רינגמט לפטיפון!

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
נמר פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7772
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

אחרי כל השידרוגים האחרונים {אותם אפרסם בקרוב} אפשר להגיד שהגעתי לנחלה בכל מה שקשור לאלקטרוניקה , מה שנישאר זה האביזרים ושיפור המחלקה האנלוגית {נישמע בית חולים ... הא? :? } .

אחד הצעדים היה שיפור ה-Ringmat, ה-Ringmat הוא פיסת קרטון מיוחד בצורה עגולה בקוטר 10 אינטש ועליו ישנן מספר טבעות שעם "אודיופילי" {לא כמו השם בבקבוק היין הלא אודיופילי} זהו אולי נישמע הכי וודואיסטי וגם אני הייתי מאוד סקפטי אך מה לעשות? הוא פשוט משנה את המערכת מקצה לקצה.

לקחתי מאייל שני סוגים - הראשון הוא ה-Ringmat המוכר , והשני הוא Ringmat 330 Anniversary Edition שהוא גרסת העלית שלהם .

מי מייצר אותם.

כאן הסיפור מאוד מעניין , מדובר בבעל ואשה אנגלים אודיופילים מושבעים ומומחים בתחום האנלוגי , אחרי הרבה ניסיונות וטעיות ובדיקות מקיפות החליטו הזוג המשועמם שזה משפיע לטובה על התוצאה , הבעל והאישה ניסו מספר חומרים עד שהגיעו לחומר הטוב והמתאים ביותר , הם מייצרים את המוצר בעבודת יד ומתמחרים אותו במחיר הוגן ושווה לכל כיס.

מה ההבדלים בניהם ומה הם עושים.

ה-Ringmat הפשוט הוא קרטון עגול ועליו 2 טבעות שעם מיוחד אחת בקוטר 8 אינטש והשניה 4 אינטש , ה- Ringmat היוקרתי יותר מחורר בצורה מסויימת מה שגורם לא לשנות את אופיו , מה שהוא עושה בעצם הוא מבודד את התקליט מהפלטה ומפחית חשמל סטטי ופיצפוצים , אך יתרה מזו עושה עוד פעולה בילתי מוסברת , הוא פשוט גורם למערכת להישמע טוב יותר , מדוייק יותר , טיבעי יותר.

אחרי שבחנתי את שני הסוגים לא כל כך האמנתי לעצמי שבאמת אני מרגיש הבדל מקרטון עם שעם , ביקשתי מחבר הפורום בועז {boazj} שיצטרף אלי , הרי בועז הוא אחד האנשים הכי סקפטים שאני מכיר , אבל הכי חשוב הוא שהוא אמיתי עם עצמו ולא שולל דבר שטרם שמע.

לא סיפרתי לו יותר מידי ואחרי ישיבה על יין טוב שהביא ניגשנו לחדר הסטריאו ובחנו את התופעה.
אמרתי לו שאני הולך להשמיע לו שני קרטונים , שיגיד לי מה נישמע לו טוב יותר ... כבר על פניו ראיתי שהוא הולך להיסטלבט עלי כליל אך בכל זאת {כנראה מחוסר נעימות} הסכים להיצטרף ולתת את חוות דעתו.

שמתי את הפשוט יותר ועליו תקליט ונתתי לו להקשיב {חשוב לציין שלא אמרתי לו מי מהם הוא היקר} , לאחר מכן שמתי Ringmat יקר יותר ... בועז מיד הבחין בעליה בעוצמה שכן שניהם ניראים זהה למעט כמה חורים במקומות ספציפים ביקר יותר , ברגע שהוא אמר שהמערכת נישמעת דינמית יותר הבנתי שאינני מדמיין וכך בעזרת בועז הגעתי למסקנה שזו אכן קניה טובה.

המוצר שרכשתי ניקרא Ringmat 330 Anniversary Edition והוא אחד השידרוגים הטובים ביותר שיצא לי להכיר בתחום האביזרים לפטיפון ... מומלץ בחום.

ולמי שרוצה לראות איך הוא ניראה?
קבלו בתמונה!

למידע אודות Ringmat.

http://www.ringmat.com/html/products/vinylprod.html

בברכה : נמר לוי
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".

diz1
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1022
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 28 פעמים

התרשמות דומה לגבי השיפור

שליחה #2 

נמר פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #3 

ניראה רציני גידי. (Y)

האם הוא נתן תוצאה שונה מהרינגמט המוכר? הרי הוא עשוי מקרבון והרינגמט המוכר מקרטון ושעם.
ועוד שאלה קטנה ... מה המחיר שלו?

boazj
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2374
נתן תודות: 155 פעמים
קיבל תודות: 90 פעמים

שליחה #4 

אני כבר בפולניה הייתי סקפטי :lol:
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ

נמר פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #5 

:lol: :lol: :lol:

לפחות יש לי אותך כהוכחה חיה. :D

ramkol
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3075
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #6 

מענין מאוד,
נמר, יצא לך גם להשוות למישטחים אחרים?
ניסית גם מישקולת על צלחת הפטפון?

.

efib
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 12395
קיבל תודות: 0

שליחה #7 

סוף סוף שירשור נמרי טיפוסי :D
תתחדשו ותהנו !
פאשיסטים

barakzac
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 183
קיבל תודות: 0

שליחה #8 

איזה יופי! בדיוק בזמן!
זה בדיוק הפריט הבא שרציתי לרכוש, נמר מה לגבי משטחים אחרים? ניסית?
ומה המחירים של שני ה-ringmats?

נמר פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #9 

היתחלתי עם משטח לבד {LEVED} מקורי של הפטיפון ויחסית לפטיפון הקודם הפטיפן הזה נישמע טוב יותר בלי קשר למשטח , לאחר מכן עברתי למשטח גומי מפטיפון ישן שהיה לי של מרנץ לא רק שלא היה שיפור אלה חזרתי מיד למשטח הלבד שכן הוא נקי יותר והמערכת נישמעת מאוזנת יותר עם הלבד. לאחר מכן ניסיתי משטח שעם שרכשתי מאופיס דיפו , היה שיפור ניכר לעומת משטח הלבד והרגשתי שיש פחות פיצפוצים , האימג' טוב יותר , יותר דינמיות , ובס הדוק יותר , לאחר מכן היתברר לי שהבעיה במשטח הגומי היא בעצם העובי שלו ששינה לי את זווית הגישה של המחט על התקליט , חזרתי למשטח הגומי וישרתי את הזרוע שתשב ישר פלס.

בסוף לקחתי מאייל את הרינגמט וזה פשוט עולם אחר , כל השאר פשוט נישמעו אחרת מלבד משטח השעם הפשוט שנישמע פחות טוב מהרינגמט.

הינגמט {כנראה בגלל שחומר, סוג השעם} ניקה לי את הסאונד , סידר את הכלים במרווח שבין הרמקולים , בס פחות מרוח ומפורט יותר.

בנוגע למשקולת , אני משתמש במשקולת המקורית של פרוג'קט וקשה לי לשמוע בלעדיה , אמנם היא מייבשת קצת את הבס אך בהחלט עושה טוב עם הצלילים הגבוהים שנישמעים קריספי יותר והמיד נישמע כאילו יוצא החוצה , ללא המשקולת הוא נישמע טיפה עצור.

(Y)

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”