אקספון או פרטנר TV להישאר עם הDLINK 225 ?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
asd1301 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 299
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

זה מה שהם מספקים (אקספון או פרטנטר) בעלות של 10 שקלים או 13 שקלים לחודש
האם לקנות אותו באופן פרטי (180 ש"ח) או כבר עדיף לקנות משהו אחר ?
מה שהם מספקים ב10 שקלים לחודש זה הנ"ל : http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=924778

אופציות שחשבתי לקנות אך תוהה אם יספיקו :
זה ? http://www.zap.co.il/ratemodel.aspx?modelid=915172

או זה ? http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=912721

הבנתי מהם שאני צריך משהו שתומך ב VECTORING של בזק ?
כמובן זה צריך להיות נתב + מודם
לא צריך להגזים במחיר.. בבית יהיו רק שני מכשירים מחוברים וגם, במרחק 10 מטר מהראוטר מקסימום...מה גם שלעולם לא יעשה מנוי מעל 100 מגה ובנוסף לא אשתמש ברשת ביתית בין המחשבים אז... כך שזה לא צריך להיות רולס רויס .. משהו פשוט ויציב שלא יאכזב בנטפליקס 4K והורדת טורנטים מדיי פעם זה הכל :)

מה תוכלו להציע לי ? תודה

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #2 

@asd1301
·

כמו שאמרת אתה צריך דבר ראשון מודם/ראוטר מתאים לתשתית בזק, ראה רשימה כאן: http://www.netcheif.com/Articles/VDSL_R ... Router.htm
עדיף כזה שתומך הן בווקטורינג והן ב-G.INP כגון ה-G225 או ה-9970 או VR600.

אתה יכול לקחת בהשאלה מהספק או לקנות פרטי שיקול שלך. אני מציע לך לברר טוב טוב האם יש עלויות "נסתרות" כגון החזרת ציוד כשאתה עובר ספק? מספיק שאתה צריך להוציא 50 ש"ח על משלוח חזרה של הציוד בדואר רשום (דבר שכבר קרה לי מול בזב"ל) + 120 ש"ח שתשלם על שכירות במשך השנה הראשונה וכבר אתה יכול לקנות G225 פרטי שיהיה שלך לתמיד בלי טובות ואז גם יש לך גם יותר גמישות לעבור בין ספקים באופן חופשי.

לבסוף כך בחשבון שכל הראוטרים שהזכרת ממש ממש חלשים ואפילו אם איכשהוא יספיקו לך לעתיד הקרוב במוקדם או במאוחר תצטרך יותר. ברב במקרים הכי טוב ראוטר ללא מודם בנפרד מהמודם/ראוטר (כשאת המודם/ראוטר הופכים לראוטר בלבד). כלומר לדוגמא אתה משכיר/קונה היום G225 אחרי יום/חודש/שנה כשאתה מרגיש שהוא לא מספק את הסחורה אתה קונה ראוטר ללא מודם לפי הצרכים והתקציב (לדוגמא היום הייתי קונה משהו לפחות ברמה של C7, שווה לשקול הזמנה מאמזון בחו"ל שם יש הרבה יותר מבחר ומחירים יותר טובים) והופך את ה-G225 למודם בלבד.

אתה יכול גם לשקול קניה של מודם/ראוטר קצת יותר חזק כגון ה-VR600 אבל כך בחשבון שתמיד תקבל תמורה יותר טובה למחיר בראוטר ללא מודם ובעיקר לראוטר ללא מודם יהיה שימוש אם וכאשר תעבור בעתיד היותר קרוב או היותר רחוק לתשתית אחרת כגון הוט/אנלימטד/פרטנר פייבר או אפילו g.fast של בזק (לכל אלה כל מודם/ראוטר שתקנה היום לא מתאים).

לבסוף שם לב שקישרת גם ל-C2 שהוא ראוטר ללא מודם, אמנם זול יחסית אבל מאד חלש. אם אתה מחפש ראוטר ללא מודם בתקציב הזה אמורות להיות אופציות הרבה יותר אטרקטיביות באמזון בחו"ל. כמובן אתה עדיין צריך מודם/ראוטר מתאים בנוסף לזה.

asd1301 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

את האמת

שליחה #3 

את האמת שאני לא מצליח לראות סיבה למה בעצם להשקיע במודם ראוטר כה ייקר.
הרי יהיו לי סך הכל רק 2 מכשירים מחוברים אליו ואחד בכלל כנראה יהיה מחובר קוי
תהיה טלווזיה בסלון SMART TV אשר תחובר כנראה קוית כי הראווטר יעמוד לצידה ועוד טלווזיה אחרת בחדר שינה שתהיה מחוברת לממיר של PARTNER TV (שכאן כן אצתרך אל חוטי לפי הבנתי ,מחדר השינה לראוטר אשר בסלון)
אז מבחינת ראוטר יוקרתי , מבחינת צרכיי, מדובר בצרכים נמוכים ביותר. העיקר שהראוטר יהיה יציב וייתן מהירות טובה של מעל 40 מכיוון כי טלווזיית הסלון תהיה מחוברת ל NETFLIX 4K שזה דיי דורשני מבחינת רוחב פס . וקצת הורדות טורנטים מדיי פעם וזהו... שום שרתי הדפסות שום העברות קבצים ברשת בין מחשבים, שום כלום.
מה גם שאין לי שום צורך בשנים הקרובות למהירות של מעל 100 מגה כך שהציוד - בהתאם לצרכים. :)

השאלה שלי האם ה 225 יעשה את העבודה ב 180 שקל ? (אקנה פרטי כמובן)
או לחילופין האם יש כלל הבדל בינו לאילו שעולים 250 ואולי עדיפות להם על ה 225 ? כגון :
http://www.zap.co.il/ratemodel.aspx?modelid=912721 TPLINK W9970
בתוספת של עוד כמה שקלים ... אני רואה שיש לו אנטנות חיצוניות מה של 225 אין .

לגבי הזמנה מחו"ל... מכמה מכרים שהזמינו לאחרונה ראוטרים (כנ"ל MI BOX למניהם) המכס יושבים חזק השנה ! - 80% עדיין שם מחכה ...אז אוותר הפעם (אני תמיד בעד הזמנות מחו"ל) ... מה גם שצריך את זה כבר מיידית לשבוע הבא .

תודה רבה !!!

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

Re: את האמת

שליחה #4 

@asd1301
·

שם לב שגם ל-G225 וגם ל-9970 יש wifi מאד מיושן (תקן N, מהירות תיאוריתית של 300 מגה) ובנוסף הפורטים הקוויים שלהם רק 100 מגה (דבר שאפשר לפתור ע"י switch זול אבל זה עוד כמה עשרות שקלים אם זאת הבעיה היחידה). האם זה מספיק לצרכים שלך היום? אין לי מושג.

אבל זה אחד היתרונות הגדולים של להפריד ציוד לדעתי, אתה מתחיל ממודם/ראוטר זול (נגיד ה-G225 בעיקר כי הוא קצת יותר זול היום וכאמור אנחנו רוצים להשקיע מינימום במודם/ראוטר) ורואה האם ולכמה זמן הוא מספק את הצרכים שלך. אחרי שבוע/חודש/שנה/עשור אתה מחליט שאתה צריך יותר מזה ועושה סקר שוק לפי הצרכים והתקציב וקונה ראוטר ללא מודם מתאים.

לגבי הזמנה מחו"ל, קשה להגיד מה הסיכוי שהמוצר ייעצר ע"י המכס אבל ממה שאני מבין מסיפורים של אנשים כאן בפורום אם מזמינים מאמזון (משלוח iparcel) אז בסיכוי גבוה יחסית החבילה נכנסת בלי בעיה והכי גרוע מחזירים לשולח ומקבלים כסף חזרה. לטענת רבים, צורות משלוח אחרות (נגיד DHL) יש סיכוי הרבה יותר גבוה שהחבילה תעצר במכס (ולקבל כסף חזרה תלוי מאיפה הזמנת ומה המדיניות שלהם). אישית יש לי ניסיון טוב מהזמנות מאמזון (לא נעצר אף פעם).

כמובן אתה יכול להחליט שאתה מעדיף לא להתעסק עם כל זה לשלם קצת יותר ביוקר על מכשיר קצת פחות טוב בארץ אבל מצד שני אתה יכול להכנס לחנות ליד הבית ולצאת עם המוצר ביד.

עריכה: אם זה לא היה ברור את ה-G225/9970 אתה קונה בארץ (גם לא נראה לי שתמצא בחו"ל ואפילו אם תמצא כמה כבר תחסוך על מוצר כזה זול). אחרי שכבר יש לך לפחות פתרון זמני (המודם/ראוטר) אז השאלה מתי ואיזה ראוטר לקנות ומאיפה (מהארץ או מחו"ל). אם וכאשר אתה מגיע לגשר אני מציע לך לפחות להסתכל ולהתרשם מההבדל במבחר ובמחירים בין הארץ לחו"ל בתחום. לפחות היום הוא די משמעותי לדעתי.

asd1301 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

תודה רבה

שליחה #5 

תודה רבה ...

אני חושב שעקב דרישותיי הנמוכות ועקב כך שיחוברו לראוטר הזה רק 2 מכשירים באופן קווי (מחשב+טלווזיה חכמה) יישבו אחד ליד השני עם הראוטר...אז אני אצתנע הפעם ויקנה את ה 9970 וזהו . אין צורך ביותר
כאשר אחבר את הטלוזיה הנוספת בבית בחדר השינה (זה כבר לא יהיה קוי, אלא אל חוטי) אז.. אקווה לטוב מבחינת ה WIFI :)

או מקסימום יקנה מגבר קטן ב100 שקלים או את מתאמי החשמל (מנסיון עובד מצויין!) וזהו ..יעשה את העבודה... זה בית קטן.

ההתלבטות שלי עכשיו היא איזה ספק תשתית ללכת
פרטנר ב 59 - 100 מגה
או אקספון ב 69 - 100 מגה :)
האם להפריד ספק תשתית או ללכת עם פרטנר על הכל - TV+ספק+תשתית (חוסך 10 שקלים חודשיים)
ראוטר אקנה השבוע בלי קשר, לא אשכיר מאף אחת מהן.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”