בעיית DNS עם HOTBOX
שלום,
הוט התקינו לי היום 200 מגה.
יש לי בעיה עם הגדרת הראוטר.
הHOTBOX שלהם משמש כראוטר הראשי, כל לכל המכשירים ברשת יש IP קבוע שלהם. כאשר מגדירים IP קבוע למכשירים ברשת צריך להגדיר DNS SERVER.
עד היום הDNS היה הכתובת של הראוטר, כך שהמכשירים ייקחו את הDNS מהראוטר.
הבעיה היא שעם הHOTBOX זה לא המצב. ברגע שמגידרים בDNS את הכתובת של הראוטר, המכשירים לא מקבלים DNS.
צריך להגדיר בכל מכשיר ידנית את הDNS של הספק.
מישהו נתקל בבעיה? אשמח לעצה בעניין.
אריאל
הHOTBOX שלהם משמש כראוטר הראשי, כל לכל המכשירים ברשת יש IP קבוע שלהם. כאשר מגדירים IP קבוע למכשירים ברשת צריך להגדיר DNS SERVER.
הבעיה היא שעם הHOTBOX זה לא המצב. ברגע שמגידרים בDNS את הכתובת של הראוטר, המכשירים לא מקבלים DNS.
אריאל
תקנה ראוטר פרטיariel-ro כתב:שלום,
אריאל...
תהפוך את ההוטבוקס למודם בלבד
ודרך הראוטר שקנית תגדיר איזה DNS שאתה
רוצה כי בהוטבוקס אי אפשר להגדיר שרתי DNS
זה מוגדר על ידי הספק אינטרנט דרכו אתה מחובר
תודה.
אני לא רוצה להגדיר DNS שונה בראוטר.
עד היום בהגדרות הIPV4 בכל מכשיר היה מוגדר IP סטטי. כאשר מגדירים IP סטטי במכשירים עצמם, צריך להגדיר גם שרתי DNS. עד היום, הגדרת שרת הDNS הייתה הכתובת של הראוטר, ואז כל מכשיר "פנה" לראוטר וקיבל DNS.
לאחר המעבר לHOTBOX, ברגע שמוגדר כDNS הכתובת של הראוטר, המכשירים לא מקבלים DNS. במידה וההגדרות של הIPV4 אוטומטיות, הם מקבלים DNS.
מקווה שהצלחתי להסביר יותר טוב את הבעיה. מעולם לא נתקלתי בבעיה כזאת, הגדרת הרשת ככה כבר המון שנים, וזה הראוטר הראשון שעושה לי בעיות עם זה.
אני לא רוצה להגדיר DNS שונה בראוטר.
עד היום בהגדרות הIPV4 בכל מכשיר היה מוגדר IP סטטי. כאשר מגדירים IP סטטי במכשירים עצמם, צריך להגדיר גם שרתי DNS. עד היום, הגדרת שרת הDNS הייתה הכתובת של הראוטר, ואז כל מכשיר "פנה" לראוטר וקיבל DNS.
לאחר המעבר לHOTBOX, ברגע שמוגדר כDNS הכתובת של הראוטר, המכשירים לא מקבלים DNS. במידה וההגדרות של הIPV4 אוטומטיות, הם מקבלים DNS.
מקווה שהצלחתי להסביר יותר טוב את הבעיה. מעולם לא נתקלתי בבעיה כזאת, הגדרת הרשת ככה כבר המון שנים, וזה הראוטר הראשון שעושה לי בעיות עם זה.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10914
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
נכון.
ההוט בוקס לא יודע לעשות DNS Relay.
צריך להגדיר את ה- DNS החיצוני (של הספק, או כל שירות DNS אחר) בכל מכשיר שמוגדר בו IP קבוע.
או להשתמש בראוטר אחר, ולהפוך את ההוטבוקס למודם.
ההוט בוקס לא יודע לעשות DNS Relay.
צריך להגדיר את ה- DNS החיצוני (של הספק, או כל שירות DNS אחר) בכל מכשיר שמוגדר בו IP קבוע.
או להשתמש בראוטר אחר, ולהפוך את ההוטבוקס למודם.
הבנתי, אין ברירה אלא לקנות ראוטר נורמלי, אני לא מתכוון על כל החלפת ספק לעבור בין 20 מכשירים ולשנות לכולם את הDNS..
יש לי Tp Link 9970 ששימש שהייתי אצל בזק, עבד מצוין. הבעיה שלו שיש לו פורטים של 100 מגה ולכן אי אפשר להשתמש בו אצל הוט.
האם יש המלצה לראוטר טוב? שני דגמים ש"תפסו" לי את העין-
TP-Link Archer C2 ב280ש"ח
D-Link DIR-825 ב200ש"ח
מי עדיף? אולי משהו אחר..
יש לי Tp Link 9970 ששימש שהייתי אצל בזק, עבד מצוין. הבעיה שלו שיש לו פורטים של 100 מגה ולכן אי אפשר להשתמש בו אצל הוט.
האם יש המלצה לראוטר טוב? שני דגמים ש"תפסו" לי את העין-
TP-Link Archer C2 ב280ש"ח
D-Link DIR-825 ב200ש"ח
מי עדיף? אולי משהו אחר..