התייעצות לגבי מערכת קולנוע ביתי

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
galo פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 9
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום רב,

ברצוני להקים מערכת שמע בסלון, שתתחבר לטלוויזיה וגם לקומפקט-דיסק/פטיפון.
הבעיה שהסלון חלל די גדול (סלון פינת אוכל ומטבח הכול חלל אחד) ואין הכנה למערכת סראונד.
אופציה אחת היא להשתמש במערכת מבוססת רמקולים אלחוטיים. מישהו המליץ לי על SONOS.
אופציה שנייה היא לעשות מערכת עם סאב ושני קדמיים ואולי בעתיד להוסיף אחוריים.
בכל מקרה רצוי מכשירים קומפקטיים כמה שניתן.

מה דעתכם?
יש למישהו המלצות פרקטיות?

תודה,
גל

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #2 

חסר הרבה מידה בסיסי בשאלה שלך...לפחות תתן תקציב מסויים

galo פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

אני מבין.

אני מניח שבסביבות 10k פלוס/מינוס תקציב סביר.
הנקודה היא שאני קודם מנסה להבין מה הקונסטלטציה המיטבית בשבילי.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #4 

galo כתב:אני מבין.

אני מניח שבסביבות 10k פלוס/מינוס תקציב סביר.
הנקודה היא שאני קודם מנסה להבין מה הקונסטלטציה המיטבית בשבילי.
...
·אין בעיה. אף אחד או עוד שולח אותך לקנות דברים, קודם צריך להבין מה בדיוק אתה מחפש, מה בדיוק הדרישות. בלי להכיר אותך זה או לנחש או להמתין שתתן כמה פרטים כמו איזה סגנון מוזיקה, איזה גודל החלל, מה העוצמות, מה החיבורים הנדרשים...אתה יודע, דברים בסיסיים. כמו מה זה "מערכת סאונד" בשבילך?

galo פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

אנסה לפרט טיפה יותר. אולי כך יעזור לעצמי לעשות סדר...:-)
יש לי טלוויזיה 4K של פיליפס, צופה בעיקר בסדרות דרך נטפליקס.
הסלון והמטבח הכול חלל אחד גדול של כ-40 מ' והכורסאות טלוויזיה במרחק של כ-4 מ' מהטלוויזיה.
אין הכנה לרמקולים אחוריים וזה קצת סיפור למתוח כבלים (חשמל יותר פשוט).
הייתי רוצה בשלב ראשון לקנות רסיבר ורמקולים (לפחות 2 וסאב, או מקרן קול וסאב - אלה ההתבלטויות שאני מנסה להבין עכשיו).
השימוש העיקרי יהיה צפייה בטלוויזיה, והזרמת מוזיקה ממחשב/טלפון.
ארצה גם את האפשרות לחבר למערכת קומפקט דיסק או פטיפון (ייתכן שישנים).
בין ההתלבטויות שיש לי, האם רמקולים אלחוטיים יכולים לתת מענה טוב (מישהו אמר לי שכן - בפרט של SONOS).
האם אפשר להסתפק במקרן קול למשל, או שעדיף 2 רמקולים קדמיים וסאבוופר.
מבחינת תקציב - ממה שקצת התעניינתי, נראה לי 2000 ומשהו זה סביר למגבר ועוד נניח 5000 לרמקולים. אבל יכול גם להתגמש אם אבין שזה משהו שישמש אותי הרבה שנים.
מקווה שזה מבהיר,
תודה רבה,
גל

Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1538
נתן תודות: 195 פעמים
קיבל תודות: 211 פעמים

שליחה #6 

אהלן גל.

התקציב שלך יפה ותוכל להשיג תוצאות יפות. החלל שלך ומרחק הצפיה של 4 מטרים נחשבים די גדולים, הרצון שלך לחבר קומפקט דיסק ופטיפון מחייבים אותך בקניית רסיבר, מכיוון שתצטרך כניסת AUX וגם כניסת Phono והארקה עבור הפטיפון שלא קיימים במקרני קול. מעבר לזה, מקרן קול לא יתן לך את העוצמה והדיוק שאתה רוצה, מה גם שאם השימוש העיקרי שלך הוא מוזיקה, מקרן קול הוא לא הפתרון הנכון.

2,000-2,500 למגבר זה סכום סביר בהחלט. את ה-4,500 הנותרים הייתי משקיע בשני רמקולים קדמיים טובים וסאב איכותי. למרות שאם אתה רוצה רצפתיים, עדיף למתוח את זה לכיוון 5,000+.

לא חושב שיש לך צורך להשקיע בסט 5.1 אם השימוש העיקרי הוא צפייה בטלויזיה והזרמת מוזיקה בפורמט סטריאו.

עכשיו השאלה היא בדיוק כמה חשובה לך איכות הסאונד מהרמקולים והסאב שאתה מתכוון לקנות? וכאן מתחילה ההתלבטות

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #7 

galo כתב:אנסה לפרט טיפה יותר. אולי כך יעזור לעצמי לעשות סדר...:-)
יש לי טלוויזיה 4K של פיליפס, צופה בעיקר בסדרות דרך נטפליקס.
הסלון והמטבח הכול חלל אחד גדול של כ-40 מ' והכורסאות טלוויזיה במרחק של כ-4 מ' מהטלוויזיה.
אין הכנה לרמקולים אחוריים וזה קצת סיפור למתוח כבלים (חשמל יותר פשוט).
הייתי רוצה בשלב ראשון לקנות רסיבר ורמקולים (לפחות 2 וסאב, או מקרן קול וסאב - אלה ההתבלטויות שאני מנסה להבין עכשיו).
השימוש העיקרי יהיה צפייה בטלוויזיה, והזרמת מוזיקה ממחשב/טלפון.
ארצה גם את האפשרות לחבר למערכת קומפקט דיסק או פטיפון (ייתכן שישנים).
בין ההתלבטויות שיש לי, האם רמקולים אלחוטיים יכולים לתת מענה טוב (מישהו אמר לי שכן - בפרט של SONOS).
האם אפשר להסתפק במקרן קול למשל, או שעדיף 2 רמקולים קדמיים וסאבוופר.
מבחינת תקציב - ממה שקצת התעניינתי, נראה לי 2000 ומשהו זה סביר למגבר ועוד נניח 5000 לרמקולים. אבל יכול גם להתגמש אם אבין שזה משהו שישמש אותי הרבה שנים.
מקווה שזה מבהיר,
תודה רבה,
גל
...
·לדעתי, מגבר זוג קדמיים טובים מאוד ואתה מסודר.
סאת טוב לא יכנס בתקציב שלך ולמוזיקה קדמיים זה מה שחשוב. רסביר סביר, כמו ה1400 של דנון ויש לך אחלה מערכת.
שום סאונד בר לא יתן את אותו האפקט.

galo פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

@Zachn
·
אהלן, ותודה על התגובה.
בהינתן שיש לי קושי לשים רמקולים אחוריים כי אין לי תשתית לכך, בהחלט אסתפק כרגע במערכת של רמקולים קדמיים + סאב וופר.
מעניין אותי האם יש אפשרות נניח לקנות עכשיו קדמיים ובהמשך להשלים גם אחוריים (כלומר לקנות את הרמקולים בצורה מודולרית?).
ובהמשך לכך, אשמח להמלצה כללית לרמקולים (פירמה / דגם).

תודה

Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1538
נתן תודות: 195 פעמים
קיבל תודות: 211 פעמים

שליחה #9 

@galo

בוודאי, אין שום מניעה. אתה יכול לקנות כרגע את הקדמיים ולהשלים סנטר ואחוריים בשלב מאוחר יותר, אין צורך בקניה של סט תואם.

כמו שאמר BUGY, אם מוזיקה היא השימוש העיקרי, אפשר אפילו לוותר על סאב ולהשקיע את כל התקציב ברמקולים קדמיים בעלי 4 אלמנטים שיתנו לך חוויה מוזיקלית מצויינת. Paradigm Monitor 11 לדוגמא, יכול להיות בחירה טובה, ולא מצריכים סאב.

לגבי המלצות, זה לא עובד לצערנו, מדבר מנסיון. כל אחד יגיד לך משהו אחר, הדבר הכי טוב הוא ללכת לשמוע ולהחליט בעצמך מה נשמע לך הכי טוב. יש המון חנויות מתמחות בארץ שמחזיקות סחורה מצויינת: קרוסאובר שופ (שרועי הבעלים מפרסם פה באופן קבוע), פיוצ׳ר אודיו, סטריאו סטאר ועוד.

ממליץ לך לקפוץ לחנות ולהתרשם, עדיף כמובן חנות שמחזיקה גם את המגבר שאתה רוצה לקנות (כל השלוש שכתבתי מעל מחזיקות שלל מגברים ממותגים שונים).

בהצלחה ונשמח לעזור בעוד שאלות.

galo פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

מעולה,

תודה רבה לשניכם!
השלב הבא יהיה "לכתת רגליים". רועי כתב לי, אך אני גר בצפון ולכן אעדיף קודם לחפש חנות באיזור שלי.
מאמין שאחרי שאראה ואשמע, הבחירה תהיה יותר קלה.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”