האם כבל לא מקורי עשוי לפגוע בחתימת הצליל של האזניות?
כרגע החיבור שהכי מציק לי הוא החיבור של SENNHEISER HD-579 שהם כמובן גרסת הביניים של HD599 שדומות ל HD598 שכנראה לא אמצא גם השוואה בינם.
כרגע אני עם החיבור הגדול.
מכיוון שראיתי שכבל בגודל סביר באמזון נמכר גם הוא ע"י מוכרים צד שלישי אז קניתי 2 כאלו מאיביי.
כזה מתוך מחשבה שכבל דמוי שרוך הוא לא איכותי
[imgbig]https://i.ebayimg.com/images/g/7-IAAOSw ... -l1600.jpg[/imgbig]
ואחר כך כזה כששיניתי את דעתי (בגלל איזה כבלים למטען של הפלאפון ששינו את דעתי בנושא) אז קניתי אחד כזה
אז הזמנתי אחד כזה:
[imgbig]https://i.ebayimg.com/images/g/DCcAAOxy ... -l1600.jpg[/imgbig]
אני פשוט מרגיש יותר דיוק בכבל המקורי ודיי מאוכזב מהתוצרת הסינית.
אבל העובדה שקודם בה החיבור של 6.25 ורק עם מתאם אפשר להגיע ל3.5 משגעת אותי. וגם הכבל המקורי ארוך יותר, אפילו מאוד.
כמובן שאם אני טועה אשמח לשמוע על כך. כי משום מה לי זה מפריע.
כי סך הכל האזניות מצויינות ועם הכבל המקורי אני ממש מחשיב אותן בטופ יחד עם אזניות (שכמובן ברמה יותר גבוה) DT880 וה ATH-M50
ד"א: בינתיים ה "DAC" שיש ברשותי הוא Creative Sound Blaster X-Fi Go! שזה כולה כרטיס קול USB
הוא באמת יותר טוב מהמובנה, אשמח להמלצות על DAC בסיסי טוב שכדאי לי להתחיל ממנו (למרות שבחודש הבא אני רוצה לרכוש אחד טוב)
כרגע אני עם החיבור הגדול.
מכיוון שראיתי שכבל בגודל סביר באמזון נמכר גם הוא ע"י מוכרים צד שלישי אז קניתי 2 כאלו מאיביי.
כזה מתוך מחשבה שכבל דמוי שרוך הוא לא איכותי
[imgbig]https://i.ebayimg.com/images/g/7-IAAOSw ... -l1600.jpg[/imgbig]
ואחר כך כזה כששיניתי את דעתי (בגלל איזה כבלים למטען של הפלאפון ששינו את דעתי בנושא) אז קניתי אחד כזה
אז הזמנתי אחד כזה:
[imgbig]https://i.ebayimg.com/images/g/DCcAAOxy ... -l1600.jpg[/imgbig]
אני פשוט מרגיש יותר דיוק בכבל המקורי ודיי מאוכזב מהתוצרת הסינית.
אבל העובדה שקודם בה החיבור של 6.25 ורק עם מתאם אפשר להגיע ל3.5 משגעת אותי. וגם הכבל המקורי ארוך יותר, אפילו מאוד.
כמובן שאם אני טועה אשמח לשמוע על כך. כי משום מה לי זה מפריע.
כי סך הכל האזניות מצויינות ועם הכבל המקורי אני ממש מחשיב אותן בטופ יחד עם אזניות (שכמובן ברמה יותר גבוה) DT880 וה ATH-M50
ד"א: בינתיים ה "DAC" שיש ברשותי הוא Creative Sound Blaster X-Fi Go! שזה כולה כרטיס קול USB
הוא באמת יותר טוב מהמובנה, אשמח להמלצות על DAC בסיסי טוב שכדאי לי להתחיל ממנו (למרות שבחודש הבא אני רוצה לרכוש אחד טוב)
אתה לא טועה, אם זה נשמע לך פחות טוב מהמקורי אז יש מצב שהכבל החלופי צובע את הצליל המקורי. זה לא צריך להיות משהו דרסטי אבל לא קשה לזיהוי אם אתה מכיר טוב את האוזניות. אם אתה יכול לבקשה ממישהו שיבחן אותך על עיוור עם 2 הכבלים, מה טוב.
האזניות היחידות שיגיאו אלי עוד חודש שהן ה sennheiser hd6xx אמנם לא עם הכבל המקורי אבל עם חתימת צליל קרובה.
שמע. אני משקיע באוזניות שלי. גם בזולות ואני דיי אוהב לעדכן. פשוט באלו הכבל היה בלתי נסבל
ד"א אתה צודק. אם הייתי יודע אז גם את אלו לא הייתי קונה. אבל כרגע זה יותר טוב מכלום.
לצערי גםנאזניות איכותיות צריכות מדי פעם חלקי חילוף
שמע. אני משקיע באוזניות שלי. גם בזולות ואני דיי אוהב לעדכן. פשוט באלו הכבל היה בלתי נסבל
ד"א אתה צודק. אם הייתי יודע אז גם את אלו לא הייתי קונה. אבל כרגע זה יותר טוב מכלום.
לצערי גםנאזניות איכותיות צריכות מדי פעם חלקי חילוף
יש לי hd558 ונראה לי שיש להם אותו כבל כמו שלך.
גם אצלי נאלצתי להחליף כבל והזמנתי כבל סיני מהאינטנרט שנראה איכותי אבל בפועל זה פגם באיכות הצליל.
ואז גיליתי שאפשר לרכוש כבל מקורי מאמזון כאשר המוכר עצמו הוא סנהייזר.
הזמנתי את זה:
https://www.amazon.co.uk/gp/product/B00 ... UTF8&psc=1
ואיכות הסאונד מצויינת!
גם אצלי נאלצתי להחליף כבל והזמנתי כבל סיני מהאינטנרט שנראה איכותי אבל בפועל זה פגם באיכות הצליל.
ואז גיליתי שאפשר לרכוש כבל מקורי מאמזון כאשר המוכר עצמו הוא סנהייזר.
הזמנתי את זה:
https://www.amazon.co.uk/gp/product/B00 ... UTF8&psc=1
ואיכות הסאונד מצויינת!
- GilSt
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 628
- נתן תודות: 31 פעמים
- קיבל תודות: 17 פעמים
אני בעצמי השקעתי מאות אם לא אלפי שקלים בכבלים חילופיים.
מנסיוני ולדעתי ולאחר השוואה מעמיקה - ההשפעה היא זניחה עד כדי פלסיבו.
יותר מכך, באוזניות HD595 על גרסותיהן - גם השפעת מגבר היא זניחה.
שורה תחתונה, חבל על כל שקל נוסף של השקעה.
לדעתי כמובן.
לשאלת פותח השרשור - תיתכן פגיעה בצליל אם הכבל לא איכותי בעליל - לדוגמה עם בעיות במחברים.
מנסיוני ולדעתי ולאחר השוואה מעמיקה - ההשפעה היא זניחה עד כדי פלסיבו.
יותר מכך, באוזניות HD595 על גרסותיהן - גם השפעת מגבר היא זניחה.
שורה תחתונה, חבל על כל שקל נוסף של השקעה.
לדעתי כמובן.
לשאלת פותח השרשור - תיתכן פגיעה בצליל אם הכבל לא איכותי בעליל - לדוגמה עם בעיות במחברים.
נזכרתי במשהו שעשיתי עם כבלים סיניים בעבר.
ישמע הזוי אבל זה מה שהחלטתי לעשות עם הכבלים שקניתי (יחסית יקר למשהו סיני)
על הפלאגים רשום "GOLD PLATED" אז אני אומר לכם מראש שזה "SHIT PLATED" והציפוי שנראה כמו זהב הורס את המגע ולדעתי גם את הצליל.
החלטתי להעביר קצת נייר שיוף לזה לזה, הצליל לביניים נראה לי שהשתפר.
מה דעתכם על השיטה הזאתי? ועל ה GOLDEN PLATED ? האם כל הנוצץ זהב? (ב40ש"ח - סיני)
עדיין עם המקורי הצליל מדוייק יותר.
עם הסיני פשוט מרגישים את הזיוף הצורם.
אני מחבר את האזניות ישירות למקור אבל המתאם כל כך מאסיבי וגדול שזה לא נוח.
התחלתי לחקור את הנושא
אם אני אסכים איתך אז זה יוריד אותי מקטגוריית האודיופיל המתחיל (:
ישמע הזוי אבל זה מה שהחלטתי לעשות עם הכבלים שקניתי (יחסית יקר למשהו סיני)
על הפלאגים רשום "GOLD PLATED" אז אני אומר לכם מראש שזה "SHIT PLATED" והציפוי שנראה כמו זהב הורס את המגע ולדעתי גם את הצליל.
החלטתי להעביר קצת נייר שיוף לזה לזה, הצליל לביניים נראה לי שהשתפר.
מה דעתכם על השיטה הזאתי? ועל ה GOLDEN PLATED ? האם כל הנוצץ זהב? (ב40ש"ח - סיני)
עדיין עם המקורי הצליל מדוייק יותר.
עם הסיני פשוט מרגישים את הזיוף הצורם.
אני מחבר את האזניות ישירות למקור אבל המתאם כל כך מאסיבי וגדול שזה לא נוח.
התחלתי לחקור את הנושא
·offerbk1 כתב:הייתי מציע להפסיק לבזבז כסף על כבלים בשביל אזניות. בטח בשביל האוזניות האלה...
אם אני אסכים איתך אז זה יוריד אותי מקטגוריית האודיופיל המתחיל (:
זו בהחלט נקודה טובה!
מעניין למה לא מייצרים כבל מעורב עם COPPER ו SILVER ביחד (סיב של זה וסיב של זה לכל ערוץ)
הכבל צריך ללוות את חוויית הצליל היומית (ללא אקוולייזר)
רק בגלל כל התסבוכת הזו, אני מעדיף להשאר תמיד עם כבל היצרן (גם הריפוד), אבל לפעמים אין ברירה
לדעתי האישית, אם ככה, רצוי ללכת על COPPER כי אוזניות איכותיות מסוגלות להתמודד עם HIGH בצורה איכותית ובבאס יש לכולן נפילה (וזה למרות שהבאס מאוד מוצלח באזניות SENNHEISER)
מה לגבי ה ALUMINIUM ששמים בכבלים הזולים ? (זה וודאי גורע מכל ה LEVELS
)
מעניין למה לא מייצרים כבל מעורב עם COPPER ו SILVER ביחד (סיב של זה וסיב של זה לכל ערוץ)
הכבל צריך ללוות את חוויית הצליל היומית (ללא אקוולייזר)
רק בגלל כל התסבוכת הזו, אני מעדיף להשאר תמיד עם כבל היצרן (גם הריפוד), אבל לפעמים אין ברירה
לדעתי האישית, אם ככה, רצוי ללכת על COPPER כי אוזניות איכותיות מסוגלות להתמודד עם HIGH בצורה איכותית ובבאס יש לכולן נפילה (וזה למרות שהבאס מאוד מוצלח באזניות SENNHEISER)
מה לגבי ה ALUMINIUM ששמים בכבלים הזולים ? (זה וודאי גורע מכל ה LEVELS
אמת ויציב
בזמנו ועד היום היו לי כבלים של חברת forza audio וADL ועוד כמה סיניים פשוטים מאיביי (סגסוגת כסף,כך נטען)
האוזניות הקודמות היו HE400 ועם הכבל הסיני הייתה בהחלט הדגשה (מוגזמת) לגבוהים עד חדים מידי ביחוד לעוצמות ששמעתי בהם,היתרון היה בפירוט בולט וניכר יותר מהכבל המקורי,כבל נחושת "עיגל" את הסאונד עד לרמה שהתגעגעתי לגבוהים ולקצת יותר "חיות" וריגוש
כבל משולב של החברה הנ"ל (forza) היה בדיוק מה שרציתי
כנ"ל לגבי האוזניות העכשוויות DT1770PRO
כבל ADL נהדר אבל חד לי וההבדל לא דרסטי מהמקור
כבל היבריד ברמה גבוהה עוד פעם מהחברה הנ"ל בדיוק מה שחיפשתי בסאונד במגוון סגנונות
ההבדל גם מורגש בשאר כבילה כגון RCA מהDAC למגבר וכ"ו,לגבי יחס עלות\תועלת אני אישית לא הייתי משקיע באוזניות זולות שמתלכחילה לא ימצו את הפוטציאל עם שאר הציוד המשודך כמובן
בזמנו ועד היום היו לי כבלים של חברת forza audio וADL ועוד כמה סיניים פשוטים מאיביי (סגסוגת כסף,כך נטען)
האוזניות הקודמות היו HE400 ועם הכבל הסיני הייתה בהחלט הדגשה (מוגזמת) לגבוהים עד חדים מידי ביחוד לעוצמות ששמעתי בהם,היתרון היה בפירוט בולט וניכר יותר מהכבל המקורי,כבל נחושת "עיגל" את הסאונד עד לרמה שהתגעגעתי לגבוהים ולקצת יותר "חיות" וריגוש
כבל משולב של החברה הנ"ל (forza) היה בדיוק מה שרציתי
כנ"ל לגבי האוזניות העכשוויות DT1770PRO
כבל ADL נהדר אבל חד לי וההבדל לא דרסטי מהמקור
כבל היבריד ברמה גבוהה עוד פעם מהחברה הנ"ל בדיוק מה שחיפשתי בסאונד במגוון סגנונות
ההבדל גם מורגש בשאר כבילה כגון RCA מהDAC למגבר וכ"ו,לגבי יחס עלות\תועלת אני אישית לא הייתי משקיע באוזניות זולות שמתלכחילה לא ימצו את הפוטציאל עם שאר הציוד המשודך כמובן
מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד