלנו נכונה.
·מבין שהאפליקציות הנ"ל יודעת להראות את כל זה.Hava972 כתב:תראה אם בכלל ה WIFI דלוק במיניפייבר, תבדוק אם המכשיר מתחבר לWIFI של המיניפייבר, תקרה איזה עוצמות הוא משדר, תראה אם הוא מקיים גלישה חוטית מהיציאה שיש לו
אפליקציות wifi-analyzer, fing
...
החיבור הקווי למיני פייבר, יכול לתת אינדיקציה מסוימת, אבל הוא לא באמת מאיפה מגיע אינטרנט למיני פייבר (אלחוטי - קווי) אלא רק אם יש לו אינטרנט.
אנסה ואדווח.
תודה
·jammusi כתב:
·מבין שהאפליקציות הנ"ל יודעת להראות את כל זה.......
החיבור הקווי למיני פייבר, יכול לתת אינדיקציה מסוימת, אבל הוא לא באמת מאיפה מגיע אינטרנט למיני פייבר (אלחוטי - קווי) אלא רק אם יש לו אינטרנט.
אנסה ואדווח.
תודה...
ניסיתי מספר אפליקציות
מצ"ב 2 צילומי מסך של fing.
השמאלי כשאני בקומה הראשונה בערך 3 מטר מההוטבוקס וגם מהמיני פייבר
הימני בקומה השניה.
לא בטוח לגבי הסימונים הגרפיים.
אם החיצים המוקפים בירוק מראים לאיזה מכשיר מחוברים, אז נראה שבאמת המכשיר הסלולרי מתקשר רק עם ההוטבוקס, למרות שהוא רואה גם את הממירים.
השאלה אם זה באמת משמעות הסימון?
ב wifi analyzer לא רואה אינדיקציה לאן המכשיר מחובר. צירפתי צילום מסך.
ניסיתי עוד אפליקציה לא מוצלחת אחרת.
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3632
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
למה אין התאמה בין כתובות ה mac בין האפליקציה למעלה לאלו שלמטה?
משהו קצת מוזר
משהו קצת מוזר
·תודה אח שלוHava972 כתב:ה FING מראה את הMAC של הכרטיס הקווי והשניה מראה את ה MAC של הכרטיס האלחוטי בכל מכשיר (כלומר לכל מכשיר יש 2 כתובות MAC)
כפי שזה נראה כשאתה ב 2 המקומות אתה עדיין מחובר אלחוטית להוטבוקס ולא למיניפייבר...
מבקש לחדד, האם זה ודאי שאם המכשיר מתחבר אלחוטית למיניפייבר FING תראה את החיצים ליד הפייבר והסימון ליד ההוטבוקס ישתנה?
האם זו בעיה בקופסאות או במכשיר שמתחבר?
too late·הם כבר נתפסו על זה )Hava972 כתב:כן, יופיע לך המשולש של ה WIFI
הוט צריכים לפתור לך את הבעיה, תאמר להם שאתה מרוחק מההוטבוקס וזה לא מתחבר לך למיניפייבר (אל תספר להם על זה בהוא בארון, זה לא מעניין והם סתם יתפסו על זה)...
חשבתי שאם אספר להם, הם יבינו ויסכימו. היקש לוגי הכי פשוט. אתה עזרת לי להוכיח את זה
הפתרון שלהם כמובן, הוא להוציא את ההוטבוקס מהארון.
הטענה שלהם שאמנם התקשורת (אינטרנט) עוברת על כבלי הקואקס, עדיין מתקיימת תקשורת אלחוטית בין הקופסאות לטובת הקמת הרשת הפנימית של המכשירים. הטענה שאת כתובות ה ip מקבלים הממירים אלחוטית. טענה שנשמעת הגיונית.
האם זה נכון?
ואם כן, האם זה יכול להוות גורם מפריע במקרה הזה?
אני מניח שראיית הזהב היא fing, שמראה למי מתחברים בפועל. לך תריב איתם.
האם לדעתך זאת בעיית חומרה (קופסאות תקולות) או הגדרות?
·Hava972 כתב:הם לא אמורים לתקשר אלחוטית בינהם.
מכיר בתים שההוטבוקס בקומה 1 באיזה חדר פינתי והמיניפייבר בממד במרתף, אין שום סיכוי שהם קולטים איזשהו RSSI אחד מהשני....
זאת הנחה לא ידיעה.
אני לא מבין בתחום עד הסוף בטוח פחות ממך.
אבל לי זה עושה היגיון לגמרי שכתובת IP לא מתקבלת על גבי הקואקס. להבנתי זה פשוט לא מיועד לזה.
רשת מחשבים מחוברת או באמצעות כבל רשת או טכנולוגיה אלחוטית כזו או אחרת (wifi blutooth וכד').
בנוסף, בדקתי גם בבית אחר. גם שם מורכבת מערכת מוקה של הוט.
במקרה הזה לב המערכת הוא פייברבוקס, ובקומה השניה עוד ממיר מיני. גם שם fing מראה לכאורה חיבור קבוע לפייברבוקס, גם בקומה השניה ליד המיני. גם שם במקום סימון חוזק קליטת wifi היה דגל אדום. בבית הזה היו בעיות ברשת עד התקנת ה moca. לאחר ההתקנה הסתדרו הבעיות. גם שם אני לא רואה את הפייברבוקס מתקשר אלחוטית עם הממיר בקומה השניה.
כמובן גם פה זה הוט, ויכול להיות שגם שם יש את אותה הבעיה ברשת, אבל מסיבה כלשהיא זה עובד.
מצד שני, ייתכן גם שאנחנו טועים לגבי הסימון?