בעיית SOUND בערוץ ישראל 10?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
EB1000 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 390
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום לכולם.

אני קולט את ערוץ 10 דרך ממיר לוין פרטי עי עמוס. שמתי לב שהקול לא נשמע לגמרי בפוקוס, בעיקר כאשר שומעים במצב PRO LOGIC 2.

בקול של הקריין (צלילים שהם מונו) זולגים במיקצת לערוצי הסרונד. (OUT OF PAHSE)

אם אני בוחר עי הממיר רק את הערוץ הימני או השמאלי, אז הקול חוזר להיות ממוקד דרך הסנטר.

אני יודע שרובכם רואים את הערןץ דרך YES או HOT, ובממירים אלה לא ניתן לבחור פס קול, אבל אם מישהו יוכל לבדוק אם הוא מרגיש בזליגה של צלילים לרמקולים האחוריים.

אני כבר שלחתי מספר ציילים לערוץ, אבל הם ממשיכים להתעלם..

דרך אגב, לידע כללי, ערוץ 10 משדר 2 פסי קול שונים, שניתן לבחור ביניהם עי הממיר (YES ן HOT מעבירים רק את הפס הקול העיקרי)

הפס קול השני נשמע גרוע עם הרבה CLIPPING

אשמח אם מישהו יבדוק את הבעיה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78760
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5370 פעמים

שליחה #2 

EB1000,

ההעברה של התשדורת נעשית ללויין על ידי הרשות השניה ולא על ידי ערוץ 10.

אני אעביר את הערותיך למנהל הטכני של הערוץ. מקווה שהוא יוכל לברר את הנושא.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #3 

תגובת המנהל הטכני של ערוץ 10:
הרשות השניה משדרת את ערוץ 10 ו2 בחבילת הלווין הפתוח (עמוס) רוחב החבילה הוא M9 זאת אומרת 4.5 לערוץ (וידאו ואודיו) האודיו מקודד MPEG ולכן קשה לפענח אותו ב LOGIC PRO. מעבר לזה עם ערוץ 10 משודרים 4 ערוצי אודיו 1-2 מכילים את האודיו הרלונטי לשידור של ערוץ 10, 3-4 משמשים כערוצי ההעברה לתחנת הרדיו האזוריות ובכל 2 דקות לשעה עגולה מתחיל שם המחזור של מבזק החדשות הנוכחי לתחנות הרדיו האזוריות בזמן שלא משודר שם המבזק אולפן הרדיו משדר את הערוץ באיחור כאות בדיקה לתקינות הקו עבור תחנות הרדיו האזוריות. בקיצור ערוצים 3-4 הם לא לשימוש הצופה. אני אבקש שיחליפו את שידורי הערוץ ב 3-4 למשהוא אחר כך שזה לא יבלבל.
...

EB1000 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 390
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #4 

תודה רבה עופר. לצערי ההסבר של המנהל עדיין לא פותר את הבעיה. אני רק מתיחס לפס הקול הראשי של הערוץ. לפי בדיקה שערכתי עי תוכנת עריכת קול (הקלטתי קטע דיבור של מנחה החדשות וביצעתי אנליזה ספקטראלית לכל ערוץ בנפרד). נראה כי יש פער של כ 13 מעלות במופע הקול בין ערוץ ימיל לשמאל.

הדבר לא קורה בפס הקול של ערוץ 2, זה קורה רק בערוץ 10!.

אני ממש לא מקבל את טענת המנהל שפס קול MPEG לא ניתן לפענח עי PRO LOGIC. הפיענוח ב DPL2 הוא ניטרלי. תוצאת האות המפוענח משקפת את האות המקורי. למעשה גם במצב סטריאו רגיל אני יכול להבחין בבעיה. קול הקריין נשמע לא ממוקד.

צריך לבדוק אם מקור הבעיה הוא במוקד השידור (ערוץ 10) או בתמסורת (הרשות השניה). בכל אופן, את ערוץ 2 אני שומע מצויין.

האם יש עוד מישהו ששם לב לכך?
The more I see People the more like Pigs

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #5 

EB1000,

אני מעביר להם את ההודעה שלך.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #6 

הצוות של ערוץ 10 ערך בדיקה היום בבוקר. הם לא ראו את התופעה בערוצי אודיו 1-2 בלויין עמוס.

הם עשו שימוש במקלט לוייני סקופוס ( 2800IRD ) ומקלט של חברת טנדברג (לצורך ההשואה) כלי המדידה היה מתוצרת טקטרוניקס 700VM.

EB1000, צור איתי קשר בהודעות פרטיות - חשוב לברר אם התופעה קוראת כל הזמן או שרק חלק מהזמן, ובאיזה ציוד בדיוק אתה עושה שימוש.

eladts
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 224
שם מלא: אלעד צור
קיבל תודות: 2 פעמים

גם אצלי יש תופעה דומה

שליחה #7 

גם אצלי יש תופעה דומה, שכצופים בערוץ 10 דרך YES במצב DPL2 קול הקריין נשמע גם באחוריים. נראה לי שזו בעיה בערוץ תמסורת מסויים אלא איזשהו עיבוד DSP שהם מפעילים, בכוונה או שלא, על האות שמשודר מהם.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”