בעיה עם חיבור אופטי בין DVD לרסיבר marantz sr4500

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
radioded פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 95
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם.

עד אתמול ה- DVD שלי היה מחובר למגבר בצורה אנאלוגית עם RCA כפול.
אתמול חיברתי אותו בכבל אופטי למגבר אך משום מה בצג של המגבר לא רואים את האייקון האדום הזה שאומר - דולבי ובריבוע של הרמקולים אני רואה רק LEFT AND RIGHT
הגדרתי שה- DVD מחובר בדיגיטלי ועשיתי הכל (או שלא) כמו שצריך, נכנסתי להגדרות של ה- DVD וה- SPDIF שם הוא על PCM (שאר האפשרויות הן RAW או OFF אך כאשר אני מגדיר אותן אין לי סאונד בכלל).

לעומת זאת כשאר המחשב שלי מחובר (בכבל COAX) אני רואה בצג של המגבר את האייקון האדום בקטן מעל הריבוע שאומר דיגיטל ובתוך הריבוע יש 5 רמקולים כמו שצריך להיות.

העניין הוא שלמרות שבריבוע זה מראה רק שני רמקולים - מכולם יוצא סאונד אבל אני יודע שזה לא אמור להיות ככה, יש למישהו מושג איך לעזור לי? את הסרט עצמו שבדקתי איתו (star wars) שמתי על 5.1 בהגדרות שלו.

תודה מראש לכל מי שיעזור
עודד

yuvalb
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 756
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #2 

השאלה היא אם הסרט הוא בפורמט DD או AC3...
באופן עקרוני, אופן החיבור (גם אם הוא דיגיטלי) אינו מבטיח פענוח DD ברסיבר.
יכול להיות שהסרט שאתה רואה הוא בפורמט של שני ערוצים ואז במקרה זה אתה יכול להשתמש בפונקציית ההדמייה של הרסיבר (שיכול לבצע הדמייה של 5 או 7 ערוצים), למשל אם תלחץ על הכפתור של ה Dolby Pro logic - שזה בעצם אותו כפתור כמו ה DD.
אני מציע שתבדוק זאת עם סרט שאתה יודע שהוא בפורמט של 5 ערוצים.
מקווה שעזרתי.

radioded פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 95
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

תודה אחי, אבל כמו שרשמתי - את הסרט כיוונתי על 5.1 ערוצים, זה DVD מקורי של STAR WARS ולא איזה AC3 צרוב... יש לעוד מישהו רעיון?

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”