מגבר Class-D וחיבור למספר רמקולים
-
PCingAddict
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1564
- שם מלא: יוסי
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 190 פעמים
יש לי מערכת קולנוע ביתית מהסוג הזול יחסית (5 רמקולים + מגבר + סאב).
אני רוצה לנסות לחבר את ארבעת הלווינים למגבר קטן שישב בצד במקום חבוי ויהיה מחובר לכל הרמקולים במקביל (מקור שמע אחד).
האם אפשר לקנות את אחד ממגברי ה Class-D ולחבר 4 רמקולים במקביל? השאלה היא כמובן לא מבחינה טכנית (שניים על כל ערוץ), אלא מבחינת יכולת המגבר ״לסחוב״, והמטרה היא לא לעשות מסיבות...
אגב, אשמח גם להמלצה על מגברים כאלה אם יש.
ראיתי שה SMSL מומלצים וגם המחירים נוחים (פחות מ 75$).
תודה!
אני רוצה לנסות לחבר את ארבעת הלווינים למגבר קטן שישב בצד במקום חבוי ויהיה מחובר לכל הרמקולים במקביל (מקור שמע אחד).
האם אפשר לקנות את אחד ממגברי ה Class-D ולחבר 4 רמקולים במקביל? השאלה היא כמובן לא מבחינה טכנית (שניים על כל ערוץ), אלא מבחינת יכולת המגבר ״לסחוב״, והמטרה היא לא לעשות מסיבות...
אגב, אשמח גם להמלצה על מגברים כאלה אם יש.
ראיתי שה SMSL מומלצים וגם המחירים נוחים (פחות מ 75$).
תודה!
- freedom_il
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2159
- נתן תודות: 80 פעמים
- קיבל תודות: 196 פעמים
חשמלית זה מתכון לאסון. אם תחבר 4 רמקולי 8 אוהם למקור אחד המקור יראה 2 אוהם ויוציא זרם גבוה מאוד שככל הנראה יגרום לו להתחמם ולהשרף.
מבחינת סאונד אני לא מבין מה הרעיון.
מבחינת סאונד אני לא מבין מה הרעיון.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10914
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
יותר גרוע.
רמקול 8 אוהם יורד בתדרים מסויימים עד ל- 3-4 אוהם.
וכיוון שהרמקולים מחוברים במקביל, כשינוגנו אותם תדרים מסויימים, המגבר יראה פחות מ- 1 אוהם עומס.
בד"כ במערכות הזולות והמשולבות, הרמקולים הם בעלי עכבה של 3-4 אוהם.
אז המגבר יראה עומס של רבע אוהם, ואפילו פחות.
רמקול 8 אוהם יורד בתדרים מסויימים עד ל- 3-4 אוהם.
וכיוון שהרמקולים מחוברים במקביל, כשינוגנו אותם תדרים מסויימים, המגבר יראה פחות מ- 1 אוהם עומס.
בד"כ במערכות הזולות והמשולבות, הרמקולים הם בעלי עכבה של 3-4 אוהם.
אז המגבר יראה עומס של רבע אוהם, ואפילו פחות.
-
PCingAddict
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1564
- שם מלא: יוסי
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 190 פעמים
@freedom_il
@Amir64
תודה לשניכם!
מבחינת סאונד - גם אני לא מבין מה הרעיון, אבל זה בשביל חבר שאין לו עניין בסאונד איכותי, אלא בסה"כ להשמיש 4 רמקולים שכבר יש לו וחוטים שמושחלים למקומות שנוחים לו.
לגבי בעיית העומסים - הרמקולים המדוברים הם לוייניים קטנים מאוד ופשוטים מאוד. האם בכל זאת יש עניין של עומס? גם אם קונים מגבר שמסוגל להניע רמקולים גדולים בהרבה?
@Amir64
תודה לשניכם!
מבחינת סאונד - גם אני לא מבין מה הרעיון, אבל זה בשביל חבר שאין לו עניין בסאונד איכותי, אלא בסה"כ להשמיש 4 רמקולים שכבר יש לו וחוטים שמושחלים למקומות שנוחים לו.
לגבי בעיית העומסים - הרמקולים המדוברים הם לוייניים קטנים מאוד ופשוטים מאוד. האם בכל זאת יש עניין של עומס? גם אם קונים מגבר שמסוגל להניע רמקולים גדולים בהרבה?
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10914
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
אין קשר בין גודל הרמקול, לעומס שהוא מציג למגבר.
מה שחשוב זה נתון העכבה של הרמקול (זה צריך להיות רשום עליו)
דווקא הרמקולים הקטנים של המערכות המשולבות הם בעלי עכבה נמוכה, ובעייתיים לחיבור עם מגבר שנמצא ברסיבר, בטח בחיבור במקביל.
מה שחשוב זה נתון העכבה של הרמקול (זה צריך להיות רשום עליו)
דווקא הרמקולים הקטנים של המערכות המשולבות הם בעלי עכבה נמוכה, ובעייתיים לחיבור עם מגבר שנמצא ברסיבר, בטח בחיבור במקביל.