עזרה עם רסיבר Sony DH540

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
Tlmr0 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,
לפני כשנתיים קניתי את הרסיבר ורמקולים 5.1 של JBL. תמיד היה מחובר ללפטופ ולאחרונה גם לפלייסטיישן.
עד לא מזמן הכל היה אחלה, הייתי גם צופה הרבה ביוטיוב ובסרטים שאינם סראונד והכל היה פועל כשורה.

לפני כחצי שנה עברתי דירה ומאז כשאני מריץ קובץ שאינו DDL או DTS, אני מקבל סאונד סטריאו וללא סאב.
עברתי על כל ההגדרות, אני לא מוצא שום דבר שהשתנה.

אשמח לעזרה :)
תודה

Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1538
נתן תודות: 195 פעמים
קיבל תודות: 211 פעמים

שליחה #2 

@Tlmr0

אהלן ברוך הבא!

קצת לא בטוח אם הבנתי בדיוק את הבעיה, אתה אומר שהיית שומע מכל הרמקולים והיה לך פענוח של DTS/DD או שפשוט היית שומע סאונד מכל הרמקולים בלי פענוח על הרסיבר?

אם היה לך פענוח על הרסיבר של DTS/DD ועכשיו אין, הבעיה נעוצה בנגן המדיה שלך שכנראה לא מנגן במצב Passthrough או Bitstream.
אם פשוט היית שומע 5.1 ולא היה לך פענוח על המגבר אז פשוט מדובר בהגדרה של הרמקולים בוינדואס, אבל בכל מקרה צריך לסדר את הנגן.

בוא נתחיל מזה שתציין באיזה נגן מדיה אתה משתמש ונתקדם משם.

Tlmr0 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

היי, תודה על התגובה המהירה!
אני משתמש בדרכ או בVLC או ב-MPC-HC

אין לי מושג מעניין הפיענוח (אין לי מושג באופן כללי בסאונד)
אני כן יכול להעיד שבזמנו הייתי יכול לשים למשל אפילו שיר ביוטיוב והיחתי שומע מכל הרמקולים והסאב...

Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

צריך לעשות הפרדה:

1. יש הגדרה בוינדואס שבה אתה מגדיר שיש לך מערכת 5.1 ואז גם צליל סטריאו ישמע מכל הרמקולים. זה מיותר לחלוטין כי במגבר שלך אמורה להיות אפשרות שנקראת Multi Ch Stereo, כשמה כן היא, מנגנת סטריאו מכל הרמקולים המחוברים. אז מבחינת וינדואס אתה יכול להיות רגוע אם אתה שומע רק בשני רמקולים (גם אצלי זה ככה)

2. בנגן MPC-HC, אתה צריך לאפשר את הגדרת Passthrough שבעצם אומרת לנגן שברגע שמתנגן סרט עם פורמט DTS\DTS-HD\TrueHD\Atmos\DTS:X וכו, הסיגנל יעבור למגבר ללא שום התערבות, ואז יופיע לך פענוח על הצג של המגבר.

כדי לאפשר את ההגדרה:

https://console.firebase.google.com/pro ... 7/overview

תעקוב אחרי המדריך כאן ותעדכן.

Tlmr0 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

אז זהו הבעיה היא לא כשאני מריץ קבצים בפורמטים שציינת, דווקא אז כל השליטה עוברת לרסיבר והכל אחלה...
מה שמציק לי זה כשאני מריץ קבצים שהם אינם סראונד ואז אין לי אפשרות לוירטואל-סראונד או לפחות לשלוח את התדרים הנמוכים לסאב

Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

בקבצי מוזיקה כשאתה במצב סטריאו הסאב אוטומטית ינגן את הנמוכים. אין לך אפשרות במגבר לעבור למצב Multi Ch Stereo?

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”