אחד הצעדים היה שיפור ה-Ringmat, ה-Ringmat הוא פיסת קרטון מיוחד בצורה עגולה בקוטר 10 אינטש ועליו ישנן מספר טבעות שעם "אודיופילי" {לא כמו השם בבקבוק היין הלא אודיופילי} זהו אולי נישמע הכי וודואיסטי וגם אני הייתי מאוד סקפטי אך מה לעשות? הוא פשוט משנה את המערכת מקצה לקצה.
לקחתי מאייל שני סוגים - הראשון הוא ה-Ringmat המוכר , והשני הוא Ringmat 330 Anniversary Edition שהוא גרסת העלית שלהם .
מי מייצר אותם.
כאן הסיפור מאוד מעניין , מדובר בבעל ואשה אנגלים אודיופילים מושבעים ומומחים בתחום האנלוגי , אחרי הרבה ניסיונות וטעיות ובדיקות מקיפות החליטו הזוג המשועמם שזה משפיע לטובה על התוצאה , הבעל והאישה ניסו מספר חומרים עד שהגיעו לחומר הטוב והמתאים ביותר , הם מייצרים את המוצר בעבודת יד ומתמחרים אותו במחיר הוגן ושווה לכל כיס.
מה ההבדלים בניהם ומה הם עושים.
ה-Ringmat הפשוט הוא קרטון עגול ועליו 2 טבעות שעם מיוחד אחת בקוטר 8 אינטש והשניה 4 אינטש , ה- Ringmat היוקרתי יותר מחורר בצורה מסויימת מה שגורם לא לשנות את אופיו , מה שהוא עושה בעצם הוא מבודד את התקליט מהפלטה ומפחית חשמל סטטי ופיצפוצים , אך יתרה מזו עושה עוד פעולה בילתי מוסברת , הוא פשוט גורם למערכת להישמע טוב יותר , מדוייק יותר , טיבעי יותר.
אחרי שבחנתי את שני הסוגים לא כל כך האמנתי לעצמי שבאמת אני מרגיש הבדל מקרטון עם שעם , ביקשתי מחבר הפורום בועז {boazj} שיצטרף אלי , הרי בועז הוא אחד האנשים הכי סקפטים שאני מכיר , אבל הכי חשוב הוא שהוא אמיתי עם עצמו ולא שולל דבר שטרם שמע.
לא סיפרתי לו יותר מידי ואחרי ישיבה על יין טוב שהביא ניגשנו לחדר הסטריאו ובחנו את התופעה.
אמרתי לו שאני הולך להשמיע לו שני קרטונים , שיגיד לי מה נישמע לו טוב יותר ... כבר על פניו ראיתי שהוא הולך להיסטלבט עלי כליל אך בכל זאת {כנראה מחוסר נעימות} הסכים להיצטרף ולתת את חוות דעתו.
שמתי את הפשוט יותר ועליו תקליט ונתתי לו להקשיב {חשוב לציין שלא אמרתי לו מי מהם הוא היקר} , לאחר מכן שמתי Ringmat יקר יותר ... בועז מיד הבחין בעליה בעוצמה שכן שניהם ניראים זהה למעט כמה חורים במקומות ספציפים ביקר יותר , ברגע שהוא אמר שהמערכת נישמעת דינמית יותר הבנתי שאינני מדמיין וכך בעזרת בועז הגעתי למסקנה שזו אכן קניה טובה.
המוצר שרכשתי ניקרא Ringmat 330 Anniversary Edition והוא אחד השידרוגים הטובים ביותר שיצא לי להכיר בתחום האביזרים לפטיפון ... מומלץ בחום.
ולמי שרוצה לראות איך הוא ניראה?
קבלו בתמונה!
למידע אודות Ringmat.
http://www.ringmat.com/html/products/vinylprod.html
בברכה : נמר לוי