הורדת מערכת הפעלה

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
new-user פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 13
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אני רוצה לפרמט בקרוב את המחשב ורציתי לשאול כמה שאלות לפני:

א. יש באתר של מייקרוסופט אפשרות ליצירת המדיה על usb ואני מנסה להבין האם מראש אני צריך להוריד גרסת Home או Pro? כי באפשרויות שהיו לי בתהליך יכלתי לבחור שפה וסיביות אבל לא הייתה אפשרות בחירה של Pro או Home, כלומר איפה החיתוך הזה מתבצע?

ב. אין לי מפתח מוצר כרגע האם זה אומר שלא אוכל להשלים את ההתקנה או שכן אפשר להשלים אבל יהיו לי 30 יום?

ג. מקריאה ברשת אני מבין שיש אפשרות לקנות מפתח מוצר בעלות של 11 דולר מהאתר הבא למשל:

https://psngames.org/downloads/microsof ... allkeyshop

והשאלה האם אפשר להשתמש במפתח מוצר כזה ליותר ממחשב אחד במקביל?
האם אפשר להשתמש בזה יותר מפעם אחת על אותו מחשב?
כמה זמן זה אמור להיות שמיש?

האתר הזה הוא רק דוגמא, ראיתי גם ב-eBay במחירים דומים.

תודה מראש.
נערך לאחרונה על ידי new-user ב 24/01/2018 16:41, נערך פעם 1 בסך הכל.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5918
נתן תודות: 142 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #2 

@new-user
·תשים לב שאתה מפספס מילים בכתיבת ההודעות שלך
לגבי השאלות - אתה יכול להתקין מערכת הפעלה ללא מספר סידורי, אבח היא תהיה מוגבלת בתחילת השימוש.
אתה יכול לקנות רישיון באתרים כמו שציינת, והם תקפים למחשב אחד בלבד
אני לא זוכרבאיזה שלב אתה בוחר סוג גרסה (home or pro), אבל תשים לב שרישיון שאתה קונה חייב להתאים

new-user פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

@dima_vy
·

אכן פספסתי כמה מילים, תיקנתי את זה, תודה..

לגבי התשובה הראשונה שאתה אומר שהיא תהיה מוגבלת בתחילת השימוש הכוונה היא ל-30 יום?
לגבי התוקף של המפתח, אני מבין שזה למחשב אחד, וזה חד פעמי או שבעוד איקס זמן אוכל להשתמש בזה שוב לאותו מחשב?
בעניין הגרסה אני מבין שצריך לקנות מפתח תואם אבל אדע את זה אחרי שאדע אם מה שהורדתי הוא לשתי האופציות או שלא..

תודה רבה דימה.

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4282
נתן תודות: 280 פעמים
קיבל תודות: 466 פעמים

שליחה #4 

@new-user

מה מותקן לך על המחשב לפני הפרמוט?

אתה יכול להתקין מדיסק און קי מערכת זהה למה שהיה לך, ואם היא היתה חוקית (בין אם רכשת, או נניח שדרגת מווינדוס 7, אפילו לא חוקי, כשמיקרוסופט אפשרו בזמנו), גם לא תצטרך את מס' הרישיון. אחרי ההתקנה ובהנחה שהחומרה לא השתנתה (מלבד הדיסק הקשיח, שאותו אין בעיה להחליף), המערכת תזוהה אוטומטית בשרתי מיקרוסופט ככזו עם רישיון.

עד כמה שזכור לי (בדיוק לפני שבוע פרמטתי את אחד המחשבים וביצעתי התקנה נקיה מ-DOK), ניתן לבחור את הגרסה במהלך ההתקנה, אבל אני לא סגור על זה במאת האחוזים.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5918
נתן תודות: 142 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #5 

@new-user
·זה לא רק עניין של 30 ימים, אלא גם מגבלות בשינוי שולחן העבודה וכד'.
אם אני לא טועה אתה יכול לפרמט מחשב ולהתקין שוב עם אותו מפתח אבל רק על אותו מחשב.
לדעתי בתוכנת ייצור התקנות יש את שתי הגרסאות

new-user פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

@Lee
·

זה היה לפני שנתיים ואני לא זוכר במאה אחוז אבל אם אני לא טועה מדובר בווינדוס 7 ששודרג בזמנו ל 10 כשהיה אפשר לעשות את זה.
אם זה כמו שאתה אומר אז אין לי בעיה בכלל, זאת אומרת שאני יכול לפרמט ואפילו להחליף דיסק קשיח ועדיין המחשב יזהה אוטומטית את הרישיון הקודם למרות שאולי אפילו אין לי רישיון שקניתי אלא רישיון "שהרווחתי" במסגרת השדרוג..

אחרי שיצרתי את המדיה על ה usb יש דרך לברר לפני הפרמוט אם הקבצים תקינים? כשאני מכניס את הדיסק און קי שעליו יצרתי את המדיה לא קורה כלום, אם אני נכנס לתיקיה יש כל מיני קבצים ואחד מהם הוא setup, אני יכול ללחוץ על זה בשביל לבדוק אם זה עובד מבלי להכנס לתהליך בלתי הפיך? כי אני לא רוצה לעשות ממש עכשיו את ההתקנה אבל מעדיף לדעת מעכשיו אם סגרתי את הנושא של הווינדוס על הדיסק און קי.

new-user פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

@dima_vy
·
אוקי, תודה.

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4282
נתן תודות: 280 פעמים
קיבל תודות: 466 פעמים

שליחה #8 

new-user כתב:@Lee
·

זה היה לפני שנתיים ואני לא זוכר במאה אחוז אבל אם אני לא טועה מדובר בווינדוס 7 ששודרג בזמנו ל 10 כשהיה אפשר לעשות את זה.
אם זה כמו שאתה אומר אז אין לי בעיה בכלל, זאת אומרת שאני יכול לפרמט ואפילו להחליף דיסק קשיח ועדיין המחשב יזהה אוטומטית את הרישיון הקודם למרות שאולי אפילו אין לי רישיון שקניתי אלא רישיון "שהרווחתי" במסגרת השדרוג..

אחרי שיצרתי את המדיה על ה usb יש דרך לברר לפני הפרמוט אם הקבצים תקינים? כשאני מכניס את הדיסק און קי שעליו יצרתי את המדיה לא קורה כלום, אם אני נכנס לתיקיה יש כל מיני קבצים ואחד מהם הוא setup, אני יכול ללחוץ על זה בשביל לבדוק אם זה עובד מבלי להכנס לתהליך בלתי הפיך? כי אני לא רוצה לעשות ממש עכשיו את ההתקנה אבל מעדיף לדעת מעכשיו אם סגרתי את הנושא של הווינדוס על הדיסק און קי.
...
לגבי השאלה הראשונה, הבנת נכון. המחשב שפירמטתי לפני שבוע שודרג בזמנו ל-10 מ-7 ועל הדרך גם החלפתי דיסק לפני ההתקנה מחדש. אין שום בעיה עם זה, כמו שכבר ציינתי קודם. החלפת לוח אם זה כבר סיפור אחר.

לגבי אימות ההורדה, תבדוק באתר מיקרוסופט. אני כבר לא זוכר, כי הכנתי את ה-DOK שמשמש להתקנות מזמן (באמצעות הכלי שמיקרוסופט מספקת), אבל אני מניח שבדף ההורדה יש גם כלי כלשהו לבדיקת SHA-1/Hash, כדי לאמת את תקינות ההורדה.
זה שתלחץ על קובץ Setup ותתחיל את תהליך ההתקנה, לא בהכרח יתן לך אינדיקציה לגבי תקינות כלל הקבצים.
ברגע שאתה מחבר את הדיסק און קי תהליך ההתקנה אמור להתחיל אוטומטית, כמובן בתנאי שמוגדר בביוס אתחול מ-usb. אם אצלך לא קורה כלום, תבדוק את ההגדרות בביוס.

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #9 

הקובץ setup משמש לשדרוג מגרסה קודמת. להתקנה נקייה של Windows צריך לאתחל את המחשב מה-USB. זה אפשרי אם יצרת את ה-USB ישירות דרך ה-Media Creation Tool (הכלי של מייקרוסופט ליצירת USB/DVD להתקנת Windows) אבל לא אם סתם העתקת את הקבצים.
יש אפשרות ב-BIOS האם המחשב ינסה לאתחל באופן אוטומטי מ-USB מחובר - ברוב המקרים היא כבויה כדי לא לעשות בעיות במקרה ששכחת איזה USB מחובר בזמן שאתחלת את המחשב. ניתן לאתחל באופן ידני מה-USB ע"י לחיצה על F9 (במחשבים מסויימים F12) בזמן האתחול. ייפתח לך תפריט שבו תוכל לבחור מאיפה לאחתחל - תבחר את ה-USB וההתקנה תעלה. לחילופין ניתן להיכנס ל-BIOS Setup ולשנות את הקונפיגורציה ככה שהמחשב תמיד ינסה לאתחל מה-USB לפני שהוא מאתחל מהדיסק הקשיח (כאמור לא מומלץ).

לגבי הרשיון - אפשר תמיד להתקין את Windows, גם בלי סריאלי, אבל אם אין לך רשיון הוא יהיה Unactivated. תכלס, ב-Windows 10 זה לא הכי נוראי כי זה מסתכם לרוב בנדנודים והצקות וכמה הגדרות שלא זמינות אבל לא חוסם את האפשרות לעבודה. אם היה לך כבר Windows 10 חוקי על המחשב הזה בעבר אז הוא אמור לעבור אוטומטית אקטיבציה גם בלי סריאלי.
לגבי מה שמוכרים ב-ebay - לרוב אלה סריאלים לא חוקיים - אם מייקרוסופט מוכרת את Windows 10 ב-120$ (או 200$ לגרסת ה-Pro) אף-אחד לא יוכל להשיג רשיון באופן שהוא יוכל למכור אותו ב-11$ ועדיין להישאר ברווח... לרוב מה שקורה זה שהסריאלים האלה נמכרים לכמה אנשים אותו סריאלי, כשהמוכר מסתמך על כך שמייקרוסופט מאפשרת כמה אקטיבציות עם אותו סריאלי לפני שהיא חוסמת אותו (כעיקרון זה מיועד כדי לאפשר לך להחליף מחשב) או שהם הגיעו מחברה שקונה רשיונות במרוכז. האם זה יעבוד? טכנית כנראה שכן, חוקית - זה לא יותר חוקי מסריאלי שמצאת באינטרנט ובמקרה עבד.

hunter22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 729
נתן תודות: 133 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #10 

אם יש לך Windows 10 כרגע שמותקן, לא יותר פשוט להשתמש באפשרות המובנית של Reset this PC? (אחת האפשרויות היא למחוק את כל התכנים)
אם אני זוכר נכון אם העותק שלך מאוקטב כרגע הוא גם יישאר ככה לאחר ה-reset

new-user פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

פורום של אלופים.
תודה למי שעזר ולמי שרצה לעזור ולא יצא לו :)

בקרוב אנסה לבצע את ההתקנה ואני מאמין שאצטרך עוד קצת את עזרתכם בהמשך התהליך וטוב לדעת שיש כאן מענה כך שיש לי בטחון שגם אם אסתבך יהיו מי שיעזרו.

new-user פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

@hunter22
·
תודה על הצגת האלטרנטיבה אבל אני מעדיף לפרמט.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73314
שם מלא: ערן
נתן תודות: 646 פעמים
קיבל תודות: 3167 פעמים

שליחה #13 

NegativeIQ כתב: לגבי מה שמוכרים ב-ebay - לרוב אלה סריאלים לא חוקיים - אם מייקרוסופט מוכרת את Windows 10 ב-120$ (או 200$ לגרסת ה-Pro) אף-אחד לא יוכל להשיג רשיון באופן שהוא יוכל למכור אותו ב-11$ ועדיין להישאר ברווח... לרוב מה שקורה זה שהסריאלים האלה נמכרים לכמה אנשים אותו סריאלי, כשהמוכר מסתמך על כך שמייקרוסופט מאפשרת כמה אקטיבציות עם אותו סריאלי לפני שהיא חוסמת אותו (כעיקרון זה מיועד כדי לאפשר לך להחליף מחשב) או שהם הגיעו מחברה שקונה רשיונות במרוכז. האם זה יעבוד? טכנית כנראה שכן, חוקית - זה לא יותר חוקי מסריאלי שמצאת באינטרנט ובמקרה עבד.
...
·

מחזק. זה לעיתים עובד ולעיתים לא, אני אישית מכיר אישית 2 אנשים שרכשו ואחרי זמן מה הפסיק לעבוד להם, זו רולטה, וחוקי זה בטוח לא.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”