ביניהם סלסלה חדשה של IMS מסדרה חדשה שהם השיקו שנקראת Barista Pro.
לא מדובר בסדרת ה B70/68 שנמכרה עד כה, למען הסר ספק.
הסלסלה הולכת ראש בראש מול VST, היא גם דומה לה מאד.
בשני המקרים מדובר על סלסאות כפולות בגדלים באותה קטגוריה: 14/15 גרם.
על VST אני לא ארחיב, סלסלה מוכרת ונפוצה מאד.
המאפיינים של הסלסלה של IMS:
- חירור מדוייק ואחיד
- פתחי יציאה עגולים לשמירה על נקיון ויציאה אופטימלית של הקפה
- Ridgless
- אופציה לציפוי ננו קווארטץ המונע הדבקות של נוזלים ושמנים למתכת
- מבנה שאמור למנוע צ'אנלינג ולהבטיח מיצוי אופטימלי ועקבי
- ייצור באיטליה (כיאה למוצרים מבית IMS)
נעבור על כמה נתונים טכניים ומספרים על מנת להראות הבדלים ביחס לסלסלה של VST:
1. כמות חורים:
VST: 715
IMS: 661
2. גובה סלסלה:
VST: 22mm
IMS: 24mm
3. פתחי יציאה:
VST: מרובעים
IMS: עגולים
4. התפלגות חורים:
VST: יותר חורים במרכז עם מיקום חורים שקרוב לקצה
IMS: פחות חורים במרכז ויותר בקצוות, החורים רחוקים יותר מהקצה
5. גודל חורים:
VST: 300μm
IMS: 300μm
6. מרחק חורים:
VST: אורך: 1.66מ"מ, רוחב 1 מ"מ.
IMS: אורך: 1.73 מ"מ, רוחב 1.45 מ"מ.
7. רוחב פנימי:
VST: כאמור, המידה המוצהרת הינה 58.3-58.4 מ"מ.
IMS: עושה רושם שהיא מעט רחבה יותר, 58.8 מ"מ.
הכנתי בעזרת חבר (קרדיט ליונתן ב.ח.
ניתן לראות את ההבדלים בפיזור החורים, המרחק בין החורים והשטח שלהם.
* הערה קטנה לגבי הסלסלה שברשותי: מדובר בסלסלה של LM Strada 14g , שהיא בגדול זהה ל VST למעט ה Ridge.
אלבום תמונות של הסלסאות
חווית שימוש ורשמים:
באופן סובייקטיבי, אני יכול להגיד שהסלסלה בנויה טוב, נראית טוב, הציפוי ננו יוצר קשת צבעים שמזכירה אפקט של סבון וזה מושך את העין.
התבוננות קרובה לחירור ומבנה החורים מבפנים/בחוץ עושה רושם של חירור מדוייק מאד, אחיד ונקי.
החלק שהכי בולט ביחס ל VST הוא פתחי היציאה העגולים ביחס למרובעים של VST, נראה יותר חלק ואלגנטי.
תהיתי לגבי כיול עובי הטחינה וכמות הקפה ביחס ל VST בה אני משתמש כבר תקופה ארוכה ובשוט הראשון הופתעתי לגלות שהן זהות, כלומר, השתמשתי באותה טחינה ובאותה כמות קפה (15 ג') וקיבלתי זרימה אחידה וכמות קפה בכוס כמו ב VST.
זה מפתיע בהינתן השוני במימדים ופרופיל החורים, אך כנראה שהגובה, כמות ומבנה החורים מאזנים אחד את השני ככה שבסוף ההתנגדות של הסלסלאות היא זהה.
בגזרת הטעמים, לאחר מס' שוטים שעשיתי בשבוע האחרון עם סומטרה של נגרו, הבחנתי שהקפה עם ה IMS ביחס ל VST הינו:
- יותר עגול, פחות טעם מתכתי, מעודן יותר.
- פחות מריר ויותר מתקתק (גם מספר חברים שבאו לטעום הבחינו בעניין)
אלו הבדלים לא גדולים ובשני המקרים מדובר בתוצאות מצויינות, אבל מכיוון ואני משתמש ב VST תקופה ארוכה עם אותו סוג קפה (סומטרה של נגרו) קל לי להבחין בהבדלים, גם אם הם לא גדולים.
מבחינת חליטה, אני מתרשם שהסלסלה מעט יותר סלחנית, רואים את זה עם ידית נייקד בצורה ברורה שהזרם נהיה אחיד מהר מאד מבלי להתפזר או להתחלק למס' זרמים, גם לאורך מס' שוטים, התוצאה עיקבית.
לא שהיו לי יותר מידי בעיות עם ה VST, הכל יחסי.
לגבי ניקיון, נראה שהציפוי ננו אכן עושה את העבודה, בסיום השוט, מכה לתוך הנוקבוקס ורוב העוגיה יוצאת.
נשארות חתיכות מהעוגייה בשוליים של התחתית מכיוון ואין שם חורים (כמו שציינתי, החורים נגמרים לפני הקצה בשונה ל VST), אך שטיפה קלה במים וגם זה יוצא בלי הרבה מאמץ.
סיכום:
בסה"כ אני חושב ש IMS הצליחו פה מאד.
הם ניסו לתת תחרות לסלסלה שאין לה עוררין בתחום ונראה שהם די הצליחו.
בנתיים, באופן אישי אני מעדיף את התוצאה בכוס עם ה IMS, מרגיש לי יותר עדין ואלגנטי, התחושה הנפלאה הזאת שבא לך עוד שוט מכה בי בסוף כל מנה וכנראה שזה הדבר הכי טוב שאפשר להגיד עליה.
שתיהן מצויינות ולדעתי זה עניין של טעם: מיד שמעדיף טעמים יותר חדים ועם קצוות, כנראה שה VST תתאים יותר, מי שמחפש קפה יותר עדין ופחות מריר, כנראה שה IMS תתאים לו.
אם הייתי שוקל היום קניה של סלסלה תחליפית למקורית למכונה עם ראש E61, ללא ספק הייתי שם את ה IMS Barista Pro בראש הרשימה הזאת.
רכישה ומחיר:
את הסלסלה שלי רכשתי מ TORR:
IMS Barista Pro Nano Filter Basket
מחיר: €30 עם ציפוי ננו, €22 בלי ציפוי, לא כולל משלוח.