התייעצות - מרחק של 3.8 מטר - "65 vs ״75?
@guys
בעיקר Yes, אבל גם נטפליקס ותכנים מקודי.
מבחינת תקציב - 10K-13K כך שגם ״75 רלוונטי וגם LG OLED 65....
ההתלבטות היא (כמו תמיד...) - הפשרה בין הגודל לאיכות.
והשאלה היא מהי השמעות למסך גדול יותר / איכותי יותר בהנחה ורוב התכנים הם Yes, נטפליקס וקודי?
Bigger is better - מסכים עם זה, אך אולי התכנים לא ייראו בצורה איכותית במסך
OLED - הנאה רבה יותר מהאיכות, אך לאחר שבוע בטח תכרסם המחשבה כי ״ טוב גם 75 אינץ׳ היה יכול להיות פה טוב״
בעיקר Yes, אבל גם נטפליקס ותכנים מקודי.
מבחינת תקציב - 10K-13K כך שגם ״75 רלוונטי וגם LG OLED 65....
ההתלבטות היא (כמו תמיד...) - הפשרה בין הגודל לאיכות.
והשאלה היא מהי השמעות למסך גדול יותר / איכותי יותר בהנחה ורוב התכנים הם Yes, נטפליקס וקודי?
Bigger is better - מסכים עם זה, אך אולי התכנים לא ייראו בצורה איכותית במסך
OLED - הנאה רבה יותר מהאיכות, אך לאחר שבוע בטח תכרסם המחשבה כי ״ טוב גם 75 אינץ׳ היה יכול להיות פה טוב״
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9455
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1140 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
מבחינת גודל - גם 75 זה מצוין. (אני צופה עם מקרן על מסך 106 ממרחק דומה)
אבל זה באמת תלוי באיכות התכנים - נטפליקס יראה מצוין. YES - חלק מהתכנים נראים טוב מאד אבל חלק יראו ממש לא טוב ממרחק כזה (לגבי קודי - בהנחה שאלו תכנים שאתה מוריד אז האיכות תהיה טובה מאד. אין לי נסיון עם צפייה ישירה אבל אני מניח שזה לא באיכות טובה כזו)
מכיוון שעיקר הצפייה שלך תהיה ב YES הייתי דווקא הולך על 75 משתי סיבות:
1. אני חושב, לא יודע לומר בוודאות, שלרכוש 65 OLED בשביל YES זה מיותר - לא בטוח שתפיק את מה שהממסך הזה יודע לתת ואולי אפילו תהנה פחות כי האפסקייל שיתבצע יפגע עוד יותר באיכות התמונה
2. אם יש לך תקציב ל OLED 65 אז אני מניח שזה תקציב מכובד גם בשביל 75 איכותית מספיק
אבל זה באמת תלוי באיכות התכנים - נטפליקס יראה מצוין. YES - חלק מהתכנים נראים טוב מאד אבל חלק יראו ממש לא טוב ממרחק כזה (לגבי קודי - בהנחה שאלו תכנים שאתה מוריד אז האיכות תהיה טובה מאד. אין לי נסיון עם צפייה ישירה אבל אני מניח שזה לא באיכות טובה כזו)
מכיוון שעיקר הצפייה שלך תהיה ב YES הייתי דווקא הולך על 75 משתי סיבות:
1. אני חושב, לא יודע לומר בוודאות, שלרכוש 65 OLED בשביל YES זה מיותר - לא בטוח שתפיק את מה שהממסך הזה יודע לתת ואולי אפילו תהנה פחות כי האפסקייל שיתבצע יפגע עוד יותר באיכות התמונה
2. אם יש לך תקציב ל OLED 65 אז אני מניח שזה תקציב מכובד גם בשביל 75 איכותית מספיק
75 ברמה של אולד 65 תכלה, לעניות דעתי, לפחות 50% יותר וגם זה מייבוא מקבילי - תבדוק מסכים של סוני.
כשמכבים את האור ויושבים מול המסך נראה לי שתמיד אפשר להגיד "היה מתאים מסך גדול יותר".
אם אין לך בעיה עם גודל המסך כשלא צופים, ואם איכות התמונה זה לא השיקול הראשון שלך בסדר העדיפויות, לך על ה75".
כשמכבים את האור ויושבים מול המסך נראה לי שתמיד אפשר להגיד "היה מתאים מסך גדול יותר".
אם אין לך בעיה עם גודל המסך כשלא צופים, ואם איכות התמונה זה לא השיקול הראשון שלך בסדר העדיפויות, לך על ה75".