השראה בטלוויזיה
לאחר מיקום מחדש של הרמקולים הקדמיים והטלוויזיה הופיעו בשני הצדדים של המסך כתמים (אחד מהם ממש גדול).
באיזו דרך ניתן לבטל את ההשראה המגנטית מהרמקולים?
לא ניתן להזיז את הרמקולים/הטלוויזיה או לשנות זוויות, אבל אפשר לסכך את הקירות שמפרידים ביניהם, איך עושים את זה ?
באיזו דרך ניתן לבטל את ההשראה המגנטית מהרמקולים?
לא ניתן להזיז את הרמקולים/הטלוויזיה או לשנות זוויות, אבל אפשר לסכך את הקירות שמפרידים ביניהם, איך עושים את זה ?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
לצערי ולצערך לא ממש ניתן.
סיכוך מגנטי הוא לא פשוט והדרך העיקרית היא או ביטול ע"י הצבת מגנט הפוך שייבטל את השדה של האחד או הכנת כלוב מחומר ש"מוליך מגנטיות" (זה המונח?). העיניין הוא שלשים משהו בין הרמקול לטלויזיה לא מספיק. השדה מתפשט בצורה של כדור והוא יעקוף את ה"מחסום" הזה בקלות.
הפתרונות הפרקטיים שאני יכול לחשוב עליהם מבלי לשנות מיקום זה:
1. להחליף לרמקולים שהם MAGNETIC SHIELDED.
2. להחליף למסך שלא רגיש למגנטיות כמו LCD או פלאזמה.
סיכוך מגנטי הוא לא פשוט והדרך העיקרית היא או ביטול ע"י הצבת מגנט הפוך שייבטל את השדה של האחד או הכנת כלוב מחומר ש"מוליך מגנטיות" (זה המונח?). העיניין הוא שלשים משהו בין הרמקול לטלויזיה לא מספיק. השדה מתפשט בצורה של כדור והוא יעקוף את ה"מחסום" הזה בקלות.
הפתרונות הפרקטיים שאני יכול לחשוב עליהם מבלי לשנות מיקום זה:
1. להחליף לרמקולים שהם MAGNETIC SHIELDED.
2. להחליף למסך שלא רגיש למגנטיות כמו LCD או פלאזמה.
BomBastiC
תנסה להפעיל את מנגנון ביטול המגנטיות שקיים בטלויזיה בפעולות אלו:
1. כבה את הטלויזיה לגמרי, לא דרך השלט. תשתמש במפסק שנמצא על פנל הטלויזיה או לחילופין תוציא את התקע של הטלויזיה משקע החשמל.
2. תמתין כשעה (חלק מסויים בטלויזיה צריך להתקרר).
3. תדליק את הטלויזיה מחדש.
מקווה שזה יעזור.
תנסה להפעיל את מנגנון ביטול המגנטיות שקיים בטלויזיה בפעולות אלו:
1. כבה את הטלויזיה לגמרי, לא דרך השלט. תשתמש במפסק שנמצא על פנל הטלויזיה או לחילופין תוציא את התקע של הטלויזיה משקע החשמל.
2. תמתין כשעה (חלק מסויים בטלויזיה צריך להתקרר).
3. תדליק את הטלויזיה מחדש.
מקווה שזה יעזור.
מוטי
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78907
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
מרטין,
הדרך של מוטי מפעילה את מעגל ה-DEGAUSING שנמצא כיום כמעט בכל טלויזיה.
חשוב לציין שרמקולים כוללים סלילים שמפיקים השראה מגנטית שבהחלט מפריעה ל-CRT. בד"כ רמקולי סנטר מסוככים בכדי שניתן יהיה להושיב אותם על גבי מסך, אבל זה לא נכון לגבי כל הרמקולים או כל המקרים. לכן חשוב לבדוק את הנושא לפני שרוכשים.
הדרך של מוטי מפעילה את מעגל ה-DEGAUSING שנמצא כיום כמעט בכל טלויזיה.
חשוב לציין שרמקולים כוללים סלילים שמפיקים השראה מגנטית שבהחלט מפריעה ל-CRT. בד"כ רמקולי סנטר מסוככים בכדי שניתן יהיה להושיב אותם על גבי מסך, אבל זה לא נכון לגבי כל הרמקולים או כל המקרים. לכן חשוב לבדוק את הנושא לפני שרוכשים.
תנסה להציב את הרמקולים כך שלא יהיו בקוו ישר עם הטלויזיה, עדיף שיהיו בולטים ממנו ולא אחריו. הסאב שלי עשה אותה בעיה וכשהיזזתי אותו 10ס"מ בערך מקוו המסך הבעיה נפתרה
Reasonable people adapt themselves to the world. Unreasonable people attempt to adapt the world to themselves. All progress, therefore, depends on unreasonable people.
תודה על התשובות.
עוד לא ניסיתי לנתק את הטלוויזיה, אבל יש לי שאלה בנוגע לסיכוך, במידה והניתוק לא יועיל:
יש אפשרות "לעטוף" את הרמקול ברשת כלשהי? אני לא יכול להכניס את הרמקול לתוך קופסה סגורה, אבל האם ניתן לסכך אותו מסביב עם רשת, אולי זה יעזור ?
עוד לא ניסיתי לנתק את הטלוויזיה, אבל יש לי שאלה בנוגע לסיכוך, במידה והניתוק לא יועיל:
יש אפשרות "לעטוף" את הרמקול ברשת כלשהי? אני לא יכול להכניס את הרמקול לתוך קופסה סגורה, אבל האם ניתן לסכך אותו מסביב עם רשת, אולי זה יעזור ?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
מצטער שלא הייתי ברור, הכוונה שלי ב"לא ניתן" הוא לא ב-DEGAUSING אלא בזה שאם הוא לא יכול להזיז את הרמקולים, אז אין הרבה מה לעשות.
גם אם הוא יעלים את התופעה ע"י כיבוי המסך, ברגע שהוא ידליק אותה שוב (אם הרמקולים עדיין באותו מקום) זה יזור מיד.
התייחסתי לנקודה הזו כמובן.
גם אם הוא יעלים את התופעה ע"י כיבוי המסך, ברגע שהוא ידליק אותה שוב (אם הרמקולים עדיין באותו מקום) זה יזור מיד.
התייחסתי לנקודה הזו כמובן.