מתחיל לתכנן בית חכם - מה עדיף? 916 או 868 ZWAVE?

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
BuSHari פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 143

שליחה

שלום לכולם,

אחרי הרבה זמן שאני קורא ומנסה להבין איך אפשר לבנות לעצמי בית חכם בקלות, אז יש לי שאלה אחת שאיתה אני רוצה להתחיל כדי להבין מה אני הולך לרכוש.

לפי מה שקראתי פה בפורום, עד לפני שנה בערך כולם היו קונים מוצרים עם תדר 868 ומעט מאוד 916.
בשנה האחרונה נכנסו הרבה שחקנים בתחום הבית החכם ומה שגרם לזה שהתחילו גם לייצר מלא מוצרים עם התדר 916 (Fibaro, MCO Home...).

עכשיו השאלה שלי, מה כדאי לי לקנות כי ברגע שקניתי בקר עם תדר מסויים אז ככה כל רכיבי ה-ZWAVE שלי צריכים להיות.
916 או 868?

תודה,
עידן

yakovst3
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 296

שליחה

אתה יכול ליצור בבית רשת בכל תחום תדר שתבחר אבל אין רכיב שמגשר באמת בין 2 רשתות (אתה תמיד יכול לחבר בקר לבקר אחר שעובד על רשת אחרת וזה ירגיש כמו רשת אחת)
ולכן מומלץ להישאר עם תחום אחד בכל הבית כי להפעיל 2 רשתות זה לא נח ולא כדאי כלכלית (אין שרשור רכיבים ויש צורך להשקיע ברכיבה שיתחבר לתחום השני)
התדר היחיד שחוקי בארץ הוא ה916 והוא בשימוש בגדול רק בארץ (עד כמה שאני יודע)
כתוצאה מכך רכיבים אירופאים הם יותר זולים (יש יותר קהל יעד) קיימים יותר מוצרים (מאותו הסיבה) אבל אי אפשר להשיג בארץ (לא חוקיים פה)

Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2568
שם מלא: Grappa

שליחה

@yakovst3
·
תיאורתית אפשר להשתמש ב 2 בקרי VERA בקלאסטר (אשכול) בקר בתדר ישראלי ובקר בתדר אירופאי, הם יעבדו במשולב ויחלקו משאבים בניהם.
ניסיתי בזמנו להפעיל 2 בקרי VERA בקלאסטר עם תדר בודד (אירופאי) זה עבד טוב מאד.
כששאלתי את התמיכה של VERA האם זה יעבוד גם עם בקרים בתדרים שונים התשובה שקיבלתי היתה שהקלאסטר בנוי ברמה התוכנתית ואין קשר לתדר ולכן אין מניעה שזה יעבוד.

אולי @דומיקון יכול לבדוק את זה

yakovst3
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

Grappa כתב:@yakovst3
·
תיאורתית אפשר להשתמש ב 2 בקרי VERA בקלאסטר (אשכול) בקר בתדר ישראלי ובקר בתדר אירופאי, הם יעבדו במשולב ויחלקו משאבים בניהם.
ניסיתי בזמנו להפעיל 2 בקרי VERA בקלאסטר עם תדר בודד (אירופאי) זה עבד טוב מאד.
כששאלתי את התמיכה של VERA האם זה יעבוד גם עם בקרים בתדרים שונים התשובה שקיבלתי היתה שהקלאסטר בנוי ברמה התוכנתית ואין קשר לתדר ולכן אין מניעה שזה יעבוד.

אולי @דומיקון יכול לבדוק את זה
...
·עד כמה שאני יודע האפשרות אכן קיימת (ולחלוטין אפשר להשתמש בבקר אחר ולא vera לבקר המשני או אפילו לקנות סטיק usb לצדק השני)
ואם תקרא טוב תראה שזה גם מופיע בהודעה שחי

BuSHari פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

תודה רבה לכולם על העזרה, אבל אני לא מעוניין להשתמש בבקר של ורה ובטח לא בשני בקרים.
אני הולך לרכוש את הבקר של Homey, לפי דעתי ולפי ביקורות שראיתי הוא טיפה יותר טוב מהורה, מה שכן הם גם שולחים את כל סוגי התדרים (ישראלי, אירופאי, אמריקאי...) רק צריך לבקש איזה רוצים.

מה שרציתי לדעת בעקרון, זה אם כדאי לי לקנות את הדגם 916 ככה שהמכשיר ״חוקי״ בארץ ולקוות שאכן כל רכיב שארצה לקנות יתמוך בתדר הזה, או ללכת על בטוח (ולהסתכן במשלוחים לארץ) ולקנות את הדגם 868 ולהיות בטוח שכל רכיב שאני אי פעם ארצה יתמוך לי בתדר הזה.

למי שלא מכיר את Homey, כנסו לאתר שלהם ולאיזור האפליקציות שלהם (תומכים מעל 20,000 רכיבים),
המכשיר הזה תומך בכל הפרוטוקולים שיש היום ויש להם מגוון רחב של תדרים של Z-Wave.
הם רוצים לשלוח לי את הדגם שתומך בישראל אבל אמרתי להם לעצור את המשלוח כי אני רוצה לבדוק מה יותר עדיף בשבילי.
https://www.athom.com/en/

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5012

שליחה

בקרים בתדר 868 אינם :חוקיים" בארץ ולמרות זאת רוב המשתמשים שיש להם מע' כזו (גם בארץ) עובדים בתדר זה.

יש את הבחור הנחמד הזה - שם משתמש "דומיקון" - מציע לך לדבר איתו ולברר האם מגוון המודולים שקיים בתדר 868 קיים גם בתדר שישראלי .
לאחר מכן - תוכל להחליט בעצמך .

Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2568
שם מלא: Grappa

שליחה

yakovst3 כתב:
...
...
·עד כמה שאני יודע האפשרות אכן קיימת (ולחלוטין אפשר להשתמש בבקר אחר ולא vera לבקר המשני או אפילו לקנות סטיק usb לצדק השני)
ואם תקרא טוב תראה שזה גם מופיע בהודעה שחי
...
·
חיבור 2 בקרים מתוצרת שונה (לדוגמא סטיק + קוד פתוח ו VERA) באותה המערכת אפשרי רק באם תדר הZWAVE זהה, הגישור מתבצע דרך רשת ה הZWAVE ולכן התדר חייב להיות זהה.
התנסתי בזה עם בקר VERA וסטיק UZB

BuSHari פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

movieman כתב:בקרים בתדר 868 אינם :חוקיים" בארץ ולמרות זאת רוב המשתמשים שיש להם מע' כזו (גם בארץ) עובדים בתדר זה.

יש את הבחור הנחמד הזה - שם משתמש "דומיקון" - מציע לך לדבר איתו ולברר האם מגוון המודולים שקיים בתדר 868 קיים גם בתדר שישראלי .
לאחר מכן - תוכל להחליט בעצמך .
...
·תודה רבה.

@דומיקון אתה יודע אולי להגיד לי אם המגוון של רכיבי ה-ZWave בתדר של 916 הוא גדול כמו בתדר 868?

eagle75
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 2805

שליחה

קח בחשבון שגם אם המבחר דומה (ומטעמי גדלים גאוגרפים של האיזורים שמשתמשים בהם אתפלא אם הוא דומה אפילו בפקטור 10) יהיה הבדל במחיר בין אותו רכיב בשני התדרים. שוב, רק מטעמי גודל אוכלוסית השימוש...

yakovst3
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@BuSHari
·לדעתי לדבר על המבחר באופן כללי זו טעות
לאף אחד לא משנה אם חסר רכיבים שהוא לא צריך
אבל מה שאני יודע שקיים זה מפסקים, מפסקים כפולים, מתאמים לשחקנים ומתגים לתריסים
יותר מזה אין לי מושג אבל לדעתי קיימים גם חיישנים למיניהם וכו'
אם יש לך בקשה מיוחדת לרכיב מיוחד שאולי לא קיים ברשת כדאי שתעלה פה שאלה ספציפית
כי קיימים רכיבים שמעולם לא תחשוב שאולי תדע מה הם באמת נועדו לעשות

BuSHari פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

אני למשל מחפש מתג טאצ' לתאורה שכולל ZWAVE ולצערי לא ראיתי הרבה כאלה ובטח לא בתדר 916
כמו זה למשל:
https://www.aliexpress.com/item/EU-Vers ... 68881.html

או זה:
http://www.mcohome.com/show_list.php?id=13&sid=46

shmuelsmart
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 72

שליחה

@BuSHari
·המתגים של COOLCAM אם תתאמץ קצת ותבקש ספציפית מחלק מהמוכרים תוכל למצוא אותם גם בתדר הישראלי
והמתגים MCOHOME כבר מזמן קיימים בארץ עם אישור מכון התקנים ומשרד התקשורת
בהצלחה
שמואל
המרכז לבית חכם - פתרונות חכמים אלחוטיים
מגוון פתרונות חכמים ושירות ללא תחרות
רחוב הנחושת 1 אשדוד
08-9515552
www.getsmarter.co.il

BuSHari פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

אחלה תודה רבה לכולם על העזרה

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5012

שליחה

BuSHari כתב:אחלה תודה רבה לכולם על העזרה
...
·

אגב ,
דומיקון הוא מוכר/חנות/יבואן בארץ של מודולי/בקרי Z-WAVE ולמיטב הבנתי הראשון בארץ שהעביר תקינה למוצרים הנ"ל.

אני לא מכיר אותו , אך משיטוטים ועזרה שהוא נותן באתר וגם בהודעות פרטיות - הוא נשמע מוכר/אדם הגון ואין ספק כי אם הייתי רוכש היום מערכת
הייתי שואל לעצתו/עזרתו ואף רוכש ממנו.

BuSHari פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

תודה רבה לכולם, החלטתי שאני קונה רכיבים בתדר 868, פשוט המגוון יותר גדול ופחות סיבוכים.
רק צריך להתפלל כל פעם ששום דבר לא ייעצר במכס

חזור אל “בית חכם ובקרה”