המלצה לראוטר ושאלה על אנלימיטד ופרטנר פייבר
שלום לכולם,
בבניין של ההורים שלי יש תשתית של פרטנר פייבר ואנלימיטד וחשבתי להעביר אותם לאחת מהחברות האלה (גם ככה המחיר די דומה לבזק ואולי אפילו זול יותר).
השאלות שלי:
1. איך האינטרנט של החברות האלה?
2. אם ללכת על אנלימיטד - יש ספקית מומלצת?
3. האם יש אפשרות לבחור ספק דרך פרטנר פייבר?
4. איזה ראוטר (משולב מודם שיוכל לעבוד גם בתשתית של בזק) ממולץ שיוכל לעבוד עם שתי החברות האלה?
בבניין של ההורים שלי יש תשתית של פרטנר פייבר ואנלימיטד וחשבתי להעביר אותם לאחת מהחברות האלה (גם ככה המחיר די דומה לבזק ואולי אפילו זול יותר).
השאלות שלי:
4. איזה ראוטר (משולב מודם שיוכל לעבוד גם בתשתית של בזק) ממולץ שיוכל לעבוד עם שתי החברות האלה?
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
אני עם אנלימיטד ו-015, עובד נהדר.yakir1990 כתב:שלום לכולם,
השאלות שלי:
4. איזה ראוטר (משולב מודם שיוכל לעבוד גם בתשתית של בזק) ממולץ שיוכל לעבוד עם שתי החברות האלה?...
- ValorHeart
- חבר ותיק

- תגובות: 1372
- נתן תודות: 45 פעמים
- קיבל תודות: 81 פעמים
בפרטנר אי אפשר לשנות ספק נכון להיום, רק ספק הבית שלהם.
יש לי פרטנר פייבר ועובד מעולה. התמזל מזלך ויש לך אפשרות לבחור, כל אחת מהן תהיה טובה פי כמה וכמה מבזק והוט
יש לי פרטנר פייבר ועובד מעולה. התמזל מזלך ויש לך אפשרות לבחור, כל אחת מהן תהיה טובה פי כמה וכמה מבזק והוט
אוקיי, תודה.
אם ככה כנראה אלך על פרטנר פייבר מאחר והם גם מציעים מהירות של 100 מגה במחיר שפוי ואנלימיטד מציעים או 50 או 200 (המהירויות הנמוכות יותר).
אשמח לקבל גם המלצות לגבי הראוטר (שיעבוד עם התשתית של פרטנר/אנלימיטד וישולב מודם שיעבוד עם בזק).
אם ככה כנראה אלך על פרטנר פייבר מאחר והם גם מציעים מהירות של 100 מגה במחיר שפוי ואנלימיטד מציעים או 50 או 200 (המהירויות הנמוכות יותר).
אשמח לקבל גם המלצות לגבי הראוטר (שיעבוד עם התשתית של פרטנר/אנלימיטד וישולב מודם שיעבוד עם בזק).
·yakir1990 כתב:...
אשמח לקבל גם המלצות לגבי הראוטר (שיעבוד עם התשתית של פרטנר/אנלימיטד וישולב מודם שיעבוד עם בזק)....
ממליץ לך בחום לקחת ראוטר ללא מודם. נקודה.
אם אתה חייב גם מודם לתשתית בזק, תקנה/תשאיל מודם/ראוטר זול ותשתמש בו כמודם בלבד המחובר לראוטר הראשי שהוא ראוטר ללא מודם. לגבי מודם/ראוטרים מתאימים לתשתית בזק ראה רשימה כאן, לדעתי הכי שווה עכשיו dlink g225 (אפשר גם tplink 9970 אבל הוא יקר יותר).
אם אתה מחפש המלצות לקניית ראוטר ללא מודם לדעתי הכי שווה לחפש מבצעים טובים באמזונים בחו"ל ולהזמין משם (לדוגמא משהו של asus או netgear). יש פה בפורום המון שירשורים בנושא, כולל לגבי הסיכון מול היתרונות שבלהביא ראוטר מחו"ל.
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

מצטרף להמלצה. שמתי-לב שחלק גדול מהראוטרים+מודם מקרטעים מאוד כשמשתמשים בהם רק כראוטר.eran405 כתב:·......
ממליץ לך בחום לקחת ראוטר ללא מודם. נקודה.
אם אתה חייב גם מודם לתשתית בזק, תקנה/תשאיל מודם/ראוטר זול ותשתמש בו כמודם בלבד המחובר לראוטר הראשי שהוא ראוטר ללא מודם. לגבי מודם/ראוטרים מתאימים לתשתית בזק ראה רשימה כאן, לדעתי הכי שווה עכשיו dlink g225 (אפשר גם tplink 9970 אבל הוא יקר יותר).
אם אתה מחפש המלצות לקניית ראוטר ללא מודם לדעתי הכי שווה לחפש מבצעים טובים באמזונים בחו"ל ולהזמין משם (לדוגמא משהו של asus או netgear). יש פה בפורום המון שירשורים בנושא, כולל לגבי הסיכון מול היתרונות שבלהביא ראוטר מחו"ל....
מצטער על הבורות אבל כל ראוטר (שתומך כמובן במהירות הרצויה - אני מעדיף שיתמוך כבר ב-1 ג'יגה) יתמוך בתשתית של אנלימיטד ופרטנר פייבר בלי צורך במודם?
אני פשוט לא רוצה להיות תלוי בציוד של החברות השונות כדי שאני יוכל לעבור בקלות בין חברה לחברה.
אשמח גם לקבל דגמים מומלצים של ראוטרים.
אני פשוט לא רוצה להיות תלוי בציוד של החברות השונות כדי שאני יוכל לעבור בקלות בין חברה לחברה.
אשמח גם לקבל דגמים מומלצים של ראוטרים.
@yakir1990
·
כן. מאנלימטד אתה מקבל כבל רשת לתוך הדירה ולכן כל ראוטר עם כניסת WAN יעבוד (שזה בגדול כל ראוטר כולל מודם/ראוטרים אבל מודם/ראוטרים כרגיל יותר מכוונים לשימוש במודם המובנה והפיצ'ר שלהפוך כניסת LAN ל-WAN עובד לא משהו).
פרטנר אתה מקבל גיד של סיב לתוך הדירה ושמים לך מתאם לחיבור רשת שמתחבר לראוטר (פרטי או שלהם). אז זה שוב כל ראוטר עם כניסת WAN טובה יעבוד.
הוט אתה חייב לקחת את ההוטבוקס שלהם ומומלץ להפוך אותו למודם בלבד ואז שוב כל ראוטר עם כניסת WAN יעבוד.
ולבסוף בזק, אמנם אפשר להשתמש במודם/ראוטר כמודם/ראוטר אבל מומלץ גם כאן להפוך את המודם/ראוטר שאתה מקבל מהם (או מודם/ראוטר זול שאתה קונה) להפוך למודם בלבד וכמו באופציות האחרות לחבר ל-WAN של הראוטר הראשי.
ככה שזה מסתדר יפה, אתה קונה ראוטר ללא מודם איכותי ומשתמש בו לא משנה באיזה תשתית אתה.
·
כן. מאנלימטד אתה מקבל כבל רשת לתוך הדירה ולכן כל ראוטר עם כניסת WAN יעבוד (שזה בגדול כל ראוטר כולל מודם/ראוטרים אבל מודם/ראוטרים כרגיל יותר מכוונים לשימוש במודם המובנה והפיצ'ר שלהפוך כניסת LAN ל-WAN עובד לא משהו).
פרטנר אתה מקבל גיד של סיב לתוך הדירה ושמים לך מתאם לחיבור רשת שמתחבר לראוטר (פרטי או שלהם). אז זה שוב כל ראוטר עם כניסת WAN טובה יעבוד.
הוט אתה חייב לקחת את ההוטבוקס שלהם ומומלץ להפוך אותו למודם בלבד ואז שוב כל ראוטר עם כניסת WAN יעבוד.
ולבסוף בזק, אמנם אפשר להשתמש במודם/ראוטר כמודם/ראוטר אבל מומלץ גם כאן להפוך את המודם/ראוטר שאתה מקבל מהם (או מודם/ראוטר זול שאתה קונה) להפוך למודם בלבד וכמו באופציות האחרות לחבר ל-WAN של הראוטר הראשי.
ככה שזה מסתדר יפה, אתה קונה ראוטר ללא מודם איכותי ומשתמש בו לא משנה באיזה תשתית אתה.
·yakir1990 כתב: אשמח גם לקבל דגמים מומלצים של ראוטרים....
לדעתי הכי שווה לחפש מבצעים באמזונים בחו"ל (אירופה וארה"ב"). יש פה בפורום המון שירשורים גם לגבי דגמים ספציפיים וגם לגבי הסיכון מול היתרונות שבלהביא ראוטר מחו"ל.
אני הייתי מסתכל בעיקר על asus (דגמים כמו ה-RT-AC68U והדגמים מעליו) או netgear (דגמים כמו ה-R7000). במיוחד בהזמנה מחו"ל, יש הרבה מבחר כולל של חברות, עם אופציות שונות ובמחירים שונים.
תודה, אולי אחכה שמישהו יטוס לחו"ל ויביא לי את זה איתו. הסתכלתי באתר של בסט ביי ארה"ב וראיתי שיש שני ראוטרים שמופיעים בחיפוש של r7000:
ac1900
https://www.bestbuy.com/site/netgear-ni ... Id=1754208
ac2300
https://www.bestbuy.com/site/netgear-ni ... Id=5712201
בדגם של שניהם רשום: Model: R7000-100NAS
האם שניהם באמת r7000? מה ההבדל ביניהם? מה עדיף?
שאלה נוספת: האם אתם מכירים ראוטר שאפשר להגדיר בו שה-WIFI יתכבה בשעות מסויימות? (נניח בשעות הלילה כדי למנוע קרינה)
ac1900
https://www.bestbuy.com/site/netgear-ni ... Id=1754208
ac2300
https://www.bestbuy.com/site/netgear-ni ... Id=5712201
בדגם של שניהם רשום: Model: R7000-100NAS
האם שניהם באמת r7000? מה ההבדל ביניהם? מה עדיף?
שאלה נוספת: האם אתם מכירים ראוטר שאפשר להגדיר בו שה-WIFI יתכבה בשעות מסויימות? (נניח בשעות הלילה כדי למנוע קרינה)
@yakir1990
·
אחד הלינקים הוא R7000 והשני R7000P. ראה עוד מידע לדוגמא כאן. למיטב הבנתי הם מעדיפים את ה-R7000 "הרגיל". שם לב של-R7000P יש גם MIMO אז אם יש לך הרבה מכשירי wireless שעובדים קשה במקביל ותומכים בזה אולי זה דווקא שווה לך - אבל במקרה כזה כנראה כבר עדיף להשקיע בראוטר triband (נגיד משהו ac3200).
לגבי כיבוי wifi בשעות מסוימות, לדעתי יש את זה בכל הראוטרים (או יותר מדויק בכל הקושחות). אם אתה רוצה להיות בטוח תוריד את ה-manual של הראוטר לפני שאתה קונה אותו ותוודא שיש שם את האופציה הזו.
·
אחד הלינקים הוא R7000 והשני R7000P. ראה עוד מידע לדוגמא כאן. למיטב הבנתי הם מעדיפים את ה-R7000 "הרגיל". שם לב של-R7000P יש גם MIMO אז אם יש לך הרבה מכשירי wireless שעובדים קשה במקביל ותומכים בזה אולי זה דווקא שווה לך - אבל במקרה כזה כנראה כבר עדיף להשקיע בראוטר triband (נגיד משהו ac3200).
לגבי כיבוי wifi בשעות מסוימות, לדעתי יש את זה בכל הראוטרים (או יותר מדויק בכל הקושחות). אם אתה רוצה להיות בטוח תוריד את ה-manual של הראוטר לפני שאתה קונה אותו ותוודא שיש שם את האופציה הזו.
איך נחשבים הראוטרים הבאים:
D-Link DIR-825 AC1200 Dual Band
D-Link DIR-815 AC1200 Dual Band
אני מחפש ראוטר שיהיה יחסית זול (עד 250 ש"ח) זה בשביל ההורים שלי ואין להם צורך בראוטרים מתקדמים מדי.
האם שניהם יעבדו עם פרטנר פייבר/אנלימיטד בלי צורך בציוד נוסף? מה החסרונות שלהם לעומת ה-R7000 לדוגמא.
ומה ההבדל למעשה בין שניהם?
תודה.
אני מחפש ראוטר שיהיה יחסית זול (עד 250 ש"ח) זה בשביל ההורים שלי ואין להם צורך בראוטרים מתקדמים מדי.
האם שניהם יעבדו עם פרטנר פייבר/אנלימיטד בלי צורך בציוד נוסף? מה החסרונות שלהם לעומת ה-R7000 לדוגמא.
תודה.
·מישהו?yakir1990 כתב:איך נחשבים הראוטרים הבאים:
תודה....
- arotman
- חבר במועדון HT

- תגובות: 3590
- שם מלא: אריה רוטמן
- נתן תודות: 413 פעמים
- קיבל תודות: 362 פעמים
- יצירת קשר:
פרטנר מספקים לך אם תרצה או לא נתב D-LINK GS-256
שהוא נתב לא רע בכלל עם WiFi Dual Band AC בנוסף מתאם אופטי לרשת.
אם ממש תרצה תוכל לרכוש למשל את ה Netgear R7000 שנמכר היום ב KSP ב 890 ש"ח
נתב זה הרבה יותר חזק הן מבחינת כמות החיבורים בו זמנית לאינטרנט של מוצרים רבים והן מבחינת הביצועים
האלחוטיים קרי מהירות וטווח השידור.
דגמי D-LINK 825 לא בהכרח יתנו לך משהוא מעבר למה שפרטנר מספקים.
https://ksp.co.il/?select=.263..264.&kg ... tore_real=
מצטרף לחברי מהפורום וקצת מקנא...כל לקוח או חבר שיש לו את הסיב של פרטנר לא הסתכל מעולם
לאחור ובמחיר של 100 ש"ח לחודש לספק ותשתית אין בכלל מתחרים.
אגב הרעיון בפרטנר שאם תרצה להשתמש בנתב פרטי אין בעיה אתה פשוט שם את הנתב שלהם בצד
רוכש נתב חדש, מחבר את המתאם האופטי ומגדיר חייגן PPoE רגיל כמו בתשתית של בזק.
אגב לשאלתך אתה יכול לחייג לכל ספק אינטרנט אחר בדקתי בזמנו עם שם משתמש של בזק בינלאומי
אבל כמובן שאף ספק לא יתן לך להגיע למהירות של 100 מגביט העלאה ו עד כמעט 800 מגהביט הורדה.
Unlimited זה ממש פרויקט כושל מבחינתי, נעצרו מבחינת הרחבת התשתית ואין ספקי אינטרננט נורמלים מלבד אולי
אקספון שנותן שם ביצועים חלשים מאוד.
שהוא נתב לא רע בכלל עם WiFi Dual Band AC בנוסף מתאם אופטי לרשת.
אם ממש תרצה תוכל לרכוש למשל את ה Netgear R7000 שנמכר היום ב KSP ב 890 ש"ח
נתב זה הרבה יותר חזק הן מבחינת כמות החיבורים בו זמנית לאינטרנט של מוצרים רבים והן מבחינת הביצועים
האלחוטיים קרי מהירות וטווח השידור.
דגמי D-LINK 825 לא בהכרח יתנו לך משהוא מעבר למה שפרטנר מספקים.
https://ksp.co.il/?select=.263..264.&kg ... tore_real=
מצטרף לחברי מהפורום וקצת מקנא...כל לקוח או חבר שיש לו את הסיב של פרטנר לא הסתכל מעולם
לאחור ובמחיר של 100 ש"ח לחודש לספק ותשתית אין בכלל מתחרים.
אגב הרעיון בפרטנר שאם תרצה להשתמש בנתב פרטי אין בעיה אתה פשוט שם את הנתב שלהם בצד
רוכש נתב חדש, מחבר את המתאם האופטי ומגדיר חייגן PPoE רגיל כמו בתשתית של בזק.
אגב לשאלתך אתה יכול לחייג לכל ספק אינטרנט אחר בדקתי בזמנו עם שם משתמש של בזק בינלאומי
אבל כמובן שאף ספק לא יתן לך להגיע למהירות של 100 מגביט העלאה ו עד כמעט 800 מגהביט הורדה.
Unlimited זה ממש פרויקט כושל מבחינתי, נעצרו מבחינת הרחבת התשתית ואין ספקי אינטרננט נורמלים מלבד אולי
אקספון שנותן שם ביצועים חלשים מאוד.
האמת שפרטנר לא מחייבת לקחת את הראוטר שלה, "השכרת" ראוטר מפרטנר עולה 10 ש"ח בחודש ואתה יכול לוותר עליה (אני מעדיף לוותר על מנת שלא יהיה לי מכשול לעבור בין חברות שונות.
לגבי הנטגיר, הוא די יקר בארץ, חשבתי לנסות לקנות מאמזון אבל אני חושש שלא יעבירו אותו במכס.
לגבי הנטגיר, הוא די יקר בארץ, חשבתי לנסות לקנות מאמזון אבל אני חושש שלא יעבירו אותו במכס.
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

מה הראוטר שאנלימיטד נותנים וכמה צריך לשלם בשבילו?yakir1990 כתב:טוב, אחרי לבטים קשים הוחלט לנסות את אנלימיטד ב-200 מגה.
איזה ראוטר טוב יותר - הראוטר שאנלימיטד נותנים או c7 ac1750?
ה-R7000 יורד מהפרק לאור המחיר שלו....