ראוטר שתומך ב hosts file ?
חשבתי להוסיף ראוטר (כרגע משתמש בהוטבוקס כמודם וראוטר) לתקשורת הביתית ותהיתי כמה נפוץ לנהל black list בראוטר עצמו ואיזה דגמים תומכים בזה. עד היום לא ממש הרגשתי בחסרון הראוטר (אולי חוץ מהחוסר יכולת להצמיד כתובת מק לאייפי) לכן לא בטוח מה הערך המוסף שארוויח מעבר למה שציינתי..כמובן שאשמח לשמוע.
מבחינת מחיר באיזור ה 500 ש״ח נשמע לי סביר.
המטרה הסופית היא לחסום פרסומות ברמת הראוטר (נגיד ליוטיוב) ולא בכל מכשיר.
תודה
תודה
·תודה. להתקין שרת DNS פחות קורץ לי. זה אומר שמחשב אחד תמיד צריך להיות דלוק ויעודי לזה.Smile כתב:כל ראוטר שתומך ב dd-wrt יוכל לעשות את העבודה שאתה צריך.
אפשרות נוספת היא שתחפש שרת DNS (שפשוט תוכל להגדיר במחשב / בראוטר) שחוסם פרסומות, או שתקים שרת DNS לוקאלי ותגדיר אותו בראוטר....
מכיר את האפשרות של dd-wrt (פחות מתחבר מנסיון עבר), תהיתי אם יש משהו מובנה.
·תגדיר ללכת רחוק. מבחינתי לעשות root לשילדים + פתרון ל iPads + מכשירים אחרים שאינם PC זאת טרחה גדולה מידי.mp3lll כתב:בשביל לחסום פרסומות ביוטיוב לא צריך ללכת רחוק....
יחד עם זאת, זאת אינה המטרה היחידה לאותו hosts file.
·תודה. האם זה לא מאט את התקשורת היות וכל חיבור צריך לעבור דרך ה Pi? (הן מבחינת החומרה החלשה יחסית של ה Pi ומהירות ה LAN שלו שמוגבלת ל 10/100 )drorshem כתב:@Shasoosh
·פתרון באמצעות Raspberry PI
https://pi-hole.net
עובד אצלי כבר שנה בצורה מושלמת...
·נשמע כמו פתרון מעולה. שאלה נוספת, האם ישנה חשיבות לאורך הכבל בין הראוטר ל Pi ?drorshem כתב:דווקא להיפך, יש לו יכולות Cache
ומעבר לכך הוא מספיק חזק בשביל להיות שרת DNS...
כל הפורטים שלי תפוסים וכנראה אצטרך למקם את ה Pi באחד החדרים בעזרת Switch
תקנה רסבארי פאי 3 ותתקין עליו Pi-HoleShasoosh כתב:חשבתי להוסיף ראוטר (כרגע משתמש בהוטבוקס כמודם וראוטר) לתקשורת הביתית ותהיתי כמה נפוץ לנהל black list בראוטר עצמו ואיזה דגמים תומכים בזה. עד היום לא ממש הרגשתי בחסרון הראוטר (אולי חוץ מהחוסר יכולת להצמיד כתובת מק לאייפי) לכן לא בטוח מה הערך המוסף שארוויח מעבר למה שציינתי..כמובן שאשמח לשמוע.
תודה...
שרת DNS ביתי מוכן חוסם פרסומות ועוד מלא ***
כנס לפה תקרא
https://github.com/pi-hole/pi-hole
אישית אני משתמש בזה אבל על גבי PFSENSE
הגדרתי שיחסום את כל הרשימות ש PI-HOLE משתמש
ככה שהשרת DNS של PFSENSE כבר חוסם את אותו
דבר כמו ה PI-HOLE