מבקש עזרה בזיהוי חלקים אלקטרוניים
שלום לכולם, לאחרונה נשרף לי הבקר של האופניים פתחתי אותו וראיתי שהקבל ועוד רכיב אלקטרוני נשרפו כתוצאה מקצר שנגרם בגלל טעות שלי.
אני יודע לזהות את הנגד שכנראה שהוא 1000 אום אבל את הרכיב אלקטרוני שלידו כתוב FB43 השני איני מצליח לזהות.
מבקש את עזרתכם בנושא, תודה.
אני יודע לזהות את הנגד שכנראה שהוא 1000 אום אבל את הרכיב אלקטרוני שלידו כתוב FB43 השני איני מצליח לזהות.
מבקש את עזרתכם בנושא, תודה.
-
- הנגד
-
- הרכיב האלקטירוני FB43
נראה לי שיש עליו שרוול נצמד שמסתיר את הערך שלו. אפשר להסיר אותו?
הייתי אומר שזה פיוז אבל בגלל שעל אחד הרגליות יש בידוד טרמי אז כמאט וודאי שזה נגד
אפשר תמונה של פנים הלוח ואת דגם הלוח ?
תנסה לראות מה זה FB42 ו FB44 אולי זה יתן לך כיוון. אולי יש בלוח עוד FB43 שזה כנראה אותו הרכיב
הייתי אומר שזה פיוז אבל בגלל שעל אחד הרגליות יש בידוד טרמי אז כמאט וודאי שזה נגד
אפשר תמונה של פנים הלוח ואת דגם הלוח ?
תנסה לראות מה זה FB42 ו FB44 אולי זה יתן לך כיוון. אולי יש בלוח עוד FB43 שזה כנראה אותו הרכיב
- molvy
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7042
- נתן תודות: 1274 פעמים
- קיבל תודות: 1462 פעמים
צריך צילום טוב יותר של הלוח המודפס,
אבל נראה שזה פיוז כי הוא מורכב על שני מוליכים מאוד עבים על גבי הלוח המודפס
אבל נראה שזה פיוז כי הוא מורכב על שני מוליכים מאוד עבים על גבי הלוח המודפס
·שמע אני מכאן ועם הצילום הלא איכותי רואה שקיים רכיב שמאונך לזה שנהרס עם אותו כיתוב של fb43 אז אני מעריך שמדובר על קבל Smdguyy17 כתב:@legopart
·
היי בלוח אין עוד רכיב כזה עם אותו שם, ניסתי לחפש גם את השם שלו באינטרנט ולא מצאתי כלום.
בקשר לרכיב עצמו ניסתי לגרד את הרכיב והוא התפרק לגמרי אני לא ראיתי אם יש עליו איזה שם או סימן.....
היה נחמד אם הייתה מפרגן לנו ביותר תמונות ומציין דגמים
- rafib65
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 464
- שם מלא: רפי ב
- נתן תודות: 32 פעמים
- קיבל תודות: 60 פעמים
Ferrite bead הוא רכיב קרמי מגנטי (פריט) שתפקידו לסנן רעש בתדר גבוה בד"כ, כלומר הוא לא מעביר תדרים גבוהים אבל מהווה קצר לזרם DC.
המטרה בכרטיס שלך היא קרוב לוודאי לסנן רעשים בכרטיס מלצאת החוצה (לצורך עמידה בתקנים כמו FCC) ולהיפך - למנוע מרעשים על קו אספקת המתח מלהפריע לפעולת הכרטיס.
לכן אם פשוט תקצר אותו יזרום זרם ורק "תפגע" בפעולת הסינון לתדרים הגבוהים. רוב הסיכויים שהכרטיס יעבוד ללא בעיות.
בהצלחה!
המטרה בכרטיס שלך היא קרוב לוודאי לסנן רעשים בכרטיס מלצאת החוצה (לצורך עמידה בתקנים כמו FCC) ולהיפך - למנוע מרעשים על קו אספקת המתח מלהפריע לפעולת הכרטיס.
לכן אם פשוט תקצר אותו יזרום זרם ורק "תפגע" בפעולת הסינון לתדרים הגבוהים. רוב הסיכויים שהכרטיס יעבוד ללא בעיות.
בהצלחה!
אני דווקה חשבתי תמיד שהסינון עובד במקביל ולא בטור לכן לקצר פשוט ימנע מהמעגל לעבוד כי הכל יזרום לGND במקום רק האות הלא מסונן.
נגד ספורטאי...
-אין לי מושג לגביו. אני חושב שהוא מחבר בין הGND לעוד איזה רכיב בהמשך (ושוב לא רואה טוב)
נגד ספורטאי...
אני חושב שצהוב בגודל הזה זה מאזור ה 2W
אולי תנסה לגלף/לחתוך ממנו את הסרט שצמוד עליו?
*תנסה למדוד שוב
בעצם אין לי מושג מה הגודל שלו, אם זה נגד קטן זה יכול להיות של 0.5W
לצערי הם מייצרים את כולם אותו דבר גם אם הגודל זהה
אולי תנסה לגלף/לחתוך ממנו את הסרט שצמוד עליו?
*תנסה למדוד שוב
בעצם אין לי מושג מה הגודל שלו, אם זה נגד קטן זה יכול להיות של 0.5W
לצערי הם מייצרים את כולם אותו דבר גם אם הגודל זהה
- molvy
- חבר מכור קשה

כפי שאמר legopart יש עוד רכיב FB
זה מעט מורכב אבל אם תפרק אותו (רכיב SMT) ותמדוד אותו ברב מודד והוא יראה קצר תוכל לקצר גם את הרכיב שנשרף.
עבודה מעט עדינה אבל זה הכי טוב שאני יכול ליעץ לך בשלב זה
אולי תחפש את הסכמה של המעגל באינטרנט לפי דגם ויצרן האופניים
בהצלחה
זה מעט מורכב אבל אם תפרק אותו (רכיב SMT) ותמדוד אותו ברב מודד והוא יראה קצר תוכל לקצר גם את הרכיב שנשרף.
עבודה מעט עדינה אבל זה הכי טוב שאני יכול ליעץ לך בשלב זה
אולי תחפש את הסכמה של המעגל באינטרנט לפי דגם ויצרן האופניים
בהצלחה
@molvy
·
@legopart
·
לא הצלחתי למצוא תרשים של הבקר באינטרנט אבל התכתבתי עם החברה והם רשמו לי את הנתונים שהיו חסרים לי. הנגד שנשרף לי הוא 100 אהום והרכיב FB הוא באמת כמו שארמתם שניתן לקצר אותו.
רציתי לשאול עוד משהו, הסוללה שלי היא 36V והנגד הוא 100 האום, זה אומר שהזרם הוא 0.36A.
יש אנשים שהחליפו את הסוללה למתח של 48V חלקי הנגד יוצא 0.48A אם אני יחליף את הנגד שלי ל 75 הואם זה יתן לי את אותו הזרם 0.48A (אני רוצה לעלות את מהירות הנסיעה) השאלה אם זה יכול לפגוע בבקר והאם זה באמת יעלה את המהירות?
תודה לכם
·
@legopart
·
לא הצלחתי למצוא תרשים של הבקר באינטרנט אבל התכתבתי עם החברה והם רשמו לי את הנתונים שהיו חסרים לי. הנגד שנשרף לי הוא 100 אהום והרכיב FB הוא באמת כמו שארמתם שניתן לקצר אותו.
רציתי לשאול עוד משהו, הסוללה שלי היא 36V והנגד הוא 100 האום, זה אומר שהזרם הוא 0.36A.
יש אנשים שהחליפו את הסוללה למתח של 48V חלקי הנגד יוצא 0.48A אם אני יחליף את הנגד שלי ל 75 הואם זה יתן לי את אותו הזרם 0.48A (אני רוצה לעלות את מהירות הנסיעה) השאלה אם זה יכול לפגוע בבקר והאם זה באמת יעלה את המהירות?
תודה לכם
אישית לא נשמע לי הגיוני שתפקוד של כל המכשיר יקבע בגלל נגד אחד.
תשאל כבר את החברה האם הם מאשרים זאת.
ד"א: עוד משהו שאני עושה כשנשרף הלוח וזה מחפש חלופי באיביי נגיד ולפי התמונה שלו משלים את הרכיב.
1 -לא ציינת עבור מה הלוח
2- לא ציינת האם הצלחת לסדר אותו והוא עובד, אתה רוצה לעשות מודינג אבל לא אמרת לנו האם הוא עובד כבר עם הרכיבים הסטנדרטיים?
תשאל כבר את החברה האם הם מאשרים זאת.
ד"א: עוד משהו שאני עושה כשנשרף הלוח וזה מחפש חלופי באיביי נגיד ולפי התמונה שלו משלים את הרכיב.
1 -לא ציינת עבור מה הלוח
2- לא ציינת האם הצלחת לסדר אותו והוא עובד, אתה רוצה לעשות מודינג אבל לא אמרת לנו האם הוא עובד כבר עם הרכיבים הסטנדרטיים?
לא הבנתי מה הקשר בין הזרם שעובר בנגד כלשהו למהירות נסיעה.
גם לא יודע מאיפה הקרצת את נתון הזרם הזה, הרי הסוללה לא מחוברת במקביל לנגד. זה מעשה די חסר הגיון ותועלת. מלבד זאת הספק נסיעה עם זרם כזה הוא ואטים בודדים, בעוד הוא אמור להיות מאות וואטים (מוגבל ל250 ואט). כך שבכלל לא ברור מה הקשר.
מלבד זאת, אם הבקר מיועד למתח 36V אז כנראה שבמתח 48V משהו בו ישרף. הסינים לא ששים לתת ספיירים.
גם לא יודע מאיפה הקרצת את נתון הזרם הזה, הרי הסוללה לא מחוברת במקביל לנגד. זה מעשה די חסר הגיון ותועלת. מלבד זאת הספק נסיעה עם זרם כזה הוא ואטים בודדים, בעוד הוא אמור להיות מאות וואטים (מוגבל ל250 ואט). כך שבכלל לא ברור מה הקשר.
מלבד זאת, אם הבקר מיועד למתח 36V אז כנראה שבמתח 48V משהו בו ישרף. הסינים לא ששים לתת ספיירים.
..
@legopart
·
רק היום קיבלתי את המייל חזרה כך שעדין לא הספקתי לבדוק אם זה עובד.
לא מצאתי חלופי באינטרנט החיבורים שיש לי בבקר הזה הם מיוחדים ומתאים גם לצג, כך שגם אם אני ימצא בקר עם חיבורים זהים הצטרך להחליף את הצג ואז העלות תיהיה יקרה יותר
@ZiggyMan
·
ראיתי הרבה אנשים שמחלים את הסוללה שלהם ל48V ללא החלפה של הבקר לכן הנחתי שזה יתאים..
·
רק היום קיבלתי את המייל חזרה כך שעדין לא הספקתי לבדוק אם זה עובד.
לא מצאתי חלופי באינטרנט החיבורים שיש לי בבקר הזה הם מיוחדים ומתאים גם לצג, כך שגם אם אני ימצא בקר עם חיבורים זהים הצטרך להחליף את הצג ואז העלות תיהיה יקרה יותר
@ZiggyMan
·
ראיתי הרבה אנשים שמחלים את הסוללה שלהם ל48V ללא החלפה של הבקר לכן הנחתי שזה יתאים..
- molvy
- חבר מכור קשה

תכלס תחליף את הנגד תקצר את הרכיב השרוף (FB) ותתפלל שלא נשרף של שם משהוא יותר מסובך..
לדעתי העלאת מתח הסוללה יכול לפגוע בבקר ולדפוק את כל העסק ואם המנוע לא יודע לעמוד במתח הגבוה יותר אפילו אפשר לדפוק את המנוע
בהצלחה
לדעתי העלאת מתח הסוללה יכול לפגוע בבקר ולדפוק את כל העסק ואם המנוע לא יודע לעמוד במתח הגבוה יותר אפילו אפשר לדפוק את המנוע
בהצלחה