מקרן Acer M550 4k - התרשמות של חובבן

מקרנים קידמיים - Front Projector.
שלח תגובה
OmriS פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 543
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #1 

ההתחלה שלי עם המקרן הזה לא הייתה קלה. הוזמן בבלאק פרידיי האחרון מאמזון אנגליה והגיעה יחידה שעשתה רעש מאוורר בpitch גבוה שהיה די בלתי נסבל. יצרתי איתם קשר ואישרו לי החלפה כשאחזיר את המוצר. מאותה נקודה ולמשך חודש וחצי הייתי בסיוט של שירות לקוחות שבו נעשתה כל טעות אפשרית ובסופו סירבו להחליף לי את היחידה ורק זיכו אותי על מחיר הרכישה. בנחמדותם, הציעו לי לקנות אותו שוב (במחיר מלא 10,000 שקל במקום 7500..) לא אכנס לכל הסאגה אבל באמת שלא חוויתי בחיים כזו אטימות ואדישות כלפי הבטחות וטעויות (מתועדות ומוקלטות) של הנציגים.
בסוף כשכבר ויתרתי מייאוש, אמזון גרמניה עשו עליו מבצע כמעט טוב כמו המקורי (8500 שקל כולל הכל) וקניתי שוב.

נראה לי שכפי שהכותרת מציינת חשוב לתת קצת רקע על הניסיון שלי עם מקרנים. זה מקרן מספר 4, כשהקודמים היו כולם מקרני כניסה ברזולוציות 480, 720, 1080.

כרגע הסטאפ (הצנוע) שלי כולל:

מקרן Acer M550 – מרחק ישיבה והקרנה של 3.5 על מסך 92" ידני של Optoma (שקיבלתי פעם יחד עם קניה של מקרן בארה"ב)

סטרימר Zidoo X9S – (נרכש לאחרונה בשביל תכני 4k hdr ועולה 400 שקל)

רסיבר Pioneer VSX322 (בזמנו מהמבצע בדיוטי)

סט סטאליטיים 5.1 ישן מאוד של חברת מדבקה

לא ראיתי הרבה תוכן ב4K לפני המקרן הזה ובכלל לא ראיתי HDR. ההחלטה לרכוש את הדגם הספציפי הזה הגיעה קודם כל מהתקציב (שלא השאיר הרבה אופציות אחרות) ואח"כ מקריאה רבה מאוד של ביקורות ושרשורים בפורום על דגמי כניסה ל4K. לפיהם, בהבנה שלי, המקרן הזה נותן הכי הרבה תמורה לכסף ומתאים לצרכים שלי (קישורים לביקורות בסוף).

המקרן לא כויל, ובעיקר ניסיתי הגדרות שונות שעלו בביקורות ובפורומים כאידיאליות עבור SDR ו HDR. בהתרשמות האישית והלא מקצועית שלי – אני מאושר מהתמונה. השיפור המורגש מהמקרן הקודם שלי הוא דרמטי. ברור לי שזה לא רק הרזולוציה או ה HDR אלא גם עוצמת ההארה הכפולה (לפחות) והקונטרסט שעשו את ההבדל. כשקיבלתי אותו עוד היה לי את המקרן הישן ועשיתי השוואות בלייב של אותו תוכן (עם מפסק שבורר בין המקרנים) ולא היה מה להשוות. המקרן הקודם שלי (Optoma HD33), שבסך הכל הייתי מרוצה מהתמונה שלו, נראה בהשוואה חשוך ו"דהוי" לעומת החדש. כשהתלבטתי אם לקנות חששתי שלא ארגיש הבדל ושזה לא יצדיק את ההוצאה (המאוד גדולה) עבורי – אחרי הצפייה הראשונית הרגשתי שקיבלתי יותר ממה שציפיתי לו.

עשיתי גם מבחנים קטנים במקרן כדי לראות אם אני מבדיל בין סרט מסוים בגרסת בלוריי מלא 1080 לעומת גרסת בלוריי UHD HDR (רק עם סרטים שצולמו במקור או נסרקו מחדש ב 4K) – וגם פה ההבדל היה די ברור – ובמקרה הזה פחות בגלל הרזולוציה ובעיקר בזכות ה HDR. האמת היא שסרטים בגרסאות בלוריי מלא נראים ממש טוב גם ככה ורק בחלק מהכותרים הצלחתי להרגיש שיפור במעבר לבלוריי UHD.

אני חושב שההתרשמות הזו מכוונת בעיקר לחובבים כמוני, עם תקציב יחסית מוגבל, שיושבים כרגע על הגדר לגבי המעבר ל 4K. לא היה דחוף לי להחליף ובעיקרון שמתי עין (והתראת מחיר) על הדגם הזה במחשבה שאוכל להרשות אותו לעצמי רק בעוד חצי שנה-שנה. כשירד המחיר בבלאק פריידי זו הייתה החלטה של הרגע ללכת על זה, ובסוף אני מרוצה. בגדול אני מאמין שגם אם הייתי קונה דגם כניסה אחר ל4K הייתי מרוצה כי השיפור הוא כולל במעבר ממקרן בן 5 שנים עם עוצמת הארה נמוכה וקונטרסט נמוך (שוב הכל יחסית למקרני כניסה של DLP, לא בהשוואה לשוק כולו) למקרן חדש. במילים אחרות, אם קניתם דגם כניסה לפני 4-5 שנים – התקופה הנוכחית והלאה, לדעתי, היא זמן טוב לעבור.

בצירוף מקרים לפני כמה שעות קפצה לי שוב ההתראת מחיר עליו – והוא נכון לכרגע במבצע ב 1699 פאונד (במקום 1999) באמזון אנגליה, ונשלח לארץ. הזדמנות טובה.

הביקורות הכי מקיפות שמצאתי עליו (צריך גוגל טרנסלייט):
http://www.projection-homecinema.fr/2017/09/15/test-acer-m550-dlp-4k-1999e/

http://homecinema-tendances.eu/test-acer-m550/

לא הצלחתי לצלם כמו שצריך מבחינת צבעים בפלאפון, אבל הנה כמה תמונות:
Dunkirk
 Dunkirk
Deadpool
 Deadpool
Dark Knight
<br />(צבעים השתבשו בצילום)
 Dark Knight
(צבעים השתבשו בצילום)

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9455
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1140 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #2 

יופי של ביקורת ומאד שימושי לחובבנים כמוני

גם אצלי השידרוג הבא יהיה למקרן 4k ברמה הזו, אני כרגע עם אופטומה 26 ומאד מרוצה (הכל יחסי כמובן למה שהתקציב מאפשר)

Rekcuf
טרול
טרול
תגובות: 1098
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #3 

יש תמיכה בתלת ממד?

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #4 

@OmriS
מה לגבי כבלים, היית צריך להחליף? מה אורך הכבל שאתה משתמש?

OmriS פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

Rekcuf,

לא. ממה שידוע לי אין לאף אחד ממקרני "הדור הראשון" של DLP 4K תמיכה בתלת מימד (כל אלו שמשתמשים בצ'יפ 0.66" של TI). הדיבור בפורומים אחרים הוא שגם לדגמים החדשים שמשתמשים בצ'יפ הקטן יותר (0.47) לא תהיה תמיכה בתלת, ואם כן רק ב SBS וכד ולא ב FRAME PACK). אם זה חובה עבורך תחפש מידע על ה optoma uhd50/51 שאמורים לצאת בקרוב.

oris74,
יש שרשור אחר כרגע לגבי בעיות הכבלים שהיו לי (:
אני משתמש בכבל 10 מטר בחיבור ישיר בין הסטרימר למקרן (כי הרסיבר לא תומך 4K). הכבל בן ה-5 שהיה לי למקרן הקודם לא סחב 4K. קניתי חדש בKSP (gold tech שהיה כתוב עליו שתומך - בפועל עשה לי בעיות של ריצודים ואיבוד אות ב 4K מהסטרימר (אבל עבד מעולה עם שילד שהשאלתי מחבר). גם כבל קצר של מטר שניסיתי לא סחב מהסטרימר. בסוף כבל מאייבורי (95 שקל) של ETION הצליח להעביר הכל בלי בעיות.

OmriS פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

הפתעה נעימה מאמזון - החזר של 1340 שקל על מיסים (מתוך 2180 שנגבו). הפך את המחיר הסופי עד הבית ל 7150.. לא רע בכלל.

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #7 

תענוג!!!

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”