שאלה בקשר להמרת מתח 220-110 הספק W לעומת VA
פתחתי את זה במקור בפורום "מוצרי חשמל לבית", אך כנראה שזאת שאלה טכנית מדי לשם, אז אני מנסה גם פה.
אוקי, יש לי שאלה, יש לי קרובת משפחה בארה"ב שצריכה להגיע עם מחליק שיער או משהו בסגנון, על המוצר כתוב בפירוש 85W 110V.
יש לי בבית ממיר מתח שמצאתי שכתוב עליו 90VA, על פניו, אני מכיר את עניין הPOWER FACTOR, לכפול את הנתון ב0.92 ולקבל 82.8W.
הבעיה היא, שכשנכנסתי לאתר כדי לברר מידע, ראיתי שעל ממיר המתח שמצאתי המוכר מציין 90W (ניתן לראות בתמונה ,קישור לדף המוצר ), שזה נתון די סותר את מה שכתוב על המוצר עצמו.
שאלה ראשונה: למי להאמין?
שאלה שניה: האם אפשר להשתמש במידה וזה באמת 82.8W ולא 90W, אם כן, מה הסכנות? האם הסכנה היא למוצר או למעביר המתח.
תודה רבה לעוזרים.
אוקי, יש לי שאלה, יש לי קרובת משפחה בארה"ב שצריכה להגיע עם מחליק שיער או משהו בסגנון, על המוצר כתוב בפירוש 85W 110V.
יש לי בבית ממיר מתח שמצאתי שכתוב עליו 90VA, על פניו, אני מכיר את עניין הPOWER FACTOR, לכפול את הנתון ב0.92 ולקבל 82.8W.
הבעיה היא, שכשנכנסתי לאתר כדי לברר מידע, ראיתי שעל ממיר המתח שמצאתי המוכר מציין 90W (ניתן לראות בתמונה ,קישור לדף המוצר ), שזה נתון די סותר את מה שכתוב על המוצר עצמו.
שאלה ראשונה: למי להאמין?
שאלה שניה: האם אפשר להשתמש במידה וזה באמת 82.8W ולא 90W, אם כן, מה הסכנות? האם הסכנה היא למוצר או למעביר המתח.
תודה רבה לעוזרים.
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
לא יודע מאיפה הבאת את הנושא של ההכפלה ב-0.92. למיטב ידיעתי אין פקטור קבוע, זה תלוי ב- Power Factor בכל מקרה לגופו.
לשאלותיך:
- האם למחליק השיער יש מספר אופני הפעלה/עוצמות? אם כן, ייתכן שבעצמה הנמוכה יפעל
- אם ההספק הנקוב על מחליק השיער מדוייק (לפעמים מנפחים אותו קצת) אז אכן יש סיכוי שלא יעבוד
- הסכנה היא לשנאי שלך קודם.
לשאלותיך:
- האם למחליק השיער יש מספר אופני הפעלה/עוצמות? אם כן, ייתכן שבעצמה הנמוכה יפעל
- אם ההספק הנקוב על מחליק השיער מדוייק (לפעמים מנפחים אותו קצת) אז אכן יש סיכוי שלא יעבוד
- הסכנה היא לשנאי שלך קודם.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
ה 0.92 זה גורם ההספק הנדרש עי חברת חשמל, אבל איןלו שום קשר לגורם הספק בפועל של מוצרי חשמלי ביתיים. על השנאי רשום 90 וואט ועל הצרכן 85. זה אמור לעבוד, הוא גם מוגן עי נתיך אז אין ממש סכנה. אם למכשיר אין בידוד כפול והוא נזקק להארקה (3 חיבורים) אז אתה צריך שנאי עצמי ששומר על רציפות האפס וממשיך את ההארקה...
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3632
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
בדרך כלל נהוג בשנאים שיהי מרווח של פי 1.5 עד פי 2 בין המוצהר לצריכה של המכשיר שמתחבר
אלו לא שנאים איכותיים במיוחד וללכת על הקצה יכול לשרוף אותם
במיוחד במכשירים שמגיעים לצריכות האלו- כמו תנורים ומחליקי שיער או דברים דומים
אלו לא שנאים איכותיים במיוחד וללכת על הקצה יכול לשרוף אותם
במיוחד במכשירים שמגיעים לצריכות האלו- כמו תנורים ומחליקי שיער או דברים דומים
@איינשטיין
·
https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7 ... 7%A4%D7%A7
זה בקשר ל0.92
-אני לא יודע איזה אפשרויות הפעלה יש לו, המכשיר לא אצלי כפי שכתבתי.
-אין לי דרך לדעת אם זה מדוייק,לא יודע אם לקחת הסיכון ולסכן את המכשיר/השנאי, זה מה שכתוב על המכשיר.
-תודה
@Rekcuf
·
כפי שכתבתי, על השנאי לא כתוב וואט, אלא VA בעוד על המוצר כתוב וואט ( W ) וכמו שכתבתי, למיטב ידיעתי, זה לא אותו דבר בפועל, לכן נכנס עניין הPOWER FACTOR. כלומר, לאחר חיפוש באינטרנט ראיתי שככה אפשר לחשב זאת, אם אתה טוען שזה זהה, אז למה בעצם זה נכתב ככה?
אין הארקה למיטב ידיעתי.
·
זה בקשר ל0.92
-אין לי דרך לדעת אם זה מדוייק,לא יודע אם לקחת הסיכון ולסכן את המכשיר/השנאי, זה מה שכתוב על המכשיר.
-תודה
@Rekcuf
·
כפי שכתבתי, על השנאי לא כתוב וואט, אלא VA בעוד על המוצר כתוב וואט ( W ) וכמו שכתבתי, למיטב ידיעתי, זה לא אותו דבר בפועל, לכן נכנס עניין הPOWER FACTOR. כלומר, לאחר חיפוש באינטרנט ראיתי שככה אפשר לחשב זאת, אם אתה טוען שזה זהה, אז למה בעצם זה נכתב ככה?
אין הארקה למיטב ידיעתי.
·shayp כתב:@איינשטיין
·
זה בקשר ל0.92
-תודה
@Rekcuf
·
אין הארקה למיטב ידיעתי....
בהודעה המקורית שלך רשום W בשני המקרים. אם על השנאי רשום VA שזה יותר הגיוני לשנאי, אז זה אומר ש 90 וואט זה ההספק התיאורטי המרבי שהשנאי מסוגל להעביר. ההספק הממשי בוואט יהיה תלוי בעומס המחובר. מהו גורם הספק של המכשיר? אין שום דרך לדעת. זה יכול להיות כל ערך בין 0.8 ל 0.9 אם מדובר במכשיר עם מנוע AC. אם זה מנוע DC כולל מיישר, אז יכול להיות גם 0.7. מכאן שאתה יכול להיות על הגבול יכולת השנאי. למשל אם ההספק הוא 85 וואט וגורם ההספק הוא 0.9 אז ה VA יהיה 85 חלקי 0.9 זה כבר חורג מה 90VA המרביים. מכאן שמומלץ להשתמש בשנאי גדול יותר, בעיקר שהספק נקוב של מוצר מתייחס לרוב להספק מוצא ולא מבוא, מכאן שיש לקחת בחשבון גם נצילות.. חפש שנאי עם 120VA לפחות.