שלום,
בזמנו פורסמה בפורום הפניה לתקליטור DVD לבדיקת מסכי LCD וראשית, לכל המעוניינים, הנהו שוב ואתו דפי ההסבר, הדי מתומצתים, על הבדיקות שיש בו.
התקליטור: http://www.isaneri.it/bg/testDVD1_07.zip - Merighi Test DVD 1.07
דפי ההסבר: http://www.mytempdir.com/1299558
ידיד שקנה לאחרונה את הפיליפס 32PF5331 נתקל בתופעה מטרידה שבה התמונה, מדי כמה שניות, מאבדת חדות לחלקיק שניה, שבה לעצמה, וחוזר חלילה. טכנאי שהוזמן טען שהבעייה היא בהגדרות הבהירות, ניגודיות וכו' והצליח לשפר מעט את המצב אבל המחיר הוא תמונה כמעט בלתי ניתנת לצפייה. התבקשתי לבדוק את הטלוויזיה עם תקליטור הבדיקה ובהשוואה עם הטלוויזיה שלי (LG 37LB1R) אכן התגלו הבדלים שאולי מרמזים על בעייתיות כלשהי בפיליפס. מכיוון שאכן אין הסברים מפורטים על התוצאות רציתי לציין אותן כאן ולשמוע מכם אם ומה אפשר להסיק מהן לגבי תקינות הטלוויזיה. תמונות של כל מסכי הבדיקה ניתן לראות בדפי ההסבר בקישור למעלה.
1. בדיקות LUMA CHROMA.
Blacks - בפיליפס נראו רק 3 שורות ריבועים תחתונות. ב-LG נראו 4 שורות.
Luma step - בפיליפס נראו רק הגוונים בחצי מסך ימני עליון וחצי מסך שמאלי תחתון. ב-LG נראו כולם.
2.בדיקות MEASURES.
Horizontal resolution - בפיליפס, בשורה העליונה עם הכיתוב 720, בקושי רואים את הקווים. ב-LG הם נראים בבירור.
Vertical resolution - כנ"ל, בשורה עם הכיתוב 576.
Scope burst - בפיליפס, בעמודה ימנית לא רואים קווים נפרדים בכלל מה שנראה בבירור ב-LG.
3. בדיקות MOTION.
Pendulum - בפיליפס, בכיתוב 576i, בשמאל למעלה, יש תנועה בלתי פוסקת של הבהוב. ב-LG הכיתוב קבוע ללא הבהוב.
Jaggies - בפיליפס הקווים המסתובבים במעגל נשברים כל הזמן, ב-LG הם יציבים ותנועת הסיבוב היא חלקה.
אלו ההבדלים שנמצאו. האם יש חשש סביר שטלוויזית הפיליפס איננה תקינה?
הוצע לידידי להחליף אותה בטושיבה 32WL66 והוא שוקל לעשות זאת. בדקתי בפורום על הדגם הזה וראיתי שלא כולם מסכימים על איכותה (היא תשמש בעיקר לצפייה בשידורי HOT).
תודה מראש על כל עזרה שתוכלו לתת.
קישור לתקליטור בדיקה לטלוויזיות LCD ושאלות על תוצאות
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78926
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
נשמע כמו בעיה בעיבוד התמונה.
האם הבעיה היא במסך או לא? קשה לדעת, אני לא מכיר את המודל הזה, צריך לראות איך מסך אחר מאותו מודל מתנהג והאם הבעיה היא במסך או שפשוט יש לכם עיניים חדות ואתם מזהים את המעבר בין FILM ל-VIDEO MODE (כלומר, העיבוד של המסך כזה שמאפשר לכם לראות את זה בבירור).
האם הבעיה היא במסך או לא? קשה לדעת, אני לא מכיר את המודל הזה, צריך לראות איך מסך אחר מאותו מודל מתנהג והאם הבעיה היא במסך או שפשוט יש לכם עיניים חדות ואתם מזהים את המעבר בין FILM ל-VIDEO MODE (כלומר, העיבוד של המסך כזה שמאפשר לכם לראות את זה בבירור).
אם זה אכן אינדיקציה על עיניים חדות אז נראה שכל מי שצופה בטלוויזיה הזו דואג לאכול כמה גזרים לפני...oferlaor כתב:נשמע כמו בעיה בעיבוד התמונה.
האם הבעיה היא במסך או לא? קשה לדעת, אני לא מכיר את המודל הזה, צריך לראות איך מסך אחר מאותו מודל מתנהג והאם הבעיה היא במסך או שפשוט יש לכם עיניים חדות ואתם מזהים את המעבר בין FILM ל-VIDEO MODE (כלומר, העיבוד של המסך כזה שמאפשר לכם לראות את זה בבירור)....
נראה יותר שאכן מדובר בבעייה של המסך הספציפי, שכן לא נתקלתי בתופעה הזו בדיוק ולא קראתי עליה כאן בפורום, אם אינני טועה. אם יש פה בעלי 32PF5331 שבכ"ז חוו את זה, אשמח לדעת.