ראוטר של asus מחול
@mrraz111
·
די בטוח שזה פשוט הגדרות בציוד הקצה. לי יש ראוטר מארה"ב ובלפטופ (שנקנה בארץ) אין שום בעיה לקלוט לא משנה איזה ערוץ אני בוחר. בטלפון אנדריוד (גם נקנה בארץ) תלוי איזה ערוץ אני בוחר לפעמים צריך לשנות את ה-wifi region בהגדרות בשביל לקלוט (אנדריוד די מיושן 4.4, יכול להיות שבאנדריודים יותר חדשים כבר לא צריך את זה).
·
די בטוח שזה פשוט הגדרות בציוד הקצה. לי יש ראוטר מארה"ב ובלפטופ (שנקנה בארץ) אין שום בעיה לקלוט לא משנה איזה ערוץ אני בוחר. בטלפון אנדריוד (גם נקנה בארץ) תלוי איזה ערוץ אני בוחר לפעמים צריך לשנות את ה-wifi region בהגדרות בשביל לקלוט (אנדריוד די מיושן 4.4, יכול להיות שבאנדריודים יותר חדשים כבר לא צריך את זה).
-
מסורטן-לא-קטן
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 18
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
@NegativeIQ
·קודם כל תודה רבה על ההסבר הפשוט והמובן.
עכשיו שאלה אחרת... אם כל ההגבלות קשורות בעצם לקושחה,הדגמים הם אותו דבר הרי אחד לאחד,האם זה לא ניתן לפתור את בעיית ההגבלות? כמו שנגיד מצאו דרך לעשוץ unlock לפלאפונים שנרכשו בחול
עכשיו שאלה אחרת... אם כל ההגבלות קשורות בעצם לקושחה,הדגמים הם אותו דבר הרי אחד לאחד,האם זה לא ניתן לפתור את בעיית ההגבלות? כמו שנגיד מצאו דרך לעשוץ unlock לפלאפונים שנרכשו בחול
@מסורטן-לא-קטן
·
בתיאוריה אתה צודק ולדעתי בהרבה מהדגמים הקצת יותר ישנים כשהתחילו עם ההגבלות האלו באמת היה אפשר לפתוח את כל התדרים בעזרת קושחה צד שלישי. אם אני לא טועה, היום בכל (או לפחות רב) הדגמים יש מגבלות שאי אפשר לצרוב קושחה שלא מתאימה ו/או מגבלה בדרך חומרתית אחרת שלא תוכל לעקוף את מגבלות התדרים. מאד יכול להיות שאם אתה מוכל לפתוח את הראוטר ולהתעסק עם jtag וכאלה אתה עדיין יכול לעקוף את המגבלות אבל אני לא מכיר ובכל מקרה זה יהיה ספיציפי לחברה או אפילו רק לדגם/דגמים מסויימים.
·
בתיאוריה אתה צודק ולדעתי בהרבה מהדגמים הקצת יותר ישנים כשהתחילו עם ההגבלות האלו באמת היה אפשר לפתוח את כל התדרים בעזרת קושחה צד שלישי. אם אני לא טועה, היום בכל (או לפחות רב) הדגמים יש מגבלות שאי אפשר לצרוב קושחה שלא מתאימה ו/או מגבלה בדרך חומרתית אחרת שלא תוכל לעקוף את מגבלות התדרים. מאד יכול להיות שאם אתה מוכל לפתוח את הראוטר ולהתעסק עם jtag וכאלה אתה עדיין יכול לעקוף את המגבלות אבל אני לא מכיר ובכל מקרה זה יהיה ספיציפי לחברה או אפילו רק לדגם/דגמים מסויימים.
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
כעיקרון אפשר, השאלה היא כמה מאמץ אתה מוכן להשקיע - וזה גם תלוי בדגם עצמו. בד"כ הקושחה של הנתב לא תאפשר לך לעשות Firmware Upgrade לקושחה ממדינה אחרת (בדיוק בגלל העניין הזה) - זה נאכף בעיקר בארץ ובארה"ב (במקומות אחרים פחות אבל זה גם הימור).מסורטן-לא-קטן כתב:@NegativeIQ
עכשיו שאלה אחרת... אם כל ההגבלות קשורות בעצם לקושחה,הדגמים הם אותו דבר הרי אחד לאחד,האם זה לא ניתן לפתור את בעיית ההגבלות? כמו שנגיד מצאו דרך לעשוץ unlock לפלאפונים שנרכשו בחול...
אם הנתב שלך נתמך ע"י קושחת צד ג' כלשהי (DD-WRT או OpenWRT) אז זה גם יחסית קל, כי לרוב אפשר להתקין אותן על כל נתב נתמך לא משנה איפה הוא נמכר (יש כמה גרסאות של ההתקנה, כל אחד לנתב שנמכר במקום אחר) ואז הקושחה עצמה לא אוכפת שום דבר ואפשר לשים איזה תדר שרוצים (טכנית, לא חוקית), ובנוסף אם רוצים לחזור לקושחת יצרן אז הן גם מאפשרות לחזור לקושחת יצרן של כל אזור.
נתבים שלא נתמכים ע"י קושחות צד ג' ואוכפים אזור ב-Firmware Update - הדרך היחידה לפתוח אותם לאזור אחר היא ע"י פתיחה פיסית של הנתב והתעסקות עם ה-Bootloader.