מעבר מבזק להוט
-
llime
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 334
- שם מלא: llime
- נתן תודות: 31 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
אהלן.
אני מנוי של בזק כ 15 שנים. בשנתיים האחרונות אני מחובר לבב"ל שוק סיטונאי, בחבילת 100Mbps. משלם כמאה ש"ח בחודש + 12 ש"ח חבילת גיימר, (אני לא גיימר בכלל, אבל בב"ל משכנעים אותי כבר שנים להמשיך עם זה, כי זה מחיר ש"אי- אפשר לקבל היום", לדבריהם).
בפועל, בבדיקה עם טורנטים, אני מקבל במקסימום שבמקסימום 50Mbps. בבזק אומרים שהתשתית אצלי לא מאפשרת מהירות גבוהה יותר.
אחרי המבצעים האחרונים שהתפרסמו כאן, אני תוהה אם כדאי לי לעבור להוט. בערך באותו מחיר שאני משלם היום, אוכל להתחבר ל 200Mbps. כמובן שלא אקבל את כל המאתיים, אבל גם 150 יהיה שדרוג (מאד) משמעותי.
השאלה אם זה כדאי: כיום אני מקבל אינטרנט לא הכי מהיר, אבל יציב ותקין. לעיתים נדירות ביותר אני צריך להתקשר לתמיכה של בב"ל, ואז מטפלים בבעיה במהירות ובמקצועיות (וכמובן עונים מהר). הוט, מצד שני, ידועים לשמצה בשירות שלהם.
-האם כדאי לעבור?
-האם מקבלים בהורדות באמת בסביבות ה 150 מגה (פלוס מינוס), או שזה רק בימי ד' אחרי שלוש בלילה..?
אודה לתגובות ועצות!
אני מנוי של בזק כ 15 שנים. בשנתיים האחרונות אני מחובר לבב"ל שוק סיטונאי, בחבילת 100Mbps. משלם כמאה ש"ח בחודש + 12 ש"ח חבילת גיימר, (אני לא גיימר בכלל, אבל בב"ל משכנעים אותי כבר שנים להמשיך עם זה, כי זה מחיר ש"אי- אפשר לקבל היום", לדבריהם).
בפועל, בבדיקה עם טורנטים, אני מקבל במקסימום שבמקסימום 50Mbps. בבזק אומרים שהתשתית אצלי לא מאפשרת מהירות גבוהה יותר.
אחרי המבצעים האחרונים שהתפרסמו כאן, אני תוהה אם כדאי לי לעבור להוט. בערך באותו מחיר שאני משלם היום, אוכל להתחבר ל 200Mbps. כמובן שלא אקבל את כל המאתיים, אבל גם 150 יהיה שדרוג (מאד) משמעותי.
השאלה אם זה כדאי: כיום אני מקבל אינטרנט לא הכי מהיר, אבל יציב ותקין. לעיתים נדירות ביותר אני צריך להתקשר לתמיכה של בב"ל, ואז מטפלים בבעיה במהירות ובמקצועיות (וכמובן עונים מהר). הוט, מצד שני, ידועים לשמצה בשירות שלהם.
-האם כדאי לעבור?
-האם מקבלים בהורדות באמת בסביבות ה 150 מגה (פלוס מינוס), או שזה רק בימי ד' אחרי שלוש בלילה..?
אודה לתגובות ועצות!
-
llime
-
- חבר פעיל מאוד

אולי אוסיף עוד שאלה למבינים: האם דרך הוט ה IP הוא קבוע? כיום, כאשר אני מכבה ומדליק את המודם-ראוטר שלי, ה IP משתנה, שזה בד"כ שימושי. האם גם בהוט זה כך?
זאת אולי נשמעת שאלה טריויאלית, אבל אני מבין קטן מאד באינטרנט.
זאת אולי נשמעת שאלה טריויאלית, אבל אני מבין קטן מאד באינטרנט.
לא, בהוט המהירות עם חייגן (L2TP) מוגבלת ל 60-70 מגה, כדי לקבל 100 מגה ומעלה שמים אותך על חיבור קבוע (MPLS) ושם בגדול האייפי נשאר קבוע.
גם אני עברתי מהסיבה הזאת להוט אחרי המון שנים בבזק, הייתי מנוי למאה מגה ובתכלס קיבלתי 60, בהוט אני מקבל אשכרה 100Mbit בהורדות מטראקרים פרטיים וגם אין בעיות מבחינת החיבור (לא מפריע לי שהאייפי קבוע).
גם אני עברתי מהסיבה הזאת להוט אחרי המון שנים בבזק, הייתי מנוי למאה מגה ובתכלס קיבלתי 60, בהוט אני מקבל אשכרה 100Mbit בהורדות מטראקרים פרטיים וגם אין בעיות מבחינת החיבור (לא מפריע לי שהאייפי קבוע).
אני משלם 60 ש"ח בחודש לשוק סיטונאי (תשתית וספק) בבזק בינלאומי במהירות 100 מגה.
כבר חצי שנה אני משלם 60, זה מבצע שימור שנתנו לשלושה חודשים ואחר כך האריכו לעוד שלושה חודשים.
בבדיקות מהירות אני מגיע לסביב 95 מגה, לא זוכר מה בטורנטים כי יש לי נטפליקס ואני כמעט לא מוריד טורנטים.
כבר חצי שנה אני משלם 60, זה מבצע שימור שנתנו לשלושה חודשים ואחר כך האריכו לעוד שלושה חודשים.
בבדיקות מהירות אני מגיע לסביב 95 מגה, לא זוכר מה בטורנטים כי יש לי נטפליקס ואני כמעט לא מוריד טורנטים.
-
llime
-
- חבר פעיל מאוד

ip קבוע זה די מבאס...אבל משהו לא ברור לי: הרי כתובת האייפי ניתנת ע"י הספק. אם אני מתקשר לספק ומבקש לשנות אותו, הם לא יכולים להחליף לי?...marvje כתב:לא, בהוט המהירות עם חייגן (L2TP) מוגבלת ל 60-70 מגה, כדי לקבל 100 מגה ומעלה שמים אותך על חיבור קבוע (MPLS) ושם בגדול האייפי נשאר קבוע.
גם אני עברתי מהסיבה הזאת להוט אחרי המון שנים בבזק, הייתי מנוי למאה מגה ובתכלס קיבלתי 60, בהוט אני מקבל אשכרה 100Mbit בהורדות מטראקרים פרטיים וגם אין בעיות מבחינת החיבור (לא מפריע לי שהאייפי קבוע)....
-
llime
-
- חבר פעיל מאוד

דיברתי מקודם עם התמיכה של בב"ל, והם אישרו שמהירויות גבוהות הן רק עם IP קבוע. לדברי הנציג, ה IP מתחלף לבד כל כמה חודשים בערך, והם לא יכולים להחליף אותו ע"פ דרישה.
לגבי ריסט למודם דרך הוט: אני מסופק אם הם יעשו את זה בשבילי על בסיס קבוע...
וכן, אני יודע שיש המעדיפים IP קבוע, כגון מי שיש לו מצלמות רשת בבית, אבל זה לא המקרה שלי. אצלי דווקא החלפת IP הרבה יותר נוחה. למשל אם הורדה של טורנטים נתקעת, אז שינוי ה IP יכול להגביר את הקצב פלאים. בנוסף, יש שירותים שניתנים בחינם לתקופת ניסיון ( למשל smartdns), וכמובן שאתה מזוהה לפי ה IP שלך.
בקיצור כנראה שאשאר עם ה 50 מגה שאני מקבל כיום
לגבי ריסט למודם דרך הוט: אני מסופק אם הם יעשו את זה בשבילי על בסיס קבוע...
וכן, אני יודע שיש המעדיפים IP קבוע, כגון מי שיש לו מצלמות רשת בבית, אבל זה לא המקרה שלי. אצלי דווקא החלפת IP הרבה יותר נוחה. למשל אם הורדה של טורנטים נתקעת, אז שינוי ה IP יכול להגביר את הקצב פלאים. בנוסף, יש שירותים שניתנים בחינם לתקופת ניסיון ( למשל smartdns), וכמובן שאתה מזוהה לפי ה IP שלך.
בקיצור כנראה שאשאר עם ה 50 מגה שאני מקבל כיום
-
llime
-
- חבר פעיל מאוד

@JohnDue
·
אוקיי, זה מעניין... רק שאני מניח שהראוטר מודם שקיבלתי מבזק ( d-link 6740u) לא יתאים כאן ואצטרך לקנות ראוטר משלי, שיעלה מן הסתם מאות שקלים. למותר לציין שאני לא יודע איזה ראוטר מתאים כדאי לקנות, ואיך לקנפג אותו בצורה נכונה מול ההוטבוקס של הוט.
בנוסף, גם אם כל המתואר לעיל יעבור בשלום אך תהיינה בעיות בשימוש רציף, אני בספק אם הטכנאים של הוט יוכלו לסייע לי. לפי מה שמתואר כאן בפורומים, הם בקושי מסתדרים עם חיבורים סטנדרטיים (בלי להכפיש, רק מקריאה פה ושם).
אגב, אתה בטוח שאפשרות כזאת אכן קיימת? נציג בב"ל שדיברתי איתו טען שאין אפשרות כלל לגלוש במהירויות גבוהות עם חייגן....
·
אוקיי, זה מעניין... רק שאני מניח שהראוטר מודם שקיבלתי מבזק ( d-link 6740u) לא יתאים כאן ואצטרך לקנות ראוטר משלי, שיעלה מן הסתם מאות שקלים. למותר לציין שאני לא יודע איזה ראוטר מתאים כדאי לקנות, ואיך לקנפג אותו בצורה נכונה מול ההוטבוקס של הוט.
בנוסף, גם אם כל המתואר לעיל יעבור בשלום אך תהיינה בעיות בשימוש רציף, אני בספק אם הטכנאים של הוט יוכלו לסייע לי. לפי מה שמתואר כאן בפורומים, הם בקושי מסתדרים עם חיבורים סטנדרטיים (בלי להכפיש, רק מקריאה פה ושם).
אגב, אתה בטוח שאפשרות כזאת אכן קיימת? נציג בב"ל שדיברתי איתו טען שאין אפשרות כלל לגלוש במהירויות גבוהות עם חייגן....
-
llime
-
- חבר פעיל מאוד

עדכון: דיברתי פעמיים עם התמיכה הטכנית של הוט, ופעמיים עם התמיכה הטכנית של בב"ל (כי הפנו אותי מאחד לשני). לבסוף דיברתי עם נציג בכיר של בב"ל שטען בפני שבטכנולוגיית החיבור של הוט, בכל הנוגע לכתובת ה IP, אין זה משנה אם אתחבר בחיבור עם חייגן (L2TP), או ללא חייגן (MPLS). ה IP נשאר קבוע ונקבע ע"י הוט ולא ע"י ספק האינטרנט. לשאלתי איך זה יכול להיות, כי הרי הספק נותן לי את כתובת ה IP, ולא התשתית, הסביר לי נציג בב"ל, כי בב"ל אמנם מספקת "חבילת" כתובות IP לקבוצות משתמשים, אבל הוט היא זו שמקצה עבורי את הכתובת מתוך החבילה. כתובת זו יכולה להשתנות רק אם מרסטים את המודם של הוט.
כך שכפי שהוסבר לי, גם בחיבור עם ראוטר חיצוני, והגדרת המודם של הוט כברידג', לא יהיה שינוי ב IP החיצוני שלי.
כך שכפי שהוסבר לי, גם בחיבור עם ראוטר חיצוני, והגדרת המודם של הוט כברידג', לא יהיה שינוי ב IP החיצוני שלי.