חיבור מפסק מחלף בעזרת FIBEFGS-223 של Fibrao
יש לי את הבקר הנ"ל שמאפשר שליטה בשני מעגלים ואני רוצה לחבר אותו מאחורי מפסק שיש לו שני מתגים: אחד מחליף ואחד רגיל
שתי שאלות:
1. האם אפשרי ש switch אחד של הבקר ישלוט על מפסק מחלף והשני על מפסק רגיל? אם כן, והסכמה שונה מהמקרה הרגיל אשמח לתרשים
2. שאלה כללית לגבי מפסק מחליף: האם חייב להעביר חוט נוסף בין המפסקים בשביל חיבור בקר? זה משהו שהחשמלאי שלי הבין מאחד התרשימים אבל לא הייתי בטוח אם זאת הדרך היחידה
תודה!
שתי שאלות:
1. האם אפשרי ש switch אחד של הבקר ישלוט על מפסק מחלף והשני על מפסק רגיל? אם כן, והסכמה שונה מהמקרה הרגיל אשמח לתרשים
2. שאלה כללית לגבי מפסק מחליף: האם חייב להעביר חוט נוסף בין המפסקים בשביל חיבור בקר? זה משהו שהחשמלאי שלי הבין מאחד התרשימים אבל לא הייתי בטוח אם זאת הדרך היחידה
תודה!
- Grappa
- חבר ותיק

- תגובות: 2567
- שם מלא: Grappa
- נתן תודות: 51 פעמים
- קיבל תודות: 390 פעמים
@eyalpo
·
1. כן, מכיוון שאתה עובד עם חשמלאי אין צורך בסכמה תבקש מהחשמלאי להתיחס לכניסת המודול כאילו מדובה בנורה.
2. חיווט מפסק מחליף למודול לא שונה מחיווט מפסק מחליף לנורה במקרה הזה המודול מחליף את הנורה.
יש באחד השירשורים אחורה תרשים ודיון על הנושא.
אני אישית ממליץ להשתמש בלחצנים רגעיים ולא מפסקים במקרה הזה הלחצנים יהיו מחוברים במקביל כשרוצים לממש הפעלה מכמה נקודות.
קח בחשבון שיש צורך בהגדרת פרמטר במודול עבור שימוש במפסק קבוע או לחצן
·
1. כן, מכיוון שאתה עובד עם חשמלאי אין צורך בסכמה תבקש מהחשמלאי להתיחס לכניסת המודול כאילו מדובה בנורה.
2. חיווט מפסק מחליף למודול לא שונה מחיווט מפסק מחליף לנורה במקרה הזה המודול מחליף את הנורה.
יש באחד השירשורים אחורה תרשים ודיון על הנושא.
אני אישית ממליץ להשתמש בלחצנים רגעיים ולא מפסקים במקרה הזה הלחצנים יהיו מחוברים במקביל כשרוצים לממש הפעלה מכמה נקודות.
קח בחשבון שיש צורך בהגדרת פרמטר במודול עבור שימוש במפסק קבוע או לחצן
עבודות חשמל צריכות להתבצע ע"י חשמלאי ואין בהמלצות אלו הנחיה לפעול אחרת.
·אני מתלבט לגבי לחצנים רגעיים. הלחצנים שלך עם תאורת חווי? זה באמת יכול להיות פתרון מעולה למי שיש לו OCD ולא מסוגל לראות מפסק רגיל במצב "פתוח" אבל אין אור... בדיוק המקרה שלי...Grappa כתב: אני אישית ממליץ להשתמש בלחצנים רגעיים ולא מפסקים במקרה הזה הלחצנים יהיו מחוברים במקביל כשרוצים לממש הפעלה מכמה נקודות.
קח בחשבון שיש צורך בהגדרת פרמטר במודול עבור שימוש במפסק קבוע או לחצן...
- Grappa
- חבר ותיק

@gkatz
·
אכן הלחצנים שלי הם עם תאורת חיווי מתוצרת גויס דגם קורוס.
אין מה להתלבט, עם בית חכם לחצנים לכל המודולים עדיפים בהרבה גם ללא תאורת חיווי.
הפתרון מעולה בשל העובדה שהמודל נשלט גם מהבקר ולפעמים הבקר יכול להדליק את התאורה ופתאום מיקום המפסק למטה או למעלה מתחיל להיות מבלבל.
יש פה גם שירשור ארוך בנושא.
כמובן שנורת החיווי דורשת העברה של מוליך נוסף בקיר במקרה של מפסקים מחליפים וחיבור אפס.
·
הפתרון מעולה בשל העובדה שהמודל נשלט גם מהבקר ולפעמים הבקר יכול להדליק את התאורה ופתאום מיקום המפסק למטה או למעלה מתחיל להיות מבלבל.
כמובן שנורת החיווי דורשת העברה של מוליך נוסף בקיר במקרה של מפסקים מחליפים וחיבור אפס.
·תודה, ללא ספק בקורוס מנצחת בעיצוב ויש לי את הלחצן עם החווי על הראדר.Grappa כתב:@gkatz
·
כמובן שנורת החיווי דורשת העברה של מוליך נוסף בקיר במקרה של מפסקים מחליפים וחיבור אפס....
היות ואני לא חשמלאי אבל מתכוון לחווט בעצמי. כאשר מדובר בלחצן רגיל של תאורה (לא מחליף) האם החווט פשוט? נורת החווי מקבלת 220V?,
תודה מראש...
- Grappa
- חבר ותיק

·gkatz כתב:·תודה, ללא ספק בקורוס מנצחת בעיצוב ויש לי את הלחצן עם החווי על הראדר.......
היות ואני לא חשמלאי אבל מתכוון לחווט בעצמי. כאשר מדובר בלחצן רגיל של תאורה (לא מחליף) האם החווט פשוט? נורת החווי מקבלת 220V?,
תודה מראש......
לא עפתי על העיצוב של קורוס ולדעתי bticino הרבה יותר יפה אבל בהשוואה לאופציות האחרות בשוק, מחירים וזמני אספקה הוא הכי מודרני ונותן תמורה למחיר.
בקורוס יש כל מיני אופציות לנורות בצבעים ובמתחים שונים, במקרה שלך ממליץ על נורות 220V והחיבור של נורת החיווי הואביציאה מהמודול ובמקביל לגוף התאורה.
·לטובת הבורות שלי ולטובת הבאים אחריGrappa כתב:
·......
בקורוס יש כל מיני אופציות לנורות בצבעים ובמתחים שונים, במקרה שלך ממליץ על נורות 220V והחיבור של נורת החיווי הואביציאה מהמודול ובמקביל לגוף התאורה....
במידה ואני רוצה שנורת החווי תדלק כאשר האור דולק ותכבה כאשר האור כבוי אזי האם הצעתך, ולפי השרטוט חווט שצרפתי מתוך ההוראות של פיבארו דאבל סוויצ' שמשרת מפסק אחד, שהלד (עם שני החוטי חיבור שלו) יחובר לQ1 וN?
תודה מראש.