מס' שאלות + חוות דעת על מערכת קולנוע ביתית חדשה.

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
dor9661 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 11
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם וערב טוב,

אני עוד מעט שנתיים עם הרמקולים Microlab SOLO 7C, אין ספק רמקולים איכותיים, מוציאים צליל חד וברור, אך יש בעיה קטנה, אני חובב באסים די עמוקים וחזקים ועם הרמקולים האלה יש לי איתם בעיה, הם לא מספקים אותי בקטע של הבאסים וחבל מאוד... אז חשבתי לרכוש מערכת חדשה.
לאחר חיפוש ממושך באינטרנט הגעתי לכיוון של חברת CANTON.

מה דעתכם על הדגם Movie 70CX Canton? יש הבדל גדול מבחינת איכות הסאונד שהם מוציאים והבאס לעומת ה- SOLO 7C?

אני גם חדש בתחום הזה אז יש לי מס' שאלות שאשמח אם תענו עליהן ;)

1. יש אפשרות לסט Movie 70CX Canton להתחבר למחשב?
2. חייב מגבר על מנת להשתמש בהם?
3. יהיה הבדל משמעותי עם שימוש ברמקולים הנ"ל ללא מגבר ועם מגבר?
4. אפשרי לחבר את הרמקולים למגבר ואת המגבר למחשב?

תודה על העזרה!

Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1538
נתן תודות: 195 פעמים
קיבל תודות: 211 פעמים

שליחה #2 

אני לא מכיר את הרמקולים האלו של מיקרולאב, אבל בגדול סט 5.1 עם סאב בוודאות ישמע טוב יותר מזוג מדפיים שעולים 700 ש״ח, אפילו במחיר תקציבי כמו 1,800 ש״ח.

1+2. הסט של קנטון הוא 5.1, מה שאומר שהוא לא יכול להתחבר ישירות למחשב, אלא חייב לעבור דרך רסיבר ומשם בחיבור HDMI למחשב.
3. שוב, אין אפשרות להשתמש בהם ללא מגבר.
4. ראה 1+2

dor9661 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

Zachn כתב:אני לא מכיר את הרמקולים האלו של מיקרולאב, אבל בגדול סט 5.1 עם סאב בוודאות ישמע טוב יותר מזוג מדפיים שעולים 700 ש״ח, אפילו במחיר תקציבי כמו 1,800 ש״ח.

1+2. הסט של קנטון הוא 5.1, מה שאומר שהוא לא יכול להתחבר ישירות למחשב, אלא חייב לעבור דרך רסיבר ומשם בחיבור HDMI למחשב.
3. שוב, אין אפשרות להשתמש בהם ללא מגבר.
4. ראה 1+2
...
·תודה רבה חבר על התגובה המהירה והמפורטת! עכשיו אני מבין הרבה יותר.
בכללי, איך ה- 70CX מבחינת סאונד ובאס?
ד"א, יש לי בבית את המגבר kenwood kr-v7040, יתאים?

Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

באמת לא יכול להגיד לך איך הרמקולים האלו כי לא שמעתי אותם אישית.

לגבי מה שיש לך כרגע: מיקרולאב זה מותג שמספק פתרונות אודיו למחשבים ולא לקולנוע ביתי. מבחינת תדרים הם יורדים עד 55hz ולכן לא מספקים לך ביצועי באס טובים.

באס אמיתי נמצא באיזור 20-60hz, הרמקולים האלו מתחילים להשמיע צלילים ב-55hz, וגם אלו נתוני יצרן בתנאים אופטימליים, בפועל הייתי אומר שהם לא מנגנים מתחת ל-70hz במקרה הטוב. אז לפי נתונים יבשים, מבחינת באס הם חלשים. אין לי מושג לגבי איכות הסאונד מעל התדר הזה בלי לשמוע.

לגבי קנטון: גם הסאב שם לא להיט, כתוב שהוא יורד עד 38hz, שזה בטווח הבאס, אבל סאב שמגיע בתוך סט של 1,800 שקל לא באמת ינגן 38hz ובפועל לדעתי יתחיל באיזור 50hz. בכל זאת זה ישמע טוב יותר ממה שיש לך כרגע. הרמקולים ההיקפיים בסיסיים מאוד, שוב מדובר בסט שעולה 1,800 שקל...

המגבר שיש לך הוא סטריאו, ולכן לא תוכל לחבר אליו 5 רמקולים וסאב. תצטרך לקנות רסיבר חדש כדי להנות מהסט של קנטון.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #5 

צריך לראות איך אתה משרשר את האודיו לסאב ואז למיקרולאב. או להפך.
אולי אפשר לקנות קרוס חיצוני.
מה המטרה? מוזיקה?סרטים? אתה תחבר סראונד?

Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

תאמת חשבתי על זה, אם הוא קונה סאב סבבה, הוא יכול להשתמש במגבר שלו עבור המיקרולאב, רעיון טוב.

@Itay_Pollak

dor9661 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

המטרה שלי היא מוזיקה וסרטים, יותר מוזיקה. ומה אתם בעצם מציעים לי? לקנות רק סאב ולחבר אותו למגבר ולרמקולים?
לא חושב שניתן לחבר את המיקרולאב למקומות נוספים, מאחר ורק יש חוט אחד וזה ה- AUX הירוק...

בכל מקרה, די נמאס לי מהמיקרולאב וחשבתי להתחדש בסט רמקולים חדש וכן גם מגבר, בעלות של הכל כ- 3,000 ש"ח.
מה אומרים?

תודה חברים!

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7651
נתן תודות: 486 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #8 

dor9661 כתב:המטרה שלי היא מוזיקה וסרטים, יותר מוזיקה. ומה אתם בעצם מציעים לי? לקנות רק סאב ולחבר אותו למגבר ולרמקולים?
לא חושב שניתן לחבר את המיקרולאב למקומות נוספים, מאחר ורק יש חוט אחד וזה ה- AUX הירוק...

בכל מקרה, די נמאס לי מהמיקרולאב וחשבתי להתחדש בסט רמקולים חדש וכן גם מגבר, בעלות של הכל כ- 3,000 ש"ח.
מה אומרים?

תודה חברים!
...
ציין מה גודל החדר, זה עוזר לנו להבין מה יתאים לך יותר.

ה 5.1 האלה של קנטון זה מערכת all in one די בסיסית עם רמקולים קטנים וסאב צעצוע שאני בספק אם יוכלו לתת לך באס משמעותי ואיכותי. לדעתי זה לזרוק כסף.

בתקציב שלך + אם מוזיקה חשובה יותר מסרטים, הייתי מוותר כרגע על סט סראונד ירוד (שגם תצטרך רסיבר חדש עבורו) לטובת 2 קדמיים איכותיים כהתחלה.

Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

מסכים עם ערן.

ב-3,000 עדיף לקנות מגבר חדש מאמזון שיעלה סביבות 1,600 ואת ה-1400 הנותרים לשים על מדפיים טובים. אם אתה יכול למתוח את התקציב עוד קצת ולהביא כבר זוג רצפתיים אתה תהיה בליגה אחרת.

במגבר הנוכחי שלך אתה יכול לחבר שני רצפתיים טובים. אבל תצטרך להוציא עליהם את רוב התקציב שלך.

dor9661 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

הגודל של החדר שלי הוא 4 מטר על 2.70.
כשאתה כותב 2 קדמיים אתה מתכוון ל- 2.0? אם כן זה מה שיש לי כרגע ומבחינת באס זה גרוע מאוד ואני תמיד אעדיף סאב בנפרד.

ובנוגע למיקרולאב שיש לי כרגע, אין ספק אני נהנה מאיכות הסאונד שהם מוציאים, אך יש בעיה וזה עם הבאס.
יש אפשרות להוסיף אליהם סאב?

Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

ברור שתמיד עדיף סאב. אבל כרגע אתה מתייחס לבאס שמגיע משני מדפיים של מיקרולאב שעולים 700 שקל.
אבל זוג רצפתיים שכבר עולים 3,000 יתנו לך ביצועי באס הרבה יותר טובים ואיכותיים, שלא מגיעים לסאב, אבל בהחלט מתקרבים לרמה.

ב-3000 ש"ח אי אפשר לקבל גם רסיבר עם מערכת 5.1 איכותית וסאב טוב, זה לא קיים (סאב טוב בלבד מתחיל בסביבות 2,500). או שתמתח את התקציב משמעותית, או שתאלץ להתפשר על משהו, השאלה מה הכי חשוב לך כרגע?

לגבי המיקרולאב אני חושב שאתה יכול לחבר אותם ישירות להגברה של הסאב עם חיבור RCA אדום לבן.

בכל מקרה אם מוזיקה זו המטרה העיקרית שלך אתה לא צריך להסתכל על סראונד, אלא על מערכת 2.1 טובה, מקסימום 3.1

dor9661 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

טוב אני בהתלבטות קשה מאד מאד ומקווה שתעזרו לי להגיע להחלטה נכונה עבורי.
אם לרכוש מערכת 2.1/3.1 בתקציב של 2,500 ש"ח, או במידה והאפשרות קיימת, להוסיף סאב למיקרולאב שלי.

בנוגע להוספת סאב, איך אני אדע בוודאות אם אפשר להוסיף למיקרולאב?
אלה החיבורים מאחורה:

בריבוע הכחול, יש כבל אוקס ירוק שמתפצל ל- 2, אדום ולבן.
בריבוע הירוק, אדום ושחור, תפקידו לחבר בין שני הרמקולים.

והשאלה האם החיבורים האלה מתאימים להוספת סאב חיצוני...

Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

אתה יכול להוסיף סאב.

החיבור יתבצע ככה (תקנו אותי אם אני טועה):

1. כבל AUX-RCA מהכרטיס קול במחשב לכניסת IN של הסאב
2. כבל RCA מה-OUT של הסאב ל-AUDIO IN של הרמקולים.

המחשב יעביר את הסאונד לסאב, שיספק את הבאס, והסאב ישמש גם הגברה למדפיים שלך שיוציאו את שאר האודיו.

את הקרוסאובר בין הרמקולים לסאב תוכל לכוון דרך החוגה בסאב.

dor9661 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #14 

Zachn כתב:אתה יכול להוסיף סאב.

החיבור יתבצע ככה (תקנו אותי אם אני טועה):

1. כבל AUX-RCA מהכרטיס קול במחשב לכניסת IN של הסאב
2. כבל RCA מה-OUT של הסאב ל-AUDIO IN של הרמקולים.

המחשב יעביר את הסאונד לסאב, שיספק את הבאס, והסאב ישמש גם הגברה למדפיים שלך שיוציאו את שאר האודיו.

את הקרוסאובר בין הרמקולים לסאב תוכל לכוון דרך החוגה בסאב.
...
·זה אומר שאני צריך לרכוש עוד כבל RCA?
ואיזה סאב אתה יכול להציע לי עד 2,500 ש"ח? אפשר לחרוג בסביבות ה- 200 ש"ח.

Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

לפני שאתה הולך לקנות סאב הייתי לוקח את הרמקולים והמחשב הנייד לחבר או חנות שיש בה סאבוופר ובודק אם זה אכן עובד. תשמע את זה קודם ואם תחליט לרכוש סאב אז נתקדם משם.

dor9661 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #16 

טוב אחרי מחשבות והתלבטויות רבות החלטתי לרכוש סט שלם חדש. זה אומר, רסיבר, 5 רמקולים וסאב וופר.
התקציב הוא 5,500 ש"ח. מה יש לכם להציע לי? אני רוצה מערכת רצינית עם רמקולים איכותיים וסאב וופר ליגת לאומית בואו נקרא לזה ככה ;)
ושאלה נוספת קטנטנה, ניתן לחבר לרסיבר טלוויזיה ומחשב?

תודה חברים!

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #17 

מאוד פשוט. תקנה סאב טוב. אבל ממש טוב. כי אם כל מה שחסר לך עכשיו זה באס ואתה מרוצה מהרמקולים שלך, אז אין צורך לשדרג.
שים לב שאתה צריך סאב עם קרוס פנימים כדי להוריד את הבאסים מהרמקולים. אז לא כל הסאבים יתאימו.

לא היתי קונה מערכת 5.1 בשביל מוזיקה זה לא הכייון הנכון. מוזיקה היא בסטריאו (חוץ מהופעות באיכות גבוה). ותה גם מחובר בצורה אנלוגית אז אתה לא תקבל שום שיפור והרמקולים הנותרים לא יעבדו.

עם בכל זאת אתה רוצה לשדרג, אז צריך שני קדמיים מוגברים וסאב או שני קדמיים ומגבר וסאב. אבל זה מסלולל יקר יותר לרוב. יד שניה תתן לך תמורה טובה מאוד לרמקולים לא מוגברים. לחבר הכל כמו שצריך, עדיף מוגברים עם כניסת USB, כזה שיש לו DAC פנימי כי כבל AUX מלוח עם במחשב זה בערך הדבר היא פחות איכותי שיש.

כזה לדוגמה, עם אין לך בעיה ותאה מתחבר לצליל של קליפש:
https://www.amazon.de/Klipsch-Regal-Lau ... sch+R-15PM

וסאב של SVS או איזה צעצוע בלוחות יד שניה פה באתר ואתה מסודר. אבל בטח לא מערכת 5.1.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #18 

מה זה "מערכת רצינית" להגדרתך ? בתקציב הזה אפילו ביד שניה קשה מאוד להשיג משהו טוב באמת לכל מה שאתה רוצה. על חדש בטח אין מה לדבר אלא אם כן אתה מתפשר מאוד באיכות.

לפני הכל, כדאי לך מאוד לגשת קודם לחנות מתמחה או שתיים בתחום כדי לשמוע כמה מערכות, אתה לא מתחייב שם על כלום. אל תתבייש לשאול שם שאלות. זה יעזור לך לכוון את עצמך על הסאונד שאתה אוהב.

dor9661 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #19 

אולי טיפה הגזמתי במילה "רצינית" אך לא התכוונתי למערכת ב- 10,000 ש"ח אלא לתקציב הרבה פחות שהוא 5,500 ש"ח.
לדעתי במחיר הזה ניתן להביא מערכת מצויינת שכוללת רסיבר, 5 רמקולים (מעדיף 5 רמקולים מאחר והשימוש במערכת הוא גם לסרטים) וסאב וופר.

חשבתי על הרסיבר מהדגם Pioneer VSX-531, עולה כ- 1,500 ש"ח, וסט CANTON MOVIE 130 MX או CANTON MOVIE 90CX.
אני די סגור על קאנטון מאחר ויש לחבר סט שלהם ישן יותר והרמקולים מתפקדים מעולה וכן גם הסאב וופר שנותן עבודה מעולה...

תודה חברים.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #20 

@dor9661

אם אתה סגור על קנטון ורוצה להתקדם למשהו רציני יותר, למה שוב חזרת לכיוון סטליטים 5.1 די בסיסיים, במיוחד שאתה כבר רוכש רסיבר? יש בלוחות יד שניה (גם של אתרים אחרים) , רמקולים שלהם שנראים לפחות רמה מעל זה ויכולים אולי להתאים לך בתקציב.

לדעתי שים בצד כרגע סאב וסראונד. תתחיל מרסיבר + קדמיים טובים, אולי גם סנטר אם תמצא אחד טוב, לא לזלזל בסנטר, זאת טעות ענקית. רק אחר כך תמצא סאב וסראונד בהזדמנות. במה קדמית חלשה, לא יעזור לך אם כל השאר יהיה גם ליגת על, זה יישמע לא טוב.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”