אוזניות פלנריות, שלב הבא? כתוספת לX2...(עדכון עמ 6)

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
שלח תגובה
BUGY פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #1 

שלום לכלום.
יש לי את הPHILIPS X2, נהדרות, בס סביר, מאוזנות ומאוד נוחות. אני דוחף אותן עם O2 AMP+ODAC. לרוב זה לסרטים באיכות גבוה ומיזיקה אלקטרונית בווליאום גבוה מאוד, מאוד.
אוהב מיד טוב, בס עמוק ולא סובל טרבל. רוצה במה רחבה.

אז חשבתי להוסיף זוג אוזניות פלנריות, אני עכשיו בארה"ב אז המשלוח חינם ואין מסים.

נשאלת השאלה, אילו, והאם זה בכלל כדי. הX2 מעולות. עד כמה כבר ניתן לעלות רמה?

התקציב 500$.

ראיתי שHIFIMAN חזק בשוק ויש ירידת מחיר לHIFIMAN HE-400 I, כ220$.

יש את ה-HIFIMAN Edition X יד שניה במחיר של 500$.

הHE400S ב280$. ה400I לא אומרות להיות טובות יותר?

ויש את הHIFIMAN SUNDARA החדשות מאוד ב500$.

ה-Fostex TH-500RP גם בתקציב אבל הכבל לא מתפרק, סוג של בעיה לדעתי...גם ה-Hifiman HE-560 בתקציב...אבל לא בטוח לגביהן.

מה אתה אומרים, מה ממליצים?

פתוח להצעות ודיונים :D
נערך לאחרונה על ידי BUGY ב 31/03/2018 7:01, נערך פעם 1 בסך הכל.

Roy.T
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1248
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 166 פעמים

שליחה #2 

איך הגעת ל-TH500RP? :)
אוזניה שלדעתי לא מיוצרת כבר ואחת הכישלונות הגדולים של פוסטקס, אנשים לא נוגעים בה גם במחיר של 200 דולר חדשות באריזה. בנויה מאותו הדרייבר של ה-T50RP רק עם מעטפת ממתכת שכנראה מעניקה לה צליל חלול ומוזר. עדיף לך ללכת כבר על הt50rp שזו אוזניה מעולה ולא יקרה, רק תכין גנרטור כי זו אחת האוזניות הקשות בשוק לדחיפה.

ה-560 זו אוזנייה מדהימה למחירה ובכלל, טובה בהרבה מכל מה שהזכרת לעיל.
או הסונדרה לא שמעתי, ואולי שווה לך לחכות מעט לביקורות, אבל שום דבר לא יוריד מהתמורה המופלאה שה-560 מביאות לשולחן בלי קשר. גם מבחינת Value, ה-560 עשתה ירידה מ900 דולרים ל500 וכבר לא תרד במחיר, הסונדרה למשל מתחילה ב500, ולך תדע לאן היא תגיע אחרי שנה. עם הייפיימן אי אפשר לדעת.

לעלות מ-X2 ל-HE560 יהיה כמו לעלות מקורולה ל-S500.
הייתי מציע לך אופציות נוספות, אבל עד 500 דולר, לא חושב שיש משהו שיכול להתקרב אליהן.

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #3 

יש לי את הPHILIPS X2, נהדרות, בס סביר, מאוזנות ומאוד נוחות. אני דוחף אותן עם O2 AMP+ODAC. לרוב זה לסרטים באיכות גבוה ומיזיקה אלקטרונית בווליאום גבוה מאוד, מאוד.
אוהב מיד טוב, בס עמוק ולא סובל טרבל. רוצה במה רחבה.
...
לפי התיאור שלך ה- Audeze LCD2 Classic צריכות להתאים, אבל בתקציב גבוה יותר.

מאיריקו
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 109
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #4 

יש לי את he 500,he 4xx ,he400 ומביניהם המתאימה לך היא ה-he400.היא מבליטה כלים חשמלייים,אלקטרונים,תופים ובס,הטרבל לא נוצץ,דוקר!
בזמנו ,חבר באתר פירסם למכירה את ה-Philips Fidelio X1 ושהוא שמע שיש לי את ה-400,אמר לי להשאר איתם!
עדיין לא מצאתי אוזנייה דומה להם בסאונד(גם lcd3 וה-HIFIMAN SUNDARA).
יש אותם באתר החברה אופן בוקס ב 199$ ורצוי להוסיף כריות קטיפה

BUGY פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #5 

מאיריקו כתב:יש לי את he 500,he 4xx ,he400 ומביניהם המתאימה לך היא ה-he400.היא מבליטה כלים חשמלייים,אלקטרונים,תופים ובס,הטרבל לא נוצץ,דוקר!
...
·זה בדיוק מה שאני לא רוצה. רוצה בלי טרבל בכלל...הרגישות שלי למידים נמוכה ואני אוהב ציוד אשר מדגיש מידים.

BUGY פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #6 

אוקי, אני עכשיו מוחק חלק מהאפשריות ומוסיף את הAUDEZE LCD-2 ...
העניינים מסתבכים :roll:

offerbk1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1974
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 163 פעמים

שליחה #7 

לא רואה התלבטות. השאלה זה התקציב. 500 לך על 560. יותר לך על ה lcd

Michabarlev
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 172
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #8 

רק הערה קטנה - X2 רחוקות מלהיות מאוזנות, ה 560 בהחלט טבעיות ומאוזנות אני מקווה שלא תתאכזב כשתשמע אותם (ברור ש ה560 בליגה אחרת).

Roy.T
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

לא מזלזל ב-LCD2 חלילה, אוזניה מעולה עם הסאונד המאוד מיוחד של אודיזי, אבל אני עדיין חושב שה-HE560 אוזניה טובה יותר בשיקלול כל הפרמטרים בסאונד, שלא נדבר על המחיר שלמעשה יהיה יותר כפול אחרי שיקלול משלוח ומיסים. ודבר אחרון הוא המשקל שלא ממש תורם לעניין הנוחות הכללית כך שגם בגזרה הזו ה-560 מובילות.

ה-2 לירות שלי בנושא אחרי היכרות ארוכה עם כל דגמי אודיזי חוץ מה-LCD 4 וה-MX היקרות להחריד, אם אתה רוצה באמת לקבל תמורה אמיתית לכסף וקפיצה אמיתית מעל ה-560 תוסיף 200 דולרים ולך על ה-LCDX בגרסת ה-Creators Edition שמגיעה בקרטון במקום במזוודה השחורה.

ל-X יש פירוט, אימג'ינג, ובמה ברבה מעבר ליכולות של ה-2. אין מה להשוות בכלל בין שניהן.

Roy.T
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

דרך אגב אם כי כל דגמי ה-LCD ישמידו את ה-X2 בגזרת הבאס שבהרבה יותר עמוק והדוק לעומת ה-X2 ששם הבאס הרבה יותר משוחרר ושטוח, והלאה לאיזור המידריינג' שיותר מלא וחמאתי (שזה משהו שאודיזי אלופים בו).
הזכרת את עניין העוצמה וגם שם בשלב שבו ה-X2 מתחילות להתפרק לאודיזי זה לא יזיז.

אבל, בגזרת הבמה - ה-X2 הרבה יותר רחבות מה-LCD 2, ואם אתה אוהב את האלמנטים בשיר שמפתיעים אותך מכיוונים שונים עם תחושה שהם מגיעים הרחק מהדרייבר, יכול להיות שבמעבר לאוזניה עם במה די קרובה, העסק ירגיש לך טיפה צפוף מידי.

JDx
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 328
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #11 

@Roy.T
·המחיר של הhe560 הוא 490 דולר באמזון, ושל הLCDX הוא מעל 1000 דולר, מה אני מפספס?

אגב, איך הhe560 מבחינת איכות בניה לעומת האוזניות של אודיזי (לאו דווקא LCDX)?

Michabarlev
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 172
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #12 

JDx כתב:@Roy.T
·המחיר של הhe560 הוא 490 דולר באמזון, ושל הLCDX הוא מעל 1000 דולר, מה אני מפספס?

אגב, איך הhe560 מבחינת איכות בניה לעומת האוזניות של אודיזי (לאו דווקא LCDX)?
...
חודש אחרי שה 560 היו בשימוש כל הפלסטיק של הקשת נסדק ונשבר, 4 ימים אחרי זה התייצב אצלי בבית שליח מהייפימן עם קשת חדשה, בינתיים הסדקים לא חוזרים.

Roy.T
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

הריטייל של ה-HE560 היה בעבר 900 דולרים, הריטייל של ה-LCD2 היה ונשאר 1000 דולרים, כך שהמחיר
לא בהכרח משקף את המציאות, וחוץ מזה זה לא תמיד פרמטר בהקשר לאיכות הסאונד.

לאודיזי יש חתימה מסויימת, לרוב או שאוהבים אותה או שלא, מי שמחזיק ב-HD800 בטענה שזה הדבר
הכי טוב ששמע אי פעם, כנראה לא ממש יתחבר לחתימה של אודיזי שבערך הפוכה מה-HD800, מנגד
מי שאוהב את החמימות והקרמיות של ה-LCD, שבעלת סאונד חמים וצבוע והרבה פחות אנליטי, כנראה
שיחשוב שיש משהו לא תקין ב-HD800 שישמע אותן לראשונה.

ה-560 לדעתי יושבת בערך באמצע, ויכולה כנראה להתאים לשני הצדדים.

לגבי הבניה - האודיזי בנויות כמו טנק, עם פדים ורצועת ראש מעור אמיתי, עץ אמיתי סביב ה-CUP, ומתכת חזקה
בין חיבור רצועת הראש לבית הדרייבר, מבחינת בנייה אודיזי כמובן בליגה אחרת, אבל, - הן כבדות
מאוד, שללא מעט אנשים זה כבר דיל ברייקר. ה-HE560 בנויות בצורה טובה בלי קשר לכלום, רק שהרבה יותר
קלות ונוחות לשימוש.

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #14 

הריטייל של ה-HE560 היה בעבר 900 דולרים, הריטייל של ה-LCD2 היה ונשאר 1000 דולרים, כך שהמחיר
לא בהכרח משקף את המציאות, וחוץ מזה זה לא תמיד פרמטר בהקשר לאיכות הסאונד.
...
אני רשמתי למעלה LCD 2 Classic - זה דגם שעולה 800$ ומבוסס על הגרסאות הראשונות של ה- LCD2. בהתחשב במה שפותח השרשור מבקש, ה- LCD2 לדעתי יותר מתאימות בעוד שה- HE560 עלולות להישמע בהירות מדי לטעמו.

ShaulF
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 71
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #15 

לא מגיב בדר"כ אבל יש מבצע על ה560 ב350$ , נראה ש back ordered אבל שווה לנסות...
https://www.adorama.com/hmhe560.html?sd ... 5_no_refer

BUGY פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #16 

ShaulF כתב:לא מגיב בדר"כ אבל יש מבצע על ה560 ב350$ , נראה ש back ordered אבל שווה לנסות...
https://www.adorama.com/hmhe560.html?sd ... 5_no_refer
...
·ווללא, תודה. אכן נראה מחיר טוב. נתן לזה צ'נס.

HazooM, קשה לי להצדיק אוזניות מעל 500$, מרגיש שיש פה תמורה שולית פוחתת.
למרות שבעיקרון אני רוצה "לסיים עם זה", כלומר שזאת תהיה ה-אוזניות ושאני לא ארצה עוד. אז השאלה אם זה אכן משתלם לשים פי שתיים? האם גם צריך להחליף הגברה? שאלות קשה בהתחשב שאין לי איך לבדוק את המוצר לפני זה...

מאיריקו
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 109
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #17 

@BUGY
·הבהרה:התכוונתי שהטרבל לא נוצץ ולא דוקר,מה שניקרא:טרבל רגוע,שאר התדרים מוגברים כולל המידים ב-he400!

ShaulF
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 71
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #18 

ד"א, רק עכשיו ראיתי שכתבת "לא סובל טרבל", ה560 עלולות לא להיות בשבילך ואכן עדיפות הLCD.

Roy.T
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

HazooM כתב:
...
...
אני רשמתי למעלה LCD 2 Classic - זה דגם שעולה 800$ ומבוסס על הגרסאות הראשונות של ה- LCD2. בהתחשב במה שפותח השרשור מבקש, ה- LCD2 לדעתי יותר מתאימות בעוד שה- HE560 עלולות להישמע בהירות מדי לטעמו.
...
·
אולי, כמובן שהדרך הכי בטוחה היא להאזין לפני.

מה שכן, יש ברשותי X2 וזו אוזניה שלמרות שנחשבת כהה בסאונד, יש בהחלט מצבים שישנם
פיקים צורמים בשירים מסויימים שגורמים לתחושת אי נוחות, יש להן את אותה הבעיה מהעבר
השני אגב, שבו לפעמים בשירים מסויימים הבאס שלהן לא מסוגל להתמודד כראוי ופשוט נשמע נורא.

אבל אולי בגלל שהחתימה כללית היא כהה, זה פחות מורגש. מה שבטוח אוזניה כמו ה-HE560
תדע להתמודד עם המצבים הללו בצורה הרבה יותר טובה. והפרזנטיה של הטרבל לאוזן מוצגת
בצורה הרבה יותר איכותית מרשימה ונעימה, עם כל זה שמדובר באוזניה יותר נייטרלית ומאוזנת.

כמובן שזו רק דעתי הכנה בעניין.

זו גם רק דעתי שוויתור על אלמנט הפייזור לוקח את ה-LCD צעד אחורה, אאל"ט שמעתי רק פעם אחת
LCD2 ללא הפייזור של חבר (אני חשוב שזה היה דגם של 2013) רגע לפני שהוא מכר אותן ושידרג לדגם
הפייזור, והיה הבדל לא קטן לטובת דגם הפייזור. אם כי הדרייברים של אודיזי עברו כבר מספר שינויים לאורך
השנים ללא קשר לפייזור, כך שאני רק יכול להניח שה-2C תשמע טוב יותר ממה שזכור לי מהדגם הישן.

ב-600 דולרים זה היה דיל לא רע בכלל, אבל 800 דולרים בעבור אוזניה ללא אלמנט הפייזור, עם שימוש בחומרים
סינטטיים ברצועת ראש ופדים במקום עור אמיתי, ושימוש במתכת במקום העץ, ו-ויתור על הקייס המאוד איכותי
שה-LCD2 מגיעות איתו, לא נשמע לי כמו דיל כ"כ משתלם.

BUGY פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #20 

ShaulF כתב:ד"א, רק עכשיו ראיתי שכתבת "לא סובל טרבל", ה560 עלולות לא להיות בשבילך ואכן עדיפות הLCD.
...
·מחדד:

-לא סובל טרבל חזק וחד מדי, במיוחד כשאני מגביר.
-אוהב מיד מדוייק וברור.
-בס שיורד נמוך אבל לא אוזיות סופר באס, שיהיה מאוזן אבל חזק.
-ווליאום גבוה, מאוד.
מעדיף לא לשנות את ההגברה שלי, די מרוצה ממנה.

תוכן:
סרטים באיכות גבוה.
מוזיקה אלקטרונית באיכות גבוה.

תקציב:

מעדיף פחות מ500 אבל גמיש, יחסית.

אני עכשיו בארה"ב, אז אין לי מסים ואין משלוח וויכול לקנות יד שניה וכל מחודשות וכדומה.

פתוח להצעות.

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”