ניתוקים בחיבור לרשת בשימוש של מתאם רשת על חשמל

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
oris74 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9462
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #1 

חיברתי אצל חברים את המתאמים של HP-5103K EDIMAX

המתאם הראשי (זה שמחובר לראוטר) מחובר ישירות לשקע (אחרת זה לא עבד לי) ויש עוד 2 מתאמים בחדרים שמחוברים למחשבים נייחים. בשני החדרים המתאמים מחוברים דרך כבל מאריך (1 מטר) עם מפצל כי אין שום שקע פנוי.

מה שקורה הוא שבחדר אחד הכל עובד פיקס (חדר שיותר קרוב לראוטר) ובחדר אחר יש ניתוקים כל הזמן (הרשת חוזרת מעצמה אחרי 2-3 דקות).

יכול להיות שיש השפעה למרחק בין המתאם הראשי ובין המתאמים בחדרים?

אם יש למישהו הצעות אני אשמח כי אין שם שום אפשרות אחרת להעביר רשת (אין אפשרות להשחיל כבל רשת או להשתמש במוקה וכדומה)

תודה!

mosheamsalem56
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 354
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #2 

כן כמובן שיש משמעות למרחק
ואם התשתית ישנה גם לזה יש משמעות

אין אפשרות ללא כבל מאריך / מפצל בחדר הבעייתי ?
חתימה חתימתית !

oris74 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #3 

תודה. אין שם שום שקע פנוי. כנראה שהפתרון יהיה להוסיף עוד שקע בחדר הבעייתי ולחבר אליו את המתאם

mosheamsalem56
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 354
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #4 

איזה מרחק הם ?
WIFI עם מגדיל טווח לא יהיה יעיל ?
חתימה חתימתית !

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4311
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 905 פעמים

שליחה #5 

@oris74
·

קיים פתרון פשוט. והוא, להשתמש במתאמים עכשויים ( AV2 2000 ) ולא פרהיסטוריים. המתאמים פרהיסטוריים עבדו במהירויות נמוכות במיוחד וגם לא היו עם אפשרות לתקשורת MIMO , דבר שגרם לניתוקים רבים. מתאמים של ימינו, לא רק עובדים במהירויות אחרות, שגם במקרים של תשתית חשמל בעיתית עדיין מצליחים לעבוד, אלה שגם מספקים שקע חשמל נוסף, כך שלא צריך שום מפצלי חשמל שפוגעים בתיקשורת. מצורף קישור לזוג מוצרים כאלה:
https://www.amazon.de/dp/B01CUPXW4S/ref ... B00PVE024O
וצילום שלהם:

oris74 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #6 

mosheamsalem56 כתב:איזה מרחק הם ?
WIFI עם מגדיל טווח לא יהיה יעיל ?
...
מרחק לא גדול אבל זה בית ישן ולא נראה לי שהתשתיות שם טובות. תודה בכל אופן

oris74 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #7 

@sys_admin
·
תודה על העצה. לא ידעתי שמה שקניתי נחשב מיושן.

הבעיה היא שלא מדובר בי אלא בחברים ולא נעים לי לבקש שיוציאו עוד כסף עכשיו בלי שאני יכול לוודא שאכן זה יפתור את הבעיה

(ועדיין לא ברור לי למה זה עובד מצוין בחדר השני שנמצא ממש מול החדר הבעייתי)

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

@oris74
·
הבעיה של מתאמים פרה-היסטוריים ( כל אלה שכתוב עליהם 500 או 1200 וכו' ) היא בזה שהם באמת עבדו בצורה מאוד לא אמינה גם במרחקים קצרים של אותו כבל חשמל. זו אחת הסיבות שהמוצרים האלה פסו מן העולם לפני שנים רבות והיום רק במקומות כמו ישראל יש עוד משהוא שמוכן לרכוש אותן.
בשביל לדעת למה בחדר אחד זה עובד ובחדר שני לא, כל מה שאתה נדרש זה לקחת מהחברים שלך את השרטוט החשמלית של התוכניות הבית שלהם ולעקוב אחרי הניתוב ופריסה של המעגלי חשמל בחדרים, פריסה שלהם ולאיזה מאמ"ת כל אחד מהם מחובר. כך תוכל לדעת מה ההבדל בין החיבורים חשמליים בין שני החדרים. בשביל לפתור את זה תידרש לחשמלאי שיבצע חיווט בלוח כך, שלמשל שני החדרים יהיו על אותו הקו או המעגל. בכל מקרה, גם אחרי ששני המתאמים העתיקים מחוברים על אותו הקו עדיין התקשורת תהייה בעיתית ביותר ומושפעת מדברים שונים כמו מכשירים שמחוברים על נקודות חשמל וכו'. גם חשוב מאוד שהמתאמים יהיו מחוברים ישירות לשקעים שבקיר ולא דרך מפצלי חשמל או דרך כבל מאריך. לצורך כל הדברים האלה עדיין החברים שלך יצטרכו להוצאה כסף ומה שבטוח יצטרכו לרכוש מתאמי רשת על חשמל כמו שכבר כתבתי לפני זה. כל ההתעסקות הזו והוצאות לזה מסתכמות בזה שלהזמין חשמלאי שיפרוס כבל רשת במקומות שנדרש פעם אחד ולתמיד זה הרבה יותר זול וגם אמין מבחינת התקשורת.

ככלל מתאמי רשת על חשמל לא נועדו לשימוש כזה קבוע, אלה לשימושים שנדרש לפרוס רשת נתונים במקום בזמן של כמה קצר ואחרי שימוש קצר לפרק את המתאמים. למשל מדובר על עולמי אירועים, כנסים וכו' או במבנים שנדרש לעבוד תוך כדי פריסה של רשת אמתית ואחרי זה מפרקים את המתאמים. זו הסיבה, שמי שעוסק בזה, כבר מראש מגיע עם המתאמים ולא רוכש אותם במיוחד, מפרק אותם בסוף הפעילות לצורך שימוש בהם במקום אחר וגם מגיע כבר מצויד מראש בתוכנית של תשתית חשמל של המבנה ובליווי של חשמלאי שיכול לבצע שינויים נדרשים בלוח חשמל.

ואת כל הנושאים האלה הסברתי כאן כבר לא פעם במשך שנים אחרונות.

oris74 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #9 

בדקתי עכשיו את המפרט של המתאמים שקניתי וכתוב שהם לא עובדים עם מפצלים... חבל שלא שמתי לב קודם

oris74 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #10 

@sys_admin

תודה רבה על העזרה.

אני גם לא חסיד גדול של הפתרון הזה אבל כאמור במקרה הזה לא היתה שום אופציה מעשית אחרת (לפי מה שביקש החבר)
דווקא בגלל שמדוב בדירה ישנה ללא תלת פאזי הנחתי שלא תהיה בעיה עם המתאמים אבל כאמור לא שמתי לב למגבלה של שימוש במפצל חשמל

oris74 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #11 

@sys_admin
·
עוד שאלה רק לוודא שהבנתי (כדי לדעת מה לבדוק במפרט אם אקנה):

הנתון שציינת (AV2000) מתייחס ל Data Transfer Rate או ל Size ?

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

oris74 כתב:@sys_admin
·
עוד שאלה רק לוודא שהבנתי (כדי לדעת מה לבדוק במפרט אם אקנה):

הנתון שציינת (AV2000) מתייחס ל Data Transfer Rate או ל Size ?
...
·

הנתון שציינתי: ( AV2 2000 ) מתייחס לתקן של המוצר שעליו הוא פועל, והתקן זה קובע גם את המפרט שלו ואת זה שמדובר על מוצר שגם פועל בטכנולוגיית MIMO שמנצלת כל שלושת המוליכים ( כולל גם את החוט של הארקה ) . מוצרים בתקן זה מיוצרים על ידי יצרנים רבים כבר כשלוש שנים. כמובן גם בגלל שכתבת שאין במקום מספיק שקעי חשמל, נתתי לך קישור למוצר שגם נותן להשתמש בשקע חשמל זה לצרכנים אחרים וגם כדאי לקחת בחשבון שיהיה מספר יציאות ETHERNET למתאם, כי אחרת אתה נדרש בכל מקום לחבר גם מתג.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

oris74 כתב:@sys_admin

תודה רבה על העזרה.

אני גם לא חסיד גדול של הפתרון הזה אבל כאמור במקרה הזה לא היתה שום אופציה מעשית אחרת (לפי מה שביקש החבר)
דווקא בגלל שמדוב בדירה ישנה ללא תלת פאזי הנחתי שלא תהיה בעיה עם המתאמים אבל כאמור לא שמתי לב למגבלה של שימוש במפצל חשמל
...
·

דווקא בדירות ישנות האופציה הזולה ביותר, היא להזמין שיפוצניק חשמלאי שיסלול קו רשת בין הנקודות. מדובר על זה שהוא יבצע במקסימום כמה קדיחות בקיר ויתקין תעלת אצבע במקום לא בולט שבה יהיה פרוס הכבל. כל הסיפור זה יהיה משמעותית יותר זול ואיכותי מההתעסקות עם המתאמים. בדרך כלל באלף ש''ח לנקודה אתה מסיים סיפור זה ושוכח מההתעסקות בכל השטויות אלה, במיוחד שלא מדובר על צורך של יום יומיים, שבשבילו נועדו מתאמי רשת על חשמל. יותר מזה, אם מדובר על דייר שיודע להחזיק מקדחה ולהתקין כמה מטרים של תעלת אצבע, הוא יכול לעשות את זה לבד במחיר של כמאה ש''ח לנקודה.

oris74 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #14 

כן - אתה צודק. אני אציע לו

leron
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 53
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #15 

@sys_admin
·יש לי שני מתאמים כאלה, כם שקע אירופאי כמו שמופיע בתמונה
הבעיה שלי היא שכל רכיב כזה צריך מתאמים כי בשביל שההארכב תהיה מחוברת, גם בכניסה וגם ביציאת חשמל של כל רכיב.
מאיפה מוצאים כאלה? בינתיים לא מצאתי מתאמים כאלה בשום מקום (שקע אירופאי לישראלי ולהפך)

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #16 

אני בדרך כלל רוכש מתאמי רשת עם חיבור חשמל כמו שצירפתי כרגע וכל משנדרש בו לצורך זה שיהיה מתאים לשקע חשמל ישראלי, זה רק הכנסה של פין מתכת דו צדדי למקום שסימנתי בחץ אדום בצילום. כך נוצר מצב, שחצי אחד של הפין מתכתי נכנס לתקע של המתאם רשת והחצי השני נכנס לשקע חשמל ישראלי. פתרון זה, בניגוד למתאמי שקעים לא מוריד מהמהירות סנכרון בין המתאמי רשת.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”