כונן WD חדש ולא תקין או לא מוגדר נכון - עזרתכם (פוסט חדש)

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
10203040 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 45
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום חברים,

בהמשך לפוסט הקודם שלי בעניין, אני מניח שמי שמבקר פה הרבה יכיר את השיחה הקודמת..בכל מקרה אסביר שוב בקצרה.

קניתי כונן WD 2T מאמזון, כל כמה דקות היה צליל של ניתוק (או חיבור) של התקן מ-USB. לאחר התנהלות מול אמזון סוכם שאני מחזיר להם והם שולחים לי חדש, היום קיבלתי את החדש ושוב יש את העניין של הניתוקים, חשבתי שאולי לא מדובר בניתוק בפועל אז ניסיתי להעביר קבצים כדי לאמת את ההשערה הזו, ואכן לאחר כמה דקות העברת הקבצים הפסיקה. כמו שאמרתי ניסיתי בשתי היציאות במחשב (נייד) ובדרך כלל אין לי בעיות עם הUSB בהעתקת קבצים, למשל מהתקנים קטנים יותר של 16/32. אציין שפעם קודמת זה היה מתנתק כל דקה בערך ועכשיו זה כל כמה דקות,ובנקודה הזו יש לומר שפעם קודמת ביצעת כל מיני שינויים בהגדרות, לא זוכר בדיוק מה זה היה.

יש רעיונות לפתרון/אבחון?

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4282
נתן תודות: 280 פעמים
קיבל תודות: 466 פעמים

שליחה #2 

חבל שפתחת שרשור חדש במקום להמשיך את הקודם. מדובר באותו נושא בדיוק, שסתם מתפזר בין שרשורים.

לענין עצמו: אין מה להשוות את צריכת החשמל משקע ה-usb של דיסק-און-קי 16/32 לזה של דיסק חיצוני. לכל התקן צריכת חשמל משלו וזה שהתקן מסויים עובד תקין, לא אומר שגם אחר יעבוד. זה שגם הדיסק החדש אינו עובד תקין, נראה יותר מסתם צירוף מקרים של שני דיסקים תקולים ומחזק את ההשערה שלי מהשרשור הקודם, שאספקת החשמל בשקעי ה-usb של המחשב המדובר אינה מספקת להפעלה תקינה של הדיסק. עד שלא תבדוק את הדיסק על מחשב אחר, לא תוכל לדעת בבטחון רב יותר אם הוא אכן תקול, או לא.

סתם לדוגמה: אחד הדיסקים שיש לי הוא WD מסדרת פספורט, בנפח 1 טרה. כשהוא מחובר ישירות לשקעי USB, אין אתו בעיה. ברגע שאני מחבר אותו לאותם שקעים אבל דרך מפצל USB, הוא מתחיל לתקתק ולהתנתק, כאילו לא "סוחב".

על סמך ניסיון רב שנים עם לא מעט דיסקים חיצוניים משלל סוגים, כולל התקלות בבעיה הנ"ל, אני מוכן להמר שאם תחבר אותו לשקע usb (רצוי אחורי) במחשב נייח, מירב הסיכויים שהוא יעבוד תקין.

10203040 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

@Lee
·
היי, תודה על התגובה.

חשבתי שפתיחת שרשור חדש תועיל באופן שמי שירצה לעזור לא יצטרך לקרוא שרשור של שלושה עמודים ושמורכב מ-לא מעט מלל שאינו הכרחי, כך שהמטרה הייתה טובה אבל אני מבין ממך שהיה עדיף לפעול אחרת. אני מתלבט אם בנקודה הזו רלוונטי לחזור לשרשור ההוא או להמשיך כאן, אפעל בעצתך..

לענייננו: בזמן הקרוב אין לי מחשב אחר, אבל נראה לי שזה מיותר, כמו שאמרת מסתמן שלא מדובר בצירוף מקרים, לדעתי אפשר לנסות להמשיך ולאבחן את הכשל הזה מתוך נקודת מוצא שאכן הכונן תקין ושמשהו במחשב גורם לניתוק הזה, אולי משהו שקשור לצריכת חשמל..

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

10203040 כתב:@Lee
·
היי, תודה על התגובה.

חשבתי שפתיחת שרשור חדש תועיל באופן שמי שירצה לעזור לא יצטרך לקרוא שרשור של שלושה עמודים ושמורכב מ-לא מעט מלל שאינו הכרחי, כך שהמטרה הייתה טובה אבל אני מבין ממך שהיה עדיף לפעול אחרת. אני מתלבט אם בנקודה הזו רלוונטי לחזור לשרשור ההוא או להמשיך כאן, אפעל בעצתך..

לענייננו: בזמן הקרוב אין לי מחשב אחר, אבל נראה לי שזה מיותר, כמו שאמרת מסתמן שלא מדובר בצירוף מקרים, לדעתי אפשר לנסות להמשיך ולאבחן את הכשל הזה מתוך נקודת מוצא שאכן הכונן תקין ושמשהו במחשב גורם לניתוק הזה, אולי משהו שקשור לצריכת חשמל..
...
נסה לבקש מאחד המנהלים שיאחד את השרשורים.

מחשב בעבודה, אצל שכן, חבר... אין לך אף אחד שתוכל להעזר בו?
יש לך בטלויזיה אפשרות לחבר דיסק חיצוני, רק בשביל לוודא שלאורך זמן הוא לא מתנתק?

10203040 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

Lee כתב:
...
...
נסה לבקש מאחד המנהלים שיאחד את השרשורים.

מחשב בעבודה, אצל שכן, חבר... אין לך אף אחד שתוכל להעזר בו?
יש לך בטלויזיה אפשרות לחבר דיסק חיצוני, רק בשביל לוודא שלאורך זמן הוא לא מתנתק?
...
·

בדקתי - חיברתי לסטרימר עם אנדרואיד TV. הבדיקות שעשיתי היו לחבר את הכונן ובאמצעות אפליקציה של סייר קבצים שהייתי כעשר דקות ולא הורגש שינוי, עשיתי אבחון נוסף והעתקתי קובץ שמע לכונן ועם אפליקציה של נגן הפעלתי את הקובץ ולא היו ניתוקים, אני מסייג את הבדיקה השנייה, כי תוך כדי שהקובץ פעל ניתקתי את הכונן והקובץ המשיך לנגן.

דבר מוזר שקרה תוך כדי שאני לא מצליח להבין - כאשר ניסיתי להעתיק קבצים מהמחשב לכונן וזה כאמור הפסיק באמצע, לאחר מכן מחקתי את התיקיה שכן שעברה שהכילה רק חלק מהדברים שרציתי להעביר, אלא שכאשר חיברתי את הכונן לסטרימר בחרתי באפליקציה להציג את כל קבצי השמע הזמינים וקיבלתי תוצאות שלא אמורות להיות שם, שהם קבצים שעברו לכונן בהעתקת הקבצים החלקית שנכשלה, אני מזכיר שמחקתי אותם לאחר שהעתקת התיקיה כולה נכשלה ולא ברור איך הם מוצגים בסטרימר (שהם כנראה יובאו מהכונן, אבל מחקתי אותם..) אז עוד תעלומה עלומה..

10203040 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

נראה לי שפתרתי את הבעיה הראשונה, עברו 20 דקות ויותר ולא היה ניתוק..
אסביר כמובן איך כדי שאם למישהו תהיה בעיה דומה אז הוא ידע מה לעשות.

1. מנהל התקנים
2. בקרי אפיק טורי אוניברסלי (USB)
3. (USB ROOT HUB (USB 3.0
4. מאפיינים
5. ניהול צריכת חשמל
6. ניקוי הבחירה מ - אפשר למחשב לכבות התקן זה כדי לחסוך בצריכת החשמל.

חשוב לומר ששיחקתי הרבה בהגדרות צריכת חשמל הרגילות וגם המתקדמות ושום דבר לא עזר מלבד הגישה להגדרה הזו רק דרך הנתיב שציינתי.

שני דברים שהייתי רוצה לדעת בהקשר הזה ואודה לעזרתכם.

1. יש לכם מושג לגבי העניין של הקבצים שמחקתי שמוצגים בסטרימר?

2. בקטגוריה של "בקרי אפיק טורי אוניברסלי (USB)" היו כמה אפשרויות והימרתי על האפשרות האחרונה אבל לא בדיוק הבנתי מה זה.
רציתי לשאול מהם הקטגוריות הנוספות שיש תחת בקרי אפיק טורי אוניברסלי.

הראשון - intel usb 3 extensible host controller - 1.0 microsoft
השני - microsoft mouse and keyboard detection driver usb
שלישי - usb composite device
רביעי - usb mass storage device
חמישי - usb root hub usb 3.0

יש מצב להבהרה בעניין הקטוגריות?

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

10203040 כתב:נראה לי שפתרתי את הבעיה הראשונה, עברו 20 דקות ויותר ולא היה ניתוק..
אסביר כמובן איך כדי שאם למישהו תהיה בעיה דומה אז הוא ידע מה לעשות.

1. מנהל התקנים
2. בקרי אפיק טורי אוניברסלי (USB)
3. (USB ROOT HUB (USB 3.0
4. מאפיינים
5. ניהול צריכת חשמל
6. ניקוי הבחירה מ - אפשר למחשב לכבות התקן זה כדי לחסוך בצריכת החשמל.
...
כיבוי לצורך חסכון בחשמל להתקני usb לא אמור לחול בזמן פעולה, דוגמת העברת והעתקת קבצים. כך שאני בספק אם זה מה שפתר את הבעיה.
לדעתי גם הדיסק הראשון, זה שהחזרת לאמזון, יתכן שהיה בכלל תקין.

10203040 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

מה שאתה אומר לגבי הגדרת צריכת החשמל גם מסתדר יפה עם ההיגיון.
אני מאתחל עכשיו את הכונן, ברגע שזה יסתיים אחזיר שוב להגדרה הקודמת ואבדוק אם חוזרים הניתוקים.

(דרך אגב חיברתי גם לטלפון ולא היה ניתוק)

וגם לדעתי כנראה שהכונן הקודם היה תקין אבל לצורך תפעול התקלה הסתמן שזוהי אחת האופציות שכדאי למצות.

10203040 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

טוב אז הכונן הזה הצליח לייאש אותי. אני עוזב את זה כך.

מה שקורה זה שבאמצע אתחול (לא מהיר) קופצת שגיאה שכתוב בה "עליך לאתחל את הדיסק בכונן D בטרם תוכל להשתמש בו, האם ברצונך לבצע אתחול" ואפשרות "אתחל דיסק" או "ביטול" לאחר שלחצתי שוב אתחל דיסק הוא מתחיל תהליך ולאחר משהו כמו 10 דקות שוב קופצת אותה הודעה בדיוק כאשר שתי חלונות האתחול הקודמים עדיין פתוחים.

לא יודע מה צריך/אפשר לעשות עם זה!

10203040 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

ניסיון אחרון :)

מצאתי מידע, אני מתרגם בגוגל והתרגום לא ממש טוב אולי אם למישהו יהיה קצת זמן תנסו לעזור..

https://support.wdc.com/knowledgebase/a ... px?ID=9856

כאן לא הבנתי בדיוק לאיזה קובץ הם מתכוונים, יש מלא..

https://community.wd.com/t/wd-my-passpo ... tself/3452

כאן בכלל לא הבנתי מה האפשרויות...

https://community.wd.com/t/my-passport- ... -help/3665

עוד אחד..

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

@10203040

אתה מנסה לאתחל כשהוא מחובר למחשב הנייד?

10203040 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

@Lee
·

אולי הייתי לא ברור בנקודה הזו, הכוונה שלי באתחול שאני מאתחל את הכונן החיצוני, לחצן ימני על התיקיה של הכונן ואתחול..

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

10203040 כתב:@Lee
·

אולי הייתי לא ברור בנקודה הזו, הכוונה שלי באתחול שאני מאתחל את הכונן החיצוני, לחצן ימני על התיקיה של הכונן ואתחול..
...
דווקא היית ברור מאוד והבנתי שאתה מנסה לאתחל (או לפרמט, בלשון העם) את הכונן החיצוני. רק שאלתי אם אתה עושה את זה דרך המחשב עם שקעי ה-usb ה'בעייתיים'. כי אז יש סבירות שיהיה נתק גם במהלך תהליך האתחול, שיגרום לכך שהוא לא יושלם כמו שצריך ויקפיץ לך הודעות מהסוג שרשמת.

10203040 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #14 

@Lee
·
אוקי :)

אז ככה, לאחר השלב שבו חשבתי שפתרתי את הבעיה באמצעות השינוי של הגדרת צריכת החשמל, רציתי כמו שאומרים ליישר קו, ע"י כך שאבצע אתחול לא מהיר, כי אחרי הכל הייתה איזה חצי שעה שלא היו ניתוקים אבל באותה חצי שעה גם לא התבצע ניסיון של העברת קבצים, אלא שהסתבר שלא פתרתי שום בעיה וכל נסיון לאתחל או להעביר את הקבצים לכונן (בפעימה אחת) כשלו פעם אחרי פעם, בסוף העברתי הכל בכ-30 מקטעים נפרדים וגם אותם מקטעים כשלו מספר פעמים ובין כל הניסיונות היו כאלו שכן צלחו (כמובן שמה שלא עבר באופן מלא מחקתי והעברתי מחדש עד שזה הסתיים בלי ניתוק)

אבל מה שכן - ההודעה שלך גרמה לי לנסות עוד משהו שבנתיים הולך טוב. במחשב יש שתי יציאות צמודות של USB 3 וצד השני יציאה של USB 2. עד עכשיו ניסיתי רק בשתי היציאות של ה-3 מתוך הנחה שתמיד לשם העברת קבצים ארצה להשתמש בהתקן המהיר יותר ולא רלוונטי לעסוק ב-2 אבל התקבלה תוצאה שהפתיעה אותי, תוך כדי שאני כותב את ההודעה, כבר כמה דקות אני מעביר ואין שום ניתוק. והאמת קצב העברה לא כזה איטי כמו שחשבתי. נראה שזה סוג של אלטרנטיבה אבל לא פתרון מושלם.

עוד משהו מעניין שקורה בדרך - כשפינתי את היציאה של הUSB 2 מההתקן שהיה בה (משדר של העכבר האלחוטי) נאלצתי לחבר אותו ליציאה של הUSB 3 בנתיים, ולאחר הבדיקה שעשיתי (חיבור הכונן ב USB 2) שהכל היה נראה תקין, רציתי לנסות שוב לחבר את הכונן ליציאה של USB 3 כאשר ההתקן של העכבר נשאר ביציאה של ה-USB 3 ולידו, צמוד אליו ביציאת USB 3 השנייה חיברתי את הכונן כמו שאמרתי כדי לבדוק שוב, ומה שקרה זה שהעכבר החל לזוז לאט מאוד והיה נשמע שהמחשב מתאמץ, לאחר שניתקתי את העכבר מהUSB 3 והחזרתי ל2 הוא חזר לזוז כרגיל. אני מספר את זה כי אולי זה יכול לעזור לי לאפיין את התקלה.

כדי להשלים את התמונה, אחרי ניתוק הכונן החזרתי שוב את ההתקן של העכבר ל-USB 3 רק לצורך הבדיקה, כי כאשר הכונן היה מחובר ביציאה של USB 3 ליד ההתקן של העכבר הוא זז לאט, ומה שקרה זה שכאשר הכונן לא מחובר העכבר זז רגיל (גם בUSB 3) ולא כפי שהיה קודם כאשר חיברתי את שניהם יחד צמודים.

אין לי מושג מה קורה כאן...
נערך לאחרונה על ידי 10203040 ב 24/01/2018 13:36, נערך פעם 1 בסך הכל.

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

שוב, כל מה שכתבת רק מחזק את הטענה שזו בעיה בשקעי ה-usb: או בעית חשמל, או בעית דרייברים של usb3.
ניסית משהו מהפתרונות המוצעים בלינקים שצירפת בהודעה קודמת?

10203040 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #16 

נכון, עכשיו כשאפשר להגיד כמעט בוודאות שמדובר בתקלה במחשב. השאלה מה הכיוון לאבחון ופתרון..

לגבי הפתרונות המוצעים בלינק לא בדיוק ניסתי, אני לא יודע טוב אנגלית לצערי אז קראתי את זה מתורגם בגוגל ולא הבנתי יותר מדי, בקישור יש הפניה לקישור אחר להורדת דרייברים, יש שם רשימה ארוכה לא ברור איך אפשר לדעת איזה דרייבר מהרשימה אני אולי צריך, בקישור אחר שמופיע שם, שוב מאותה סיבה, לא בדיוק הבנתי מה הפתרון שם אבל היה נראה שדיברו על עניין צריכת החשמל ובעניין צריכת החשמל אני חושב שמוצו האפשרויות. (לגבי הדרייבירים, הורדתי כל מיני דרייברים מהאתר של לנובו אבל אני לא בטוח שהורדתי את מה שהם אמרו שצריך, בנוסף אני משתמש בתוכנה שמגלה אוטומטית איזה דרייבירים צריך לעדכן והכל מעודכן שם. עוד משהו - באתר של לנובו יש כלי אבחון שסורק את המערכות של המחשב, התוצאות מהבדיקה הזו היו שכל הרכיבים פועלים באופן תקין)

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #17 

קראתי את השרשורים שהלינקים מפנים אליהם אתמול, אז ממה שזכור לי (אני לא מתכוון לקרוא שוב... ) בשרשור הראשון הפתרון היה לעדכן ביוס ואת הדרייברים של ה-USB3.
בשרשור השני היה מישהו שטען שהחלפת כבל עזרה לו, ואחרים שטענו שדווקא שינמוך של הדרייברים של ה-USB3 לגרסה מוקדמת יותר, זה מה שפתר אצלם את הבעיה.
את מה שהיה בלינק השלישי, אני כבר לא זוכר.

10203040 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #18 

הבנתי, תודה רבה על הכל.

לתקופה הקרובה אשלים עם העובדה שיש בעיה במחשב ואשתמש במידת הצורך ב-USB 2 בלבד לצורך העברת קבצים.
במקביל אנסה למצות את האפשרויות שיוצעו (אם יוצעו) מהתמיכה של ל-WD ומהתמיכה של לנובו (אם יש כזו).

במידה ויש בעיה בהתקן עצמו, האם יש דרך להעריך איזה רכיב בפועל גורם לכשל כזה באופן כללי, כלומר משהו שקשור ללוח אם, למעבד וכו', והאם זה משהו שבדרך בכלל מתבצע על ידי תיקון נקודתי או שזה אומר שכל הלוח אם למשל טעון החלפה. אני יודע שזו שאלה כללית מדי אבל אני שואל רק במידה של הערכה גסה.

שוב, תודה לך ולכל מי שיוכל לענות.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”