הבורסה האמריקאית
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78889
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5396 פעמים
סתם מתוך עניין, כמה מכם מושקעים בבורסה בארה"ב ישירות (מניות) או בעקיפין (קרנות או מדדים)?
דעתכם על המצב הנוכחי, האם זו סתם שגיאה סטטיסטית או שאנחנו לפני ירידה דרמטית?
דעתכם על המצב הנוכחי, האם זו סתם שגיאה סטטיסטית או שאנחנו לפני ירידה דרמטית?
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
אתה יודע למי ניתנה הנבואה. יש מומחים שיגידו כך, ויש שיגידו אחרת.
בסופו של דבר כולנו מושקעים שם ישירות או בעקיפין. ירידות חדות שם יגיעו גם לת"א... יגיעו לקרנות הפנסיה, השתלמות, ביטוחים...
בסופו של דבר כולנו מושקעים שם ישירות או בעקיפין. ירידות חדות שם יגיעו גם לת"א... יגיעו לקרנות הפנסיה, השתלמות, ביטוחים...
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
·oferlaor כתב:סתם מתוך עניין, כמה מכם מושקעים בבורסה בארה"ב ישירות (מניות) או בעקיפין (קרנות או מדדים)?
דעתכם על המצב הנוכחי, האם זו סתם שגיאה סטטיסטית או שאנחנו לפני ירידה דרמטית?...
מושקע ישירות במניה של נטפליקס.
כבר למדתי מזמן שאי אפשר לחזות את הבורסה. האין לנו מספיק כלים, והיא מושפעת הרבה מפסיכולוגיה של ההמונים.
בטווח הארוך אני מאמין שנטפליקס תהיה גוף דומיננטי מאוד.
-
oferlaor
- מנהל

אני מדבר על טווח קצר. גם אני עשיתי לא מעט על המניה של נטפליקס (וגם אפל, אמזון ועוד כמה).
בטווח הקצר יש לי תחושה שאנחנו נראה ירידה די משמעותית לפני שהבורסה תתאושש. השאלה אם זה רק אני והבטן שלי...
בטווח הקצר יש לי תחושה שאנחנו נראה ירידה די משמעותית לפני שהבורסה תתאושש. השאלה אם זה רק אני והבטן שלי...
- kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
- נתן תודות: 355 פעמים
- קיבל תודות: 249 פעמים
אני לא קורא מאמרים של "מומחים" כי לדעתי אין דבר כזה מומחים. אף אחד לא באמת יודע מתי יעלה ומתי ירד. בטח לא מתי תבוא הנפילה הגדולה.
אז, לשאלתך, לא ניתן לדעת. הרי גם השבוע היו באמצע שני ימים של עליות אבל אח"כ באה קריסה גדולה יותר.
אז, לשאלתך, לא ניתן לדעת. הרי גם השבוע היו באמצע שני ימים של עליות אבל אח"כ באה קריסה גדולה יותר.
- מספיקלי
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2786
- נתן תודות: 52 פעמים
- קיבל תודות: 178 פעמים
אני שם כבר שנים רבות.
עברתי את 2008 וכבר הרווחתי כפול.
לא מתרגש מתנודות, ובארץ אין גאיות?
נדפקתי רק בצניחה של הדולר.
דולרית אני מרווח יפה מאד, שיקלית.... סביר.
(יש לי נייר ותיק מאד שאני כבר ב1500% , בניקוי דיוידנד... זה בסדר?)
עברתי את 2008 וכבר הרווחתי כפול.
לא מתרגש מתנודות, ובארץ אין גאיות?
נדפקתי רק בצניחה של הדולר.
דולרית אני מרווח יפה מאד, שיקלית.... סביר.
(יש לי נייר ותיק מאד שאני כבר ב1500% , בניקוי דיוידנד... זה בסדר?)
אינני מנוי הוט/יס
+K1 עם DVB וK18.4.
+K1 עם DVB וK18.4.
·oferlaor כתב:אני מדבר על טווח קצר. גם אני עשיתי לא מעט על המניה של נטפליקס (וגם אפל, אמזון ועוד כמה).
בטווח הקצר יש לי תחושה שאנחנו נראה ירידה די משמעותית לפני שהבורסה תתאושש. השאלה אם זה רק אני והבטן שלי......
אם זו התחושה שלך, אז למה אתה לא קונה שורטים ?
·oferlaor כתב:סתם מתוך עניין, כמה מכם מושקעים בבורסה בארה"ב ישירות (מניות) או בעקיפין (קרנות או מדדים)?
דעתכם על המצב הנוכחי, האם זו סתם שגיאה סטטיסטית או שאנחנו לפני ירידה דרמטית?...
לשאלה הראשונה: (ממש בעיקיפין כולנו מושקעים) - הייתי מושקע יחסית הרבה (20% מהתיק), בעיקר מדדים ענפיים אבל גם כמה מניות ישירות, עד לפני כחצי שנה. אז קיבלתי רגליים קרות לאחר תקופת עליות טובה ויצאתי עם הרוב, והשארתי שני ETFים סתם בשביל ההימור.
יצאתי גם בחלק גדול מהשקעות הישראליות.
פשוט השארתי הרבה שקלים במזומן.
מאז חצי שנה אני מתעצבן על המשך העליות ושבירת השיאים, ובעיקר על הטמבל בבית הלבן שצייץ כל יום התרברבות על כך.
לכן הירידות של השבוע האחרון, למרות שכמובן פוגעות בי עדיין, לפחות נותנות לי הרגשה שטוב שצמצמתי חשיפה. לפחות, טראמפ נאלם דום בנושא.
גם אם זה ירד וגם אם זה יעלה בעתיד, אני יכול למצוא סיבות להיות שמח על כך וסיבות להיות מאוכזב. בחירה שלי
לגבי השאלה השנייה: אני מקווה שלא באמת שאלת ברצינות...
משה
-
oferlaor
- מנהל

·oferlaor כתב:למה?
ליגיטימי לשאול את הקהל...
מאותה סיבה שגם אחרים הזכירו.
לא עיניין של חוסר לגיטימיות, עיניין של חוסר משמעות.
לדעתם של אנשים, ובוודאי שלדעתם של קהל אקראי פה, אין שום משמעות. לא תוכל להפיק מכך אפילו בדל אחד של ידע.
משה
- kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

· מה זאת אומרת יצאת? עו"ש? מזומן? הרי ככה ערך הכסף בטוח נפגע. אמנם לאט אבל ערכו יורד. פיקדון זה הדבר הכי בטוח אבל כמעט ואין לו משמעות אם הוא יומי ואם ארוך טווח אז אתה חייב לדעת שיהיה לך כסף אחר לאותה התקופה.moco כתב:·......
לשאלה הראשונה: (ממש בעיקיפין כולנו מושקעים) - הייתי מושקע יחסית הרבה (20% מהתיק), בעיקר מדדים ענפיים אבל גם כמה מניות ישירות, עד לפני כחצי שנה. אז קיבלתי רגליים קרות לאחר תקופת עליות טובה ויצאתי עם הרוב, והשארתי שני ETFים סתם בשביל ההימור.
יצאתי גם בחלק גדול מהשקעות הישראליות.
פשוט השארתי הרבה שקלים במזומן....
·kingikra כתב:· מה זאת אומרת יצאת? עו"ש? מזומן? הרי ככה ערך הכסף בטוח נפגע. אמנם לאט אבל ערכו יורד. פיקדון זה הדבר הכי בטוח אבל כמעט ואין לו משמעות אם הוא יומי ואם ארוך טווח אז אתה חייב לדעת שיהיה לך כסף אחר לאותה התקופה..........
כן, כתבתי, מזומן. סגרתי פק"מ רק כדי שיהיה לי מסודר בחשבון אבל זה חסר משמעות מבחינת הריבית.
בטוח נפגע זה נכון רק לטווח ארוך, וזה בוודאי לא לטווח ארוך.
כשאתה חושש מירידות ואפילו אין כמעט אג"חים עם תשואה בלי סיכון, אז אתה מממש חלק מההשקעות . הרי אם הייתי מייד משקיע במשהו אחר, אז מה בדיוק עשיתי? יכולתי להשאיר.
משה
- kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

· אז זה כאילו הימרת שתהיה נפילה בטווח הקצר כי מהקגע שיש חשש לנפילה, זה גם יכול לקחת כמה שנים. לפי מה שהבנתי האשראי כרגע בעולם גבוה מאוד. זה מסוג הדברים שמביאים לקריסה של הבורסה אבל מתי... זה אף אחד לא יודע.moco כתב:·......
בטוח נפגע זה נכון רק לטווח ארוך, וזה בוודאי לא לטווח ארוך....
·kingikra כתב:· אז זה כאילו הימרת שתהיה נפילה בטווח הקצר כי מהקגע שיש חשש לנפילה, זה גם יכול לקחת כמה שנים. לפי מה שהבנתי האשראי כרגע בעולם גבוה מאוד. זה מסוג הדברים שמביאים לקריסה של הבורסה אבל מתי... זה אף אחד לא יודע..........
אתה רואה את זה הפוך
לא הימרתי שתהיה נפילה, אלא חששתי שתהיה נפילה ורציתי לצמצם חשיפה.
יש הבדל מהותי בלשים כסף על אירוע X (הימור) לבין להוציא כסף שכבר שמת על אירוע Y.
בראשון אתה מחליט לסכן כסף, בתקווה לרווח כמובן.
בשני אתה מחליט להוציא כסף מהסיכון, במחיר של וויתור על רווח אפשרי.
אם הייתי רוצה להסתכן ולהמר על נפילה הייתי משקיע שורט.
משה