התייעצות לגבי התאמת סאונד בר

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
Domino פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 20
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום חברים,

מנסה לעזור לבת משפחה ואשמח לעצתכם המקצועית
מדובר טלויזיה מדגם שאני אישית לא נתקלתי בו עד היום ולא יצא לי גם למצוא עליו יותר מדי מידע רלוונטי ברשת
מדגם Innova -GL-490
אני מעוניין לרכוש עבורה סאונד בר או כל דבר שתמליצו שיכול לשפר את איכות הסאונד ממנה.
המצב שם גרוע מאוד. גם שהווליום על מקסימום שומעים יחסית חלש ובנוסף יש לה גם פיקים של סאונד עולה ויורד.
מחפש משהו פשוט ויעיל שייתן מענה של סאונד נורמלי.

מאחר וזה דגם מדבקה שכזה, לא הצלחתי למצוא משהו שאני יודע בוודאות שיתאים, ואני די חושש לרכוש משהו שלא נוכל להתשמש בו.
צילמתי את הכניסות/יציאות מאחור.
אשמח לקבל הצעות לדגמים/קישורים. אפשר גם בארץ גם בחו"ל.
תודה רבה

Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1538
נתן תודות: 195 פעמים
קיבל תודות: 211 פעמים

שליחה #2 

כל סאונד בר הכי פשוט ישדרג את הסאונד לרמה סבירה יותר ממה שאתה מקבל כיום.

אין יותר מדי מה לשקול לדעתי, כנס לאחד האמזונים האירופאיים וחפש סאונד בר שעולה ראשון בתוצאות הביקורות. יעזור אם תציין גם תקציב

Domino פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

אתה צודק 100% כמובן שבמצב שתיארתי כל סאונד בר ישפר משמעותית את הסאונד מהמצב הנתון :)
ההתייעצות פה היא יותר לאחד שמתאים (פיזית מבחינת החיבורים) ויוכל לדבר עם הטלויזיה הזאת..
במעט הנסיון שלי עם סאונד-ברים הם חוברו באמצעות חיבור אופטי. אבל מאחר ובטלויזיה הזאת אין אחד כזה, ואני לא כ"כ סגור אם ה HDMI ייתן מענה, רציתי להתייעץ..
מבחינת תקציב עד 1500. יש אפשרות לחרוג במידת הצורך.

Ta_78
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 146
נתן תודות: 269 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #4 

ממליץ לך לשקול סאונד בר של LG מדגם SJ4 או סמסונג דגם 550.
יצא לי לשמוע אותם לצד מכשירים יקרים יותר ודי נהניתי מהסאונד שהם מפיקים.
העלות דומה- בסביבות 800-900 ש"ח.
ניתן לחברם באמצעות כבל HDMI או אופטי.
הסאב הוא אלחוטי.

shemsha
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1170
נתן תודות: 93 פעמים
קיבל תודות: 44 פעמים

שליחה #5 

אני לא בקיא בסאונד ברס, אבל אם אין HDMI ARC וכנראה שאין ואין אופטי, הדרך היחידה זה סאונד בר שתומך ב COAX לא?

Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

@shemsha

לא, אתה פשוט צריך סאונדבר עם יציאת HDMI OUT, שקיימת בכל סאונדבר. לא חובה שבטלויזיה יהיה ARC כדי שהסאונדבר יעבוד.

בנוסף כבל אופטי נחות יותר מכבל HDMI מבחינת איכות ורוחב פס. כבל אופטי מסוגל להעביר רק Dolby Digital ו-DTS בעוד שכבל HDMI מסוגל להעביר גם DTS-HD, TrueHD, Atmos, DTS:X. כבל אופטי הוא ברירת המחדל במידה ואין לך כניסות HDMI, ובטלויזיה שלך יש.

Audio Return Channel - ARC היא פונקציה של HDMI Control שנותנת לך אפשרות לנגן סאונד דרך רסיבר או סאונדבר מבלי לחבר אליו את המקורות ישירות. המקורות בעצם מתחברים ישירות לטלויזיה, וערוץ ה-ARC מעביר את הסאונד דרך הרסיבר מכל מקור. זה יותר מיועד ל Smart TVs שבהן יש אפליקציות כמו ספוטיפיי, נטפליקס ושות' ומאפשר לך לשמוע דרך הרסיבר\סאונדבר את התכנים שלהם.

בנוסף ARC יכול להיות מאוד שימושי למי שיש לו קונסולת משחקים (כמוני) שלא מעוניין לחבר אותה לרסיבר כדי לא להחליף את מצב התמונה של הטלויזיה כל פעם ל-Game ובחזרה להגדרות תמונה לצפייה רגילה, בעיה שתהיה לך בחיבור לרסיבר מכיוון שהוא משתמש בכניסה יחידה של HDMI בטלוויזיה.

בקיצור, בטלויזיה שלך אין ARC, מה שתעשה עם סאונדבר הוא פשוט:

1. תחבר את הסאונדבר לכניסת HDMI כלשהיא בטלויזיה
2. תחבר את המקורות: ממיר\קונסולה\סטרימר\מחשב\וואטאבר ישירות לסאונדבר.

הסאונדבר יעביר את האודיו והוידאו מכל המקורות הנ"ל, בהתאם לבחירת האינפוט בממשק המשתמש, בדיוק כמו רסיבר.

Domino פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

Zachn כתב:לא חובה שבטלויזיה יהיה ARC כדי שהסאונדבר יעבוד.

ARC היא פונקציה של HDMI Control שנותנת לך אפשרות לנגן סאונד דרך רסיבר או סאונדבר מבלי לחבר אליו את המקורות ישירות. המקורות בעצם מתחברים ישירות לטלויזיה, וערוץ ה-ARC מעביר את הסאונד דרך הרסיבר מכל מקור. זה יותר מיועד ל Smart TVs שבהן יש אפליקציות כמו ספוטיפיי, נטפליקס ושות' ומאפשר לך לשמוע דרך הרסיבר\סאונדבר את התכנים שלהם.

בנוסף ARC יכול להיות מאוד שימושי למי שיש לו קונסולת משחקים (כמוני) שלא מעוניין לחבר אותה לרסיבר כדי לא להחליף את מצב התמונה של הטלויזיה כל פעם ל-Game ובחזרה להגדרות תמונה לצפייה רגילה, בעיה שתהיה לך בחיבור לרסיבר מכיוון שהוא משתמש בכניסה יחידה של HDMI בטלוויזיה.

בקיצור, בטלויזיה שלך אין ARC, מה שתעשה עם סאונדבר הוא פשוט:

1. תחבר את הסאונדבר לכניסת HDMI כלשהיא בטלויזיה
2. תחבר את המקורות: ממיר\קונסולה\סטרימר\מחשב\וואטאבר ישירות לסאונדבר.

הסאונדבר ישדר את האודיו מכל המקורות הנ"ל, בהתאם לבחירת האינפוט בממשק הסאונדבר, בדיוק כמו רסיבר.
...
תודה רבה על ההסבר!
אז רק בשביל לסבר את האוזן/עין ולוודא שאני מבין בדיוק, כל סאונדבר עם חיבור HDMI יתאים?
לצורך העניין הטלויזיה עצמה נחשבת SMART למרות שהיא לא חכמה במיוחד.
השימוש בה הוא דרך בעיקר דרך סטרימר.
ז"א אני צריך לפחות 2 חיבורי HDMI בסאונד בר; אחד בשביל לחבר לטלויזיה ואחד בשביל הסטרימר?

Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

בכיף.

כן כל סאונדבר עם HDMI יתאים.

אתה צריך סאונדבר שיש לו יציאת HDMI OUT (שיש בכל סאונדבר) ולדעתי לפחות 2-3 כניסות HDMI IN אם תרצה להוסיף מקור נוסף חוץ מסטרימר.

Domino פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

אוקיי,
שאלה אחרונה (אני מקווה) :)
לדוגמא הסאונד בר של סמסונג (שהומלץ פה כמה תגובות אחורה) כולל חיבור HDMI IN ו חיבור HDMI OUT שמוגדר כ - ARC.
ההנחה שלי שמדובר בחיבור שתומך גם ב ARC שמגיע מהטלויזיה וגם מתפקד כ HDMI OUT סנדרטי. ז"א שזה יתאים במקרה שלי..
האם ההנחה נכונה?

Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

כן. ARC הוא תוספת ל-HDMI סטנדרטי ובגדר אופציה.

Domino פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

תודה רבה רבה!
עזרת לי מאוד

Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק