האם ישנה אפשרות לקבל קו טלפון לשיחות מספקי השוק הסיטונאי?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
Nissim פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2673
נתן תודות: 116 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #1 

לצורך הדוגמא להתחבר למסלול 69 של 018 אך עדין להשתמש בקו בזק עם קידומת קו נייח?

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #2 

@Nissim
·

כן ברב/כל הספקיות הגדולות אפשר גם לקבל קו טלפון שיושב על התשתית של האינטרנט. אני יודע בוודאות שלפחות בזמנו בזב"ל הציעו את זה במחירים ממש אטרקטיביים - רק בגלל זה הייתי "כבול" אליהם במשך שנים. כמה שידוע לי באקספון "עדיין" לא מספקים את השירות הזה אבל יש להם כבר שנים הודעה "שבקרוב" יהיה.

דרך אגב, אופציה נוספת שאפשר לשקול זה קו אינטרנטי מספק בחו"ל עם ציוד פרטי. השירשור הזה מפרט איך אפשר לעשות את זה. זה מה שאני משתמש כרגע ולדעתי זה ממש לא לכל אחד: יש מגבלות מסוימות כמו חיוג למספרי כוכבית שאם אפשר אני לא יודע איך ולפחות anveo שאני משתמש בהם קצת יותר יקרים מנגיד מה שקיבלתי מבזב"ל בזמנו. אבל יש לזה יתרון אחד אדיר מבחינתי: אני לא "כבול" לשום חברה - לדוגמא כרגע אני באקספון שכאמור בכלל לא נותנים קו טלפון.

אם אתה או מישהו אחר מכירים חברה ישראלית שמספקת ללקוחות פרטיים קו טלפון voip שאפשר להשתמש עם ציוד פרטי מול כל ספק אינטרנט אשמח מאד לשמוע.

Nissim פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

תודה ערן, חשבתי על האופציה הזאת עם anevo, רק שזה דורש השקעה נוספת בציוד וגם תשלום חודשי, אמנם קטן,

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #4 

@Nissim
·

אני לא מכיר שום אופציה שלא דורשת תשלום חודשי. בבזב"ל הייתה לי בזמנו חבילה של 200 דקות ב-10 ש"ח לחודש שאני חושב שזה אחלה מחיר אבל אתה חייב להשתמש בהם כספק אינטרנט + להשתמש במתאם שיחות שלהם + היו לי בעיות עם הציוד שלהם והתמיכה שלהם סירבה לתמוך בגלל שלל תירוצים (כמו שיש לי ראוטר פרטי, או שחיברתי ראוטר שלהם והוא נתקע אז הוצאתי והחזרתי אותו לחשמל אז האשימו אותי שאני הורס להם את הציוד...).

Nissim פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

eran405 כתב:@Nissim
·

אני לא מכיר שום אופציה שלא דורשת תשלום חודשי. בבזב"ל הייתה לי בזמנו חבילה של 200 דקות ב-10 ש"ח לחודש שאני חושב שזה אחלה מחיר אבל אתה חייב להשתמש בהם כספק אינטרנט + להשתמש במתאם שיחות שלהם + היו לי בעיות עם הציוד שלהם והתמיכה שלהם סירבה לתמוך בגלל שלל תירוצים (כמו שיש לי ראוטר פרטי, או שחיברתי ראוטר שלהם והוא נתקע אז הוצאתי והחזרתי אותו לחשמל אז האשימו אותי שאני הורס להם את הציוד...).
...
אז מה אתה עושה היום?

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #6 

@Nissim
·

כמו שאמרתי קודם, אני משתמש היום ב-anveo. מבחינה כלכלית זה גם דורש השקעה ראשונית (אני קניתי את זה) וגם 2.25$ לחודש רק על קו ישראלי + תשלום על השימוש (במעשי יוצא לי 3 עד 8 דולר לחודש לפי כמה שאני משתמש בקו; אמורים להיות גם ספקים יותר זולים אבל לא ברור אם אתה משלם על זה באיכות של הקו ואין לי את הכח/זמן לבדוק את זה). היתרון העיקרי של כל זה הוא שיש לי גמישות מלאה בספק האינטרנט.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5918
נתן תודות: 142 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #7 

@eran405
·אתה משלם להם גם על דקות נכנסות?
ועוד שאלה - מהי צורת חיוג? האם כשאתה מחייג למספר באיזור חיוג שלך אתה חייב לחייג את כל הספרות כולל קידומת בינלאומית?

Nissim פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

תודה,
זה תומך גם בפקס?
נראה כי צריך לקנות רכיב כזה לכל מכשיר טלפון/פקס.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #9 

Nissim כתב:תודה,
זה תומך גם בפקס?
נראה כי צריך לקנות רכיב כזה לכל מכשיר טלפון/פקס.
...
·כן, זה מעביר לך קו אנלוגי. קניתי כזה https://www.ebay.com/itm/Unlocked-PAP2T ... 2749.l2649
ובדקתי אותו עם מכשיר פקס. מחר בדיוק עובר משרד ויחובר אליו פקס באופן קבוע. מנתק את הקו קל של בזק סוף סוף :)

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #10 

@dima_vy
·

כן שיחות נכנסות עולות סנט לדקה במסלול של ה-2.25$ לחודש. ראה פרטים כאן.

ברור שאני לא צריך לחייג את הקידומת הבין לאומית (אתה בוחר בהגדרות של anveo מה הקידומת ברירת מחדל).

@Nissim
·

לגבי פקס אני לא בטוח כי אני לא משתמש. למיטב הבנתי אני מקבל מהם פקס חינם (כלומר אפשר לשלוח לי פקסים וזה אוטומטית יגיע לדוא"ל שלי או לאתר שלהם או משהו). אם אתה רוצה להשתמש במכשיר פקס אמיתי אני משער שזה יכול לעבוד (אם הגדרות מתאימות בממשק של anveo) אבל האמת שאני לא בטוח.

אני לא מבין מה אתה מתכוון "צריך לקנות רכיב כזה לכל מכשיר טלפון/פקס"?

אם אתה צריך 2 קווים פיזיים אז אתה צריך את הדגם הזה. אם אתה צריך יותר מ-2 קווים פיזיים אני חושב שזה כבר פתרונות "עסקיים" שאני פחות מבין בהם אבל אני בטוח שיש כאלה (מרכזיות וכאלה).

אם אתה רוצה לחבר מספר מכשירים לאותו הקו זה "פשוט" עניין של כבלים מתאימים בבית. למען הפשטות בו נניח לרגע שהאינטרנט שלך בכלל על תשתית הוט ושהשקעים של בזק ללא שימוש אז אפשר לנתק בכניסה לדירה את החיבור לתשתית של בזק ומחברים מהמתאם לאחד משקעי הטלפון בדירה ויש לך קו בכל שאר השקעים בדירה (אם צריך מוסיפים מפצל איפה שהמתאם יושב).

מה קורה אם אתה משתמש בשקעי טלפון לתשתית אינטרנט של בזק (ויש לך הכנה בדירה רק לקו אחד) אני לא יודע. מאד יכול להיות שזאת בעיה וצריך לדוגמא להעביר כבל נוסף מהכניסה לדירה עד למודם של האינטרנט כך שהכבלים הקיימים ישארו ללא שימוש. עוד אופציה שאולי אפשרית זה לשם פילטרים על כל מכשיר טלפון/פקס ועל המתאם אבל אין לי מושג האם זה באמת יעבוד.

בכל מקרה כל הדברים האילו נכונים לגבי כל קו טלפון שהוא לא של בזק. לדוגמא אם אתה לוקח קו טלפון של בזב"ל או של הוט יש לך בדיוק את אותה הבעיה: תקבל מהם מתאם עם יציאה אחת לטלפון ואתה צריך להעביר את זה לשאר הבית.

אצלי בבית אין בעיה כי יש רק טלפון אלחוטי שהבסיס שלו יושב ליד המודם והראוטר לאינטנרט. אצל ההורים יש הוט והם עשו את מה שאמרתי לעיל (ניתקו את החיבור לתשתית בזק אל תוך הדירה ומההוטבוקס זה מתחבר לשקע טלפון ויש קו בכל השקעים בבית).

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #11 

@eran405
·מה נותן Google voice במתאם כזה? זה עוזר במשהו?

liorp
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2352
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 194 פעמים

שליחה #12 

אני מניח שאי אפשר לנייד ל-anveo מספר קו נייח ישראלי קיים?

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #13 

@dima_vy
·

זה עוזר מאד אם אתה יכול להשיג חשבון google voice ואתה מדבר עם אנשים עם google voice או במדינות שיש את השירות הזה. למיטב ידעתי אין את השירות הזה בארצינו....

@liorp
·

בתיאוריה אפשר לנייד מספר קיים אבל לא ניסיתי (אם אני זוכר נכון הם כתובים שזה יכול לקחת עד 3 שבועות לנייד מספר או משהו מטורף כזה).

liorp
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2352
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 194 פעמים

שליחה #14 

מה המחיר לשיחות יוצאות? לא הצלחתי למצוא.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #15 

@liorp
·

http://anveo.com/consumer/rates.asp#countryI

לנייח זה מחיר לא רע. לנייד זה לא כזה זול במיוחד אם אתה מדבר כמות משמעותית. אם אתה לא מוציא הרבה שיחות מהקו הביתי (כמוני) זה לא אמור להיות סכום משמעותי. אם אתה כן, תחפש ספק יותר זול לפחות לשיחות יוצאות - יש כמה אופציות שהציעו בשירשור כאן.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #16 

@eran405
·0.023usd לדקת שיחה לסלולר, זה אומר 8 אג' לדקה, אני חושב שזה מחיר לא רע בכלל בהשוואה לספקים בארץ. כשעשיתי סקר שוק זה היה מחיר שנטויזן הציעו לי גם לנייח וגם לנייד, וזה היה הכי זול מכל החברות בארץ

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #17 

@dima_vy
·

בזמנו הייתי בזב"ל בחבילה של 200 דקות ב-10 ש"ח לחודש (כלומר 5 אג' לדקה) והייתה להם גם חבילה של 1000 דקות ב-30 ש"ח לחודש אם אני לא טועה (3 אג' לדקה). אם אני זוכר נכון קו טלפון של 300 דק' בהוט אפשר לקבל בתוספת של 20 ש"ח (קצת פחות מ-7 אג' לדקה).

וכל החבילות שציינתי לעיל כוללות במחיר הזה גם את הקו, שזה לבד ב-anveo עולה כ-8 ש"ח בחודש (2.25$ אם רוצים לדייק). לפחות למי שמדבר יחסית מעט מהקו הביתי כמוני זה כן יוצא קצת יותר יקר לפחות ב-anveo. כמובן שהיות שאני מדבר יחסית מעט זה לא הבדל כזה גדול באופן אבסלוטי ולכן אני מעדיף לשלם טיפ טיפה יותר בשביל גמישות מלאה בבחירת האינטרנט שלי.

msrl
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 143
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #18 

מתייחס לשאלה המקורית ולא לשלרשור פה:

כן, אין קשר בין ״קו האינטרנט״ שלך לקו ״הטלפון״ שלך, ככל שזה ישמע מוזר,
שני השירותים (שירותי קול ושירותי האינטרנט) רצים על אותו זוג נחושת וספק האינטרנט שלך שתרכוש ממנו שירותי אינטרנט בשוק הסיטונאי ובזק שתרכוש ממנה שירותי חיוג טלפוניה יחלקו את זוג הנחושת כדי לספק לך את שני השירותים במקביל.

ולכן: רכוש את שירותי האינטרנט ושירותי ״תשתית האינטרנט״ מספק כלשהו, ורכוש מבזק על אותו קוד קו שירותי טלפוניה. ככה זה עובד.

חלק מספקי האינטרנט מוכרים שירותי ״טלפוניה״ על גבי האינטרנט באמצעות קוים ומספרי טלפון נייחים כך שניתן עם מתאם שיחות להתקין שירותי טלפוניה על גבי שירות האינטרנט עם מתאם שיחות, כמובן שתוכל לנייד מספר טלפון נייח לשירות הטלפוניה שעל גבי האינטרנט. (בלי שום קשר לבזק)

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5172
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 532 פעמים

שליחה #19 

eran405 כתב:כמה שידוע לי באקספון "עדיין" לא מספקים את השירות הזה אבל יש להם כבר שנים הודעה "שבקרוב" יהיה.
...
018 תיכננו להציע קו טלפון אמיתי (POTS), לא VoB. הם תקועים בגלל שמשרד התקשורת לא הזיז את בזק.

msrl
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 143
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #20 

הרפורמה בשוק הסיטונאי לגבי שיחות טלפון של בזק בוטלה

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”