פסים שחורים ביס

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
gershon17 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 220
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #1 

אמנם יס משדרים מדי פעם סרטים ב-16:9 אנמורפי, אבל לעיתים (נניח, עכשיו, עם שודדי הקאריביים), הם משדרים ב-16:9 ומוסיפים את הפסים השחורים למעלה ולמטה. הבעיה היא, שהתרגום שהם משדרים עולה בחלקו על הפס השחור, מה שמונע ממני לעשות זום ולבטל את הפסים השחורים לגמרי.

התקשרתי עכשיו אליהם וביקשתי מהם שינסו לסדר את זה, ובעצם שישדרו כמו שערוץ 10 משדר את ER - התרגום מופיע לגמרי בתמונה ולא על הפסים השחורים. אני לא תולה הרבה תקוות בבקשה שאותו נציג יעביר "הלאה". כלומר, הוא בטוח יעביר, אבל מי יודע מה יקרה עם זה.

אני מניח שאני לא היחיד שזה מטריד אותו (להוריד את התרגום זו לא תמיד אופציה, במיוחד לא בסרטים לא באנגלית). אני גם זוכר שלכל מיני אנשים פה (הי, עופר!) יש מהלכים ביס. זה יהיה נורא נחמד אם אפשר יהיה להשתמש במהלכים האלה כדי להעביר לאנשים הנכונים בדיוק את הבקשה הזו.

NMP
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 584
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

אני לא חושב שזה פשוט כל-כך.
כשאתה רואה ER בערוץ 10 התרגום הוא כבר חלק מהוידאו ומגיע ככה אלייך.
ב-yes התרגום מתלבש במיקום קבוע במסך על הוידאו.

gershon17 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

האמת שאני מקווה שזה ככה. אם זה ככה, כל מה שהם צריכים לעשות, זה להגדיר שהמקום הקבוע הוא קצת יותר למעלה כאשר הטלוויזיה מוגדרת 16:9 בממיר.

NMP
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 584
קיבל תודות: 0

שליחה #4 

אבל אז התרגום יהיה קבוע במיקום גבוה מדי לרוב התכנים.

הממיר יודע לזהות שידור אנמורפי אבל במקרים שאתה מדבר עליהם כשיש פסים שחורים זה בדרך-כלל שידור רגיל.

gershon17 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

אז אולי כדאי להעביר את המיקום ביחד עם השידור? זה בטוח פתיר טכנית, אני רק די בטוח שנדנוד אחד ממני לא יגרום להם לרצות לפתור את זה. זו גם לא מועקה ברמה שגורמת לי לחשוב לעזוב אותם, סתם חוסר נוחות כזה שהיה עדיף שיעלם.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78870
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5394 פעמים

שליחה #6 

סיפור מסובך ביותר, כל סוג סרט דורש את התרגום במקום אחר.

מה שיותר גרוע זה שהיחס בסרט הספצפי הזה אינו 16:9 אלא 1.85...

gershon17 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

למה שכל סרט ידרוש את התרגום במקום אחר? מקסימום התרגום יהיה קצת יותר גבוה. אני חושב שהכי פשוט לתת לצופה לבחור. הרי היום הם מעבירים כמה תרגומים, ובלחיצה על הכפתור הכתום אפשר לבחור ביניהם. אז כמו שיש עברית, ערבית ורוסית, יהיה גם "עברית יותר גבוה", "ערבית יותר גבוה" ו"רוסית יותר גבוה". אלה יהיו, אהההה, יותר גבוהים. כמה יותר גבוהים?

הרי ההבדל בין 16:9 ל-1:1.85 הוא לא גדול, שהתרגום יהיה במקום שמתאים ל-1.85, זה יהיה רק טיפה יותר גבוה מהמקום שנחוץ ל-16:9. זה בטוח לא יפריע לאף אחד.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #8 

gershon17,

יש ביקורת עצומה על כל מהלך שהם עושים בתחום, קשה לי להאמין שהם ישקיעו כל כך הרבה מאמץ בזה לפני שנושא ה-16:9 יתפוס תאוצה.

gershon17 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

חצופים...

אני יכול להבין למה הם לא ירצו להשקיע מאמץ לפני שתבוא לזה דרישה מספיקה מהשוק (לכן אני מספר פה, אולי עוד כמה יתקשרו אליהם ויבקשו), אני לא יכול להבין למה זה יגרום להם לעוד ביקורת. אם הם רק יתנו את זה כאופציה, ומי שלא ישתמש בה ימשיך לראות כמו היום - זה לא אמור להפריע לאף אחד.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #10 

gershon17,

צריך להבין שהם בצד שלנו בנושא קידום 16:9, הם רק זזים לאט בשיטת BABY STEPS. אל תשכחו שמדובר במהפכה של ממש.

זה לא תירוץ עבורם, אני רק חושב שהכיוון הכללי הוא נכון.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”