המסע אל HTPC המושלם - הסיפור...

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
mpogr פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 582
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,

לפני כשנה נכנסתי לעסק ה-HTPC ובניתי את המערכת הבאה:
  • מארז Coolermaster CM-206 עם VFD ושלט של SOUNDGRAPH
    ספק ללא מאוורר 300W של SilverStone
    לוח אם ASUS A8N-CSM Socket 939 בפורמט Micro ATX עם ערכת השבבים של NVIDIA 6150 ויציאות VGA ו-DVI מובנות
    מעבד AMD Athlon 64 3500+ ליבתNewcastle (טכנולוגית 0.13 מיקרון) עם גוף קירור נמוך (7 ס''מ)
    ג'יגה זכרון DDR
כל זה מחובר בחיבור DVI למסך LCD 32'' של שארפ בעל רזולוציה 1366X768.

די מהר הייתי צריך לשנות את הדברים הבאים:
  • להוסיף שלט MCE (השלט של SOUNDGRAPH הוא די בדיחה גרועה)
    להוסיף כרטיס מסך 7600GT. הסיבה לכך הייתה פשוטה: 6150 היה בסדר גמור בהאצת תכנים בהפרדה רגילה (SDTV) אבל לא היה מסוגל להתמודד בצורה סבירה עם האצת HDTV
    החלפתי את המעבד באותו דגם אבל בגירסא יותר חדישה (טכנולוגית 0.09 מיקרון) וחסחונית באנרגיה. עשיתי את זה בנסיון להפחית את החימום הפנימי שהביא את הטמפרטורות של המעבד ועל הלוח לרמות מתורפות (מעל 70 מעלות). לצערי, זה לא ממש עזר, והמחשב וסביבתו המשיכו להתחמם כמו תנור בחורף
המערת הזאת הייתה בסדר בניגון תכנים בהפרדה רגילה וגבוה בפורמט MPEG2 אבל הייתה מאוד לא יציבה (כנראה בגלל החום) וגם לא הייתה מסוגלת לנגן תכנים רבים בפורמט H264. הסרטים קירטעו קשות בהתאם לקצב זרימת נתונים או הקונטיינר וחלקם לא רצו בכלל.

אז החלטתי לשדרג את המערכת והרכבתי את המפרט הבא:
  • מעבד Intel Core 2 Duo Mobile T7400 בתדר 2.13 GHz עם גוף קירור קטן ומאוורר מאוד שקט
    לוח אם ASUS N4L-VM DH עם Socket 479, ערכת השבבים של INTEL ויציאת VGA בלבד. שמרתי את כרטיס המסך הקיים בתוך המערכת, לכן לא השתמשתי בווידאו המובנה של הלוח
    ג'יגה זכרון DDR2
    ספק ENERMAX 400W עם כבלים מתנתקים. החלטתי להחליף את הספק באחד בעל מאוורר שקט וזה מאוד עזר מבחינת פיזור החום מבלי להוסיף רעש הניתן להבחנה
    כל היתר ללא שינוי
אז מה קיבלתי? קיבלתי מערכת שקטה באותה מידה, מתחממת הרבה פחות, יציבה כמעט לגמרי (יש צורך בריסט פעם בכמה ימים, הסברה שלי שהפעם חוסר יציבות נגרם ע''י הדרייבר של כרטיס המסך שהוא BETA) ומה שהכי חשוב, מסוגלת לנגן כל תוכן שראיתי עד עכשיו בצורה חלקה לגמרי. זה כולל גם סרטי BD ו-HD-DVD. יש שני דברים שאני עדיין שוקל לשפר:
  • קירור יותר איכותי למאוורר. אני שוקל לשים עליו גף קירור יותר מסיבי מנחושת ומאוורר יותר גדול אך שקט
    כרטיס מסך 7600GT ללא מאוורר. המאוורר של הכרטיס הנוכחי הוא מקור הרעש הכי גדול כרגע במערכת (לא קריטי, אבל אני שואף לשלמות :D ). כאן צריך לראות האם הוא ייכנס בלי בעיות לתוך המארז, שכן הכרטיס מותקן באמצעות לוח עזר (Raiser Card).
כמובן, כל העסק עלה לא מעט, אבל לפחות אני מרוצה מהתוצאה... :D :D :D

LiorC
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3610
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

יפה, נשמח גם אם תספר קצת על עלויות מעבד+לוח אם של המערכת החדשה.
איזה סרטי BLU RAY / HD DVD בדקת ? באיזה BITRATE הם ?
ליאור

mpogr פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

ליאור,

המעבד עלה $463 והלוח $122. קניתי אותם מ-AMAZON למרות שיש מקומות יותר זולים, אבל היו בעיות מלאי, זמינות וכו', שלחתי לכתובת של חבר בארה''ב והבאתי לארץ במזוודה :D
ניגנתי סרטים MUMMY, MUMMY RETURNS ו-THE LEAGUE OF EXTRAORDINARY GENTLEMEN. כולם מקודדים ב-VC1, הקצב בחלקם עבר את ה-40 MBPS.

עודד33
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 44

שליחה #4 

mpogr כתב: ניגנתי סרטים MUMMY, MUMMY RETURNS ו-THE LEAGUE OF EXTRAORDINARY GENTLEMEN. כולם מקודדים ב-VC1, הקצב בחלקם עבר את ה-40 MBPS.
...
לא יתכן 40MBps ואפילו לא 40Mbps

mpogr פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

כמובן, התכוונתי ל-megabits per second. פשוט התעצלתי לעבור למקלדת אנגית כדי להבדיל בין האותיות הגדולות לקטנות.
למה אתה אומר שלא ייתכן? זה מה שה-POWERDVD דיווחה, אני מניח אפשר לסמוך על הדיווח שלה...

hanand
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 121

אתה יכול לפרט על ה קודקים

שליחה #6 

איזה תוכנות וגרסאות אתה משתמש
איזה קודקים

mpogr פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

הקודקים המותקנים על המחשב:
Pure Video של NVIDIA - הכי טוב ל-MPEG2
CoreAVC גירסא 1.3 - הכי טוב ל-MPEG4 ובפרט H264 בקונטיינר כמו MKV
FFDSHOW - חביב ונראה יותר איכותי מהאחרים ב-MPEG4, אבל מעלה את אחד המעבדים ל-100% על חלק מהתכנים של H264
אודיו - NVIDIA, FFDSHOW, AC3

תוכנות ניגון:
מס' 1 - POWERDVD 7.3. פשוט כל מילה מיותרת, תומכת כמעט בכל הפורמטים וגם, לראשונה, ב-HD-DVD ו-BD בו זמנית! מספקת גם קודקים שימושיים למערכת
ZOOMPLAYER 5.0 - חביבה בגלל הקנפרוגים האינסופיים, היחידה (מבין אלה שהתקנתי) שתומכת ב-MKV, מדוייקת בנוויגציה (יותר מ-POWERDVD)
SAGETV CLIENT - כמובן, איך אפשר בלי. לא כל תכני HDTV עובדים חלק (יש הקרשות לפעמים), אבל בד''כ אין בעיות עם TS עם וידאו ב-MPEG2. מקונפרגת להשתמש בקודקים של NVIDIA, עבור H264 משתמשת כברירת מחדל בקודק של CYBERLINK.

OferL
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3906
נתן תודות: 323 פעמים
קיבל תודות: 118 פעמים

שליחה #8 

איך הגדרת ב SAGETV מקודדים שונים עבור סוגי קבצים שונים?
כמו כן ה SAGE עובד לך תקין עם כל ה-MKV?
Enjoy the Silence

mpogr פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

למיטב ידיעתי, יש איזושהי אפשרות להגדיר מקודד אלטרנטיבי ל-H264 דרך קובץ INI (ללא UI). כברירת המחדל, SAGE משתמשת במקודד של POWERDVD.
לא ידוע לי כיצד אפשר לנגן קבצי MKV דרך SAGE.

alon24
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1838
נתן תודות: 100 פעמים
קיבל תודות: 95 פעמים

שליחה #10 

SAGE עובדת תקין עם כל הקבצי MKV שניסיתי.

צריל לסגור את SAGE (גם את הSAGE SERVICE)
צריך להוסיף לsage.properties שם את ה MKV כקובץ שהוא מכיר

seeker/video_library_import_filename_extensions=.mpg,.mkv כמובן להשאיר את כל הקודמים

always_use_dshow_player=true

ואז הוא ינגן עם מה שמוגדר אצלך
רצוי להתקין שוב כעת את HALLI MATROSKA SPLITTER, אפילו אם הוא כבר מותקן.
(SAGE נורא מוזר בקשר לזה).

eldad_z
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 676

שליחה #11 

בנוגע להחלפת כרטיס מסך, אפשר להחליף רק את הגוף הקירור במקום לקנות חדש.
אם בכל זאת אתה קונה חדש אז אולי תחכה ל8500/8600 החדשים שיצאו (ותקפיד על תמיכה בHDCP).

RaeNye
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 43
קיבל תודות: 1 פעם

גוף קירור

שליחה #12 

יש זלמנים שקטים ונמוכים (vf700, vf900) בקצת יותר מ-100 ש"ח.

mpogr פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

אני אמור לקבל היום את 8500GT של GIGABYTE ללא מאוורר. עלה לי 130$ בארה''ב כולל משלוח מהיום למחר בגלל שאני אוטוטו עוזב. מקווה שהוא ייכנס למארז שלי בלי בעיות...

mpogr פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

אוקיי, קיבלתי את הכרטיס... נראה קצת גדול, אבל לפחות אין לו שום דבר בצד האחורי, כך שנראה לי שלא תהיה בעיה להכניס אותו למארז שלי (החיבור הוא דרך כרטיס עזר, כך שלמעשה כרטיס המסך שוכב עם הפנים כלפי מטה).
אגב, מישהו יודע האם התמיכה בהאצת וידאו בחומרה בכרטיס הזה עובדת רק על VISTA או גם על XP? לא כל-כך בא לי להתקין עכשיו את VISTA רק בגלל זה... :(

LiorC
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3610

שליחה #15 

התמיכה השלמה ב-XP לפי הדיווחים ברשת תהיה רק סביב יוני
ליאור

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”