עזרה בבחירת רסיבר ורמקולים 5.1
-
maorbenamer
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 105
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
אז אחרי הרבה זמן שירדתי מהנושא בגלל כסף, אני מנסה לחשב מסלול מחדש.
לא מחפש משהו מפוצץ, זאת מערכת רמקולים ראשונה שלי ולא, אני עוד לא אודיופיל.
תקציב: 5500+-
רמקולים 5.1
שני אחוריים בתקרה
רסיבר כניסה
אזור אחד
שימושים: Cellcom TV, PS4 ובעיקר Netflix.
הוספתי שירטוט של הסלון.
תודה רבה
לא מחפש משהו מפוצץ, זאת מערכת רמקולים ראשונה שלי ולא, אני עוד לא אודיופיל.
תקציב: 5500+-
רמקולים 5.1
שני אחוריים בתקרה
רסיבר כניסה
אזור אחד
שימושים: Cellcom TV, PS4 ובעיקר Netflix.
הוספתי שירטוט של הסלון.
תודה רבה
- freedom_il
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2159
- נתן תודות: 80 פעמים
- קיבל תודות: 196 פעמים
לדעתי אתה צריך לשוטט באתרים של חנויות בארץ ולראות מה יש להם בתור חבילות באתר. קח בחשבון שהמחיר באתר ניתן למיקוח.
לאחר מכן להתקשר ולשאול מה ההצעות שיש להם ולמה ניתן להאזין בחנות ולהשוות.
אחר כך ללכת ולשמוע כמה סטים ולהחליט.
זה טווח מחיר קצת נמוך ועל כן חייב להכיל פשרה כלשהי. הפשרה יכולה להיות סט סטלייטים עם סאב לא חזק או לוותר על סאב ולקחת זוג מדפיים או רצפתיים קדמיים שיורדים מספיק נמוך.
אה, חנויות שאני מכיר: קרוסובאר, tmatudio, אודיו קלאב, פיוז.
שיהיה בהצלחה.
אוף טופיק: למה יש לך קיר בכניסה לבית? זה נראה לא נעים להכנס ככה לבית וגם סוגר את המטבח.
לאחר מכן להתקשר ולשאול מה ההצעות שיש להם ולמה ניתן להאזין בחנות ולהשוות.
אחר כך ללכת ולשמוע כמה סטים ולהחליט.
זה טווח מחיר קצת נמוך ועל כן חייב להכיל פשרה כלשהי. הפשרה יכולה להיות סט סטלייטים עם סאב לא חזק או לוותר על סאב ולקחת זוג מדפיים או רצפתיים קדמיים שיורדים מספיק נמוך.
אה, חנויות שאני מכיר: קרוסובאר, tmatudio, אודיו קלאב, פיוז.
שיהיה בהצלחה.
אוף טופיק: למה יש לך קיר בכניסה לבית? זה נראה לא נעים להכנס ככה לבית וגם סוגר את המטבח.
-
maorbenamer
-
- חבר פעיל מאוד

תודה רבה על התגובות,
אנסה לבדוק באתרים של החנויות ש @freedom_il ציין. אגב, הקיר היה שם כשקניתי את הבית.
בנוגע לתגובה של: @gal-cohen לצערי לא מוצא יותר ב-Amazon את הדגם 1300, אנסה למצוא 1400.
מהו "בית טוב" לאחוריים? האם יש משהו מסויים שצריך לבדוק עבור רמקולים שתלויים בתקרה?
אנסה לבדוק באתרים של החנויות ש @freedom_il ציין. אגב, הקיר היה שם כשקניתי את הבית.
בנוגע לתגובה של: @gal-cohen לצערי לא מוצא יותר ב-Amazon את הדגם 1300, אנסה למצוא 1400.
מהו "בית טוב" לאחוריים? האם יש משהו מסויים שצריך לבדוק עבור רמקולים שתלויים בתקרה?
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6304
- נתן תודות: 577 פעמים
- קיבל תודות: 932 פעמים
@maorbenamer
אם הכיוון הוא אכן דנון, אז כל רמקול לוויין של CANTON יתאים לו למשל (מניסיון עבר והרבה בדיקות)
תנסה סדרה MOVIE 80, שהיא לא יקרה במיוחד ונותנת תמורה טובה, גם MOVIE 100.
אבל כאמור, רק זוג אחוריים ולא כסט מלא, כי לטעמי רמקול לווייני פשוט לא מספק סחורה כשזה נוגע לערוצים הקדמיים.
אפשר למצוא כאלו ביד שנייה לבטח, אני מכרתי בעבר כמה בודדים והשארתי לי זוג מאחור.
אם הכיוון הוא אכן דנון, אז כל רמקול לוויין של CANTON יתאים לו למשל (מניסיון עבר והרבה בדיקות)
אבל כאמור, רק זוג אחוריים ולא כסט מלא, כי לטעמי רמקול לווייני פשוט לא מספק סחורה כשזה נוגע לערוצים הקדמיים.
אפשר למצוא כאלו ביד שנייה לבטח, אני מכרתי בעבר כמה בודדים והשארתי לי זוג מאחור.
-
maorbenamer
-
- חבר פעיל מאוד

·gal-cohen כתב:@maorbenamer
אפשר למצוא כאלו ביד שנייה לבטח, אני מכרתי בעבר כמה בודדים והשארתי לי זוג מאחור....
שאלה שנובעת מחוסר הבנה,
יש בעיה לשים רמקולים כדוגמת Q ACOUSTICS 2010 גם כקידמיים וגם כאחוריים?
אם לא, אז מבחינת מחיר זה נראה לי אחלה פיתרון ואז חסר רק סנטר.
על סאב אני מוכן להמתין עוד קצת...
הבעיה היחידה היא שהם גם מדפיים וגם יורדים עד רק 70 הרץ, ובלי סאב, אתה לא תרגיש באס איתם בתור קדמיים. אני הייתי משקיע קודם כל ברסיבר, זוג קדמיים טובים, סאב, ואז ממשיך לבנות את השאר כשיתפנה עוד תקציב.
נערך לאחרונה על ידי Zachn ב 07/02/2018 9:14, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
maorbenamer
-
- חבר פעיל מאוד

@Zachn
הסנטר הוא לא אחד הרמקולים היותר חשובים?
יש סאב מומלץ?
הסנטר הוא לא אחד הרמקולים היותר חשובים?
יש סאב מומלץ?
הסנטר הוא רמקול מאוד חשוב, כן, אבל בהעדר סנטר, הרסיבר שלך יודע להעביר את הסאונד לקדמיים, והם יוכלו להתמודד איתו עד שתוכל להשלים את המערכת. אפילו אם אתה משתמש בתצורת 2.1, אתה תוכל לשמוע את כל הצלילים של פסקול 5.1 כי הרסיבר עושה מיקס לערוצי הפאנטום לרמקולים שקיימים אצלך.
תראה, הבאת תקציב של 5,500, זה לא מעט, אבל גם לא הרבה, במחיר כזה אתה קונה רסיבר (1,600) זוג קדמיים טובים (3,000) אתה כבר ב 4,600 ש"ח לפני סאב.
לכן האופציה הכי טובה עבורך לדעתי כרגע זה: רסיבר, זוג מדפיים זולים יותר (שבעתיד אם תרצה לשדרג לרצפתיים ישומשו כסראונד) וסאב טוב.
מבחינת סאב, יש המון, המון מחברי הפורום כאן הם בעלי SVS כולל אותי, ואנחנו נורא מרוצים. אבל מדובר בסאב שעולה מעל 2,500 ש"ח וכנראה לא בתקציב שלך, אלא אם כן בא לך למתוח לכיוון 7,500. יש לך גם סאבים של קליפש, מוניטור אודיו, וכו אבל שוב, המחירים יקרים יותר.
בתקציב שלך הייתי קונה סאב טוב יד שניה, במוצרי אודיו יד שניה אתה יכול לפעמים למצוא יהלומים. הייתי הולך לחנות אודיו ושואל מה למכירה מיד שניה, יש סיכוי טוב שתופתע לטובה במחיר ובתמורה שתקבל. אם חדש זה הקטע, אז בתקציב, Morel או Omega Audio מתוצרת ישראלית, הם סבירים ויתנו לך מענה טוב למערכת ראשונית, ולא אמורים לעבור את קו ה-1,500 ש"ח לדגם כניסה.
תראה, הבאת תקציב של 5,500, זה לא מעט, אבל גם לא הרבה, במחיר כזה אתה קונה רסיבר (1,600) זוג קדמיים טובים (3,000) אתה כבר ב 4,600 ש"ח לפני סאב.
לכן האופציה הכי טובה עבורך לדעתי כרגע זה: רסיבר, זוג מדפיים זולים יותר (שבעתיד אם תרצה לשדרג לרצפתיים ישומשו כסראונד) וסאב טוב.
מבחינת סאב, יש המון, המון מחברי הפורום כאן הם בעלי SVS כולל אותי, ואנחנו נורא מרוצים. אבל מדובר בסאב שעולה מעל 2,500 ש"ח וכנראה לא בתקציב שלך, אלא אם כן בא לך למתוח לכיוון 7,500. יש לך גם סאבים של קליפש, מוניטור אודיו, וכו אבל שוב, המחירים יקרים יותר.
בתקציב שלך הייתי קונה סאב טוב יד שניה, במוצרי אודיו יד שניה אתה יכול לפעמים למצוא יהלומים. הייתי הולך לחנות אודיו ושואל מה למכירה מיד שניה, יש סיכוי טוב שתופתע לטובה במחיר ובתמורה שתקבל. אם חדש זה הקטע, אז בתקציב, Morel או Omega Audio מתוצרת ישראלית, הם סבירים ויתנו לך מענה טוב למערכת ראשונית, ולא אמורים לעבור את קו ה-1,500 ש"ח לדגם כניסה.
הייתי הולך על הרסיבר הזה:
https://www.amazon.de/gp/product/B07178 ... B7XF&psc=1
דנון 1400 יעלה כרגע 2,700 עד הבית (הוא נשלח לישראל למרות שכתוב שלא):
[img2=311x586]https://image.prntscr.com/image/V2TrU-q ... zKbubA.png[/img2]
המדפיים האלה:
http://soundforless.co.il/index.php/pro ... ch-r-15pm/
זה שם אותך ב-4,500 בערך (המחירים כוללים שילוח ואת כל מיסי היבוא עד הבית)
עכשיו מכאן אתה צריך להוסיף סאב, ופה יד שניה יכול להביא אותך לסיום בתקציב שנקבע, או עם חריגה של 500 ש"ח בערך.
https://www.amazon.de/gp/product/B07178 ... B7XF&psc=1
דנון 1400 יעלה כרגע 2,700 עד הבית (הוא נשלח לישראל למרות שכתוב שלא):
[img2=311x586]https://image.prntscr.com/image/V2TrU-q ... zKbubA.png[/img2]
המדפיים האלה:
http://soundforless.co.il/index.php/pro ... ch-r-15pm/
זה שם אותך ב-4,500 בערך (המחירים כוללים שילוח ואת כל מיסי היבוא עד הבית)
עכשיו מכאן אתה צריך להוסיף סאב, ופה יד שניה יכול להביא אותך לסיום בתקציב שנקבע, או עם חריגה של 500 ש"ח בערך.
-
maorbenamer
-
- חבר פעיל מאוד

@Zachn
מצאתי בשיטוט ראשוני
רסיבר Denon AVR-X1400 ב-2,250 ש"ח
זוג מקולים מדפיים Q ACOUSTICS 2010i ב-850 ש"ח
סאב Omega Audio ENCORE SUB 8 ב-1,600 ש"ח
סה"כ 4,700 ש"ח
יש לדעתי מקום לנסות להכניס סנטר או זוג אחוריים.
למה יש לשים לב בחיפוש אחר סנטר או אחוריים? בהנחה שהאחוריים יהיו תלויים מהתקרה (כמו שסומן בשרטוט בפוסט הראשי)
בינתיים עוד מחפש מקום לשמוע את כל מה שרשמתי (בהנחה וקיים כזה ולא צריך לטייל בכל הארץ)
תודה רבה
מצאתי בשיטוט ראשוני
רסיבר Denon AVR-X1400 ב-2,250 ש"ח
זוג מקולים מדפיים Q ACOUSTICS 2010i ב-850 ש"ח
סאב Omega Audio ENCORE SUB 8 ב-1,600 ש"ח
סה"כ 4,700 ש"ח
יש לדעתי מקום לנסות להכניס סנטר או זוג אחוריים.
למה יש לשים לב בחיפוש אחר סנטר או אחוריים? בהנחה שהאחוריים יהיו תלויים מהתקרה (כמו שסומן בשרטוט בפוסט הראשי)
בינתיים עוד מחפש מקום לשמוע את כל מה שרשמתי (בהנחה וקיים כזה ולא צריך לטייל בכל הארץ)
תודה רבה
איפה מצאת את ה-1400 ב-2,250? מעניין אותי כי לא ראיתי באמזון.
סה"כ נראה סטאפ טוב להתחלה, מבחינת אחוריים אין ממש חוקים אתה יכול להשתמש במה שתרצה. תליה מהתקרה לאחוריים היא קצת בעייתית מבחינת הכיוון והמרחק, מכיוון שהסאונד שלהם אמור להגיע מהצד ולא מלמעלה. אין אופציה למקם אותם בצדדים על הקיר?
בכל מקרה פתרון טוב עבורך יכול להיות זוג סטליטיים, על מה יש להסתכל? שיתחילו בלא יותר מ 110-120 הרץ, ושישמעו טוב. אופציה טובה היא זוג Morel SP-1, ניתן להשיג זוג בפחות מ-1,000 ש"ח היום. אני הייתי מוותר על סנטר כרגע כי:
1. אתה כנראה תתפשר על המחיר, ובסנטר עדיף לחכות, לחסוך ולא להתפשר
2. האפקט שתקבל מהאחוריים יהיה הרבה יותר גדול מהאפקט שתקבל מהסנטר
סה"כ נראה סטאפ טוב להתחלה, מבחינת אחוריים אין ממש חוקים אתה יכול להשתמש במה שתרצה. תליה מהתקרה לאחוריים היא קצת בעייתית מבחינת הכיוון והמרחק, מכיוון שהסאונד שלהם אמור להגיע מהצד ולא מלמעלה. אין אופציה למקם אותם בצדדים על הקיר?
בכל מקרה פתרון טוב עבורך יכול להיות זוג סטליטיים, על מה יש להסתכל? שיתחילו בלא יותר מ 110-120 הרץ, ושישמעו טוב. אופציה טובה היא זוג Morel SP-1, ניתן להשיג זוג בפחות מ-1,000 ש"ח היום. אני הייתי מוותר על סנטר כרגע כי:
2. האפקט שתקבל מהאחוריים יהיה הרבה יותר גדול מהאפקט שתקבל מהסנטר
-
maorbenamer
-
- חבר פעיל מאוד

AMAZON.ES ספרד.Zachn כתב:איפה מצאת את ה-1400 ב-2,250? מעניין אותי כי לא ראיתי באמזון.
2. האפקט שתקבל מהאחוריים יהיה הרבה יותר גדול מהאפקט שתקבל מהסנטר...
אנסה לחפש זוג אחוריים טוב על פי הדוגמא שנתת (Morel), אעלה לפה להתייעצות.
לא ניתן לשים על הקיר כי כבר הייתה הכנה בדירה מהתקרה ואני מעדיף לא להריץ כבלים מהתקרה למרכז הקיר
התכוונת לרמקולים הללו כאחוריים? https://www.pompa.co.il/product/%D7%
תודה רבה
·
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

אין בעיה לשים כאלו מאחור, אך זה מיותר, ויש שיגידו גדול מדי כמובן, כל אחד והחלל שלו ומה שנראה לו.maorbenamer כתב:·32601 כתב:......
שאלה שנובעת מחוסר הבנה,
יש בעיה לשים רמקולים כדוגמת Q ACOUSTICS 2010 גם כקידמיים וגם כאחוריים?
אם לא, אז מבחינת מחיר זה נראה לי אחלה פיתרון ואז חסר רק סנטר.
על סאב אני מוכן להמתין עוד קצת......
לגבי ה SP1 של מורל, זה בערך הרמקול הכי גרוע שלהם, ולא הייתי שם על הרמקול הכי גרוע שלהם 100 שקלים.
בטח לא 650 שקלים.
יש לך אופציות זולות יותר וטובות יותר.
לא חסר סנטר, גם סנטר מהסדרה של 2010 זמין, ובמחיר ממש טוב.
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

@Zachn
לא חושב שאני מגזים, זה הרמקול הכי בסיסי, והכי גרוע לטעמי.
אין דרך אחרת לתאר את זה מבחינתי.
וכבר ציינתי בעבר, שהפערים בין האיכות של הרמקולים הבסיסיים שלהם באודיו הביתי, לבין הרמקולים הבסיסיים שלהם באודיו לרכב הם פערים תהומיים.
מורל פולס לרכב היה הסט הכי בסיסי, הכי זול - ונתן מלחמה לסטים גבוהים בחברות אחרות, פשוט סט נפלא עם יכולות גבוהות.
לעומת זאת, ה SP1, נשמע כמו... רמקול של PURE ACOUSTICS במקרה הטוב.
וזה לא קשור להגברה, כי הוא עבר אצלי הגברה על אונקיו, ימאהה, הרמן קרדון ודנון.
אולי זה בעיקר לטעמי (וטעמו של אבא שלי) אבל אני חושב שכל מי שיחווה הדגמה שלו, יוכל להסכים שמדובר ברמקול פשוט, עם סאונד פושר של רמקול זול.
לא חושב שאני מגזים, זה הרמקול הכי בסיסי, והכי גרוע לטעמי.
אין דרך אחרת לתאר את זה מבחינתי.
וכבר ציינתי בעבר, שהפערים בין האיכות של הרמקולים הבסיסיים שלהם באודיו הביתי, לבין הרמקולים הבסיסיים שלהם באודיו לרכב הם פערים תהומיים.
מורל פולס לרכב היה הסט הכי בסיסי, הכי זול - ונתן מלחמה לסטים גבוהים בחברות אחרות, פשוט סט נפלא עם יכולות גבוהות.
לעומת זאת, ה SP1, נשמע כמו... רמקול של PURE ACOUSTICS במקרה הטוב.
וזה לא קשור להגברה, כי הוא עבר אצלי הגברה על אונקיו, ימאהה, הרמן קרדון ודנון.
אולי זה בעיקר לטעמי (וטעמו של אבא שלי) אבל אני חושב שכל מי שיחווה הדגמה שלו, יוכל להסכים שמדובר ברמקול פשוט, עם סאונד פושר של רמקול זול.