שרשור תגובות: סרט לסופשבוע - הפנתר השחור (Black Panther)

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
עמית_לגו פותח השרשור
עורך חדשות HT
עורך חדשות HT
תגובות: 1728
שם מלא: עמית לגו
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 393 פעמים

שליחה #1 

avioren
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2556
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 127 פעמים

שליחה #2 

סליחה, אבל נראה לי שהביקורת כאן קצת נסחפת.
מדובר בעוד סרט קומיקס חביב, שרחוק מלהיות אפילו בעשיריה המובילה.
לא מצאתי כאן אפקטים חריגים שלא היו בסרטי קומיקס אחרים (ואף פחות מזה).
הסרט מלא במסרים פוליטיים שהאפרואמריקאים בהחלט יזדהו איתם, אך פחות מדבר לקהל הרחב.
הסרט מתקשה להתניע, ולאחר יותר מחצי שעה, חשבתי לעכצמי שאני מקווה שזה לא הולך להמשיך כך, אך ללא ספק ההמשך כבר החיל אקשן ועיניין, אם כי התפלויות עלילתיות מאוד לא הגיוניות, והתנהגויות של חלק מהשחקנים שאתה שואל את עצמך, למה ?
למה הוא מתנהג כך, ואיזה מוטיבציה או הגיון יש לו לבחור את הצד הזה ?
גם ההסבר ליכולות הטכנולוגיות המתקדמות די מטופש.
יש בווקאנדה מרבצי ענק של חומר שהגיע מנפילת מטאור, אז איך זה עוזר להם לבנות חלליות, ולהתקדם ברפואה ?
לאלוהי הקומיקס התשובות.
גם בעיניין פס הקול שהוזכר כאן, אני בקושי זוכר אותו, מאחר ואולי הופיע חלק שיר באמצע הסרט ועוד אחד בסיומו.
כך שלא מצאתי בסרט פס קול חריג ומיוחד.
בסיכומו של דבר, כפי שהזכרתי בהתחלה, מדובר בקומיקס חביב ולא יותר מזה.
7/10
אני לא מספיק עשיר לקנות מוצרים זולים.

Rekcuf
טרול
טרול
תגובות: 1098
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #3 

עוד סרט קומיקס מיותר, שלא לדבר על סרט גזעני, רק בכיוון ההפוך... תחשבו אם היה סרט על גיבורי על לבנים בשם WHITE POWER? זה היה יוצר מהומה בכל רשתות תקשורת...

עמית_לגו פותח השרשור
עורך חדשות HT
עורך חדשות HT
תגובות: 1728
שם מלא: עמית לגו
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 393 פעמים

שליחה #4 

חשוב לי לציין שהביקורת שלי היא דעתי בלבד. יש אנשים שראו בסרט כ"עוד סרט קומיקס". אני ראיתי משהו מעבר.
אני לא מאמין שיש פה מספיק בשביל סרט נוסף, אבל כסרט בודד, הפנתר השחור לדעתי היה מצוין
כל הכתבות שלי
עמית לגו

shayze
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2626
נתן תודות: 165 פעמים
קיבל תודות: 137 פעמים

שליחה #5 

זה ללא ספק סרט הקומיקס הגרוע ביותר של מארוול שראיתי לאחרונה. וזה כולל את תור העולם האפל.
עלילה צפויה, משעממת, נמתחת, מלא רגעים מתים בהם זזתי בחוסר נוחות בכיסא ורק חיכיתי שיקרה משהו מעניין. כל הסרט התבטא באופן לא שגרתי למארוול בכבדות יתר. אני מאוד שמח שלא ראיתי אותו בתלת מימד ולא באיימקס, כי זה היה פשוט בזבוז של כסף בשביל הכמה דקות שלא היה ממש משעמם בסרט (וכשאני אומר לא משעמם, אני מתכוון קטעי אקשן צפויים וחסרי דמיון)

אני באמת לא מבין מה יכול לעבור בראשו של אדם כשהוא מכתיר סרט כזה ככל דבר שאינו כישלון קולוסלי לא אופייני למארוול.
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.

The story of stuff
http://www.storyofstuff.com/

(G)
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2402
נתן תודות: 210 פעמים
קיבל תודות: 198 פעמים

שליחה #6 

כבן אדם שחי קולנוע מימי באסטר קיטון ועד היום, מאז תעשיית הקולנוע כבר הגיע לתחתית שאי אפשר לצאת ממנה.
ברור שאני אצפה בסרט הזה, ברור שאני אגחך ויאמר לעצמי כמה *** מאכילים את הצופים.
כמובן שזה לא יעלה לי שקל, כי זה לא שווה את זה.

ואם כבר מדברים על קומיקס, לדעתי WATCHMEN זה אחד מסרטי הקומיקס המוצלחים שיצאו.

Qbb
טרול
טרול
תגובות: 4
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #7 

נותנים פה לאיזה ילד מתלהב להיות ״מבקר הקולנוע״ של הפורום כי אבא שלו השקיע כמה גרושים באתר אז באמת ציפיתם לאיזו ביקורת מקצועית?
:lol:

ZUMARA
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 209
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #8 

צפיתי בסרט ביס פלאנט ראשון לציוןIMAX 3D, לדעתי הסרט היה מצויין תמונה וסאונד עוצרי נשימה .

shayze
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

@ZUMARA
תוכל לתאר מה לדעתך היה מצויין בסרט? אני אישית לא יכולתי לחכות שהמסטיק הנמתח הזה כבר יסתיים. היה אפשר לטעמי לסיים את הסרט בשעה וחצי. שעתיים ורבע היום הרבה יותר ממה שהיה נחוץ עבור הסרט המשמים הזה...
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.

The story of stuff

ZUMARA
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

@shayze
·הרגשתי שאני נשאב לסרט בכל סצנות האקשן שהיו שם (לדעתי הם היו מטורפות) בכללי אהבתי הרעיון של הסרט שיותר התמקד בלהראות מאיפה הדמות הזאת הגיע ומה המניע שלו להצטרף לנוקמים בסרט הקרוב.

shayze
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

@ZUMARA
היו בקושי שתיים וחצי סצינות אקשן גדולות (בתוך שעתיים ורבע של סרט) שהיו אגב בינוניות לכל דבר במונחים של מארוול.
מרדף המכוניות היה תרתי משמע משעמם ורק חיכיתי שיגמר כבר. הדמות היחידה שהיה לה סיכוי לתת קצת צבע ועניין סיימה את תפקידה אחרי דקות בודדות על המסך.
הראו מאיפה הדמות הגיעה בדיוק 5 דקות וכל השאר היה דיבורים ודיבורים ועוד דיבורים, וחזרה שוב על אותן מנטרות לא מעניינות וגם לא הגיוניות, שבסוף כמובן מופרכות.
החליפה שלו - חיקוי של השריון של טוני סטארק
ה"טוויסט" העלילתי, היה ברור צפוי, ומאולץ
כל החלק ה"קליל" של ההומור, היה גם כן מאולץ. כל כך מאולץ שהעולם היה שקט בעוד שברוב סרטי מארוול שומעים לכל הפחות צוחקים וגיכוחים לאורך כל הסרט.
ובכלל סצינת האקשן העיקרית והאחרונה, היתה אולי הכי מאולצת שיכולה להיות. ההצדקה לקרב הזה פשוט לא קיימת. אין שום הגיון מאחורי המניעים שהביאו אליו.
אז גם אם האפקטים היו הטובים ביותר של מארוול עד היום (הם לא) זה לא מפצה על סרט פשוט גרוע.

The story of stuff

ZUMARA
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

@shayze
·על טעם ועל ריח :D

shayze
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

זה הרבה מעבר לטעם וריח, לא ציינת שום הסבר או פירוט של היבטים בסרט שאהבת. כל תגובה שלך היא על גבול הלקונית.

The story of stuff

psibeast
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1951
נתן תודות: 50 פעמים
קיבל תודות: 151 פעמים

שליחה #14 

תראה, עובדתית הסרט עומד על 97% ב Rotten Tomatoes, וזכה להצלחה קופתית אדירה
(ראה למשל http://money.cnn.com/2018/02/16/media/b ... index.html )
אז קשה מאוד לקרוא לסרט הזה "כישלון קולוסאלי".

גם אני ראיתי אתמול ונהנתי.
מה אהבתי? אהבתי את העיצוב של וואקנדה, את השילוב של טכנולוגיה מתקדמת עם הפרימיטיביות והשבטיות האפריקאית, אהבתי את הקרבות, את החיבור לשאר ה MCU (השלמת רקע לגבי ויברניום והמקור שלו), ואת הרקע הנוסף שקיבלתי לדמות של הפנתר השחור.

Rekcuf
טרול
טרול
תגובות: 1098
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #15 

psibeast כתב:תראה, עובדתית הסרט עומד על 97% ב Rotten Tomatoes, וזכה להצלחה קופתית אדירה
(
...
·

זו תוצאנ של מחאה פוליטית... או יותר כמו "הצבעה מתקנת"...

shayze
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

זו בדיוק הנקודה. כל הביקורות המשבחות, לדעתי מגיעות ממקום של העדפה מתקנת נושא שאמריקה מאוד רגישה אליו. יתכן ואם הייתי אמריקאי הייתי מתחבר לסרט יותר, אבל אני לא, אז אולי אני לא קהל היעד. אבל ברצינות שעתיים ורבע של כמעט כלום. מי שראה את הטריילר, ראה את רוב החלקים המעניינים של הסרט.

The story of stuff

ZUMARA
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

@shayze
·תשמע קשה להסביר אני יכול להבין שאתה רוצה יותר הסברים , נגיד דברים קטנים כמו המבטא האפריקאי הכבד סגנון הלבוש של השחקנים בסרט, 5 השבטים שלכל 1 יש סגנון יחודי ומרתק סגנון הלחימה של החיילות עם החניתות והרצינות שהם לוקחות את התפקיד שלהם לשרת את ווקאנדה דברים קטנים כמו נוף מדהים ומוזיקה יחודית.
ודרך אגב לגבי החליפה של הפנתר השחור דווקא אחרי שראיתי אותה החליפה של איירון מן נראית כמו קופסת שימורים מהמאה ה-17 :lol:.

shayze
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

ושוב כל מה שאתה מתאר לא מספיק כדי להחזיק סרט של שעתיים ורבע. אתה מדבר על הרקע, הפרטים, המסביב. העלילה הראשית הדמויות, הדיקות הסיפור, פחות חשובים בעיניך, לגיטימי.
ככל שאני חושב על זה, באתי עם ציפיות לסרט. אולי לא הייתי כל כך מתאכזב אם לא הייתי בא עם ציפיות, אבל שילוב של הניסיון שלי עם מארוול עד כה ביחד עם הביקורת האוהדת (שלא בצדק לטעמי) שפורסמה פה, גרמו לי לבוא עם רף ציפיות גבוה, והסרט פשוט היה חסר את כל האלמנטים שעושים את סרטי מארוול למה שהם. המלצה שלי, לא שווה לראות בקולנוע, בטח שלא בתלת מימד או איימקס. תשמרו את הכסף לדדפול 2, וinfinity wars שקרב ובא בצעדי ענק

The story of stuff

9xcalibur9
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1639
קיבל תודות: 110 פעמים

שליחה #19 

לקחתי איתי חבר טוב שהוא גרופי מס' אחת של קומיקס ומארבל והלכנו להקרנת טרום-בכורה ב-IMAX בראשון.

shayze
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

@9xcalibur9
אם היית צריך לדרג את כל סרטי מארוול בכמה שנים האחרונות, איזה מקום היה מקבל הסרט הזה?
רשימת סרטים (לפי סדר כרונולוגי) של השנים האחרונות:

1. Captain America winter soldier
2. Guardians of the Galaxy
3. Avengers Age of Ultron
4. Ant Man
5. Captain America Civil War
6. Dr. Strange
7. Guardians of the Galaxy vol. 2
8. Spiderman Homecoming
9. Thor Ragnarok
10. Black Panther

The story of stuff

שלח תגובה

חזור אל “סרטים וטלויזיה”