לפני כשנה נכנסתי לעסק ה-HTPC ובניתי את המערכת הבאה:
- מארז Coolermaster CM-206 עם VFD ושלט של SOUNDGRAPH
ספק ללא מאוורר 300W של SilverStone
לוח אם ASUS A8N-CSM Socket 939 בפורמט Micro ATX עם ערכת השבבים של NVIDIA 6150 ויציאות VGA ו-DVI מובנות
מעבד AMD Athlon 64 3500+ ליבתNewcastle (טכנולוגית 0.13 מיקרון) עם גוף קירור נמוך (7 ס''מ)
ג'יגה זכרון DDR
די מהר הייתי צריך לשנות את הדברים הבאים:
- להוסיף שלט MCE (השלט של SOUNDGRAPH הוא די בדיחה גרועה)
להוסיף כרטיס מסך 7600GT. הסיבה לכך הייתה פשוטה: 6150 היה בסדר גמור בהאצת תכנים בהפרדה רגילה (SDTV) אבל לא היה מסוגל להתמודד בצורה סבירה עם האצת HDTV
החלפתי את המעבד באותו דגם אבל בגירסא יותר חדישה (טכנולוגית 0.09 מיקרון) וחסחונית באנרגיה. עשיתי את זה בנסיון להפחית את החימום הפנימי שהביא את הטמפרטורות של המעבד ועל הלוח לרמות מתורפות (מעל 70 מעלות). לצערי, זה לא ממש עזר, והמחשב וסביבתו המשיכו להתחמם כמו תנור בחורף
אז החלטתי לשדרג את המערכת והרכבתי את המפרט הבא:
- מעבד Intel Core 2 Duo Mobile T7400 בתדר 2.13 GHz עם גוף קירור קטן ומאוורר מאוד שקט
לוח אם ASUS N4L-VM DH עם Socket 479, ערכת השבבים של INTEL ויציאת VGA בלבד. שמרתי את כרטיס המסך הקיים בתוך המערכת, לכן לא השתמשתי בווידאו המובנה של הלוח
ג'יגה זכרון DDR2
ספק ENERMAX 400W עם כבלים מתנתקים. החלטתי להחליף את הספק באחד בעל מאוורר שקט וזה מאוד עזר מבחינת פיזור החום מבלי להוסיף רעש הניתן להבחנה
כל היתר ללא שינוי
- קירור יותר איכותי למאוורר. אני שוקל לשים עליו גף קירור יותר מסיבי מנחושת ומאוורר יותר גדול אך שקט
כרטיס מסך 7600GT ללא מאוורר. המאוורר של הכרטיס הנוכחי הוא מקור הרעש הכי גדול כרגע במערכת (לא קריטי, אבל אני שואף לשלמות
). כאן צריך לראות האם הוא ייכנס בלי בעיות לתוך המארז, שכן הכרטיס מותקן באמצעות לוח עזר (Raiser Card).