מוצרי ניופאן. הרחבת אחריות דרך מאור, משתלם ?

פורום המתעסק בכל מוצר אלקטרוני אחר שלא בהכרח קשור לאודיו וקולנוע ביתי.
מקררים, שואבי אבק, תנורים וכו'
שלח תגובה
asd1301 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 299
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

שלום . קניתי 3 מוצרים דרך יבואן ניופאן. מקרר מכונת כביסה ומייבש.
עלותם הכוללת כ 5800 ש"ח.
הבנתי כי הטכנאי אשר בא להתקינם , הוא השירות של ניופאן , וידאתי זאת וזה נכון.
השאלה האם משתלם לשלם 2200 שקל לראש שקט ל6 שנות אחריות לכל המוצרים הללו ? האם זה מחיר טוב ? האם זה כזף לפח ? (שיילך משהו כמובן יגידו שזה לא במסגרת הפוליסה...)
כי אני יודע שמקררים ומכונות כביסה זה עסק רגיש (היום רק כרטיס אלקטרוני למקרר זה 1000 שח ומעלה...)
מה נסיונכם יכול לספר ? :)
תודה.

Marty-McFly
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 143
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #2 

אני יכול להגיד לך איך אני פועל במקרים כאלו.
אם חושבים על מהות הביטוח אזי ביטוח הוא בהגדרה חלוקת הסיכון על פני המבטחים שמשלמים את הפרמיה בתוספת עמלה לחברה המבטחת עבור שירותי הביטוח והאדמיניסטרציה ובנוסף תשלום רווח (לא מבוטל לחברה). כך שבתוחלת ביטוח הוא תמיד הפסדי לרוכש הפרמיה.
לכן, אני מאמין שביטוח כדאי לעשות רק על דברים שהם בגדר קטסטרופה שתשפיע מהותית על איכות החיים ולא רק על רכישת ראש שקט כזה או אחר.

במקרה כשלך, אם מחליטים לחלק את עלות המוצרים ב 3 מקבלים שהעלות הממוצעת למוצר הינה 1933 ש״ח. משמע, אם אתה חושב שבמהלך תקופת האחריות אחד המוצרים יתקלקל בצורה שתחייב את החלפתו ולא את תיקונו - תוכל להחליפו ועדיין תישאר עם ״עודף״ לעומת עריכת הביטוח.

אני גם מעדיף להיות לא תלוי בחברה המבטחת ולהזמין אנשי מקצוע מומלצים (אישית אני משתמש באתר מדרג בשביל לנסות ולא להכוות) ולמיטב ידיעתי תיקון כרטיס אמור לעלות כמחצית מהסכום שרשמת - זאת אומרת שבעלות הביטוח הנ״ל (שלך תדע מה הוא לא יכסה ברגע האמת) אתה יכול להזמין טכנאי לתיקון של כ 5 כרטיסים (בדרך כלל מה שמתקלקל בכרטיס זה רכיב מסויים שניתן לתקן ולא צריך להחליף את כל הכרטיס).

אבל, בשביל לקבל את הסטטיסטיקה שלך ולא של מישהו אחר, תחשוב על מוצרי החשמל הקיימים אצלך בבית - כמה כסף נאלצת לשלם על תיקונים של מקרר, מכונת כביסה ומייבש ב 6 השנים האחרונות ? ולפי זה לעשות את השיקול.

asd1301 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 299
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

תודה

שליחה #3 

קראתי. תודה !!! אזכור גם את אתר "מדרג" כפי שציינת...

Marty-McFly
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 143
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #4 

ומקרה מאתמול של מישהו שהאריך אחריות ל 5 שנים (אמנם בחברה אחרת) ונאלץ לממש אותה
https://www.carsforum.co.il/vb/showthre ... 7%95%D7%9F

liorp
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2352
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 194 פעמים

שליחה #5 

כמה זמן אחריות מקבלים ללא ההרחבה?
מה הדגמים שקנית? כך אפשר לראות מה מחיר החלפים ולהעריך את כדאיות האחריות.

זה מצחיק אותי תמיד האמירות של המתקינים בדבר הרגישות האדירה של מכשירים לבנים היום לעומת פעם עקב הכרטיס האלקטרוני בתוכם ולכן הם ממליצים על אחריות מורחבת ומגן ברקים.

בזמן שבמוצרי אלקטרוניקה כמו מחשבים, מדפסות, סלולריים, כל המוצר הוא "כרטיס אלקטרוני" ואיתם לא משווקים הרחבת אחריות ומגן ברקים.

אולי באמת אני צריך מגן אבנית למדפסת :D

שלח תגובה

חזור אל “מוצרי חשמל לבית”