עזרה דחופה לפני מעבר להוט 200 מגה

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
nirzamir פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 84
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

הי
היום אני לקוח סלקום עם ראוטר ADB VV2220 שעושה לי קצת בעיות בחיבור קווי וכרגע עם 40 מגה שבמקומות מאתגרים נותן וויפי של כ-10 מגה שזה בעייתי לסטרימינג.
מחר אמורים להתקין לי 200 מגה של הוט - לפי מה שהבנתי זה יהיה הוטבוקס 2.
יש לי מהעבר כשהייתי לקוח של הוט ראוטר די ישן TP-Link TL-WR841ND אבל בזמנו נתו וויפי סביר גם בממד שבמרחק כ-8 מטר כולל קירות מהראוטר. זכור לי מהעבר שהראוטר שסיפקו מהוט (לפני מעל שנתיים, כנראה לא הוטבוקס 2...) לא סיפק וויפי מספיק חזק בממד שלי, והראוטר הפרטי שלי כן.

בהנחה שאני לא מתכוון לקנות ראוטר חדש, האם שבמקומות המאתגרים בבית שבהם הוויפי חלש היום (לסטרימינג), עם 200 מגה זה עדיין יהיה בסדר? האם אפשר/צריך יהיה להשתמש בראוטר הפרטי שלי כדי שיהיה וויפי טוב גם בממד?

אני תוהה אם שווה לי כל הבלאגן הזה...

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #2 

@nirzamir
·

כן אתה יכול להעביר את ההוטבוקס למצב bridge ולחבר את הראוטר הישן שלך. אבל אין שום סיכוי שתקבל איתו מהירות מעל 100 מגה הורדה (הפורטים שלו רק 100 מגה).

אופציה אחרת להשאיר את ההוטבוקס כראוטר מלא ולחבר את הראוטר הישן כ-AP בלבד. במקרה כזה, דבר ראשון חיבורים קווים (שתחבר או ישירות להוטבוקס או תוסיף switch של גיגה אם אתה צריך) לא יוגבלו ל-100 מגה. חיבור אלחוטיים לראוטר הישן יוגבלו ל-100 מגה ולשיקולך האם אתה משאיר גם את ה-wifi של ההוטבוקס דולק (לדוגמא עם SSID וערוץ אחר).

אני מקווה שברור שהפתרון היחיד ה"טוב" בשביל ממד זה חיבור קווי שנכנס לתוך הממד, עדיף עם כבל רשת. אם אתה חייב רשת אלחוטית בתוך הממ"ד אתה מחבר AP שיושב בתוך הממ"ד בצורה קווית.

nirzamir פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 84
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #3 

תודה. האם בהכרח אצטרך את הראוטר הישן (שאגב כתוב עליו שהוא נותן 300 מגה אלחוטי), או שיכול להיות שההוטבוקס יספיק?
כמה זה מסובך לשחק עם כל ההגדרות האלה (למשל להוסיף את הראוטר שלי בתור AP במקביל להוטבוקס)?

אגב, שאלה בסיסית: האם זה בסדר לשים ראוטר בחדר שינה (מבחינת קרינה)?

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #4 

@nirzamir
·

הכל יכול להיות, אבל הכי סביר שהפתרון היחיד שיתן לך חיבור טוב ויציב בממ"ד הוא חיבור קווי (או חיבור אלחוטי ל-AP שיושב בתוך הממ"ד והוא מחובר בחיבור קווי). עד כמה המצב יהיה נורא עם ההוטבוקס ו/או ראוטר פרטי כזה או אחר - במיוחד במקרה של ממ"ד - אי-אפשר לדעת בלי לבדוק. תתחיל מלקבל את ההוטבוקס ופשוט תבדוק האם איכשהוא זה עובד לך בצורה מספקת או עם ההוטבוקס ישירות או עם הראוטר הישן כ-AP.

להגדיר ראוטר כ-AP זה די פשוט: מחברים אותו לראוטר הראשי (נגיד ההוטבוקס) באחד מפורטים ה-LAN. הפורט של ה-WAN ב-AP נשאר ריק. מכבים את ה-DHCP ב-AP ונותנים לו כתובת פנויה באותו טווח כתובת של הראוטר הראשי (נגיד ההוטבוקס בכתובת 192.168.1.1 וה-DHCP שלו מחלק כתובות בטווח 192.168.1.100-200 אז אתה יכול לתת ל-AP לדוגמא: 192.168.1.2 או 192.168.1.201). כמובן שאתה גם צריך להגדיר את הגדרות ה-wifi ב-AP.

אם אתה משאיר את ה-wifi דולק גם בראוטר הראשי (כלומר יש לך בעצם שתי רשתות wifi), אתה יכול או להשתמש באותו ה-SSID (ואז המכשירים בוחרים אוטומטית את הסיגנל הכי חזק אבל לא ינדדו לראוטר השני אלא אם החיבור הראשון מתנתק). או שאתה מגדיר SSID שונה כך שתוכל לשלוט לאיזה ראוטר אתה מתחבר. בכל מקרה אתה צריך שכל ראוטר יהיה על ערוץ אחר ולא תהיה חפיפה בין הערוצים. אמנם אפשר להשאיר את שניהם על בחירת ערוץ אוטומטית אבל מומלץ במקרה כזה לקבוע ערוצים ידנית שאין ביניהם חפיפה ופנויים יחסית (אני מקווה שיש הגדרה כזו בהוטבוקס; אם אתה לא מכיר את הנושא של חפיפה בין ערוצים ראה לדוגמא כאן - מקובל להשתמש בערוצים 1, 6 או 11 שהם ערוצים שתמיד זמינים ואין ביניהם חפיפה; אפשר להשתמש בתוכנה כגון inSSIDer 3.1 כדאי לראות בצורה גרפית איזה רשתות יש אצלך ומה העוצמות והחפיפות שלהם).

לבסוף לגבי קרינה, אני לא מכיר מידע "אובייקטיבי" בנושא: יש אנשים שעוברים לאמצע המדבר בשביל לברוח מהקרינה ויש שמחזקים טלפון צמוד לאוזן שעות כל יום.... אישית הראוטר שלי נמצא בחדר שינה ותמיד דולק אבל יש אצלי כ-2 מטר בין הראוטר לקצה הקרוב של המיטה (כ-4-5 מטר לצד הרחוק של מיטה איפה שהראש שלנו). כנראה שלא הייתי שם ראוטר צמוד לאיפה שהראש שלי ישן (או צמוד לאיברי רבייה אם אתה מתכנן להביא צאצאים).

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”