הצעת יעול עבור סקירות הרמקולים- הכצעקתה ?
-
Avi_h
- חבר ותיק

- תגובות: 1762
- נתן תודות: 79 פעמים
- קיבל תודות: 53 פעמים
אני יודע שאנחנו כבר באמצע הדרך אבל יש מהשו שמאוד חסר לי במבחנים הללו.
הרי הרמקולים הללו ישמשו גם עבור קולנוע ביתי, האם ניתן לצרף סקירה קצרה על יכולתם גם בתחום הזה?. אני יכול לקבל רושם מצויין על הרמקול אבל הוא יגיב אחרת בק"ב.
אבי
הרי הרמקולים הללו ישמשו גם עבור קולנוע ביתי, האם ניתן לצרף סקירה קצרה על יכולתם גם בתחום הזה?. אני יכול לקבל רושם מצויין על הרמקול אבל הוא יגיב אחרת בק"ב.
אבי
- נמר
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7772
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 1 פעם
אבי.
שאלתך היא שאלה מצויינת ואפילו חשובה מאוד!
בוא ניקח לרגע סרט קולנוע ביתי , כמה אתה מתייחס לאיכות בניואנסים הקטנים לעומת מוסיקה? אני יכול להגיד לך שקצת פחות {דגש על ה- "קצת" } . נתחיל מכך שבקולנוע ביתי אין מנוס מיחידת בס לכל רמקול שניבחן , אף אחד מהם אינו מסוגל לתת את חווית הקולנוע הביתי מבחינת הבסים בשום מצב , רובם לא יורדים מספיק נמוך וגם אם כן הם עדיין לא יצליחו להרעיד את כורסאת הטלוויזיה שלך.
נמשיך. בסרט אנו משתמשים ברסיבר יעודי שמחלק את הסאונד ל-5 רמקולים כך שלבחון סרט בסטריאו יהיה קצת מיותר ... לא?
מנסיוני ולפי התובנות שלי כל הרמקולים הניבחנים בשילוב סנטר מתאים ויחידת בס עם שני אחוריים לא יקרים יכולים ליצר חוויה מספקת ואפילו יותר ממספקת בקולנוע ביתי , אני נניח משתמש בסטליטים של ימהה בשילוב מעבד קולנוע ביתי של ימהה וההגברה נמצאת ביחידת הבס והיא אחראית על כל חמשת הרמקולים , אבל אני וקולנוע ביתי לא מי יודע מה חברים.
בגדול? בשילוב רסיבר טוב סנטר , שני אחוריים וסאב כל אחד מהרמקולים האלה יעשה עבודה טובה בסלון ממוצע.
שאלתך היא שאלה מצויינת ואפילו חשובה מאוד!
בוא ניקח לרגע סרט קולנוע ביתי , כמה אתה מתייחס לאיכות בניואנסים הקטנים לעומת מוסיקה? אני יכול להגיד לך שקצת פחות {דגש על ה- "קצת" } . נתחיל מכך שבקולנוע ביתי אין מנוס מיחידת בס לכל רמקול שניבחן , אף אחד מהם אינו מסוגל לתת את חווית הקולנוע הביתי מבחינת הבסים בשום מצב , רובם לא יורדים מספיק נמוך וגם אם כן הם עדיין לא יצליחו להרעיד את כורסאת הטלוויזיה שלך.
נמשיך. בסרט אנו משתמשים ברסיבר יעודי שמחלק את הסאונד ל-5 רמקולים כך שלבחון סרט בסטריאו יהיה קצת מיותר ... לא?
מנסיוני ולפי התובנות שלי כל הרמקולים הניבחנים בשילוב סנטר מתאים ויחידת בס עם שני אחוריים לא יקרים יכולים ליצר חוויה מספקת ואפילו יותר ממספקת בקולנוע ביתי , אני נניח משתמש בסטליטים של ימהה בשילוב מעבד קולנוע ביתי של ימהה וההגברה נמצאת ביחידת הבס והיא אחראית על כל חמשת הרמקולים , אבל אני וקולנוע ביתי לא מי יודע מה חברים.
בגדול? בשילוב רסיבר טוב סנטר , שני אחוריים וסאב כל אחד מהרמקולים האלה יעשה עבודה טובה בסלון ממוצע.
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".
- asimo2
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 228
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
הסקירה של הרמקולים עושה טוב לחובבי הסטריאו שנדחקו קצת לפינה, שלא בצדק, עקב מבול הסוראונד והקולנוע הביתי
אפשר לדעתי לקבל אפקט מדהים מבחינת הסאונד והמוסיקה גם במערכת סטריאו -וידיאו עם הרמקולים שנסקרו, אותי לדוגמה זה מספק.
עם זאת אני מסכים עם כל מה שנאמר ע"י נמר בנושא הקולנוע הביתי.
אפשר לדעתי לקבל אפקט מדהים מבחינת הסאונד והמוסיקה גם במערכת סטריאו -וידיאו עם הרמקולים שנסקרו, אותי לדוגמה זה מספק.
עם זאת אני מסכים עם כל מה שנאמר ע"י נמר בנושא הקולנוע הביתי.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78926
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
לדעתי האישית (חשוב לציין שאני לא מבין גדול בתחום) רמקולים שמתאימים לסטריאו יהיו מצויינים כקדמיים של ק"ב, אבל בפירוש לא ההיפך.
- logankungfu
- חבר ותיק

- תגובות: 2462
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
מסכים לחלוטין. תובנה זו למעשה הביאה אותי "להגר" ממחוזות הק"ב הרב ערוצי לק"ב סטריאו בלבד. בחלל ביתי רגיל (להבדיל מאולם ייעודי או סלון ענק), לדעתי, זה מספיק בהחלט. גם אנשים אחרים שישבו אצלי (והכירו את המערכת הקודמת, הרב ערוצית) וצפו בסרטים לא הרגישו בחוסר כלשהו (אם כי יש לציין שהם אינם חובבי סטריאו/ק"ב שרופים כמונו).asimo2 כתב: אפשר לדעתי לקבל אפקט מדהים מבחינת הסאונד והמוסיקה גם במערכת סטריאו -וידיאו עם הרמקולים שנסקרו, אותי לדוגמה זה מספק.
עם זאת אני מסכים עם כל מה שנאמר ע"י נמר בנושא הקולנוע הביתי....
- צפיד
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2856
- נתן תודות: 162 פעמים
- קיבל תודות: 64 פעמים
אני מחזיק בדיעה דומה עם הסתייגות מסויימת.oferlaor כתב:לדעתי האישית (חשוב לציין שאני לא מבין גדול בתחום) רמקולים שמתאימים לסטריאו יהיו מצויינים כקדמיים של ק"ב, אבל בפירוש לא ההיפך....
בקולנוע ביתי דרוש באס ,ישנם רמקולים מצויינים מדפיים עם באס לא ממש נמוך שיכולים להיות לא מתאימים כשלעצמם-אך עם סאב לא יקר אפשר להגיע לתוצאה יפה מאוד.
- אורי_ו
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7199
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
מה שכן יכול להיות נחמד להוסיף לבדיקה אם אפשר לרמקולים סאב אקטיבי , ומה שנבדוק זה היכולת שלהם לעמוד במה שחשוב לסרט ללא הבאס שזה:
א. והכי חשוב דיאלוגים . הרי לעומת מוזיקה בסרטים יש הרבה קטעים של דיבור נטו . האם הרמקולים מסוגלים לתת דיאלוג בהיר וברור ובנוסף ליצור אפקט תלת מימדי אמיתי שנזהה מאיפה כל קול מגיע בסטריאו .
ב.אפקטים שלא כוללים רק פיצוצים , מעברים , רכבות וכו.. אם אפשר לשמוע ברמקול (למשל אצלי אפשר ללא בעיה ) לשמוע אפקט שהוקלט שיגיע 20 ס"מ מחוץ לרמקול ויעבור לצד השני ויצא ממנו 20 ס"מ לצד..
אפשר לעשות זאת . זה רעיון לא רע.

א. והכי חשוב דיאלוגים . הרי לעומת מוזיקה בסרטים יש הרבה קטעים של דיבור נטו . האם הרמקולים מסוגלים לתת דיאלוג בהיר וברור ובנוסף ליצור אפקט תלת מימדי אמיתי שנזהה מאיפה כל קול מגיע בסטריאו .
ב.אפקטים שלא כוללים רק פיצוצים , מעברים , רכבות וכו.. אם אפשר לשמוע ברמקול (למשל אצלי אפשר ללא בעיה ) לשמוע אפקט שהוקלט שיגיע 20 ס"מ מחוץ לרמקול ויעבור לצד השני ויצא ממנו 20 ס"מ לצד..
אפשר לעשות זאת . זה רעיון לא רע.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר: