האם יש אפשרות לבדוק ניתוקים בראוטר ?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
plataoplomo פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 245
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #1 

שלום,

כבר המון זמן שהשרת של קול אוף דיוטי בפלייסטיישן מעיף אותי כל כמה דקות. לאחרונה התקנתי MI BOX וחיברתי אותו קווי עם מתאם לסוויץ.. וכל בסטרימינג יש לי תקיעות קטנות ומרגיזות כל כמה דקות... וגם כשאני עובד בטרמינל סרבר התחלתי לשים לב שהוא מתנתק ומייד מתחבר חזרה ..

הנתב הוא של בזק נטגיר 2610 . האם יכול להיות שהוא מתנתק ומייד מתחבר חזרה ומכאן כל הבעיות ? או שזה הקו שמוביל אליו ?

DualScreen
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 8
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

בראוטרים פשוטים לרוב לא ניתן לבדוק דברים כאלו.
ההמלצה היא לבדוק למעשה אם החלפה של המכשיר פותרת את בעיית הניתוקים. במידה והחלפת והניתוקים ממשיכים אז הבעיה מגיעה מהקו.
(וזה בהנחה שאנחנו מדברים על תקשורת קווית ולא אלחוטית שיכולה להוות בעיית ניתוקים בפני עצמה)

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #3 

@plataoplomo
·

לדעתי כדאי באמת דבר ראשון לבדוק את הנתוני סינכרון במודם (במקרה שלך ה-2610 שאתה משתמש בו כמודם/ראוטר משולב). ברב המודמים בנתוני סינכרון יש שעון שסופר כמה זמן הוא הקו מסונכרן אז אם עשית ריסט למודם אתמול והוא מסונכרן רק שעתיים אתה יודע שהייתה נפילה של הקו לפחות פעם אחת לפני שעתיים. יש מודמים שבמקום שעון כזה יש log שיש בו הודעות על סינכרון ואיבוד סינכרון בקו.

בנוסף אם אתה לקוח של בזק ישירות אתה יכול/צריך לדבר עם התמיכה הטכנית שלהם ואם יש נפילות בקו הם רואים אתה זה מהצד שלהם (פעם אחרונה שדיברתי איתם הנציגה טענה שהם רואים רק 24 שעות אחרונות אז תתקשר ישר אחרי שיש לך תקיעות/נפילות).

אם הבעיה בקו אז בזק ורק בזק יכולים וצריכים לפתור לך את זה. הרבה פעמים זה דורש להתעקש שיבוא יותר מטכנאי אחד (אצלי לקח 4 טכנאים עד שמצאו את הבעיה והקו עדיין רק 98% יציב ולא 100% יציב אבל זה שיפור אדיר מנפילות כל הזמן שהיו לי קודם).

אם הבעיה לא בקו ואתה אכן משתמש ב-2610 של בזק גם כראוטר ראשי מומלץ לקנות ראוטר פרטי לפי התקציב והדרישות ולהפוך את ה-2610 למודם בלבד (אם הבעיה בקו זה לא יעזור בכלום).

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4307
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 903 פעמים

שליחה #4 

האופציות הפשוטות הן, למשל לשלוח הודעות SYSLOG מהנתב למחשב שברשת הביתית, שישמרו בקובץ שם ואחרי זה לנתח אותן לצורך זיהוי בעיות תקשורת או של הניתוקים, אם קיימים. אופציה נוספת, היא לבדוק, אם לא מצטברות שגיאות CRC על הממשקים של הנתב. ואחד נוספת, אחרי שמסיימים עם שני הקודמות, היא לבצע בדיקת PING רציפה ל HOP הראשון של הספק, כך ניתן לבחון את הבעיות תקשורת כבר עד לספק, לפני שבודקים הלאה.

plataoplomo פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 245
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #5 

דיברתי עם בזק וגם עם הספק .. שניהם אמרו לי שלא מופיעות שגיאות אצלם .. והמליצו לעשות שחזור הגדרות יצרן לראוטר אבל לא לעשות שחזור מקובץ גיבוי כי יכול להיות שהבאגים יחזרו עם השחזור.. ובנתיים עובד מעולה אין לי ניתוקים.

תודה רבה לכולם.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”