כבל hdmi או rgb כדי לראות תכני hd מהמחשב?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
תלוי במסך ובקרטיס הגראפי במחשב.
בחיבור HDMI רוב הסיכויים שהמסך יהיה מוכן לקבל רק רזולוציות התואמות תקני שידור כמו 720p ואז צריך לבדוק שהקרטיס מסוגל לשלוח רזולוציה זו למסך.
בחיבור VGA RGB צריך לבדוק שהמסך מסוגל לקבל רזולוציות שהקרטיס יכול לשדר, כאשר השאיפה היא לשלוח אליו רזולוציה שמתאימה בדיוק למספר הפיקסלים הפיזיים הקיימים במסך.
מבחינה מעשית אין הרבה הבדל בין שני החיבורים מבחינת איכות האות ושניהם מסוגלים לתמוך ב HD בלי להניד עפעף
בחיבור HDMI רוב הסיכויים שהמסך יהיה מוכן לקבל רק רזולוציות התואמות תקני שידור כמו 720p ואז צריך לבדוק שהקרטיס מסוגל לשלוח רזולוציה זו למסך.
בחיבור VGA RGB צריך לבדוק שהמסך מסוגל לקבל רזולוציות שהקרטיס יכול לשדר, כאשר השאיפה היא לשלוח אליו רזולוציה שמתאימה בדיוק למספר הפיקסלים הפיזיים הקיימים במסך.
מבחינה מעשית אין הרבה הבדל בין שני החיבורים מבחינת איכות האות ושניהם מסוגלים לתמוך ב HD בלי להניד עפעף
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

כאמור, תלוי במחשב ובמסך. ייתכן מאוד שעיבוד הווידאו שונה בין החיבורים וזה מאוד תלוי ביכולות הפרטניות של כל רכיב. לך על מה שנראה בעינך טוב יותר.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
ומה עם העובדה שאחד מעביר את המידע דיגיטאלי והשני אנלוגי ?Catskinner כתב:מבחינה מעשית אין הרבה הבדל בין שני החיבורים מבחינת איכות האות ושניהם מסוגלים לתמוך ב HD בלי להניד עפעף...
יש לזה משמעות לכאן או לכאן במיוחד בסביבה "רועשת" ( הפרעות חשמליות כאלה ואחרות ), וכאשר מדובר באורכים גדולים.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- Catskinner
- חבר במועדון HT

לדעתי בתנאים ובמרחקים של בית ממוצע ההשפעות על איכות התמונה הנובעות מהפרעות הן זניחות ומתכנסות לאפסילון. הרי אתה יודע שהמעבר לשידור דיגיטאלי לא בוצע כדי לשפר לנו את איכות התמונה.