אלפי לקוחות ללא גישה לאינטרנט של UNLIMITED בשל קריעת סיב אופטי

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
fLy פותח השרשור
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1813
נתן תודות: 522 פעמים
קיבל תודות: 272 פעמים

שליחה #1 

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340, ... 44,00.html

טרקטור שעבד באזור טירת הכרמל חתך סיב אופטי מרכזי של חברת UNLIMITED. עקב כך, כ-4,000 לקוחות ספקית האינטרנט HALO ברעננה, רמת השרון, תל אביב, רמת גן, באר שבע, נתניה וחיפה נותקו מהתשתית.

החברה מסרה כי צוותיה מטפלים בתיקון התקלה, שצפויה להסתיים במהלך השעות הקרובות.

Elad8
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6218
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 439 פעמים

שליחה #2 

יש להם 4000 לקוחות?
אלעד

fLy פותח השרשור
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1813
נתן תודות: 522 פעמים
קיבל תודות: 272 פעמים

שליחה #3 

אישית לא יודע להניח אם אלו כלל הלקוחות או רק הלקוחות שנותקו מהאזורים האלו..

גיל37
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2890
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 293 פעמים

שליחה #4 

מצחיק אותי מחדש לקרוא כל פעם דיווחים שלהם.. את מי הם מעדכנים ? 2.5 איש שהתשתית איכשהו כן הגיעה אליהם ?
להערכתי, בזמן הקצר יחסית שפרטנר פורסים את רשת הסיבים שלהם, כבר הגיעו ליותר מנויים מאשר Limited.

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #5 

לקוח אנלימטד כאן שמחובר ל-015 ובלי אינטרנט כבר מהצהריים, כן אתם יכולים לצחוק אבל יש אנשים מחוברים, ו4000 זה מספר אמיתי ולא בדיחה שאתם מריצים בפורום, אתם יכולים לדבר על פרטנר אבל אם לדבר על פריסה ואנשים שמחוברים, פרנטר עדיין נמצאת הרבה מאחורה, שלא לדבר על זה שבמצב אופטימלי , גם אם הם כן מתחרה, אז אנלימיטד עדיין מספקת חבילות ברוחב פס גבוהה יותר.

התנהלות הנוכחית של התקלה דיי בזיונית, ומצחיק ועצוב בו זמנית שלספק אינטרנט אין קו גיבוי נפרד פיזית שאפשר היה להפעיל תוך זמן קצר במקום להחזיק אנשים בלי אינטרנט כבר 8 שעות. אבל דווקא מהפעמים שכן הייתי צריך אותם, השירות שלהם היה נחמד למדי, ונכון, אולי זה בגלל "שיש להם לקוח וחצי" אבל כשראיתי חבילות חדשות יותר באתר שלהם "ללקוחות חדשים" התקשרתי לשאול לגבי מבצעים ללקוחות קיימים כבר, ובאותה הרגע עידכנו לי את החבילה. גם בהתקנה הגיעו ימים ספורים אחרי ההזמנה ונקודת הרשת בדירה הותקנה בלי בעיה.

לא אגיד שהם מושלמים, וכחברה הם במצב כלכלי וניהולי נוראי-אבסורד, אבל בסופו של יום בהרבה מקומות הם כאן ועכשיו, לעומת פרטנר וסלקום, וכולנו כבר שמענו סיפורים עליהם, סלקום והספק המדהים שלהם בשם "נטוויז'ן", או השירות שלהם בכלל. וגם פרטנר, שעושה בדיוק כמו אנלימיטד, מחברת שלושה בתים ברחוב וטוענת שחיברה שכונות ואזורים שלמים של העיר..

מעבר לבעיות הכלכליות והכשלים הניהוליים החמורים, הרבה נובע מחוסר עניין של שאר השחקיות בשוק, מסיבה הגיונית, אבל כשספקיות האינטרנט הגדולות שמחזיקות שרתי Cache לרוב השירותים הגדולים ובעלות רוחב פס נדיב לחו"ל לא מצטרפות אתה נשאר עם ספקים קטנים כמו 015 שבום, תרקטור אחד מסכן שחפר קצת יותר מדי שיתק אותה מאנלימיטד, ו-Xphone וה-Double NAT שהיא מכריחה על לקוחות אנלימטד, אין לך אופציה אחרת.

במצב תקין הספקיות הגדולות אמורות להציע את אנלימיטד במקומות בהם היא פרסה כבר באותו מודל של בערך-שוק סיטונאי (מן הסתם שהן אמורות להרוויח מזה כלכלית כחברה), הרי שגם ככה בסופו של דבר החוזה של לקוחות אנלימטד הוא מול ספק השירות וכך גם התשלום. אבל עם מצב השוק הנוכחי, זה הדבר האחרון שהם יעשו.

במיוחד כשלחברות התשתית יש פריסת סיבים הרבה יותר רחבה משל פרטנר,אנלימיטד וסלקום ביחד ואז כמה. אין ממש רצון או מוטיבציה לעשות את זה, לא כשאפשר לחסוך את התחרות הזאת בשוק התשתיות ולשאר עם הדואופול הנוכחי שירוויח בכל מצב, היות וגם בלי התקדמות טכנולוגית שתי החברות ימשיכו לקבל את התשלום החודשי מפאת חוסר תחרות.

בקיצור, כולם בוכים ומתבכיינים איך זה שאני מחובר לאנלימיטד ל-500/500 ב129 שקל ואיך גם "הם רוצים" ולמה הרחוב שלי כן ולא הרחוב X שלהם, או שטויות כאלו ואחרות, אבל הדשא של השכן תמיד ירוק יותר- מה לעשות.. אלו הם החיים. גם בהוט היו לי תקלות (כמו פעם אחת שבלי שום סיבה ברורה החיבור הראשי של הבניין "הפסיק לעבוד" וגם נאצלתי להיות בלי תשתית אז שסידרו את זה רק בבוקר למחרת) הבעיה כאן שהסיבה כל כך מטומטמת וזה היה ברור לכל איש סיסטם באירגון נורמלי שאי אפשר בלי קו גיבוי. מצד שני (ואני ממש לא בתחום העבודה הזה) אבל יצא לי כבר לראות במו עיני ולשמוע על לא מעט אנשי "סיסטם" בוגרים עם תעודות שלא יודעים מה זה NAT, או מה מאובטח - TELNET או SSH, או בכלל, על פליטות פה דפוקות אחרות אז אני לא מופתע שספק אינטרנט בישראל מסוגל לפשל עד כדי כך.

בינתיים הראוטר מוגדר ל-Wireless Bridge לנקודת גישה מהטלפון.. עד אז כל ה"צוחקים" יכולים להמשיך לצחוק, אם מחר בבוקר דופקים לכם מאנלימיטד בדלת ומציעים חיבור אתם קופצים בעיניים עצומות רק מלשמוע "אינטרנט סימטרי" אחרי שבאזורים היוקרתיים והחדשים שלכם כל מה שאתם מקבלים מבזק זה Top 40 במקרה הכי טוב זה Top 100 ואת הוט כאלטרנטיבה אתם לא מוכנים לקבל היות וזאת "חברה *** עם שירות ***". ובכל הזדמנות תזכירו איך זה שחיברו דווקא שכונות ישנות בבאר שבע ולא את המילה האחרונה בתכנון אורבני בצפון תל אביב. ואז נראה באמת מי צוחק.

Rant over, תודה רבה.
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

liplenny
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 126
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #6 

@IamEzio
הכל נכון, ברגע שיתקינו להם את התיבה בכניסה מיד ייקפצו על זה.
תקלות יש בכל חברה.
וזה עניין של תחרות, ידוע. אבל העיקר שאנחנו מרוצים מ unlimited.
אני בטוח שגם הסיבים של פרטנר עובדים מצויין.

ותחרות זה טוב לכולם, בשביל שהסיבים יגיעו לכל איזור יותר מהר, ובנוסף זאת התקדמות למדינה. שיהיו שני חברות של סיבים אופטיים.

אני אוסיף גם משהו, זה לא חשוב כמה לקוחות יש, שיהיו אפילו 100 לקוחות,
מאשר להצטרף לחברה עם 30000 לקוחות + נחשבת הכי טובה, ושחלק מהנציגים ינתקו לך את השיחה אחרי שאתה מחכה 60 דקות למענה.
או יזלזלו בלקוח, או יידחפו מוצרים בשיטת מצליח.
Unlimited עונים לטלפונים תוך 3 דקות! ולמרות שאין להם הרבה נציגים, אבל הנציגים האלה עושים עבודה מצויינת והם סופר מקצועיים!

לפעמים משהו קטן יהיה יותר נוח וייתן עבודה טובה יותר מאשר משהו עם הרבה באז וביקורות ופרסומות.

avidvir
טרול
טרול
תגובות: 165
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #7 

הטרקטור גם היה יכול לפגוע בכל כבל אחר
למה לפני שמשתמשים בטרקטור לא בודקים אם הוא יכול לעשות נזק לדברים אחרים?

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #8 

סתם לעדכן, לא יודע אם זה לכולם, אבל אצלי האינטרנט חזר לעבוד לפני שעה..
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

גיל37
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

מה נעלבתם כאילו יש לכם מניות בחברה הזאת ?

מדברים פה על עובדות, על פרויקט אומלל שבקושי מתקיים, חשבו שבגלל שחברת החשמל עומדת מאחורי זה, יהיה תקציב לפרויקט והם יגיעו להרבה מנויים. בפועל הם בקושי פורסים, יש מעט מאד ספקיות, רובן לא מוכרות בכלל, שעובדות איתם.
בכפר סבא הם הגיעו לאיזור מאד קטן אבל כבר 3 שנים שהסיבים שלהם מגולגלים על עמודי החשמל ולא הגיעו בכלל לבניינים עצמם.

זה עצוב אבל זה מה יש.
וכמו שכבר כתבתי, גם פרטנר וגם סלקום עקפו אותם כבר בסיבוב עם הפריסה שלהם.
ולא, אם אנלימיטד יגיעו לבניין שלי אחרי שכבר אני מקבל מהירות של קרוב ל 1000 מגהביט מפרטנר, אני לא אתחבר אליהם.

liplenny
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

@גיל37
לא נעלבנו, רק חיזקתי את מה שכתבו.
כי באמת, למה לצחוק על זה שיש לחברה "4000" לקוחות?
הם נותנים שירות ברמה מצויינת, מה חשוב כמה לקוחות יש להם?

ודווקא פירגנתי לזה שיש תחרות בעולם הסיבים אופטיים, מאשר לצחוק או להשוות מי יותר טוב!

-----
אם כבר להשוות אז בשביל מי שעוד לא הצטרף לאף חברה: (לכל חברה יש יתרונות וחסרונות)

אנלימיטד באמת פורסים בקצב איטי
פרטנר פרסו בקצב מהיר

תמיכה טכנית בטלפון:
פרטנר זמן המתנה עד 60 דקות
אנלימיטד 3 דקות ונציג עונה

מחיר
100 שקל בפרטנר ל 1000 הורדה ועד 500 העלאה (או שהם העלו את המהירות העלאה)
129 שקל באנלימיטד ל 500 סימטרי

אמינות:
אנלימיטד לא דוחפים מוצרים בשיטת מצליח ועד עכשיו על כל שקל שהם מוסיפים הם אומרים
חשבונית קבועה.

פרטנר בכל הזדמנות יוסיפו לך מוצר כלשהו בלי ליידע, או יעשו טעויות בחשבוניות בשיטת מצליח
הרבה לקוחות כבר התלוננו על זה בפייסבוק
אז חשבונית משתנה כל פעם

מהירות לחול:
שניהם המצב לא וואו, מהירויות לארץ 500 ו 1000 בלי בעיות

יוטיוב ונטפליקס:
לאקספון יש שרת פרטי של נטפליקס, אז סרטים וגם סרטונים ביוטיוב ב 4K נטענים תוך שנייה ומסיימים לאגור תוך כמה שניות
אני לא יודע מה המצב ב 015

פרטנר גם לא ידוע לי

לקוחות:
פרטנר לוקחים, בגלל הוותק ובעיקר בגלל הבאז של הטלוויזיה, זה מביא לקוחות
ואני גם לקוח שלהם דרך אגב.

לאנלימיטד אין מה להציע חוץ מאינטרנט, אז הכל תלוי בפריסה שלהם זה מה שיביא לקוחות

בסופו של יום, שניהם עושים את העבודה! להביא לנו מהירויות גבוהות!
-----

לי דווקא לא היה את הניתוק באינטרנט, אני אצל אקספון לא 015, אז אני הלקוח ה 4001 כנראה :lol:

Hava972
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 683
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #11 

@liplenny
·"פרטנר זמן המתנה עד 60 דקות"

וזה גם באופטימיות.
יש לי אצלהם בעיה באחד הקוים כבר כמה חודשים (אולי חצי שנה), תן לי שעה המתנה "אני קונה".
גם אחרי השעה הזו שעונים הם לא יודעים לסדר את התקלות, הגיע אותו טכנאי פעמיים ולא הצליח לסדר.
בינתיים לדבריהם "לא מחייבים אותך אז אל תדאג" זו ההתנהלות.
אני בכוונה לא מנתק כדי לראות לאיזו שנה אגיע עם הבזיון הזה של שרות וחוסר מקצועיות.

אז בערך כל חברה טובה יותר מפרטנר גם אם נקרע לה כבל לשליש יום ו4000 לקוחות אך הם יודעים לתת מענה
כשכל הסיבים שפרטנר פורסים יהיו מחוברים ללקוחות, נראה איזה שרות הם ידעו לתת, 3 שעות המתנה? שנה של ניתוק?

liplenny
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

@Hava972
אצלי הקו טלפון של פרטנר כל יום מתנתק.
בזק הכי יציבים בקו ביתי, אבל גם הם יודעים להיות נוכלים כשצריך..
ממשיכים לחייב אחרי ניתוק.

רמי לוי גם אמין!

רק מתי שתגיד לפרטנר את המילה 'ניתוק' הם יהיו במרץ לתקן את התקלה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78860
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5391 פעמים

שליחה #13 

כמה הערות:

1. כשלבזק נופל קו או מרכזיה, גם זה לוקח זמן ואין גיבוי
2. כשלהוט יש תקלה אזורית, ממתינים בסבלנות (פעם אחרונה לקח להם 72 שעות לתקן תקלה איזורית).

לגבי NAT זה עבורי דיל ברייקר טוטאלי

lion77
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 632
נתן תודות: 189 פעמים
קיבל תודות: 65 פעמים

שליחה #14 

@oferlaor
·
אני באנלימיטד עם אקספון ולא מאחורי מנאט ללא תוספת תשלום.

גיל37
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

לי בכלל לא ברור למה זה הגיע לחדשות גם אם באמת יש להם 4000 מנויים, זה מספר כל כך זניח יחסית לחברות התקשורת הותיקות בישראל.

liplenny
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

@גיל37
·איזה ערוץ?

rbh3
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 561
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #17 

לי היה יום של צרחות, לא יכלתי ללמוד למבחן ולבסוף עברתי לאקספון אחרי המון צעקות

ValorHeart
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1372
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 81 פעמים

שליחה #18 

למה לצעוק? לא טוב לבריאות שלנו, הנציג המסכן לא יכול ללכת ולחבר את הכבל, אם כבר נהג הטרקטור אשם..

damngirl21
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 27
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #19 

IamEzio כתב:לקוח אנלימטד כאן שמחובר ל-015 ובלי אינטרנט כבר מהצהריים, כן אתם יכולים לצחוק אבל יש אנשים מחוברים, ו4000 זה מספר אמיתי ולא בדיחה שאתם מריצים בפורום, אתם יכולים לדבר על פרטנר אבל אם לדבר על פריסה ואנשים שמחוברים, פרנטר עדיין נמצאת הרבה מאחורה, שלא לדבר על זה שבמצב אופטימלי , גם אם הם כן מתחרה, אז אנלימיטד עדיין מספקת חבילות ברוחב פס גבוהה יותר.

התנהלות הנוכחית של התקלה דיי בזיונית, ומצחיק ועצוב בו זמנית שלספק אינטרנט אין קו גיבוי נפרד פיזית שאפשר היה להפעיל תוך זמן קצר במקום להחזיק אנשים בלי אינטרנט כבר 8 שעות. אבל דווקא מהפעמים שכן הייתי צריך אותם, השירות שלהם היה נחמד למדי, ונכון, אולי זה בגלל "שיש להם לקוח וחצי" אבל כשראיתי חבילות חדשות יותר באתר שלהם "ללקוחות חדשים" התקשרתי לשאול לגבי מבצעים ללקוחות קיימים כבר, ובאותה הרגע עידכנו לי את החבילה. גם בהתקנה הגיעו ימים ספורים אחרי ההזמנה ונקודת הרשת בדירה הותקנה בלי בעיה.

לא אגיד שהם מושלמים, וכחברה הם במצב כלכלי וניהולי נוראי-אבסורד, אבל בסופו של יום בהרבה מקומות הם כאן ועכשיו, לעומת פרטנר וסלקום, וכולנו כבר שמענו סיפורים עליהם, סלקום והספק המדהים שלהם בשם "נטוויז'ן", או השירות שלהם בכלל. וגם פרטנר, שעושה בדיוק כמו אנלימיטד, מחברת שלושה בתים ברחוב וטוענת שחיברה שכונות ואזורים שלמים של העיר..

מעבר לבעיות הכלכליות והכשלים הניהוליים החמורים, הרבה נובע מחוסר עניין של שאר השחקיות בשוק, מסיבה הגיונית, אבל כשספקיות האינטרנט הגדולות שמחזיקות שרתי Cache לרוב השירותים הגדולים ובעלות רוחב פס נדיב לחו"ל לא מצטרפות אתה נשאר עם ספקים קטנים כמו 015 שבום, תרקטור אחד מסכן שחפר קצת יותר מדי שיתק אותה מאנלימיטד, ו-Xphone וה-Double NAT שהיא מכריחה על לקוחות אנלימטד, אין לך אופציה אחרת.

במצב תקין הספקיות הגדולות אמורות להציע את אנלימיטד במקומות בהם היא פרסה כבר באותו מודל של בערך-שוק סיטונאי (מן הסתם שהן אמורות להרוויח מזה כלכלית כחברה), הרי שגם ככה בסופו של דבר החוזה של לקוחות אנלימטד הוא מול ספק השירות וכך גם התשלום. אבל עם מצב השוק הנוכחי, זה הדבר האחרון שהם יעשו.

במיוחד כשלחברות התשתית יש פריסת סיבים הרבה יותר רחבה משל פרטנר,אנלימיטד וסלקום ביחד ואז כמה. אין ממש רצון או מוטיבציה לעשות את זה, לא כשאפשר לחסוך את התחרות הזאת בשוק התשתיות ולשאר עם הדואופול הנוכחי שירוויח בכל מצב, היות וגם בלי התקדמות טכנולוגית שתי החברות ימשיכו לקבל את התשלום החודשי מפאת חוסר תחרות.

בקיצור, כולם בוכים ומתבכיינים איך זה שאני מחובר לאנלימיטד ל-500/500 ב129 שקל ואיך גם "הם רוצים" ולמה הרחוב שלי כן ולא הרחוב X שלהם, או שטויות כאלו ואחרות, אבל הדשא של השכן תמיד ירוק יותר- מה לעשות.. אלו הם החיים. גם בהוט היו לי תקלות (כמו פעם אחת שבלי שום סיבה ברורה החיבור הראשי של הבניין "הפסיק לעבוד" וגם נאצלתי להיות בלי תשתית אז שסידרו את זה רק בבוקר למחרת) הבעיה כאן שהסיבה כל כך מטומטמת וזה היה ברור לכל איש סיסטם באירגון נורמלי שאי אפשר בלי קו גיבוי. מצד שני (ואני ממש לא בתחום העבודה הזה) אבל יצא לי כבר לראות במו עיני ולשמוע על לא מעט אנשי "סיסטם" בוגרים עם תעודות שלא יודעים מה זה NAT, או מה מאובטח - TELNET או SSH, או בכלל, על פליטות פה דפוקות אחרות אז אני לא מופתע שספק אינטרנט בישראל מסוגל לפשל עד כדי כך.

בינתיים הראוטר מוגדר ל-Wireless Bridge לנקודת גישה מהטלפון.. עד אז כל ה"צוחקים" יכולים להמשיך לצחוק, אם מחר בבוקר דופקים לכם מאנלימיטד בדלת ומציעים חיבור אתם קופצים בעיניים עצומות רק מלשמוע "אינטרנט סימטרי" אחרי שבאזורים היוקרתיים והחדשים שלכם כל מה שאתם מקבלים מבזק זה Top 40 במקרה הכי טוב זה Top 100 ואת הוט כאלטרנטיבה אתם לא מוכנים לקבל היות וזאת "חברה *** עם שירות *** . ובכל הזדמנות תזכירו איך זה שחיברו דווקא שכונות ישנות בבאר שבע ולא את המילה האחרונה בתכנון אורבני בצפון תל אביב. ואז נראה באמת מי צוחק.

Rant over, תודה רבה.
...
מה אתה חופר בסדר יש לך סיב אופטי תהנה
·

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”