tbind כתב:@BUGY
אם ראית את המשך הדיון ראית שזה ברור לי וגם שחיפשתי ולא מצאתי הסבר פיזיקלי (תיאורטית זה לא אמור להיות).
עדיין אמפירית חוויתי לחץ לא נעים באוזניים כשניסיתי אוזניות אקטיביות. אומנם לא עשיתי מבחן עיוור אבל לא מדובר היה בניואנסים (זה גם הפתיע אותי, לא היתה לי סיבה לחשוב שזה יקרה).
כמו כן יש לא מעט דיווחים ברשת על לחץ באוזניים, אי נעימות באוזניים ואפילו סחרחורות.
יכול להיות שזו בעיה הנדסית, תגובה לתדרים שלא שומעים, רגישות של אנשים מסויימים או אולי אפילו מקרים של אוזניות לא תקינות.
בדיווח או שניים שמצאתי במגזינים לא הצליחו לקבל התיחסות מbose (לא הופתעתי).
...
·אני מדבר על מה שרשמת. עכשיו ראיתי את ההמשך, ואיך היא עובדת, היא קולטת רעש אשר מגיע, יוצרת גל הפוך לאותו הרעש ובך יש לך שקט. מאוד פשוט אבל כמו בכל דבר שדורש טיפול אטקיבי, לא תמיד מתאים לכולם ויש לו מגבלות טכניות. כמו החלקת תנוע בטלוויזיות, זה חצי עובד וחצי לא ובטח שלא על הכל. אז לפעמים היא ויוצרת יותר מדי רעש או פחות מדי או בתדר לא מדוייק ואז יש זליגה וזה גורם לאנשים שונים אי-נוחות. אבל אין פה "רעש שקט" כי שני גלי קול הפוכים מבטלים אחד את השני ואז אין לך שום דבר שמגיע לאוזן.
מה שכן, צריך להבין את המקבלה הטכנולוגית של המיכשור, זה שהמיקרופונים שלה צריכים להיות מדוייקים ורגישים, מעבד מהיר ותוכנה טובה, אומר שלרוב התוצאות יהיו בינוניות בגלל הדרישות הללו...
בכל מקרה, נגד רעש של קידוח קירות זה לא בדיוק הפתרון הכי טוב.
כמו שהמליצו: אוזניה גדולה לאיטום הרעש ומתחת לשים אוזניות קטנות עם מוזיקה = אפס רעש חודר.