רמקולים רצפתיים מול מדפיים כאחוריים
- logankungfu
- חבר ותיק

- תגובות: 2462
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
בתור אחד שתוהה אם אתה בכלל שומע את ההבדל בין רמקולים אחוריים בסרטים (כי אני לא ממש, אלא אם זה סטלייט מול רמקול תיבה)- אני שואל למה לטרוח?
- נמר
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7772
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 1 פעם
זו בדיוק הסיבה שאני לא מבין למה לשלול רמקול אחורי ריצפתי , הרי אינני מכיר אדם אחד שמבחין בין רמקול אחורי ריצפתי , מדפי , סטליט .
לכן כל רמקול אחורי תקין יתאים בהחלט.
לכן כל רמקול אחורי תקין יתאים בהחלט.
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".
- InbarHovav
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3252
- קיבל תודות: 2 פעמים
אני חלפתי מאחורי מדפי לריצפתי ואיחרי ואכן שומעים הבדדל לטובת הריצפתי.
"צליל אחד שווה אלף מילים אבל אלף מילים לא יפיקו צליל אחד"
כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות
כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות
רצפתיים
הרמקולים האחוריים אמורים להעביר ברוב המקרים אפקטים לכן אכותם לא אמורה להיות ברמה כמו הקדמיים וזאת בעיקר מטעמי חסכון או מקום.
אין ספק שברמקולים רצפתיים, בהנחה שאחד מול אחד הם אכותיים מהאחוריים, הם יניבו יותר מאשר מדפיים מבחינת רוחב סרט צליל, בס.
אין ספק שברמקולים רצפתיים, בהנחה שאחד מול אחד הם אכותיים מהאחוריים, הם יניבו יותר מאשר מדפיים מבחינת רוחב סרט צליל, בס.
- עופר_צפריר
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4880
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
מכיר אחד שיש לו פוקל 926 - כרמקול אחורי!
כמובן שגם לטעמי עדיף להשקיע יותר ברמקולים קדמיים
"ולהסתפק" ברמקולי מדף לאחוריים.
{כמובן שזה לא כולל את אלה שרוצים מוזיקה רב ערוצית}
כמובן שגם לטעמי עדיף להשקיע יותר ברמקולים קדמיים
"ולהסתפק" ברמקולי מדף לאחוריים.
{כמובן שזה לא כולל את אלה שרוצים מוזיקה רב ערוצית}
- yuvalb
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 756
- קיבל תודות: 6 פעמים
תראו, לי היה נסיון עם רמקולים רצפתיים כאחוריים ואני יכול לומר שנוטים לזלזל בחשיבות הרמקול האחורי.
רמקול אחורי אינו מתפקד רק לשם האפקטים, אלא גם בהעברת צלילים ששייכים ל Ambience של הסרט ולריאליסטיות של ה"סביבה" שבה מתרחשת הסצינה.
מבחינת ההשוואה, הרגשתי הבדל לטובה לטובת הרצפתיים, בטח שלעומת סטלייטים, מדפי דורש בדר"כ סטנד שדורש תוספת עלות ואז אפשר בקלות להגיע לעלות של רצפתי (אני מדבר על רמקולים די זולים באופן כללי..).
בכל מקרה, השיקול כאן הוא בעיקר value for money ואני מסכים לחלוטין שכדאי ורצוי להפנות את מקסימום התקציב על הקדמיים.
רמקול אחורי אינו מתפקד רק לשם האפקטים, אלא גם בהעברת צלילים ששייכים ל Ambience של הסרט ולריאליסטיות של ה"סביבה" שבה מתרחשת הסצינה.
מבחינת ההשוואה, הרגשתי הבדל לטובה לטובת הרצפתיים, בטח שלעומת סטלייטים, מדפי דורש בדר"כ סטנד שדורש תוספת עלות ואז אפשר בקלות להגיע לעלות של רצפתי (אני מדבר על רמקולים די זולים באופן כללי..).
בכל מקרה, השיקול כאן הוא בעיקר value for money ואני מסכים לחלוטין שכדאי ורצוי להפנות את מקסימום התקציב על הקדמיים.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
כמובן שעדיף רצפתי, כמו שמרטין כתב לרמקול יש תחום היענות רחב יותר אבל בואו נחשוב על זה אחרת, רוב האפקטים לא כוללים קטעי בס אז אם יש אחורי מדפי טוב הוא אמור לספק את הסחורה..
אני אישית מתכנן עם הזמן (וזה יהיה כבר בדירה החדשה) להחליף את האחוריים המדפיים (RB35) ורמקול ביפולארי מכיוון שהRB "לא מנוצלים" וחבל שיהיו שם, אני יעמיד סט יפה בחדר שינה..
.
אבל שוב הכל תלוי בסדר העדיפויות..
..
אני אישית מתכנן עם הזמן (וזה יהיה כבר בדירה החדשה) להחליף את האחוריים המדפיים (RB35) ורמקול ביפולארי מכיוון שהRB "לא מנוצלים" וחבל שיהיו שם, אני יעמיד סט יפה בחדר שינה..
אבל שוב הכל תלוי בסדר העדיפויות..