הצעת יעול עבור סקירות הרמקולים- הכצעקתה ?

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
Avi_h פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1762
נתן תודות: 79 פעמים
קיבל תודות: 53 פעמים

שליחה #1 

אני יודע שאנחנו כבר באמצע הדרך אבל יש מהשו שמאוד חסר לי במבחנים הללו.
הרי הרמקולים הללו ישמשו גם עבור קולנוע ביתי, האם ניתן לצרף סקירה קצרה על יכולתם גם בתחום הזה?. אני יכול לקבל רושם מצויין על הרמקול אבל הוא יגיב אחרת בק"ב.

אבי

OmriAtiya
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2955
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #2 

לפי דעתי כל רמקול רצפתי גדול, או מדפי בינוני + סאב, ישמע טוב בקולנוע ביתי.
במטרת ק''ב, הרסיבר הוא החשוב יותר.
שוב, זה אך ורק לפי דעתי, וידוע לי שהרבה יחלקו עליי.
:thefinger:

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7772
נתן תודות: 1 פעם

שליחה #3 

אבי.

שאלתך היא שאלה מצויינת ואפילו חשובה מאוד!

בוא ניקח לרגע סרט קולנוע ביתי , כמה אתה מתייחס לאיכות בניואנסים הקטנים לעומת מוסיקה? אני יכול להגיד לך שקצת פחות {דגש על ה- "קצת" } . נתחיל מכך שבקולנוע ביתי אין מנוס מיחידת בס לכל רמקול שניבחן , אף אחד מהם אינו מסוגל לתת את חווית הקולנוע הביתי מבחינת הבסים בשום מצב , רובם לא יורדים מספיק נמוך וגם אם כן הם עדיין לא יצליחו להרעיד את כורסאת הטלוויזיה שלך.

נמשיך. בסרט אנו משתמשים ברסיבר יעודי שמחלק את הסאונד ל-5 רמקולים כך שלבחון סרט בסטריאו יהיה קצת מיותר ... לא?
מנסיוני ולפי התובנות שלי כל הרמקולים הניבחנים בשילוב סנטר מתאים ויחידת בס עם שני אחוריים לא יקרים יכולים ליצר חוויה מספקת ואפילו יותר ממספקת בקולנוע ביתי , אני נניח משתמש בסטליטים של ימהה בשילוב מעבד קולנוע ביתי של ימהה וההגברה נמצאת ביחידת הבס והיא אחראית על כל חמשת הרמקולים , אבל אני וקולנוע ביתי לא מי יודע מה חברים.

בגדול? בשילוב רסיבר טוב סנטר , שני אחוריים וסאב כל אחד מהרמקולים האלה יעשה עבודה טובה בסלון ממוצע. (Y)
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".

asimo2
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 228
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #4 

הסקירה של הרמקולים עושה טוב לחובבי הסטריאו שנדחקו קצת לפינה, שלא בצדק, עקב מבול הסוראונד והקולנוע הביתי
אפשר לדעתי לקבל אפקט מדהים מבחינת הסאונד והמוסיקה גם במערכת סטריאו -וידיאו עם הרמקולים שנסקרו, אותי לדוגמה זה מספק.
עם זאת אני מסכים עם כל מה שנאמר ע"י נמר בנושא הקולנוע הביתי.

מתן
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 734

שליחה #5 

אני מוכן לחתום על זה שכל רמקול שנסקר הוא מעל הממוצע ומעל הסנדרט ....
כך שאין שום סיבה שבעולם שהוא לא יוכל לשמש או כקדמי או כאחורי בקולנוע ביתי...
ואני דגיש שכל רמקול שנסקר עד היום.
איזה חתימה אפשר לשים בשתי שורות??

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78926
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #6 

לדעתי האישית (חשוב לציין שאני לא מבין גדול בתחום) רמקולים שמתאימים לסטריאו יהיו מצויינים כקדמיים של ק"ב, אבל בפירוש לא ההיפך.

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2462
קיבל תודות: 0

שליחה #7 

asimo2 כתב: אפשר לדעתי לקבל אפקט מדהים מבחינת הסאונד והמוסיקה גם במערכת סטריאו -וידיאו עם הרמקולים שנסקרו, אותי לדוגמה זה מספק.
עם זאת אני מסכים עם כל מה שנאמר ע"י נמר בנושא הקולנוע הביתי.
...
מסכים לחלוטין. תובנה זו למעשה הביאה אותי "להגר" ממחוזות הק"ב הרב ערוצי לק"ב סטריאו בלבד. בחלל ביתי רגיל (להבדיל מאולם ייעודי או סלון ענק), לדעתי, זה מספיק בהחלט. גם אנשים אחרים שישבו אצלי (והכירו את המערכת הקודמת, הרב ערוצית) וצפו בסרטים לא הרגישו בחוסר כלשהו (אם כי יש לציין שהם אינם חובבי סטריאו/ק"ב שרופים כמונו).

צפיד
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2856
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 64 פעמים

שליחה #8 

oferlaor כתב:לדעתי האישית (חשוב לציין שאני לא מבין גדול בתחום) רמקולים שמתאימים לסטריאו יהיו מצויינים כקדמיים של ק"ב, אבל בפירוש לא ההיפך.
...
אני מחזיק בדיעה דומה עם הסתייגות מסויימת.
בקולנוע ביתי דרוש באס ,ישנם רמקולים מצויינים מדפיים עם באס לא ממש נמוך שיכולים להיות לא מתאימים כשלעצמם-אך עם סאב לא יקר אפשר להגיע לתוצאה יפה מאוד.

אורי_ו
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7199

שליחה #9 

מה שכן יכול להיות נחמד להוסיף לבדיקה אם אפשר לרמקולים סאב אקטיבי , ומה שנבדוק זה היכולת שלהם לעמוד במה שחשוב לסרט ללא הבאס שזה:

א. והכי חשוב דיאלוגים . הרי לעומת מוזיקה בסרטים יש הרבה קטעים של דיבור נטו . האם הרמקולים מסוגלים לתת דיאלוג בהיר וברור ובנוסף ליצור אפקט תלת מימדי אמיתי שנזהה מאיפה כל קול מגיע בסטריאו .

ב.אפקטים שלא כוללים רק פיצוצים , מעברים , רכבות וכו.. אם אפשר לשמוע ברמקול (למשל אצלי אפשר ללא בעיה ) לשמוע אפקט שהוקלט שיגיע 20 ס"מ מחוץ לרמקול ויעבור לצד השני ויצא ממנו 20 ס"מ לצד..

אפשר לעשות זאת . זה רעיון לא רע.
:)

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #10 

מה שכן יכול להיות נחמד להוסיף לבדיקה אם אפשר לרמקולים סאב אקטיבי
...
מצטער.לא פרקטי בעליל.
שילוב נכון של סאב יכול לקחת גם שבועות.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

Avi_h פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1762
נתן תודות: 79 פעמים
קיבל תודות: 53 פעמים

שליחה #11 

האמת שהסיבה העיקרית לעץ הזה הייתה רשמים על מהירות התגובה של הרמקולים בקטעים מסוימים במוסיקה. מה יקרה בסרטים מרובי אפקטים ?

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”