עזרה בבחירת אוזניות

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
Matan77 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אני מחפש לקנות אוזניות במחיר של 450₪ בערך (לא אכפת לי לקנות גם יד שניה במצב טוב) אני שומע בעיקר דרך הפלאפון או המחשב, בעיקר רוק לשימוש ביתי.
ראיתי בינתיים JBL E55BT ו Bose soundtrue around-ear 2 אשמח אם תוכלו לעזור לי לבחור ו/או להציע לי משהו אחר במחיר דומה.
אני מאזור המרכז.

prolol
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 953
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 62 פעמים

שליחה #2 

https://www.ebay.com/itm/302631988530?s ... 1555.l2649

יכול למכור לך ב450 ולשלוח בדואר אם ברצונך.

Matan77 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

אלה אוזניות חדשות עם אחריות או יד שניה? והאם אתה חושב שזה יתאים לצרכים שלי בתור אחד שלא משתמש במגבר אוזניות...?

JDx
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 328
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #4 

יש לך את הסטטוס אודיו שהן מצויינות , יעלו לך 280 שקלים כולל משלוח ומיסים מאמזון

https://www.amazon.com/Status-Audio-Clo ... audio+cb-1

prolol
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

@Matan77
·

אני הבעלים הראשונים שלהם, נקנו ב850 שקל. צליל מתוק ואינו דורש הגברה.

vickie
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 129
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #6 

@Matan77
· הבעיה עם הCB1 שהם נשמעות מעולה, אבל היו הרבה תלונות שהם לא עמידות מידי.

אבל לעומת זאת שמעתי ביקורות מעולות על הTAKSTAR PRO 80.

זאוס הלל אותם.

שוב הם עם כבל ולא אלחוטיות.

אני לא ממליץ על JBL,Beats ודומיו.

מהסיבות היודעות.

משלמים על פרסום ולא על מוצר איכותי.

בהצלחה.

Roy.T
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1248
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 166 פעמים

שליחה #7 

ממש disciple של Z Reviews .. מזכיר אותו בכל תגובה :)
לא הייתי מציע לקחת כל ביקורת שלו ולשים עליה חותמת
Approved.. יש לו נטייה לאהוב כמעט כל דבר ולעיתים הוא
מדבר שטויות. הוא עדיין נותן אחלה שואו זה אי אפשר לקחת
ממנו.

ד"א הוא לא נקרא על שם זאוס (Zeus) כמו האל היווני..
זה פשוט Zeos, סתם שם שהמציא לעצמו כנראה.

prolol
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

אל תקח את Z REVIEWS ברצינות.. קרה שקניתי אוזניות יקרות בגללו שנשמעות על הפנים, הסאונד דמו לא אינדיקציה לכלום.

vickie
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

כע ברור לי שחלק ממה שהוא אומר הוא מגזים ומחרטט.
אני יותר מחובר לdms3 .
אבל ברמת העיקרון ממה שראיתי יש לאוזניות האלה אחלה ביקורת ומבנה מעולה.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 158
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #10 

אותו בחור שהוזכר פה, zeos מ-z reviews, קשקשן בלתי נלאה. אני לא מסוגל לצפות יותר מ-3 דקות בסקירה שלו בלי להתעצבן. מעבר לזה שהוא מדבר הרבה שטויות, סגנון ההגשה שלו בלתי אפשרי ואנטי-תקשורתי. יש סוקרים הרבה יותר טובים, רציניים ומעניינים ממנו, לאזניות ובכלל. לא יודע איך אנשים מסוימים מחזיקים ממנו בר-סמכא בנושא.
.Anything can be done, but it's only done if it's done

vickie
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

dragon כתב:אותו בחור שהוזכר פה, zeos מ-z reviews, קשקשן בלתי נלאה. אני לא מסוגל לצפות יותר מ-3 דקות בסקירה שלו בלי להתעצבן. מעבר לזה שהוא מדבר הרבה שטויות, סגנון ההגשה שלו בלתי אפשרי ואנטי-תקשורתי. יש סוקרים הרבה יותר טובים, רציניים ומעניינים ממנו, לאזניות ובכלל. לא יודע איך אנשים מסוימים מחזיקים ממנו בר-סמכא בנושא.
...
תראה גם אני לא לוקח את כל מה שהוא אומר ברצינות, אבל בכל זאת אי אפשר להגיד שהוא לא מבין כלום. בכל זאת , הוא ניסה יותר אוזנית, מגברים וכל היוצא בזה, ממה שלנו יצא.
זה כן איכשהו נותן לו יתרון בידיעה לגבי דגם אחד למשנהו.
וחוץ מזה כדי להסביר על איכות הבנייה של האוזניות ונוחות, לא צריך להיות חכם, אלא לדעת לחפש חסרונות, והוא אלוף בזה.

Roy.T
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

^דרגון^ דווקא הסגנון היחודי שלו זה מה שגורם לו להיות כ"כ פופולרי..
אולי זה פחות הסגנון שלך, אבל בפועל מספר הרשומים לערוץ שלו וכמות התרומות\תמיכה שהוא מקבל הן בכסף והן בהשאלת ציוד לביקורת מאנשים עוקפים בסיבוב את רוב המבקרים האחרים.

ככל שתבין יותר בתחום ותיהיה בעל ניסיון מוחשי תדע יותר לשלוף כל מיני קשקושים שהוא פולט מידי פעם, אבל מנגד בהרבה מקרים יוצא לי דווקא להסכים איתו.

ברור שהוא לא טייל מאינרפידליטי שפי אלף יותר מקצועי וטכני ממנו, אבל בשורה התחתונה שום תוצאת מדידה ושום אדם לא יכול לקובע מה הטעם האישי שלך..

גם Tyll עם כל זה שנחשב לסופר גורו אמר דברים שנחשבים בעיני לא פחות מהזייה כמו זה שאמר שה-m50x נשמעות טוב יותר מהסוני Z1R שזו מבחינתי אמירה יותר מפגרת ממה ששמעתי את Z Reviews אומר אי פעם, אבל בדיוק כמו שאמרתי לפני כן ופעמים רבות - טעם אישי הוא עניין סובייקטיבי נטו, לכן קחו כל ביקורת בערבון מוגבל, לא משנה מי עומד מאחוריה.

Rodness
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 651
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #13 

הערוץ של זאוס הוא מקור לבידור, לא מקור למידע אמין.

הרבה פעמים דווקא מבקרים רנדומלים ברדיט או מבקרים קצת פסימיים בהד-פיי פוגעים יותר מדוייק ממנו.

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2544
נתן תודות: 131 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #14 

בדיוק, זה נהיה ברור די מהר שיותר חשוב לו הסגנון מהתוכן, הסקירות שלו שראיתי רדודות כמו שלולית אחרי יום שרבי בערך.
Roy.T כתב: גם Tyll עם כל זה שנחשב לסופר גורו אמר דברים שנחשבים בעיני לא פחות מהזייה כמו זה שאמר שה-m50x נשמעות טוב יותר מהסוני Z1R שזו מבחינתי אמירה יותר מפגרת ממה ששמעתי את Z Reviews אומר .
...
·

הוא אמר שהוא מעדיף לשמוע את הAT במקום הסוני,מן הסתם בגלל זהן נשמעות לו יותר טבעי. לדעתי איו ספק שזה בפרמטר הכי חשוב, במיוחד ששמעת כבר מלנתלפים דגמים בכל הרמות וגם יש לך רפרנס לאיך כלים צריכים להישמע באופן בלתי אמצעי כמוהו. אבל אתה צודק שלא צרצך לקחת ביקורת של אף אחד כאקסיומה כי תמיד יש פקטור של טעם אישי, אלא אם אתה איזה טכנטקראט שמחליט רק דרך גרפים.

vickie
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

Ilyan כתב:בדיוק, זה נהיה ברור די מהר שיותר חשוב לו הסגנון מהתוכן, הסקירות שלו שראיתי רדודות כמו שלולית אחרי יום שרבי בערך.

...
...
·

הוא אמר שהוא מעדיף לשמוע את הAT במקום הסוני,מן הסתם בגלל זהן נשמעות לו יותר טבעי. לדעתי איו ספק שזה בפרמטר הכי חשוב, במיוחד ששמעת כבר מלנתלפים דגמים בכל הרמות וגם יש לך רפרנס לאיך כלים צריכים להישמע באופן בלתי אמצעי כמוהו. אבל אתה צודק שלא צרצך לקחת ביקורת של אף אחד כאקסיומה כי תמיד יש פקטור של טעם אישי, אלא אם אתה איזה טכנטקראט שמחליט רק דרך גרפים.
...
·תשמע הם רדודות אולי בשביל אודיופילים.
אבל לדעתי הוא נותן כניסה רכה לאנשים שנכנסים לתחום, או פשוט רוצים לשמוע ביקורת מאדם שבאמת טעם דגמים רבים, ולא רק אוזניות בלוטוס של סוני או מאידך רק אוזניות הייאנד, צריך מגוון.
ותשמעו לפעמים יוצאים מריכוז כששומעים רק הסברים טכניים, צריך קצת עניין ואת זה אין ספק שהוא נותן, אפילו שחלק מהתיאורים שלו מזכירים את אייל שני בעולם האודיו.

Rodness
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 651
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #16 

העניין הוא שהוא טועה גם במחמאות שטחיות שהוא נותן על אוזניות.
אני לא יודע, אולי הוא התיישר בשנה האחרונה אבל אני זוכר שכשבדקתי אוזניות שהוא המליץ עליהן אני קיבלתי רשמים אחרים ממנו.

אם אוזניה לא מסוגלת לתת REPRODUCTION חצי אמין של גיטרות וכינורות אז זה די בולט וצריך לתת על זה את הדעת, אם אוזניה לא מסוגלת להתמודד עם באס במוזיקה המקומפרסת של היום אז זה די בולט וצריך לדבר על זה במקום לדבר על החתול שלך 2 דקות מלאות (אני לא אכנס לדגמים ספציפיים).

JDx
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 328
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #17 

אני חושב שעם השנים הביקורות של זאוס הפכו ליותר ויותר רדודות, ופחות אינפורמטיביות.

להתבסס על חוות דעת אחת, לא משנה כמה "אוביקטיבית" היא מנסה להשמע, זה לא אידאלי.

לגבי טייל מאינרפידלתי, גם הוא לפעמים פולט שטויות, לדוגמא בוידאו הזה שהוא מדבר על מגברי סטאקס, הוא מספר עד כמה כבל שעלה 4000 דולר הוא טוב "spectacular transparent" (דקה 2:47)

?t=167

Roy.T
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

Ilyan כתב:בדיוק, זה נהיה ברור די מהר שיותר חשוב לו הסגנון מהתוכן, הסקירות שלו שראיתי רדודות כמו שלולית אחרי יום שרבי בערך.

...
...
·

...
·
תשמע איליה, ההבדל בין שני האוזניות הללו הוא כ"כ עצום, שברמה האובייקטיבית לעולם לא אבין על מה הוא מדבר.
אתה מדבר על סאונד שיותר טבעי, אבל ה-M50X במצב סטוק מבחינתי הייתה אוזניה צווחנית מאיזור החלק העליון
של המידריינג' ומעלה, רזה ועם באס שטוח ומשעמם. אם זו ההגדרה של סאונד טבעי אז אני רוצה את הסאונד הכי
לא טבעי שיש.

זה לא שאני מהלל איזו אוזניה כושלת שרק אני אוהב, בתר'דים רבים פשוט קטלו אותו על ההשוואה הזו
ברמה מביכה ואפילו אכזרית, זה כמובן לא מגיע לו, אבל בשורה תחתונה המסקנה הייתה ברורה, זו
השוואה פשוט מוזרה. (בעיני זה כמו להשוות בין ביטס ל-LCD3)
וזה לא פעם ראשונה אגב שהוא עושה את זה, עם ה-Ether C Flow הוא אמר שה-M50X הן
95% מהן בסאונד.. גם שם הוא ספג לא מעט ביקורת.

גם מבחינת מדידות במקרה הזה התשובה לא חד משמעית מכוון שהמדידות שלו יצאו שונות לגמרי
מהמדידות שביצע Jude מהד-פיי.

הוא בעצמו הודה לא פעם שהוא לא שומע טוב כמו בעבר, וזה די מובן, אני מניח שהוא כבר באיזור
שנות ה-50+ לחיו, ועוד אחרי שהוא בתחום הזה כמה זמן? 20 שנה? ככה שגם טכנית השמיעה שלו
אמורה להיות פחות טובה מאדם מקביל לגילו כי האוזניים שלו הן מקור הפרנסה שלו מה שאומר
שחיקה הרבה יותר מהירה מאדם ממוצע.

זה ברור שככל שהזמן יעבור הוא יסתמך יותר על מדידות ופחות על השמיעה שלו, כמו שהביקורות
שלו נראות היום - כל אוזניה שהיא לא נמדדת ממש טוב, ושהיא לא נייטרלית בכיוון החמים עם מעט הדגשה
בבאס, מקבלת ציון נכשל.

מה שמצחיק זה שאם תלך חצי עשור אחרונה ותראה ביקורות שלו על הסוני MDR-1R, הוא נתן
לה ביקורת חביבה מאוד, ואפילו שם אותה על ה-"WALL OF FAME"... ואם הוא אהב את ה-MDR1R,
אז אין שום סיכוי בעולם שהוא יכול לקטול בצורה כזו את ה-Z1R, כי אם כל זה שה-Z1R היא טובה
כמובן פי 10 מה-1R, עדיין זו החתימת הבית המוכרת של סוני.

זה לא יהיה שונה מלומר לדוגמה שה-THX00 פרפלהארט היא אוזניה מעולה, ומנגד לקטול למוות
את ה-TH900.. זה פשוט יהיה לא הגיוני, אלא אם משהו השתנה אצלך פיזית בשמיעה מבין לבין, כי
גם מדובר בחתימה כללית דומה, וגם מכוון שה-TH900 פשוט עושות את מה הפרפלהארט עושות
בצורה הרבה יותר טובה.
נערך לאחרונה על ידי Roy.T ב 05/03/2018 19:48, נערך 3 פעמים בסך הכל.

Roy.T
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

Rodness כתב:הערוץ של זאוס הוא מקור לבידור, לא מקור למידע אמין.

הרבה פעמים דווקא מבקרים רנדומלים ברדיט או מבקרים קצת פסימיים בהד-פיי פוגעים יותר מדוייק ממנו.
...
העניין הוא שהוא טועה גם במחמאות שטחיות שהוא נותן על אוזניות.
אני לא יודע, אולי הוא התיישר בשנה האחרונה אבל אני זוכר שכשבדקתי אוזניות שהוא המליץ עליהן אני קיבלתי רשמים אחרים ממנו.

אם אוזניה לא מסוגלת לתת REPRODUCTION חצי אמין של גיטרות וכינורות אז זה די בולט וצריך לתת על זה את הדעת, אם אוזניה לא מסוגלת להתמודד עם באס במוזיקה המקומפרסת של היום אז זה די בולט וצריך לדבר על זה במקום לדבר על החתול שלך 2 דקות מלאות (אני לא אכנס לדגמים ספציפיים).
...
דווקא למען סקרנותי והרחבת הדיון הפורה אשמח לשמוע באילו דגמים מדובר ואת הרשמים הנגדיים שלך, הריי
Zoes הזה עושה ביקורת בערך כל יומיים ככה שיש לו כמה? 100? 150 ביקורות על אוזניות בערוץ..?

מאילו מהדגמים ששמעת\ היו ברשותך שהוא סיקר, אתה מרגיש שמקור המידע שהוא סיפק או יותר נכון
לומר מקור דעתו, לא הייתה אמינה\ שגויה לדעתך, ומבקרים רנדומליים\ידועים בהד-פיי היו יותר מדוייקים ממנו?

ושוב לכל אחד יש טעם שונה ומשונה, לכן מה שאחרים אומרים מול הביקורת שלו לא מעניין אותי, אני
רוצה לשמוע מה היא דעתך האישית ואובייקטיבית כנגד אותם הסיקורים.

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2544
נתן תודות: 131 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #20 

Roy.T כתב:
...
...
גם מבחינת מדידות במקרה הזה התשובה לא חד משמעית מכוון שהמדידות שלו יצאו שונות לגמרי
מהמדידות שביצע Jude מהד-פיי.

הוא בעצמו הודה לא פעם שהוא לא שומע טוב כמו בעבר, וזה די מובן, אני מניח שהוא כבר באיזור
שנות ה-50+ לחיו, ועוד אחרי שהוא בתחום הזה כמה זמן? 20 שנה? ככה שגם טכנית השמיעה שלו
אמורה להיות פחות טובה מאדם מקביל לגילו כי האוזניים שלו הן מקור הפרנסה שלו מה שאומר
שחיקה הרבה יותר מהירה מאדם ממוצע.

זה ברור שככל שהזמן יעבור הוא יסתמך יותר על מדידות ופחות על השמיעה שלו, כמו שהביקורות
שלו נראות היום - כל אוזניה שהיא לא נמדדת ממש טוב, ושהיא לא נייטרלית בכיוון החמים עם מעט הדגשה
בבאס, מקבלת ציון נכשל.

מה שמצחיק זה שאם תלך חצי עשור אחרונה ותראה ביקורות שלו על הסוני MDR-1R, הוא נתן
לה ביקורת חביבה מאוד, ואפילו שם אותה על ה-"WALL OF FAME"... ואם הוא אהב את ה-MDR1R,
אז אין שום סיכוי בעולם שהוא יכול לקטול בצורה כזו את ה-Z1R, כי אם כל זה שה-Z1R היא טובה
כמובן פי 10 מה-1R, עדיין זו החתימת הבית המוכרת של סוני.
...
נתחיל בזה שאני אקח מדידות של טייל על מדידות ג'וד כל פעם כי אני חושב שזה די ברור אצל מי הסטנדרט של היושרה המקצועית נמצא ברף גבוה יותר. ג'וד כבודו במקומו מונח, ואולי המערכת שלו יותר מדוייקת, אבל יש לו אינטרס ברור לייפות את המציאות וזה מה שהוא עושה עם הרוב המוחלט, אם לא כל הרשמים שלו שאני זוכר. אצל טייל האבחנה די ברורה ברוב המקרים. נכון שהיה לו את הקטע עם הEther C Flow שהוא נתן להן ביקורת פושרת ואז שינה את דעתו לאחר טענות של היצרן ושם אותן על הקיר. זה היה עניין עם ריח לא טוב אבל זה לא מעיד על הכלל לדעתי.

לגבי השמיעה שלו, ברור שיש ירידה בשמיעה עם הגיל אבל לגבי הספקולציה של השחיקה וזה שהוא הולך לתת יותר ויותר משקל לגרפים לדעתי היא לא במקום. קודם כל הוא במקצוע של מבקר רק מ2011, להזכירך. ולמיטב זכרוני הוא ציין שהוא נוטה לשמוע בווליום נמוך מ-85db, תבדוק כמה זמן אפשר לשמוע בבטחה בטווח הזה. דבר שני, אני אקח הרבה יותר ברצינות ביקורת של בנאדם מנוסה כמוהו שמבין איך ומה ואיפה צריך להאזין בצורה ביקורתית-אנליטית וגם איך לתרגם את זה לביקורת אינפורמטיבית וכנה על פני אחד עם שמיעה פלס עד 20khz אבל שלא מיומן/מקצועי בהעברת הביקורת לכתב ו/או שפשוט מבלבל את המוח כמו Z מה-שמו.

בסופו של דבר הטיקט של מבקר למבקר טוב זה יושרה ומקצועיות, לדעתי טייל עדיין הgo to guy מהבחינות האלה, גם אם הוא פחות מדבר דוגרי מאשר בשנים הראשונות וגם אם הטעם האישי שלו זה לא בדיוק כוס התה שלי, עדיין אני יכול לקרוא ביקורת שלו ולקבל רפרנס ברור לגבי חתיכת ציוד בלי לקרוא יותר מדי בין השורות.

ולגבי הZ1R, אני מניח שאתה מדבר מנסיון? לא יודע לגבי הM50X אבל אני אהבתי את הM50 המקוריות, כמובן רחוקות מלהיות מושלמות אבל זאת אוזנייה שהייתי יכול לחיות רק איתה מבחינת סאונד נטו, אם לא הייתה לי ברירה אחרת.

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”