רשת Mesh

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
kfirsad פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 97

שליחה

היי חברים. אני בסוגייה:
לקראת מעבר לבית חדש שאנחנו בשלבי בנייה אחרונים,
אני מתכנן את הרשת בבית. מדובר בבית עם 2 קומות.
בכל הבית פרסנו כבלי רשת אבל אנחנו רוצים גם Wifi יציב עם פריסה של כל השטח (חצי דונם סך הכל).
חשבתי לקחת פתרון Mesh - השאלה אם זה מומלץ ואיזה לקחת. אני מאוד רוצה את Google Wifi אבל מפחד
מאחריות בחו"ל, בכל זאת מוצר יקר. יש גם בארץ את סופר WIfi של סלקום אבל נראה לי חובבני ואת Deco של TPLINK שאמור להיות סבבה אבל ממה שממעתי הגוגל לוקח. בכל מקרה, הרעיון הוא לשים 2 יחידות בקומה התחתונה ו1 למעלה. אולי בכלל עדיף לפזר בבית 3 אקסס פויטנס בחיבור קווי? (אם אני לוקח את הMesh כל היחידות יהיו מחוברות ברשת קווית). אשמח לעזרה.

תודה מראש.

Madvedon
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3

שליחה

אהלן,
אני גר בבית 3 קומות רישתתי אותו עם ראוטר אחד בכל קומה וחיברתי את הכל בסטנדרט CAT 6, כאשר 2 מוגדרים כגשר ואחד מוגדר כמודם/ראוטר.
סה"כ מרוצה מהפתרון והוא מאד זול ביחס למהירות שאני מקבל.
התעניינתי לאחרונה בפתרונות הMESH אבל לדעתי יקרים מידי למה שהם נותנים.
עוד אופצייה שניסיתי לעשות זה לתת לכל הנתבים את אותו ה SSID וככה בעצם לייצר מעין MESH מזוייף, עבד לא רע אבל לא מושלם.
אז בסוף נתתי לכל אחד SSID והיום כל טלפון מודרני יודע לקפוץ ביניהם לבד במידת הצורך

עזי
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 798
שם מלא: עזי

שליחה

אני חיברתי שלוש יחידות MESH של חברת Linksys בצורה קווית. יתרון חשוב של מערכת MESH על פני פיזור כמה אקסס פוינטס הוא מעבר חלק בין היחידות. באקסס פוינט המעבר יתבצע בד"כ רק כשלא תהיה קליטה מהנקודה הקודמת אליה היית מחובר.
החיסרון הגדול - המחיר.

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”