עדכוני נטפליקס ומהירות בישראל

נטפליקס, אמאזון פריים, דיסני+, יס+ סלקוםTV, פרטנרTV, סטינג טיוי, הוט נקסט+, HBO-max, peacock, paramount plus
שלח תגובה
oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78828
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5385 פעמים

שליחה #1 

מתברר שהחברות בישראל באמת נפגעות משמעותית ממהירות נטפליקס עד כדי כך שאין להן מנוס אלא לשים שרתי נטפליקס בחוות השרתים שלהם. למי שלא מכיר, מדובר במוצר של נטפליקס שנקרא "open connect" ומאחסן את התוכן המוצפן של נטפליקס בשרת מקומי על פני משיכה שלו ממרכז דאטה באירופה או בארה"ב.

מערכת הניתוב של נטפליקס יודעת מאיפה כל אחד בא ומנסה לנתב אותו לשרת האחסון הקרוב אליו ביותר. עד כה, מי שהיה מחובר בסלקום/נטוויזן היה לרוב מקבל את המרכז באמסטרדם או בפרנקפורט (מדובר במרכזים של אמזון שנטפליקס לרוב משתמשת בהם). כמובן שככל שכמויות הדטאה עולות, כך זה משפיע על ספקיות האינטרנט. בארה"ב בשעות העומס, תעבורת נטפליקס יכולה להגיע ל-35% מכלל נפח התעבורה ברשת... כאן, כשהצינורות די סתומים, זה יכול להיות יקר מאוד והרבה יותר הגיוני לכולם לשים שרתים מקומיים. השרתים הללו מקבלים מראש כל סדרה ותוכן וכל ספקית צריכה לעשות הסכם מתאים עם נטפליקס בכדי למקם את השרתים האלה בחווה שלהם. בסופו של דבר, מדובר על Win win לכולם - הספקיות צורכות הרבה פחות רוחב פס לחו"ל, הצרכנים מקבלים שירות הרבה יותר טוב.

הראשונות ששמו שרתי open connect בארץ, למיטב ידיעתי, היו בזק בינ"ל ופרטנר.

לאחרונה קיבלתי ביצועים מזעזעים בסלקום, מה שגרם לי לעשות מהלך ובסופו של דבר להתחבר להוט ולהוט.נט (בדיעבד, זה היתה החלטה שחבל שלא עשיתי אותה קודם לכן, זה משתלם כלכלית ונותן ביצועים לפחות פי 2 יותר טובים מהחיבור של בזק+נטוויז'ן).

כאן ניתן לראות את הביצועים מהצד של נטפליקס לפי ספקית, אם כי לדעתי המספרים ישתנו דרמטית בחודשים הקרובים בגלל המהלכים הללו.

נכון לכרגע, בדקתי גם את הוט וגם את סלקום ושתיהן מפנות לשרתי CDN מקומיים. הביצועים בהתאם - במקום 25M שהייתי מקבל עם סלקום ביום טוב (וסביב 2M ביום רע בשיא העומס) אני רואה עכשיו ביצועים שסובבים סביב 70-75M בבדיקת Fast.com. הוט נותנים ביצועים "מעט" טובים יותר עם ממוצע של סביב 170M דרך fast.com מול השרת המקומי שלהם...

כמובן שמי שרואה 4K מרוויח כאן בגדול.

לא מצאתי נתונים רשמיים על כל נקודות הקצה של open connect, אבל נראה שכל הספקיות המשמעותיות בישראל כבר מחזיקות שרתים כאלה.

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4936
נתן תודות: 516 פעמים
קיבל תודות: 689 פעמים

שליחה #2 

@oferlaor
תודה על העדכון עפר !
לפי הערכות, שיעור חדירת נטפליקס לישראל עומד כרגע על 100,000 מנויים (נתון די מרשים לדעתי).
עם האפשרות הראלית של הכפלת המספר בטווח הקרוב אני מניח שהכנסת השרתים ע״י ספקיות האינטרנט הייתה מחוייבת המציאות.
אני יכול לציין לפחות שני מקרים של חברים שעזבו את סלקום לאחרונה בדיוק מאותה סיבה …
לגבי הוט — מעבר לנושא הביצועים, ציינת גם תועלת כלכלית…מותר לשאול מה הייתה הדלתא בשקלים או באחוזים ?
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !

liorp
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2352
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 194 פעמים

שליחה #3 

מעניין כמה משתמשים יכול כל שרת להחזיק, והאם לבזק בינלאומי יש מספר שרתים בגלל שיש להם הרבה לקוחות.

אם יש 100,000 משתמשי נטפליקס ונניח לצורך העניין שרק חצי מהם מחוברים בשעות השיא, אז מדובר בסביבות 10,000 משתמשים לשרת, אם נניח שיש 4 שרתים ב-4 הספקיות המרכזיות.
הערכה גסה, נשמע הגיוני? מעניין באיזו חומרה מדובר.

עדכון:
החומרה:
[img2=638x479]https://image.slidesharecdn.com/slides- ... 10-638.jpg[/img2]

איך זה נראה:
[img2=950x1284]https://cdn.techinasia.com/wp-content/u ... oto-09.jpg[/img2]

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78828
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5385 פעמים

שליחה #4 

מדובר בחומרה שעיקרה storage והיא יעילה מאוד. הממוצע שאנשים מורידים מנטפליקס יום זה סביב 3מגה לשניה. להערכתי כל appliance כזה סוחב כמה אלפי חיבורים במקביל (סביב 10,000). לדעתי הם רחוקים מאוד מניצול מלא שלו.

madror
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2458
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 103 פעמים

שליחה #5 

עכשיו מסביר לי את הכל ,

סלקום/נטוויזן שיש לי כיום לעומת בזק/בזק בינלאומי שהייתי מחובר אליה עד לפני כ חודש ..

אם כי חייב לציין שיש בשבוע האחרון שיפור במהירות הבדיקה ל FAST.COM (ביום טוב :-) ).
תקנה פלאסמה ב 1000 שקל , תקנה LED ב 20000 שקל , בסוף תמיד , תראה עליה בוב ספוג.

http://www.hometheater.co.il/vt145341.V ... 7%99%D7%AA

שלח תגובה

חזור אל “סטרימינג טלויזיה מהרשת”